باج‌خواهی تازه آمریکا از لبنانی‌ها در پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل

باج‌خواهی تازه آمریکا از لبنانی‌ها در پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل

منابع لبنانی با اشاره به اینکه آمریکا همچنان به محافظت از منافع اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان تأکید دارد، اعلام کردند ممکن است واشنگتن تحریم‌هایی علیه میشل عون و جبران باسیل اعمال کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و رژیم صهیونیستی در حال انجام مذاکراتی با طرف اسرائیلی درباره موضع اخیر لبنان در خصوص این پرونده است، رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که اسرائیل همچنان بر حفاری در میدان «کاریش» اصرار دارد.

تداوم فعالیت صهیونیست‌ها در میدان کاریش

یک تحلیلگر صهیونیست در مسائل کشورهای عربی در این زمینه اعلام کرد، یک نشست مجازی، بین آموس هوکستاین و تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی درباره مذاکرات ترسیم مرزی با لبنان برگزار شده است و دو طرف درباره پیشنهاد و موضع جدید لبنان در خصوص مناقشه با اسرائیل در مرزهای دریایی صحبت کردند، این در حالی است که اسرائیل برای استخراج گاز از میدان کاریش آماده می‌شود.

منابع رسمی تل‌آویو در این چارچوب گزارش دادند، تیم مذاکره‌کننده اسرائیلی از نتایج سفر 10 روز قبل آموس هوکستاین به بیروت مطلع شده است و با او درباره مسیرهای احتمالی پیشرفت پرونده ترسیم مرزهای دریایی با لبنان صحبت کرد؛ به‌طوری که منافع امنیتی اسرائیل حفظ شود، همچنین آمریکا و اسرائیل به‌دنبال نهایی کردن این پرونده هستند و وزارت خارجه و امنیت و انرژی اسرائیل چندی پیش بیانیه مشترکی صادر کرده بودند. بر اساس این بیانیه میدان کاریش جزء دارایی‌های استراتژیک اسرائیل محسوب می‌شود و خارج از منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار دارد.

تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارش خود اشاره کرد که در پیشنهاد ارائه‌شده توسط لبنان آمده است، میدان قانا که در خط 23 واقع شده نشان‌دهنده خط اصلی مناقشه بین دو طرف است، همچنین هرچند لبنانی‌ها میدان کاریش را که در محدوده خط 29 قرار دارد در مسائل مربوط به منطقه مورد مناقشه مطرح نکرده‌اند؛ اما همچنان بر توقف فعالیت‌های اسرائیل در این میدان تا زمان حصول توافق نهایی اصرار دارند.

«شائول حوریو» پژوهشگر مرکز مطالعات سیاست‌ها و استراتژی‌های رژیم صهیونیستی در دانشگاه حیفا در این زمینه اعلام کرد: بحث درباره مناقشه مرزی با لبنان یک مسئله معمولی و عادی نیست؛ بلکه ما درباره یک تهدید استراتژیک صحبت می‌کنیم، همچنین لحن صحبت کردن طرف‌های لبنانی و اسرائیلی درباره این پرونده بدبینانه است و به‌نظر می‌رسد که مذاکرات در این خصوص به بن‌بست می‌انجامد.

باج‌خواهی تازه آمریکا از لبنانی‌ها

از طرف دیگر منابع عربی در آمریکا اعلام کردند که مقامات این کشور تمایل زیادی برای به سرانجام رسیدن پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی دارند، اما ارزیابی‌های منفی از سفر اخیر هوکستاین به بیروت مشاهده شده است، زیرا او موضع لبنان را به‌شکل مکتوب و رسمی به اسرائیلی‌ها ارائه نکرده است و این مسئله روند مذاکرات غیرمستقیم را پیچیده‌تر می‌کند. به‌طور کلی نقش‌آفرینی آمریکایی‌ها در این پرونده مربوط به نگرانی این کشور از تشدید تنش‌های نظامی بین لبنان و اسرائیل است.

بر اساس این اطلاعات طرف آمریکایی همچنان بر محافظت از منافع اسرائیل و تأکید بر خط 23 به‌عنوان خط مرزی لبنان و فلسطین اشغالی اصرار دارد. آمریکایی‌ها همچنین اصرار دارند که مقامات رسمی لبنان درباره پرونده مناقشه مرزی با اسرائیل و مبادله میدان قانا و کاریش صحبت نکنند، به همین دلیل بعد از اظهاراتی که اخیراً «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی لبنان درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی با رژیم صهیونیستی مطرح کرده خواستار خروج کشتی اسرائیلی از میدان کاریش شد، ایالات متحده باسیل را مسئول ایجاد اختلال در این پرونده می‌داند و آمریکایی‌ها بار دیگر موضع خصمانه علیه رئیس جریان آزاد ملی لبنان اتخاذ کرده‌اند.

منابع مذکور در ادامه تصریح کردند که آمریکا تلاش می‌کند موضع واقعی حزب‌الله درباره پرونده مناقشه مرزی لبنان و اسرائیل را بداند، در واقع آمریکایی‌ها ترس زیادی از وقوع تنش نظامی بین حزب‌الله و ارتش اسرائیل دارند، این مسئله‌ای است که آموس هوکستاین نیز در جریان سفر خود به لبنان درباره آن صحبت کرد و با لحنی نگران گفت که تشدید نظامی از سوی حزب‌الله منطقه را به‌سمت یک جنگ بزرگ خواهد برد. وی همچنین به بررسی تهدیدات جدی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله نیز پرداخت.

اما میانجی آمریکایی از لبنانی‌ها شنید که اگر اسرائیل تصمیم بگیرد فعالیت‌های استخراج و اکتشاف نفت و گاز را در منطقه مورد مناقشه آغاز کند؛ به‌طوری که حقوق دریایی لبنان تهدید شود، مقاومت نقش خود را ایفا خواهد کرد.

از طرف دیگر منابع آگاه گزارش دادند که طرف آمریکایی در حال بررسی موضوع تأمین بودجه مالی پروژه انتقال انرژی از مصر و اردن به لبنان توسط بانک جهانی است، اما به‌نظر می‌رسد که آمریکایی‌ها تمایلی برای همکاری با دولت فعلی لبنان ندارند و منتظر روی کار آمدن دولت جدید هستند و انتظار دارند که وزیر انرژی تغییر کند و جریان آزاد ملی به‌ریاست جبران باسیل، پست وزارت انرژی را از دست بدهد.

بر اساس این گزارش با وجود اینکه آمریکایی‌ها مجدداً به لبنان وعده دادند که تسهیلات لازم برای واردات انرژی از مصر و اردن را فراهم خواهند کرد؛ اما تنها در صورتی که اهداف سیاسی آمریکا در لبنان محقق گردد و تحولاتی در عرصه دولت و وزارت انرژی این کشور ایجاد شود، واشنگتن اقدامات خود را برای متقاعد کردن بانک جهانی جهت تأمین بودجه مالی پروژه مذکور و همچنین ارائه تضمین‌هایی برای معافیت مصر از «قانون سزار» (تحریم‌های آمریکا علیه سوریه) آغاز خواهد کرد.

احتمال تحریم عون و باسیل از سوی آمریکا

بر اساس این گزارش، این مواضع آمریکا در چارچوب فشار مستقیم علیه «میشل عون» رئیس‌جمهور لبنان و جبران باسیل است. «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت نیز که هم‌اکنون به کشور خودش برگشته است اعلام کرد که شنبه به بیروت می‌آید تا مواضع آمریکا درباره نحوه تعامل با پرونده واردات انرژی از مصر و اردن به لبنان را به اطلاع مقامات این کشور برساند.

منابع در پایان تأکید کردند که گفتگوهای زیادی در واشنگتن در خصوص تصمیم آمریکایی‌ها برای بازگشت به تحریم‌ها علیه برخی شخصیت‌های لبنانی، قبل و بعد از انتخاب رئیس جمهور آینده این کشور وجود دارد و احتمالاً جبران باسیل و میشل عون جزء کسانی باشند که تحت تحریم ایالات متحده قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon