"دانشگاه تراز انقلاب اسلامی" پیش‌نیاز تولید "علم نافع"/ "علم و فناوری" از مؤلفه‌های اصلی قدرت ایران

"دانشگاه تراز انقلاب اسلامی" پیش‌نیاز تولید "علم نافع"/ "علم و فناوری" از مؤلفه‌های اصلی قدرت ایران

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) گفت:‌ دانشگاه تراز انقلاب اسلامی، انسان‌ها و مدیران ترازی را تربیت می‌کند، علم نافع تولید می‌کند و ما را به فناوری‌ها و به محصولات دانش‌بنیان رسانده و می‌تواند نظام مسائل انقلاب اسلامی را حل کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ دکتر "محمدرضا حسنی‌آهنگر" رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: انقلاب اسلامی که به پیروزی رسید، نظریه‌هایی از طرف روانشناسان و جامعه‌شناس‌ها در پژوهشکده‌ها، اندیشکده‌ها و دانشگاه‌های دنیا در غالب کتاب‌های مختلف در رابطه با انقلاب‌های دنیا بیان کردند که حکومت‌ها در دنیا به سمت سکولاریزم در حرکتند و دین از مدار حکومت در حال کنار رفتن است اما انقلاب اسلامی این دستگاه معادلات استکبار جهانی را به هم ریخت و اکثر نظریه‌پرداز‌ها به این نتیجه رسیدند که ما در همه نظریات خود که در کتاب‌ها و در سند‌های علمی‌ به چاپ رسیده باید تجدیدنظر کنیم چراکه در انقلاب اسلامی، حکومتی سرکار آمده که شعارش استقرار حکومت دینی مبتنی بر مبانی اسلام ناب است.

وی گفت: وقتی که جنگ ایران و عراق را بررسی می‌کنیم این سوال پیش می‌آید که آیا دشمن با جنگ سختی که نتوانست ما را از پای در بیاورد، برنامه‌ریزی‌اش برای از پای درآوردن نظام جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید است یا خیر؟ که پاسخ آن مطمئناً خیر است؛ ‌اندیشکده‌ها، پژوهشکده‌ها و دانشکده‌های نظام سلطه به آن کمک کرده و طرحی را طراحی کرده‌اند که بسیار پیچیده و هوشمند است؛ یعنی یک جنگ تمام‌عیار پیچیده ترکیبی هوشمند برعلیه نظام مقدس جمهوری اسلامی به راه انداخت که ابعاد این جنگ خیلی در کشور باز نشده است. این جنگ در زمینه اعتقادی، اقتصادی، فرهنگی، علم و فناوری، امنیتی و دفاعی است.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) تصریح کرد: هدف انقلاب اسلامی را حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بسیار خوب بیان کرده‌اند و هدف این است که ان‌شااللّه تمدن اسلامی بتواند براساس اصول و مبانی انقلاب اسلامی جامعه بشری را به سعادتی که خداوند متعال وعده آن را در قرآن مجید داده است برساند و ان‌شااللّه به قرب الهی برسیم و علی‌رغم همه پیشرفتی که غرب داشته نتوانسته است آن آرامش و سعادتی را که جامعه بشری باید به آن برسد را محقق کند و ان‌شااللّه تمدن اسلامی قرار است این کار بزرگ را انجام دهد.

دکتر حسنی آهنگر با بیان اینکه اگر قرار است آرمان بزرگی را که حضرت امام (ره) تعریف کرده است را به طور مستمر انجام داد نقش دانشگاه‌ها در آن چیست و این مراکز علمی چه کار‌هایی را باید انجام دهند؟ گفت: دانشگاه‌ها هم در پیروزی انقلاب اسلامی و هم در استقرار انقلاب اسلامی و هم در استمرار انقلاب اسلامی توانسته‌اند موفقیت‌های زیادی را برای انقلاب اسلامی به ارمغان بیاورند و اینکه الان می‌بینید که انقلاب اسلامی و کشور ایران در همه زمینه‌ها جزء 10 کشور برتر دنیا قلمداد شود، یکی از عناصر و مؤلفه‌های موفقیتش همین مؤلفه‌های علم و فناوری است که دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور به ارمغان آورده‌اند.

وی با اشاره به صدور بیانیه گام دوم توسط امام خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) گفت: باید ببینیم که آیا در چلّه‌ دوم انقلاب این مسیر ادامه‌دار است یا همانطور که بعضی از دولت‌مردان ما هم شعار داده بودند، ما به بن‌بست رسیده‌ایم؟! در میانه همین مباحث، حضرت آقا با تدوین و صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، نقشه راه انقلاب اسلامی را برای یک افق بلندمدت ترسیم کردند و آرمان آن ایجاد تمدن اسلامی و حاکمیت اسلام بر جهان شد.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) اظهار کرد:‌ اگر ایران قوی به مثابه الگوی تمدن اسلامی تحقق بیابد مطمئناً ما به قدرت بین‌المللی هم به لحاظ نرم‌افزاری و هم به لحاظ سخت‌افزاری خواهیم رسید. خدا را شاکریم که در حوزه سخت‌افزاری در بحث‌های مختلف، زیرساخت‌های مختلفی در کشور شکل گرفته است و روند رو به رشدمان خوب است اما در حوزه نرم‌افزاری مشکلاتی داریم. باید ببینیم که امروز وضع ایران چگونه است و یک تصویری از ایران موجود داشته باشیم که بعد از آن با تعریف یکسری راهبرد‌ها بگوییم که چگونه می‌خواهیم از وضع موجود به وضع مطلوب برسیم؟

وی ادامه داد: نکته مهمی که حضرت آقا بار‌ها توضیح داده‌ و تأکید داشتند این است که به "جهاد تبیین" نیاز است تا از تحریف‌ها، تخریب‌ها و تضعیف‌ها و مردم را با واقعیت‌های انقلاب اسلامی آشنا کند. در حوزه سیاسی پیشرفت خیلی خوبی داشته‌ایم، همه ارکان نظام توسط مردم تعیین می‌شوند و این یک استقلال سیاسی است که یکی از بزرگترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است که کمتر به آن پرداخته شده است. ما در حوزه دفاعی و امنیتی کشور به کسب استقلال رسیده‌ایم و با بازدارندگی فعال، توانایی تعقیب متجاوز را داریم یعنی اولاً کسی جرأت حمله به کشور را ندارد و اگر هم بخواهد کاری را با ما انجام بدهد ما متجاوز را تعقیب و تنبیه می‌کنیم.

دکتر حسنی آهنگر تصریح کرد: در حوزه اقتصاد، هدف دشمن، فروپاشی اقتصادی نظام بود و باید ببینیم آیا کشور به فروپاشی اقتصادی رسیده‌ است؟ در پاسخ باید بگویم که خیر، بلکه از آن جلوگیری هم کرده‌ایم، پس این هم یکی از پیشرفت‌های حوزه‌ای کشور است اما باید توجه کنیم که آسیب‌های نقطه‌ای داریم، اگر بخواهم چند مورد از آسیب‌های نقطه‌ای را مثال بزنم یکی از آنها بحث معیشت مردم است که مباحث دیگری از جمله بحث طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، آسیب‌های اجتماعی و... است که این‌ها نقاط آسیب‌پذیری ماست.

رئیس دانشگاه جامع امام حسین (ع) گفت: برنامه دشمن برای این حوزه‌هایی که پیشرفت در آنها محقق شده است و برای این نقاط آسیب‌پذیر چه چیزی است؟ جریان تحریف با محوریت دشمن به دنبال روایت‌گری پیشرفت‌های نقطه‌ای است، یعنی پیشرفت‌های کشور را نقطه‌ای تعریف می‌کند، یعنی اینکه اگر پیشرفتی در جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است یک فرد توانسته است که این کار را انجام بدهد و در زمینه نقطه‌ای هم این اتفاق افتاده و فراگیر و حوزه‌ای نیست و برخلاف آن، آسیب‌ها را در زمینه حوزه‌ای و فراگیر تعریف می‌کند و طبق 3 قائده زیر بیان می‌کند:

الف) جنگ روانی

ب) جنگ اقتصادی و تحریم

ج) مقابله با پیشرفت‌های علم و فناوری

وی گفت: در مورد اول جنگ روایت‌گری، جنگ تصویر‌سازی و شبکه‌های اجتماعی‌ دارد و عملاً با ایجاد جنگ روانی و با روایتگری غلط و تحریف و بعضاً تخریب و تضعیف در حال جلو بردن برنامه خود در این زمینه است. مورد دوم را که بررسی کردیم و در مورد سوم دشمن در حال مقابله با پیشرفت‌های کشور در زمینه علم و فناوری است که آن را به صورت علنی اعلام کرده است.

حسنی آهنگر تصریح کرد: در کشور  نیاز به انسان تراز انقلاب اسلامی و نظامات انقلاب اسلامی داریم و سومین نیاز هم علم و فناوری‌ نافع است که بتواند هم در حوزه‌های نرم و هم حوزه‌های سخت، نظام مسائل انقلاب اسلامی را حل کند و هرسه این موضوعاتی که برای عبور از وضع موجود نیاز هستند تا به وضعیت مطلوب برسیم، خروجی‌های دانشگاه تراز انقلاب اسلامی است. پس باید حتماً باید برنامه‌ریزی کرده تا به دانشگاه تراز انقلاب اسلامی برسیم و خروجی‌های دانشگاه تراز انقلاب اسلامی از این جنس است، انسان‌ها و مدیران ترازی را تربیت می‌کند، علم نافع تولید می‌کند و ما را به فناوری‌ها می‌رساند، ما را به محصولات دانش‌بنیان رسانده و می‌تواند نظام مسائل انقلاب اسلامی را حل کند.

وی گفت: اگر قرار باشد تحولی در دانشگاه‌ها و بر حکمرانی انقلاب اسلامی اتفاق بیافتد امامین انقلاب اسلامی فرمودند مبدأ این اتفاق، تحول در دانشگاه‌ها است و ما باید وضعیت دانشگاه‌هایمان را به دانشگاه تراز انقلاب اسلامی برسانیم تا بتواند این خروجی‌های مدنظر را از دانشگاه‌ها داشته باشیم و این توقع بیجایی نیست. رهبری نزدیک به 43 است که این سخنان را بیان کرده اما هنوز هم این موضوع یکی از مسأله‌های مهم روی میز انقلاب اسلامی است. ایشان 21/2/1400 سال گذشته این مطلب را بیان کرده‌اند که زحمت‌های زیادی کشیده شده ولی ساده‌انگارانه به موضوع دانشگاه نگاه شده است و مطالبی را که باید در نظر می‌گرفتیم را در نظر نگرفته‌ و ساده از کنار آنها گذشته‌ و نتوانسته‌ایم که آن تحولی را که مدنظرمان است را در دانشگاه‌ها رقم بزنیم و این مسئله تحول در دانشگاه‌ها یک راه منحصر به فرد دارد و آن هم استفاده از جوان‌ها در دانشگاه است.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) گفت: در دانشگاه‌های ایران اتفاقات خوبی افتاده است و توانسته‌ایم در حوزه تولید علم به رتبه‌های بالایی برسیم اما منظور حضرت آقا از علم نافع فقط تولید علم نیست و درست است که کشور زمانی تعداد کل مقالاتمان در کل دنیا شاید به 1000 عدد هم نمی‌رسید اما الان این تعداد مقالات به 70 هزار عدد رسیده است که  از رتبه‌های بسیار پایین به رتبه‌های بالا در حدود 22 الی 25 و در سال جاری به رتبه حدود 15 طبق نمایه‌های scopusکشور رسانده است.

