اروپایی‌ها برای حمایت از اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان وارد خط شدند/ پیام هشدارآمیز غرب برای بیروت

اروپایی‌ها برای حمایت از اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی با لبنان وارد خط شدند/ پیام هشدارآمیز غرب برای بیروت

در شرایطی که پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی شاهد تحولات جدیدی است، علاوه بر آمریکا این بار کشورهای اروپایی نیز برای حمایت از اسرائیل و منافع آن وارد خط شده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که طی چند روز گذشته برخی درباره فضای مثبت تحرکات واشنگتن و بیروت برای حل پرونده مناقشه مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی و احتمال ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم در این زمینه صحبت می‌کردند اما هنوز هیچ نتیجه‌گیری قطعی به‌عمل نیامده است، همچنین «آموس هوکستاین» میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی که یک نشست مجازی با تیم اسرائیلی در این زمینه برگزار کرده بود گفته بود که فعلاً قصد بازگشت به بیروت را ندارد.

این درحالی است که علاوه بر آمریکا، اروپایی‌ها نیز در این پرونده به‌نفع تل‌آویو وارد خط شده‌اند؛ آن هم در شرایطی که آب‌های منطقه‌ای لبنان و فلسطین اشغالی شاهد سطح بالایی از تنش‌ها و خطرات نظامی و امنیتی است.

منابع آگاه از پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی به روزنامه الاخبار اعلام کردند، یک کشتی حفاری دیگر متعلق به شرکت «انرژین» یونان که برای اسرائیل کار می‌کند وارد خط 29 در منطقه مورد مناقشه شده و چند مایل از این خط فراتر رفته است، از طرف دیگر منابع وابسته به «یونیفل» (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) اعلام کردند که کشتی‌های جنگی ایالات متحده به‌منظور محافظت از سکوهای گازی در میدان «کاریش» به مقابل این میدان رسیدند، علاوه بر آن یک اسکادران از هواپیماهای جاسوسی انگلیس و نیز هواپیماهای ناتو وارد مرز دریایی لبنان و فلسطین اشغالی شده‌اند.

منابع وابسته به سازمان ملل متحد در لبنان اعلام کردند، مانور نظامی که اخیراً نیروی دریایی یونیفل در نزدیکی مرزهای آبی لبنان انجام داده است کسی را هدف قرار نمی‌دهد و این مانورها یک تمرین عادی است که با تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه همگام می‌شود.

اما منابع آگاه لبنانی تأکید کردند که نمی‌توان درباره تحرکات مشکوکی که اخیراً در آب‌های سرزمینی این کشور رخ می‌دهد به این سادگی نتیجه‌گیری کرد، به‌ویژه اینکه مانورهای مذکور هم‌زمان با استقرار تجهیزات آمریکایی در مقابل میدان کاریش بود و همچنین اتفاقی نیست که انگلیس و ناتو هواپیماهای جاسوسی خود را برای تأمین امنیت و منافع اسرائیل به مرزهای آبی لبنان و فلسطین اشغالی فرستاده‌اند.

پیام هشدارآمیز اروپا به لبنان

در همین حال توصیه‌های رسمی و البته غیرمستقیمی از جانب اروپایی‌ها به‌ویژه انگلیس و فرانسه و آلمان در زمینه پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی مطرح شده است. منابع به الاخبار اعلام کردند، اروپایی‌ها به مقامات لبنانی گفته‌اند کاری که اسرائیل در میدان کاریش انجام می‌دهد استخراج انرژی مورد نیاز اروپاست و بنابراین از حمایت بین‌المللی و آمریکا و کشورهای اروپایی برخوردار است، به‌عبارت دیگر روند استخراج نفت یا گاز توسط اسرائیل در این میدان به بخشی از امنیت جهانی انرژی تبدیل شده است و تهدیدات لبنان در این زمینه نیز کاری از پیش نمی‌برد.

بر اساس این گزارش اروپایی‌ها همچنین اعلام کردند در تلاش برای قانع کردن اسرائیل در خصوص رسیدن به توافق با لبنان جهت استخراج انرژی در منطقه مورد مناقشه هستند تا این کشور بتواند با بحران مالی و اقتصادی خود مقابله کند.

