کلاف سردرگم اجارهبها در کاشان / ارایه نرخهای غیرواقعی در فضای مجازی ملاک تعیین قیمت شده است
اجارهبها در کاشان مثل سایر نقاط کشور به کلافی سردرگم تبدیل شده؛ به نحوی که مستاجران توان پرداخت اجاره را ندارند و برخی براین باورند که مطرح شدن نرخهای غیرواقعی در واقعیت ملاک تعیین نرخ اجاره بها قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم با کاشان، موضوع اجاره بها این روزها مستاجران را با چالشهای مختلفی رو به رو کرده است به نحوی که با افزایش قیمت اجاره بها مستاجران توان پرداخت آن را ندارند و هزینههای زیادی را متحمل آنان میکند.
این در حالی است که مستاجران در شهرستان کاشان از افزایش قیمت اجاره بها در سال جاری بسیار گلایه دارند چراکه توانایی پرداخت این میزان اجاره بها و یا توانایی پرداخت افزایش قیمت اجاره بها را ندارند.
خبرنگار تسنیم با گفتوگو با برخی مستاجران تاکید کردند که به دلیل افزایش قایل توجه اجاره بها مجبور به جا به جایی و سکونت در مناطق کمتر توسعه یافته کاشان شدند و همین موضوع نشان از افزایش قابل توجه اجاره بها است.
مستاجران در شهرستان کاشان تاکید دارند که موضوع اجاره بها بخش قابل توجهی از درآمد خانوار را به خود اختصاص داده است در حالی که افزایش قسمت محصولات و کالاها نیز از سوی باعث شده است تا قدرت مردم کمتر شود.
مشاورین املاک قیمتگذاری نمیکنند
محمدمهدی دواتگران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه هیچ مشاور املاک مجاز برای قیمتگذاری برای اجاره بها نیست، اظهار داشت: بر حسب قیمت منزل یک پنجم تا یک دهم مبلغ ودیعه قرضالحسنه میشود.
وی با بیان اینکه لازم است برای اجاره منزل کار کارشناسی انجام شود، افزود: به نظر میرسد دستوری کردن کار راه به جایی نمیرود و بهتر است تا کار به صورت ارشادی انجام شود در حالی که مردم ما انسانهای خوبی هستند و موارد متعددی پیش آمده که افزایش صورت نگرفته و حتی به دلیل شیوع کرونا اجاره بها اخذ نشده است.
رئیس اتحادیه املاک و اتومبیل شهرستان کاشان ضمن اشاره به تورم صورت گرفته در ماههای اخیر ابراز داشت: هفتهای دو بار رسیدگی به اختلافات وجود دارد و اگر کسی شاکی باشد به شکایت آنان رسیدگی میشود.
وی ضمن اشاره به وظایف مشاورین املاک در کاشان گفت: فعالیت برخی در فضای مجازی و همچنین برخی نرمافزارها وجود دارد که به افزایش معمول اجاره بها دامن میزند و هزینه پرداخت شده به مشاورین املاک نیز بر اساس قانون پرداخت میشود و اگر کسی در این زمینه شکایتی داشته باشد رسیدگی میشود.
دواتگران ضمن اشاره به مشکلات پیش رو صاحبان املاک تصریح کرد: بسیاری از مالکان به دلیل شرایط زندگی خود ملک خود را اجاره میدهند و در شهر دیگر نیز مستاجر شدند و برخی نیز منازل خود را خالی نگه داشتند و متاسفانه این موضوع در کاشان به درستی اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه پیشنهاد میشود افرادی که به میزان مجاز افزایش اجاره بها دادند مشوقهای مالیاتی در نظر بگیرند، تاکید کرد: لازم است کارشناسی در زمینه اجاره بها صورت پذیرد به نحوی که پیش از کارشناسی امکان عقد اجاره بها وجود نداشته باشد و باید قطعی و لازم الاجرا باشد.
رئیس اتحادیه املاک و اتومبیل شهرستان کاشان با بیان اینکه تعمیرات اساسی با موجر و صاحب ملک است، افزود: افرادی که ملک خود را اجاره میدهند لازم است تا نکاتی را رعایت کنند و با رعایت این نکات میتوانند از بروز خسارات قابل توجه جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه مشاورین املاک اگر بر تخلف خود اصرار و تکرار داشته باشند نسبت به تعطیلی واحد صنفی آنان اقدام میشود، ابراز داشت: حدود هشت هزار و 500 دلال از اقشار و صنوف مختلف داریم در حالی که مشاورین املاک مجاز ما آموزشهای لازم را دیدند.
قیمت تمام شده ساخت و افزایش نرخ اجاره رابطه مستقیم دارد
علی فرهادیان نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه اجاره مسکن با خرید و فروش مسکن متفاوت است، اظهار داشت: در چند سال گذشته قیمت مصالح افزایش پیدا کرده و از طرفی کاشان با مهاجرت به منطقه مواجه بوده و همه این موارد باعث افزایش اجاره بها شده است.
وی با بیان اینکه 50 درصد هزینه سبد خانوار مربوط به اجاره بها است، افزود: این موضوع باعث میشود تا مردم با دغدغههایی رو به رو شوند و برای حل این مشکل باید راه حلهای کوتاهمدت و بلندمدت برنامهریزی کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با بیان اینکه در کشورهای پیشرفته در زمینه اجاره بها نظارت بسیار شدیدی اعمال میشود و مدیریت خوبی در این زمینه وجود دارد و باید کمیتهای در سطح شهرستان کاشان تشکیل شود و بانکها نیز برای کمک به مستاجران ورود پیدا کنند.
انتهای پیام/801/ی