کشاورزانی که پا به سن گذاشتهاند؛ کشاورزی با دغدغه کمبود آب در کاشان
میانگین بالای سنی کشاورزان در کاشان به یک دغدغه تبدیل شده است و از طرف دیگر نیز کشاورزی با کمبود آب در منطقه به چالش کشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کشاورزی کاشان در این ایام حال و روز خوشی ندارد و کاهش نزولات آسمانی و کمبود منابع آبی رمق تولید را از کشاورزان کاشانی گرفته است.
محدودیت برداشت از منابع آبی در شهرستان کاشان و از طرفی نرسیدن آب کافی به محصولات در باغات و مزارع شهرستان کاشان باعث شده است تا درختان و محصولات زراعی آورده مناسبی نداشته باشد و از این رو تنها ضرر و زیان عاید کشاورزان میشود.
یکی از کشاورزان کاشانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به لزوم تغییر الگوی کِشت در منطقه کاشان اظهار داشت: تغییر الگوی کِشت نیازمند سرمایه است در حالی که متاسفانه وضعیت کشاورزی به گونهای نیست که این توانایی در ما باشد و الگوی کِشت را تغییر دهیم.
وی با بیان اینکه به دلیل کمبود آب بخشی از اراضی کشاورزی خود را از کِشت و کار خارج کردیم و این موضوع برای ما به ضرر تبدیل شده است چراکه بخشی از درآمد ما به دنبال نبود آب از بین رفته است.
این کشاورز کاشانی ضمن اشاره به گرانی مواد اولیه و سموم ابراز داشت: هزینه بالا در کِشت محصولات و از طرفی پایین بودن قیمت خرید محصولات باعث شده است تا ضرر و زیان به کشاورز برسد.
یکی دیگر از کشاورزان کاشانی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان ضمن ابراز نگرانی از از بین رفتن تنها سرمایه و منبع درآمدی خود اظهار داشت: کشاورزی شغل اجدادی ما بوده و نسل به نسل چرخیده تا به ما رسیده است.
وی با بیان اینکه مشکلات در حوزه کشاورزی فرزندان ما را به امر تولید و کشاورزی سوق نمیدهد، افزود: نبود آب و محدودیت در استفاده از منابع آبی باعث شده است تا تنها منبع درآمدی ما از بین برود و بعد از چندین سال زندگی شرافتمندانه با مشکلات زیادی رو به رو هستیم.
این کشاورزی کاشانی با بیان اینکه بعد از چندین سال کار و تلاش این روزها باید از یک زندگی به نسبت خوبی برخورداری باشیم، ابراز داشت: شرایط به گونهای رقم خورده که با وجود آنکه بیش از گذشته کار میکنیم اما درآمد با هزینهها همخوانی ندارد و باعث ضرر و زیان شده است.
یکی دیگر از کشاورزان کاشانی نیز در گفتوگو یا خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه این روزها کشاورزی برای ما تنها ضرر داشته است، اظهار داشت: عدم توانایی در خرید سموم باعث شده است تا سم کافی به محصولات نزنیم و این موضوع باعث شده تا بخشی از محصولات ما از بین برود.
وی با بیان اینکه فرزندان ما هیچ علاقهای برای کشاورزی ندارند، افزود: تنها سرمایه ما در زندگی همین اراضی کشاورزی است در حالی که این شرایط باعث شده است تا سرمایه ما به دلیل نبود آب از بین برود.
این کشاورز کاشانی با بیان اینکه هیچ سرمایهای برای ضمانت بانکی نداریم، ابراز داشت: برای دریافت تسهیلات ضمانت زمین و یا منزل داخل شهر را دارند در حالی که ما که روستازاده هستیم و در شهر هیچ ملک و املاکی نداریم فراهم کردن این ضمانت مقدور نیست.
رضا مظلومی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کاشان ، ضمن اشاره به میانگین بالای سنی کشاورزان در کاشان اظهار داشت: میانگین سنی کشاورزان در کاشان حدود 60 است و این به یک دغدغه تبدیل شده و باید این میانگین سنی به زیر 40 سال کاهش پیدا کند و این موضوع لازم است تا مشوقهایی در بخش کشاورزی ایجاد شود و فارغالتحصیلان و جوانان به این عرصه ورود پیدا کنند.
وی افزود: کارگروه مردمنهاد با مدیریت خود مردم با 23 عضو در روستاها تشکیل و 65 کارگروه تشکیل میشود و بالای 90 درصد مدیریت آن بر عهده مردم است و همکاران در جهاد کشاورزی نیز در این کارگروه حضور پیدا میکنند و در این کارگروه طرحهای هر روستا مطرح میشود.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان کاشان با بیان اینکه این اقدامات بر اساس شناخت از منطقه و به صورت خودجوش انجام میشود، ابراز داشت: جهاد کشاورزی به تنهایی نمیتواند اقتدار غذایی را محقق کند و باید تمام دستگاهها در این زمینه ورود پیدا کنند در حالی که یارانهای که قرار بود هدفمند باشد به درستی هزینه نشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 40 درصد منابع آبی از چشمهسارها و قنوات است، گفت: کاشان رتبه نخست قنوات استان اصفهان دارد و از تعداد یک هزار چشمهسار و قنات حدود 700 مورد آن احیا و در حال استفاده است.
مظلومی از تجهیز 60 درصد اراضی کشاورزی به آبیاری نوین تصریح کرد: 30 از 40 درصد باقیمانده دارای طرحهای آماده است و در حال پیگیری هستیم تا پایان 1403 به صورت کامل به بهرهبرداری برسانیم.
انتهای پیام/801/