از سوی دیگر روزنامه الاخبار گزارش داد که اخیراً «یوانا فرونتیسکا» هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در لبنان به تل‌آویو سفر کرده و درباره پرونده ترسیم مرزهای دریایی با مقامات اسرائیلی گفتگو کرده بود، اما صحبت‌های او بعد از بازگشت به لبنان نشان می‌دهد که رژیم صهیونیستی قصد ندارد در این پرونده امتیازات جدی به لبنان بدهد.

این مسئول سازمان ملل همچنین با «میشل عون» رئیس‌جمهوری لبنان نیز دیدار کرده او را در جریان مذاکرات خود با مقامات صهیونیست قرار داد. اطلاعات نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها مجدداً بحث خط 23 را به‌عنوان خط مرزی لبنان تکرار کرده‌اند؛ یعنی همان پیشنهادی که میانجی آمریکایی ماه فوریه مطرح کرد و لبنانی‌ها نپذیرفتند.

از طرف دیگر «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت که دیروز از ایالات متحده به لبنان برگشت حامل پیامی از آموس هوکستاین بعد از مذاکره وی با تیم اسرائیلی، برای مقامات لبنانی است، این درحالی است که منابع آگاه فاش می‌کنند اسرائیل به‌هیچ‌وجه قصد امتیازدهی به لبنان در خط 29 را ندارد و همچنان تأکید می‌کند که میدان کاریش تحت مالکیت خودش است و اگر لبنانی‌ها تمایل به ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم دارند صرفاً باید درباره خط 23 صحبت کنند، همچنین درباره میدان قانا نیز باید گفتگوهایی درباره بزرگترین منبع انرژی که در این میدان قرار دارد صورت بگیرد، این درحالی است که لبنان همچنان به مالکیت کامل خود بر این میدان پایبند است و قصد معامله یا مذاکره درباره آن را ندارد.

در همین راستا اخیراً بعد از اتفاقاتی که به‌دنبال ورود کشتی شرکت انرژین یونان به مرزهای آبی لبنان رخ داد و موضع‌گیری‌های قاطع حزب‌الله و سید حسن نصرالله، وزارت امور خارجه یونان از طریق سفارت خود پیام‌هایی به مقامات لبنانی فرستاد با این مضمون که اولاً یونان هیچ‌یک از طرف‌های مناقشه در پرونده ترسیم مرزهای لبنان و اسرائیل نیست.

یونان همچنین در این پیام خود اعلام کرد، در وهله دوم کشتی حفاری که به میدان کاریش رفته حامل پرچم یونان نبوده و متعلق به یک شرکت جهانی است و تنها برخی از مالکان آن ملّیت یونانی دارند. در وهله سوم یونان از لبنان و اسرائیل برای رسیدن به هرگونه توافقی در پرونده مناقشه مرزی حمایت و هرگونه تجاوز اسرائیل به حقوق لبنان در آب‌های سرزمینی را رد می‌کند. در آخر یونان نه با دولت لبنان و نه با حزب‌الله دشمنی ندارد و ترجیح می‌دهد درگیر این پرونده نشود.

منابع لبنان گزارش دادند که سفیر آمریکا در بیروت اقداماتی برای سرکوب انگیزه نیروهای سیاسی لبنان در دفاع از حقوق این کشور در پرونده ترسیم مرزهای دریایی انجام داده است. سفیر ایالات متحده همچنین سعی دارد آنها را علیه «میشل عون» رئیس جمهور لبنان و حزب‌الله تحریک کند.

منابع مسئول در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی نیز پیشتر اعلام کردند، آمریکا به‌طور کلی گفتمان مثبتی درباره ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم لبنان و اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها ندارد و نمی‌خواهد که درخواست‌های لبنان را در این زمینه اجابت کند، به همین دلیل اظهاراتی که آموس هوکستاین مطرح کرد در راستای تلاش آمریکا برای آرام کردن اوضاع امنیتی در پرونده مناقشه مرزی بود و بنابراین نمی‌توان اعتماد زیادی به مواضع آمریکا داشت.

انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت