تحولات اوکراین| هشدار روسیه درباره آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید توسط ناتو / کرملین: پیام زلنسکی برای ولادیمیر پوتین کتبی نبود

تحولات اوکراین| هشدار روسیه درباره آغاز مسابقه تسلیحاتی جدید توسط ناتو / کرملین: پیام زلنسکی برای ولادیمیر پوتین کتبی نبود

رئیس جمهوری اوکراین معتقد است ناتو با توجه به وضعیت این کشور باید سیستم امنیتی اروپا را بهبود بخشد، ولی معاون وزیر خارجه روسیه گفت که ناتو بدون وجود دشمن خارجی نمی‌تواند وجود داشته باشد و به همین دلیل شیطانی جلوه دادن مسکو برای این ائتلاف ضروری است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "ولادیمیر زلنسکی" رئیس جمهوری اوکراین معتقد است که ناتو باید با توجه به روند اوضاع کنونی در این کشور، روی بهبود سیستم امنیتی قاره اروپا کار کند.  وی این موضوع را در دیدار با آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق پیمان آتلانتیک شمالی بیان کرد.

به گفته زلنسکی، معماری امنیتی اروپا هنوز با وضعیتی مواجه نشده که اوکراین در حال حاضر در آن قرار گرفته است، که دلیل آن نبود مکانیسم پاسخگویی روشن به تهدیدات بالقوه است. زلنسکی معتقد است با توجه به رویدادهای ژئوپلیتیک کنونی، مسئله نقش ناتو در تضمین امنیت در قاره اروپا بیش از پیش مطرح می‌شود.

رئیس ‌جمهوری اوکراین یادآور شد که با استفاده از مثال «تهاجم نظامی روسیه به اوکراین»، می‌توان تضمین‌های امنیتی مؤثری را ایجاد کرد. راسموسن نیز به نوبه خود گفت که "همه تلاش خود را برای اطمینان از کار موثر در این زمینه به کار خواهد گرفت."

این در حالی است که "الکساندر گروشکو"، معاون وزیر امور خارجه شب گذشته اعلام کرد که پیمان  آتلانتیک شمالی بدون دشمن نمی‌تواند وجود داشته باشد، بنابراین شیطانی جلوه دادن روسیه در این راستا ضروری بود و ساخته و پرداخته شد. به گفته وی، نتایج نشست سران ناتو در مادرید نشان داد که این ائتلاف به طرح‌های امنیتی نظامی دوران جنگ سرد بازگشته است.

گروشکو یادآور شد، ملاک گسترش ناتو این است که این روند باید وضعیت امنیت نظامی ائتلاف و کشورهایی که به آن می‌پیوندند را تقویت و بهبود بخشد، ولی برعکس، گسترش ناتو به این واقعیت انجامیده که امنیت مرزهای کشورهای عضو این سازمان رو به وخامت رفته است.

معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که این کشور اقدامات لازم را انجام داده است، بنابراین، تمام آمادگی‌های نظامی ناتو بی معنا خواهد بود. به عقیده وی، پیوستن احتمالی فنلاند و سوئد به ناتو یکی از غم انگیزترین دوره‌های تکامل امنیت در قاره اروپا است.

این خبر به ‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و بیست و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:40- لوکاشنکو اوکراین را به حمله موشکی علیه بلاروس متهم کرد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس، اوکراین را به حمله موشکی به کشورش متهم کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی بلتا، لوکاشنکو گفت: حدود سه روز پیش و شاید بیشتر، تلاشی از سوی اوکراین برای حمله به اهداف نظامی در بلاروس انجام شد. وی گفت: خدا را شکر که سامانه های پدافند هوایی ما تمامی موشک های شلیک شده توسط نیروهای اوکراینی را رهگیری کردند.  با این همه این اطلاعات را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.

22:33- اصلاح قانون امنیت انرژی در دستور کار آلمان

"رابرت هابک"، وزیر اقتصاد فدرال آلمان، در حال برنامه ریزی برای اصلاح بیشتر قانون امنیت انرژی با توجه به افزایش سریع قیمت گاز است. این مقام آلمانی در سخنانی در هامبورگ گفت:  از آنجایی که ما در حال حاضر در یک سیستم یادگیری هستیم، باید دوباره آن را تنظیم کنیم.  وی افزود: ما در حال حاضر در حال مذاکره با گروه های پارلمانی هستیم.

19:28- مقام آلمانی: ما به سمت یک بحران اقتصادی شدید پیش می‌رویم

"دیتمار ویدکه"، نخست وزیر  ایالت براندنبورگ آلمان نسبت به آینده اقتصادی آلمان ابراز بدبینی کرد. ویدکه در گفتگویی اظهار داشت: ما باید صادق باشیم و شرایط را همانطور که هست توصیف کنیم. ما به سمت یک بحران اقتصادی شدید پیش می رویم.
ویدکه انتظار دارد که بحران انرژی در ماه های آینده بدتر شود.  به گفته وی پیامدهای آن برای اقتصاد و جامعه بسیار شدیدتر از آنچه در حال حاضر مورد بحث است خواهد بود.  وی افزود: این بحران یک آزمون استرس برای آلمان خواهد بود. بنابراین ویدکه بسته امدادی دیگری را ضروری دانست.

19:03- اوکراین: جهان از حمایت ما خسته نشده است

میخائیلو پودولیاک، مشاور ولادیمیر زلنسکی،  رئیس جمهور اوکراین در سخنانی اعلام کرد که انتظار حمایت بلندمدت بین المللی از کشورش را دارد.  وی در این باره گفت که چیزی مانند خستگی اوکراین را فراموش کنید. جهان از حمایت ما خسته نشده است.

18:59- انگلیس مدعی شد: ذخایر سلاح‌های دقیق و مدرن روسیه در حال کاهش است

بر اساس برآوردهای انگلیس، روسیه به طور فزاینده ای از موشک های غیر دقیق در حملات خود در اوکراین استفاده می کند. وزارت دفاع انگلیس امروز شنبه اعلام کرد که دلیل آن احتمالاً این است که ذخایر سلاح های مدرن و دقیق روسیه در حال کاهش است. این وزارتخانه با استناد به داده های سازمان های اطلاعاتی اعلام کرد، تجزیه و تحلیل تصاویر تجسسی نشان داد که مرکز خرید در شهر کرمنچوک در شرق اوکراین به احتمال زیاد مورد اصابت موشک Ch-32 قرار گرفته است.
 بر این اساس این یک مدل پیشرفته از موشک شوروی Ch-22  است که هنوز برای اصابت دقیق به اهداف زمینی، به ویژه در شهرها، بهینه نشده است. این وزارتخانه گفت: این امر احتمال آسیب های جانبی را هنگام هدف قرار دادن مناطق مسکونی افزایش می دهد.
بر اساس این بیانیه گمان می‌رود که موشک‌های Ch-22 در حملاتی به منطقه اودسا در جنوب غربی اوکراین در 30 ژوئن مورد استفاده قرار گرفته باشند.  به ادعای انگلیس این تسلیحات برای حملات هدفمند غیر دقیق و نامناسب هستند و تقریباً به طور قطع منجر به تلفات مکرر غیرنظامیان در هفته های اخیر شده است.

18:49- درخواست صدر اعظم آلمان از شهروندان برای انسجام بیشتر در شرایط گرانی‌ها

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در ویدئویی که در توییتر منتشر شد مردم را خطاب قرار داده و خواستار انسجام بیشتر شد. دلیل این امر افزایش قیمت های فعلی در پی جنگ در اوکراین است. شولتز گفت اگر دست‌ها را به هم پیوند دهیم و متحد باشیم قوی هستیم. وی همچنین از رایزنی با کارشناسان در خصوص راهکارهایی برای حل مسئله افزایش قیمت فعلی خبر داد.

18:44- مخالفت آلمان با تحریم فرهنگ روسیه

علیرغم حمله روسیه به اوکراین، کلودیا رات، وزیر فرهنگ آلمان از رویکردی باز در قبال  فرهنگ روسیه حمایت کرد. این مقام آلمانی در گفتگویی اظهار داشت: تحریم فرهنگ روسیه اشتباه است زیرا اغلب این هنرمندان هستند که برای حفظ آخرین آزادی تلاش می کنند.
وی تاکید کرد که علاوه بر این، موسیقی و ادبیات روسی عالی است.

18:39- اعتراض انگلیس به رفتار روسیه با اسیران جنگی

پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر دستگیری دو انگلیسی دیگر در شرق اوکراین، بریتانیا به رفتار روسیه با اسیران جنگی اعتراض کرد. وزارت خارجه لندن امروز شنبه گفت: ما بهره برداری از اسرای جنگی و غیرنظامیان را برای اهداف سیاسی محکوم می کنیم و این موضوع را با روسیه در میان گذاشته ایم. در این بیانیه آمده است:  ما در تماس دائمی با دولت اوکراین درباره این موارد هستیم و به طور کامل از کی یف برای آزادی آنها حمایت می کنیم. این وزارتخانه نخواست به طور خاص در این باره  اظهار نظر کند.
آژانس دولتی تاس روسیه پیشتر به نقل از جدایی طلبان طرفدار روسیه گزارش داده بود که دو بریتانیایی به فعالیت به عنوان مزدور متهم شده اند. گفته می شود که این افراد یک جوان 22 ساله است که می خواست در جمهوری خودخوانده به مردم دونتسک کمک های بشردوستانه ارائه دهد و یک داوطلب که به ارتش اوکراین پیوسته بود.

15:40- اوکراین از تغییر تاکتیک روسیه در جنگ خبر داد

چهار ماه پس از آغاز جنگ روسیه، میخایلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین تغییری را در رهبری جنگ ارتش روسیه می بیند. بر اساس گزارش های رسانه های مختلف، پودولیاک روز شنبه در کی یف گفت: این یک تاکتیک جدید از سوی روسیه است و آن حمله به محله ها و اعمال فشار بر نخبگان سیاسی غربی برای وادار کردن اوکراین به نشستن پشت میز مذاکره است. وی افزود: مسکو هیچ توجهی به واکنش جهانی به حملات غیرانسانی با موشک های کروز به مناطق مسکونی ندارد. اما این تاکتیک کارساز نخواهد بود.

مشاور رئیس جمهور اوکراین گفت: روسیه برای به دست آوردن دستاوردهای ارضی نمی جنگد، بلکه برای نابودی اوکراین و ایجاد یک ساختار امنیتی جدید در اروپا می جنگد. وی همچنین گفت که او نمی‌داند چرا هنوز سیاستمداران بانفوذی در غرب وجود دارند که معتقدند می‌توان با روسیه صحبت کرد. این مزخرف است.

این مقام اوکراینی گفت: تاکتیک مسکو این است که جهان را بترساند تا به جنگ اوکراین پشت کنند و بگویند هر کاری می خواهید بکنید. ‎

15:26- اوکراین: حدود 36 هزار جنگنده روسی تا به حال در جنگ کشته شده‌اند

نیروهای مسلح اوکراین بار دیگر آمار تلفات طرف روسیه را منتشر کردند. بر این اساس حدود 36 هزار جنگنده روسی در این جنگ کشته شده‌اند. با این همه این اطلاعات را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.‎

15:00- دیدار دبیر کل سابق ناتو با زلنسکی در اوکراین

آندرس فوگ راسموسن، دبیر کل سابق ناتو  در جریان سفر به کی یف با  ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کرد. بر اساس بیانیه ولادیمیر زلنسکی، دبیرکل سابق ناتو به همراه آندری یرماک، رئیس دفتر خود، پلتفرمی را برای توسعه تضمین های امنیتی برای اوکراین رهبری خواهد کرد.

به گزارش رسانه خبری اوکراین لیگا، یرماک قول داده است اولین نتایج در این باره را در ماه جولای منتشر کند.‎

14:50- وزارت دفاع روسیه از تلفات قابل توجه ارتش اوکراین خبر داد

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که طرف اوکراینی طی عملیات شبانه روز گذشته متحمل خسارات بسیار سنگینی در تمامی جهات شده است.

به گفته وی، از جمله سه گردان از تیپ 10 حملات کوهستانی و همچنین تیپ 72 نیروهای مکانیزه نیروهای مسلح اوکراین تنها طی یک روز، بیش از 50 درصد از پرسنل نظامی خود را از دست دادند. 

این مقام نظامی افزود: نیروهای هوا-فضا، نیروهای موشکی و توپخانه ارتش روسیه طی عملیات شبانه روز گذشته موفق شدند بیش از 340 هدف نظامی در اوکراین را مورد اصابت قرار بدهند و از جمله بیش از 40 مقر فرماندهی نیروهای مسلح اوکراین، سه انبار مهمات در نزدیکی شهر نیکولایف و همچنین مراکز تمرکز نیروها و تجهیزات نظامی در 302 منطقه را هدف قرار داده و منهدم کردند. 

علاوه بر این، سامانه‌های پدافند هوایی روسیه یک فروند هواپیمای میگ- 29 اوکراینی را در منطقه میکولایف در آسمان سرنگون کردند و 19 پهپاد ارتش اوکراین نیز در مناطق مختلف ساقط شد. 

وی افزود: «در مجموع از آغاز عملیات ویژه نظامی تاکنون 227 فروند هواپیما، 134 فروند بالگرد، 1430 هواپیمای بدون سرنشین، 353 سامانه موشکی ضدهوایی، 3886 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی،  702 سیستم موشک انداز چندگانه، 3073 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و همچنین 3954 دستگاه خودروی ویژه نظامی ارتش اوکراین منهدم شده است.»

 

14:41- آمریکا: بازپس گیری جزیره مار موفقیتی برای ارتش اوکراین است

دولت آمریکا بازپس گیری جزیره مار را موفقیتی برای ارتش اوکراین ارزیابی کرد. یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا روز جمعه گفت که ادعای روسیه مبنی بر اینکه عقب نشینی یک ژست حسن نیت بود، فاقد اعتبار است. به گزارش پنتاگون، وی گفت: اوکراینی ها کار را برای روس ها برای ادامه عملیات در آنجا بسیار دشوار کرده اند. به همین دلیل روس ها جزیره را ترک کردند.

روسیه مدت کوتاهی پس از حمله به اوکراین در 24 فوریه جزیره مار را اشغال کرد. ارتش روسیه روز پنجشنبه عقب نشینی خود را اعلام کرد.

14:34- تاکید آرژانتین بر لزوم دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ اوکراین

آرژانتین برای پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین به طور فزاینده ای به دیپلماسی تاکید دارد. آلبرتو فرناندز، رئیس جمهور آرژانتین روز جمعه در توییتر خود نوشت: من با ولادیمیر زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) گفتگوی تلفنی داشتم و طی آن حمایت خود را از همه مذاکرات برای پایان دادن به خصومت‌ها و دستیابی به صلح نهایی اعلام کردم.

به گفته وی آمریکای لاتین استفاده از زور را رد می کند و گفتگو را برای حل مناقشات تشویق می کند.

آرژانتین در حال حاضر ریاست جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (Celac) را بر عهده دارد و به عنوان مهمان به اجلاس G7 در بایرن دعوت شد.

گابریل بوریچ، رئیس جمهور شیلی هم در توییتر نوشت که با زلنسکی ابراز همبستگی کرده است.  وی تاکید کرد: من همچنین به او گفتم که می تواند روی حمایت شیلی در مورد مسائل بشردوستانه حساب کند. اوکراین یک دوست در آمریکای جنوبی دارد. زلنسکی هم در توییتر نوشت که به ایجاد روابط با یک منطقه مهم - آمریکای لاتین ادامه می دهد.‎

14:25- هشدار آژانس شبکه فدرال گاز آلمان درباره قطع کامل عرضه گاز از روسیه

کلاوس مولر، رئیس آژانس شبکه فدرال گاز آلمان درباره قطع  کامل گاز از طرف روسیه  ابراز نگرانی کرده  و از مردم خواست که در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند. مولر به روزنامه‌های گروه رسانه‌ای Funke گفت:  در اینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا روند تعمیر و نگهداری منظم خط لوله گاز نورد استریم 1 به تعمیر و نگهداری سیاسی طولانی‌تر تبدیل خواهد شد یا خیر. وی گفت که باید از دوازده هفته قبل از شروع فصل سرما برای ایجاد مقدمات برای ایجاد چنین شرایطی استفاده شود.

مولر از همه صاحبان خانه ها و آپارتمان ها خواست تا وسایل گرمایش و رادیاتورهای چگالش گاز خود را به سرعت بررسی و به طور موثر تنظیم کنند. وی با بیان اینکه تعمیر و نگهداری می تواند مصرف گاز را بین 10 تا 15 درصد کاهش دهد، گفت: این امر باید در حال حاضر انجام شود نه در پاییز. وی به منظور رفع تنگناها در انتصابات صنعتگران از همه آن ها خواست تا تمرکز خود را در امر گرمایش و تامین آب گرم داشته باشند.  وی همچنین گفت: علاوه بر این، خانواده ها از قبل باید در مورد اینکه  آیا دمای معمولی در هر اتاق در زمستان تنظیم شود - یا اینکه در برخی اتاق ها می تواند کمی سردتر باشد صحبت کنند. ‎

14:18- اوکراین روسیه را به استفاده از بمب‌های فسفر متهم کرد

اوکراین ارتش روسیه را به پرتاب بمب های فسفر در جزیره مار در دریای سیاه متهم کرده است. والری سالوشنیج، فرمانده عالی ارتش اوکراین روز جمعه به سرویس خبری تلگرام گفت: دو حمله با بمب های فسفر با جنگنده های سوخو 30 از شبه جزیره کریمه که در سال 2014 به روسیه ضمیمه شد، انجام شد.‎

14:10- پیشنهاد کمیسیون اروپایی برای پرداخت وام یک میلیارد یورویی به اوکراین

برای پوشش هزینه های جاری، کمیسیون اتحادیه اروپا پیشنهاد پرداخت وام یک میلیارد یورویی به اوکراین جنگ زده را داده است. این نهاد اروپایی روز جمعه اعلام کرد که کمک های مالی کلان باید به رفع نیازهای مالی فوری ناشی از جنگ روسیه علیه این کشور کمک کند. به عنوان مثال، این پول می تواند به پرداخت های بازنشستگی و عملکرد بیمارستان ها سرازیر شود.

این پیشنهاد اولین بخش از بسته کمکی 9 میلیارد یورویی است که تا پایان سال تکمیل می شود و در ماه می اعلام شد. کشورهای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا هنوز باید قبل از پرداخت در این باره به توافق برسند. نشست سران اتحادیه اروپا در ماه می قبلاً به طور اصولی از این بسته 9 میلیاردی حمایت کرده بود. ‎

14:02- افزایش چشمگیر قیمت محصولات و نهاده‌های مهم کشاورزی در اروپا

جنگ در اوکراین بازارهای کشاورزی جهانی را به شدت مختل کرده است و باعث افزایش قیمت محصولات و نهاده های مهم مانند کود و خوراک دام شده است. اداره آمار اتحادیه اروپا، یورواستات روز جمعه گزارش داد که میانگین قیمت کالاها و خدمات در بخش کشاورزی در اتحادیه اروپا در سه ماهه اول سال جاری نسبت به پایان سال 2021 9.5 درصد افزایش یافته است. کودها و به اصطلاح بهبود دهنده های خاک 21.2 درصد، انرژی و روان کننده ها 17.4 درصد و خوراک دام 9.2 درصد افزایش قابل توجهی داشتند. متوسط ​​قیمت محصولات کشاورزی شش درصد افزایش یافت.

تهاجم روسیه به اوکراین، ارسالروغن های پخت و پز و کودهای شیمیایی از منطقه دریای سیاه را با مشکل مواجه کرده و قیمت گندم، سویا و ذرت را به بالاترین حد خود در اوایل سال رساند. روسیه همچنین صادرکننده عمده کود است، در حالی که اوکراین تامین کننده اصلی ذرت و روغن آفتابگردان است.‎

13:55- آلمان روسیه را به محدود کردن عرضه گاز برای فشار بیشتر بر برلین متهم کرد

دولت فدرال آلمان، شرکت انرژی روسیه گازپروم را به محدود کردن عرضه گاز از طریق خط لوله نورد استریم 1 به منظور اعمال فشار بر آلمان متهم کرده است. یورگ کوکیس، معاون دفتر صدر اعظم آلمان در روز جمعه در روز خانواده کارآفرینان در برلین گفت که اشاره به مشکلات فنی برای این منظور از طرف روسیه  یک استدلال پیشرفته است. وی با اشاره به توربین معیوب زیمنس گفت: این امکان وجود دارد که نورد استریم 1 را با تمام توان  و با ظرفیت کامل راه‌اندازی کرد، حتی اگر یک توربین وجود نداشته باشد.

شرکت گاز پروم روسیه اخیرا با این استدلال که مشکلات فنی وجود دارد عرضه گاز از طریق نورد استریم 1 به آلمان را به شدت کاهش داده است. ‎

13:47- کنفرانس بازسازی اوکراین در سوئیس برگزار می‌شود

نمایندگانی از تقریباً 40 کشور دنیا روزهای دوشنبه و سه شنبه آینده در لوگانو سوئیس در مورد بازسازی اوکراین بحث و تبادل نظر خواهند کرد. در  این کنفرانس قرار است نوعی طرح مارشال برای اوکراین تدوین شود. اوکراین  در این نشست با حضور دنیس اشمیهال، نخست وزیر و دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه  نمایندگی خواهد شد، نخست وزیران لهستان، جمهوری چک و لیتوانی نیز در این اجلاس شرکت خواهند کرد. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا و نمایندگان 14 سازمان بین‌المللی نیز  در این نشست حضور خواهند داشت.

هدف از این کنفرانس تهیه پیش نویس  یک استراتژی بر اساس طرح مارشال است که به بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم کمک کرد. با این وجود، نشست لوگانو یک کنفرانس اهداکننده نخواهد بود. سیمون پیدو، از برگزار کنندگان این نشست سوئیسی گفت که این نشست باید به عنوان یک قطب نما برای وظایف آتی باشد.

در لوگانو، اوکراین همچنین باید با درخواست هایی برای اصلاحات جامع، به ویژه در مبارزه با فساد مواجه شود. این کشور مدت‌هاست که توسط سازمان شفافیت بین‌الملل به عنوان یکی از فاسدترین کشورهای جهان رتبه‌بندی شده است. در اروپا فقط روسیه و آذربایجان وضعیت بدتری دارند.‎

 

13:25- بازدید رئیس ستادکل نیروهای مسلح روسیه از روند عملیات در دونباس

وزارت دفاع روسیه امروز، شنبه اعلام کرد که ژنرال والری گراسیموف، رئیس ستادکل نیروهای مسلح این کشور در جریان سفر به منطقه دونباس، عملکرد گروه‌های نظامی نیروهای مسلح در اوکراین را مورد بررسی قرار داد. 

ژنرال گراسیموف با حضور در مقرهای فرماندهی، گزارش فرماندهان در خصوص استفاده از نیروهای مختلف در انجام وظایف محوطه در جریان عملیات ویژه نظامی و همچنین سایر مسائل پشتیبانی رزمی از اقدامات گروه‌های نظامی روسیه در جهات مختلف را شنیده و توجه ویژه‌ای به سیستم‌های کنترل خودکار رزمی داشت.

12:10- پولیتیکو: رهبران غربی نگران خستگی شهروندانشان از وضعیت اوکراین هستند

روزنامه پولیتیکو امروز، شنبه نوشته است که سران کشورهای غربی که از مقامات کی‌یف حمایت می‌کنند، نگران این مسئله هستند که مردم آنها از روند اوضاع در اوکراین خسته شوند و به سمت دستورکار مسائل داخلی سوق پیدا کنند.

در این مطلب آمده است که در جریان نشست سران ناتو در مادرید، کشورهای غربی "وحدت بی سابقه‌ای" را از لحاظ حمایت از اوکراین از خود نشان دادند. این نشریه این سئوال را مطرح کرده که چنین وحدت نظری تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ 

کایا کالاس، نخست وزیر جمهوری استونی در این نشست اعتراف کرده بود: «رهبران جهان می ترسند که مردم آنها به زودی برای ادامه مبارزه همراه نباشند، چرا که خستگی ناشی از ادامه درگیری نظامی در اوکراین که چهار ماه است که ادامه دارد "همه جا خود را نشان می‌دهد."

به نوشته پولیتیکو، این سیاستمدار یادآور شده بود: « ما شاهد تورم بالا و بحران انرژی در اروپا هستیم. بیماری کووید هم که هنوز از بین نرفته و مشکل سازتر می شود، ولی ما نباید خسته شویم، زیرا موظفیم به اوکراین در دفاع از کشورش در برابر روسیه کمک کنیم.» 

پیش از این جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز در جمع خبرنگاران در مادرید یادآور شده بود که کشورهای غربی باید تا جایی که لازم است به کمک خود به اوکراین ادامه دهند.‎

 

11:44- قدیروف: شهر لیسیچانسک به‌زودی به تصرف نظامیان روسی در خواهد آمد

رمضان قدیروف، رئیس "جمهوری چچن" اعلام کرد که شهر لیسیچانسک در سرزمین لوهانسک در آینده بسیار نزدیک به طور کامل از دست نیروهای اوکراینی آزاد خواهد شد.

قدیروف امروز، شنبه در کانال تلگرامی خود نوشت: نیروهای نظامی فدراسیون روسیه و نیروهای گارد ملی روسیه از جمهوری چچن، به همراه واحدهای دفاع مردمی لوهانسک و دیگر داوطلبان مبارز طبق برنامه و بدون تلفات وارد شهر لیسیچانسک شده و مواضع مستحکمی را گرفته‌اند و بدون توقف در حال پیشروی هستند.

به گفته رئیس چچن، نیروهای اوکراینی هماهنگی در اقدامات خود را از دست داده و قادر به پاسخ گویی به حملات نیروهای متفق نیستند.

قدیروف نوشت: بدین ترتیب، در آینده‌ای نزدیک، این شهر به طور کامل آزاد خواهد شد.

مقامات محلی لوهانسک نیز روز گذشته وعده آزادی کامل لیسیچانسک طی روزهای آینده را دادند.‎

 

11:22- تقریباً تمامی اسیران روسی در اوکراین شکنجه شده‌اند

بازرس قضایی منطقه دونتسک در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که تقریباً 98 درصد از کسانی که از اسارت ارتش اوکراین آزاد شده‌اند، می‌گویند که در زمان اسارت با روش‌های مختلف مورد شکنجه قرار گرفته‌اند. به گفته وی، روش های شکنجه شامل دادن شوک الکتریکی، ضرب و شتم دائمی و شکنجه با احساس غرق شدن در آب است.

وی یادآور شد که مقامات دونتسک قصد دارند به سازمان‌های بین‌المللی، از جمله  کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در خصوص شکنجه نیروهای مردمی این سرزمین در اسارت در اوکراین شکایت کرده و خواستار روشن شدن حقایق در این زمینه شوند. 

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه اعلام کرده بود که به دستور مستقیم ولادیمیر پوتین تبادل گسترده اسیران با طرف اوکراینی انجام شده است.

به گفته وی، این تبادل اسرا در قالب 144 در ازای 144 نفر انجام گرفت و هدف اصلی حفظ جان و سلامتی نیروهای نظامی روسی و نظامیان دونتسک و لوهانسک است.

سخنگوی وزارت دفاع یادآور شد که تقریباً تمامی آزاد شدگان مجروح یا به شدت زخمی شده‌اند و در حال حاضر تمام مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت می‌کنند.‎

هشدار روسیه درباره به راه اندازی یک مسابقه تسلیحاتی جدید توسط ناتو

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته، جمعه، در یک نشست مباحثاتی در باشگاه بین المللی "والدای" اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی مسابقه تسلیحاتی جدیدی را آغاز کرده و چنین روند افزایش ساختارهای نظامی تهاجمی، نیازمند توهم درباره وجود اجباری یک دشمن خارجی است.

وی تاکید کرد که روسیه تصمیمات نشست سران ناتو در مادرید از لحاظ سیاسی و نظامی را ارزیابی کرده و در این راستا اقدامات لازم را انجام داده است، بنابراین، تمام آمادگی‌های نظامی ناتو بی معنا خواهد بود.کرد.

گروشکو گفت: نتایج این اجلاس مورد تجزیه و تحلیل بسیار دقیق قرار خواهد گرفت و تمامی تدابیر لازم که باید 100 درصد منافع مشروع امنیتی و توانایی دفاعی روسیه را تضمین کند، اتخاذ خواهد شد.

معاون وزیر خارجه روسیه افزود، ورود احتمالی فنلاند و سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی ممکن است به وخامت اوضاع نظامی در منطقه دریای بالتیک منجر شود. البته توان بالقوه نظامی روسیه این امکان را فراهم کرده که مشکل تضمین امنیت این کشور پس از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو به روشی قابل اعتماد و ارزان حل و فصل شود.

الکساندر گروشکو تاکید کرد که اکنون روسیه باید با شرایطی دست و پنجه نرم کند که در آن شرایط جدید بالقوه‌ای در امتداد مرزهایش بوجود آمده که واقعا امنیت نظامی این کشور را تهدید می‌کند. وی یادآور شد که چشم انداز پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو یکی از غم انگیزترین دوره‌های تکامل امنیت در قاره اروپا خواهد بود.

معاون وزیر امور خارجه روسیه توضیح داد: "اگر منطق تصمیمات نشست سران مادرید را دنبال کنیم، پس از نهایی شدن این الحاق، ناتو قطعاً مطرح خواهد کرد که بزرگترین آسیب پذیری مرزی این ائتلاف، مرزهای 1300 کیلومتری روسیه و فنلاند است که باید از آن محافظت شود، بنابراین لازم است در آنجا نیروها و تسلیحات مستقر شوند. و همه اینها منجر به وخامت امنیت منطقه می شود، این وضعیت به طور کلی وضعیت امنیتی در شمال اروپا را به طور قابل توجهی پیچیده کرده و امکان همکاری صلح آمیز که اکنون در این بخش بسیار مورد تقاضا است، را محدودخواهد کرد.»

به گفته وی، و این مسئله به طور جدی وضعیت نظامی در منطقه دریای بالتیک را بدتر خواهد کرد که در نتیجه گسترش ناتو، توسعه نظامی قلمرو اعضای جدید از آرام‌ترین منطقه اروپا از لحاظ نظامی، به یک منطقه رویارویی نظامی تبدیل خواهد شد که کاملاً غیرضروری و غیرسازنده است.