حسنی آهنگر گفت: تولید علم قلّه اولی است که باید به آن برسیم  باید حتماً برای رسیدن به علم نافع در دانشگاه و مراکز علمی باید به قدرت علمی برسیم یعنی بتوانیم از علمی که توسط مراکز علمی تولید کرده‌ایم مسائل و مشکلات مهم در کشور را حل کرده و نیاز‌های مردم و جامعه را برطرف کنیم و در مسیر استقلال کشور کمک حال اصلی کشور باشیم و این اتفاقات در گرو آن است که همه دانشگاه‌ها به دانشگاه‌های تراز انقلاب اسلامی تبدیل شوند، حال بیاییم از دانشگاه تراز انقلاب اسلامی تعریفی داشته باشیم و بگوییم که دانشگاه تراز انقلاب اسلامی چه دانشگاهی است؟

وی گفت: مهمترین بحثی که در این زمینه وجود دارد ارزش‌های سازمانی و انقلابی است که از آن به عنوان مؤلفه‌های جهت‌ساز نام می‌بریم، یعنی باید مسیرمان را معلوم کنیم و ریلی را که قرار است قطار انقلاب اسلامی روی آن حرکت بکند را مشخص کرده و بگوییم که به سمت چه آرمانی قرار است حرکت بکند، این مؤلفه‌ها باید مبتنی بر انقلاب اسلامی و مبتنی بر قرائت‌های حضرت امام و مقام معظم رهبری از انقلاب اسلامی باشند و این می‌شود مؤلفه‌های جهت‌ساز دانشگاه تراز انقلاب اسلامی و مؤلفه دوم مؤلفه استاد است.

رئیس دانشگاه امام حسین (ع) ادامه داد: مؤلفه سوم مؤلفه دانشجو است، جذب هدفمند دانشجو، مؤلفه چهارم رشته و دوره‌ها، مؤلفه پنجم متن و محتواست و مؤلفه بعدی مؤلفه پژوهش و تحقیق و نوآوری است و مؤلفه آخر هم سازمان‌دهی و تعاملات سازمانی ملی و بین‌المللی است. اگر این مؤلفه‌ها را در کنار هم قرار دهیم یک دانشگاه تراز انقلاب  به لحاظ استحکام درونی شکل خواهد گرفت ولی این کفایت نمی‌کند، اگر یک دانشگاهی اینگونه شکل بگیرد و یک دانشگاه ترازی را بدین شکل داشته باشیم، این دانشگاه اگر قرار باشد چرخ دنده‌هایی داشته باشد که بخوبی بچرخند و مؤلفه‌هایی را بتوانیم که به کمک این چرخ‌دنده‌ها بیایند و بچرخش درشان بیاورند قرار است چه مسأله‌ای را حل بکند و چه مأموریتی را انجام دهد؟

وی گفت: برای اینکه دانشگاه‌های کشور بتوانند به دانشگاه‌های تراز اسلامی تبدیل شوند مؤلفه کلیدی آنها استاد است و اساتید کشور  باید اساتید تراز انقلاب اسلامی باشند، حال سؤال پیش می‌آید که استاد تراز انقلاب اسلامی چه استادی است و چه قابلیت‌هایی باید داشته باشد و چه فعالیت‌هایی را باید انجام دهد؟

حسنی آهنگر گفت: امروز به یک گلوگاهی در دانشگاه‌ها رسیده‌ایم؛ برنامه دانشگاه‌ها برای استاد تراز انقلاب اسلامی چه چیز‌هایی باید باشد و برنامه نظام سلطه چه چیزی است؟ مسئله اصلی کشور، حل مسائل انقلاب اسلامی است. ان‌شا‌اللّه به دانشگاهی برسیم که در خدمت مردم، جامعه و کمک‌کار رسیدن به استقلال کشور و تمدن نوین اسلامی برای زمینه‌سازی ظهور حضرت حجت (عج) باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon