تغییر الگوی صید در گیلان اجرایی نمی‌شود/ افزایش ۱۰ درصدی صادرات خاویار

تغییر الگوی صید در گیلان اجرایی نمی‌شود/ افزایش 10 درصدی صادرات خاویار

مدیرکل شیلات استان گیلان گفت: تغییر الگوی صید در گیلان نداریم و کماکان صید در گیلان توسط پره‌های صیادی انجام می‌گیرد.

حمیدرضا تقی نصیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، در تشریح آمار رهاسازی بچه ماهیان در رودخانه‌های گیلان اظهار داشت: 850 الی 900 هزار قطعه بچه ماهیان خاویاری امسال در رودخانه‌های منتهی به خزر نظیر سپیدرود رهاسازی می‌شود.

مدیرکل شیلات استان گیلان با بیان اینکه رهاسازی این میزان بچه ماهی خاویاری نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش دارد عنوان کرد: همچنین رهاسازی بچه‌ ماهیان استخوانی در رودخانه‌های منتهی به خزر نیز امسال از نیمه دوم خردادماه آغاز شد.

وی از رهاسازی 49 میلیون قطعه بچه ماهی خبر داد و ابراز داشت: 49 میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی تاکنون در رودخانه‌ها و منابع آبی استان رهاسازی شده که از این میزان بیش از 85 درصد گونه ماهی سفید و 15 درصد ماهی سوف است. 

تقی نصیری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود که تا پایان زمان رهاسازی بچه ماهیان که تا اواسط شهریورماه به طول می‌انجامد، حدود 130 میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی در رودخانه‌های منتهی به خزر رهاسازی شود.

مدیرکل شیلات گیلان درباره میزان تسهیلات ارائه شده در حوزه مشاغل خانگی آبزی‌پروری در گیلان گفت: 23 مورد طرح در قالب مشاغل خانگی حوزه آبزی‌پروری سال گذشته در گیلان به بانک‌های عامل معرفی شد و متقاضیان توانستند از اعتبارات مربوطه استفاده کنند.

وی با اشاره به میزان تسهیلات پرداخت شده در حوزه راه‌اندازی اشتغال خانگی آبزی‌پروری افزود: مجموع اعتباراتی که سال گذشته از این محل پرداخت شد بیش از 15 هزار و 936 میلیون ریال با سود 4 درصد و بازپرداخت 5 ساله بود. 

تقی نصیری با بیان اینکه برای تسهیلات مربوط به این بخش امسال تاکنون میزان اعتبارات ابلاغ نشده است اظهار داشت: به محض ابلاغ‌ اعتبارات متقاضیانی که پرونده آنان تکمیل است می‌توانند از تسهیلات استفاده کنند.

وی درباره اقدامات شیلات جهت تسهیل در صدور مجوز این حوزه گفت: از ابتدای مهرماه سال 91 صدور مجوز آبزی‌‌پروری و تمدید آن بر اساس ماده پنج قانون نظام جامع دام‌پروری به سازمان نظام مهندسی کشاورزی محول شده است.

مدیرکل شیلات گیلان اذعان داشت: صدور مجوز کسب‌وکارهای مربوط به آبزی‌پروری از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی انجام می‌شود و اداره‌کل شیلات نیز وظیفه نظارت بر عملکرد سازمان نظام مهندسی کشاورزی را برعهده دارد.

تقی نصیری در مورد میزان ارزش اقتصادی صادرات آبزیان در گیلان تصریح کرد: هشت درصد محصولات شیلاتی تولید شده در گیلان به خارج از استان و کشورهای خارج صادر شده و شیلات گیلان برنامه‌هایی‌برای افزایش صادرات محصولات شیلاتی دارد.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه از جمله این برنامه‌ها می‌توان به تسهیل‌گری در روند صادرات برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این حوزه اشاره داشت گفت: در برخی از حوزه‌ها طی سال‌های گذشته به دلایل مشکلات موجود صادرات با مشکل مواجه شد.

وی درباره میزان صادرات خاویار در استان گیلان با اشاره به تولید شش تن خاویار در گیلان عنوان کرد: شش تن خاویار سال گذشته در استان گیلان تولید و از این میزان یک تن آن به ارزش 250 میلیارد ریال و با ارز نیمایی 25 هزار تومان صادر شد.

تقی‌نصیری از افزایش صادرات خاویار در سال 1400 نسبت به سال 1399 در استان گیلان اشاره کرد و ابراز داشت: صادرات خاویار سال گذشته نسبت به سال 99 در استان گیلان افزایش حدود 10 درصدی داشته است.

مدیرکل شیلات گیلان در مورد برنامه سازمان شیلات کشور برای تغییر الگوی صید جهت حفاظت از ذخایر دریایی اظهار داشت: این برنامه عموماً مربوط به آب‌های جنوب بوده و مشمول آب‌های شمال و صیادی در آب‌های شمال کشور نیست.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ای برای تغییر الگوی صید در گیلان نداریم و کماکان صید در گیلان توسط پره‌های صیادی انجام می‌گیرد گفت: برنامه الگوی صیادی و تغییر روش صید مربوط به آب‌های جنوب و برای تغییر روش‌هایی نظیر ترال است.

انتهای پیام/614/ن

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon