وزیر اقتصاد: واردات کالاهای تهلنجی ضابطهمند میشود/ افزایش سفرهای دریایی لنجداران از ۳ به ۶ سفر
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: قرار است واردات کالاهای ته لنجی ضابطهمند شود و پلیس اقتصادی و گمرک مانع واردات برخی کالاها در شهرهای مرزی نشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آبادان، احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در دومین سفر خود به استان خوزستان مسائل و وضعیت اقتصادی شهرستانهای آبادان، خرمشهر و اهواز، را با برگزاری نشستهای تخصصی با مسوولان مربوطه بررسی خواهد کرد.
بازدید از مرز شلمچه و ساختمان اداره کل جمعآوری و فروش اموال تملیکی اهواز، برگزاری نشستهای تخصصی در خصوص بررسی وضعیت اقتصادی شهرستانهای اهواز، آبادان و خرمشهر، و بازدید از گمرک اروند کنار آبادان از جمله برنامههای سفر یک روزه وزیر اقتصاد به خوزستان است.
خاندوزی در نخستین برنامه سفر استانی به خوزستان برای بررسی مشکلات فعالان اقتصادی منطقه از گمرک اروندکنار این استان بازدید کرد و پای صحبت لنجداران این منطقه نشست و مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داد.
در این بازدید لنجداران موضوعاتی چون اجرا نشدن طرحهای مربوط به تهلنجی و محدودیتهای اعمال شده در این زمینه، عدم محدودیت در گمرکات هندیجان، گناوه و دیلم در واردات ته لنجی، افزایش قیمت تعرفه واردات لنجها تا 40 میلیون تومان و تخلیه تنها هشت لنج طی دو ماه و عدم صدور مجوز برای بیش از 30 وانت نیسان و اجازه دو بار واردات را در حضور وزیر اقتصاد مطرح کردند.
در این بازدید وزیر اقتصاد در پاسخ به گلایههای لنجداران گفت: آمار رسمی این گونه موارد و تفاوت یا تبعیض بین گمرکات در واردات تهلنجی را تأیید نمیکند و در این خصوص ابلاغیههای لازم صادر شده است.
وی با بیان اینکه شنبه در جلسه سران قوا مسائل مالیاتی لنجداران و مرزنشینان را از طریق قوه قضائیه، مجلس و هیئت دولت بررسی میکنیم، گفت: با مصوبه هیئت دولت قرار است تعداد سفرهای دریایی لنجداران از 3 به 6 سفر در سال افزایش یابد.
خاندوزی افزود: قرار است واردات کالاهای ته لنجی ضابطهمند شود و پلیس اقتصادی و گمرک مانع واردات برخی کالاها در شهرهای مرزی نشود.
وی در گفتگو با تجار و بازرگانان در اروندکنار نیز گفت: باید گمرک در این منطقه به ظرفیت اسمی خود دست یابد و دوباره فعال شود.
سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه سفر به استان خوزستان از گمرک چوئبده در آبادان بازدید کرد.
معطلی 20 روزه لنجداران از سوی آزمایشگاه و افزایش زمان ترخیص کالاها، افزایش هزینه آزمایش یک میلیون تومانی به چهار میلیون و 500 هزار تومان، بیکار شدن کارگران روزمزد، اختلاف بین اداره استاندارد و بهداشت و انجام چند بار نمونهگیری از کالاها، گرانی سوخت هم برای واردات و صادرات و هزینه 37 میلیون تومانی برای یک هزار لیتر سوخت در حالی که این مبلغ در بوشهر 20 میلیون تومان است، از جمله مشکلات مطرح شده از سوی لنجداران بود.
آنها گلایه داشتند که چرا این گرانیها و تورم فقط برای مردم آبادان باید باشد و اینکه در آبادان، اروندکنار و چوئبده مگر چند لنجدار فعالیت دارد.آنها همچنین از عدم حمایت بیمه و دارایی و برخورد با نظریه منفی قاچاق و دلخوش نبودن به وعدههای مسئولان انتقاد کردند.
لنجداران همچنین اعلام کردند که تخلیه بارها بین سه تا چهار ماه زمان میبرد؛ با توجه به قیمت بالای ارز و در اختیار قرار ندادن یارانه شرایط برای فعالیت سخت شده است.
در بخشی دیگر نیز این موضوع اعلام شد که از بعد منطقه آزاد شدن آبادان منافع طرح کالای تهلنجی بیشتر به بیرون آبادان میرسد؛ همچنین خواستار افزایش سفرهای لنجداران برای واردات تهلنجی شدند.
سید احسان خاندوزی نیز در واکنش به این گلایهها خبر داد: برای هر سه استان خوزستان، بوشهر و هرمزگان با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا، وزارت صمت و وزارت کشور به دنبال رسمیت بخشیدن به کالاهای تهلنجی اما به صورت ضابطهمند هستیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: تعداد واردات سالانه و اقلام مجاز باید از قبل تعیین و تأیید واردات و ثبت کالاها نیز انجام شود.
وی بیان کرد: اگر واردات این کالاها به تأیید رسمی گمرک برسد برای انتقال آنها به سایر استانها نیز مشکلی نیست؛ همچنین دیگر لازم نیست که با ترس و وحشت از مرزبانی و دریابانی فعالیت کنند.
اروندکنار و چوئبده از گمرکات فعال آبادان هستند که البته گمرک اروندکنار پس از چند سال وقفه با پیگیریهای لازم برای انجام تشریفات مربوطه در حوزه صادرات و واردات فعال شده است.
انتهای پیام/