واکنش دیپلمات روس به شکایت دیگری از سوی اوکراین علیه مسکو به دادگاه سازمان ملل

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز، شنبه اعلام کرد که اظهارات دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین درباره شکایت دیگری از سوی کی‌یف به دیوان بین‌المللی دادگستری علیه روسیه ارزش توجه چندان زیادی ندارد.

این دیپلمات بدین ترتیب به سخنان کوله‌با مبنی بر اینکه اوکراین مجدداً علیه روسیه به دادگاه سازمان ملل شکایت کرده، واکنش نشان داد و یادآور شد که، مقامات کی‌یف مسکو را به نقض کنوانسیون جلوگیری از نسل کشی متهم کردند، در حالی که تلاش‌های طرف اوکراینی برای ارائه پرونده مربوطه تنها تمایل آنها به "افکار توهمی" را نشان داده و این اقدامات در وهله نخست به منظور نشان دادن اشتباهات روسیه به افکار عمومی غربی است.

پولیانسکی: حذف روسیه از شورای امنیت  تنها با انحلال این ارگان ممکن است

دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل صبح امروز، شنبه در واکنش به درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین مبنی بر اخراج  روسیه از شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل، تاکید کرد که حذف روسیه از شورای امنیت سازمان ملل تنها به شرط انحلال این ارگان و ایجاد مجدد آن امکان پذیر خواهد بود.

به عقیده این دیپلمات روس، مهمترین هدف کی‌یف از مطرح کردن چنین مسائلی تنها تلاش برای "تکان دادن" اعضای شورای امنیت سازمان ملل و برانگیختن احساسات آنها و درخواست انجام کاری علیه مسکو بعد از گذشت حدود چهار ماه از آغاز عملیات ویژه است که در حال حاضر از موضوع اوکراین خسته شده‌اند.

نروژ تا پایان سال یک میلیارد یورو به اوکراین اختصاص خواهد داد

یوناس گار استیوره، نخست وزیر نروژ روز جمعه در جریان سفر خود به کی‌یف اعلام کرد که این کشور تا پایان سال جاری میلادی، یک میلیارد یورو به اوکراین اختصاص خواهد داد. وی گفت: «من به اینجا آمدم تا از اوکراین حمایت کنم. نروژ تا پایان سال 2022 یا در اوایل سال 2023 یک میلیارد یورو برای کمک به دولت و رفع نیازهای مردم این کشور اختصاص خواهد داد.»

روز گذشته همچنین مشخص شد که اتحادیه اروپا نیز یک میلیارد یورو کمک مالی به اوکراین اختصاص داده است. این یک کمک مالی کوتاه مدت به دلیل تاخیر در مذاکرات با آلمان در خصوص مقدار بیشتر کمک خواهد بود.

کرملین: پیام زلنسکی برای ولادیمیر پوتین کتبی نبود

دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که پیام ولادیمیر زلنسکی، رئیس ‌جمهوری اوکراین که توسط جوکو ویدودو، رئیس‌ جمهوری اندونزی در جریان سفر روز پنجشنبه وی به مسکو، به ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه تحویل داده شد، مکتوب نبوده و پیامی شفاهی بود.

سخنگوی کرملین در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره جزئیات این پیام گفت: "صحبت بر سر یک پیام مکتوب نبود و فعلاً این تنها چیزی است که می توانم در این خصوص به شما بگویم."

روز پنج‌شنبه ‌پوتین و ویدودو در کرملین با یکدیگر دیدار گفتگو کردند و پس از آن رئیس جمهور اندونزی اعلام کرد که پیام زلنسکی را به همتای روسی خود رسانده است. وی همچنین آمادگی خود برای "ایجاد شرایط گفت وگو بین رهبران روسیه و اوکراین" را اعلام کرد.

ویدودو قبل از سفر به مسکو از کی‌یف بازدید کرده و در آنجا با رئیس جمهوری اوکراین مذاکره کرده بود.

لاوروف: همه رهبران اروپایی، به جز ماکرون، رهبری آمریکا بر اتحادیه اروپا را پذیرفته‌اند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در سخنرانی برای دانشجویان و اساتید دانشگاه دولتی بلاروس در مینسک اعلام کرد که جای تاسف دارد تمامی رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به استثنای امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، امروزه راضی هستند که ایالات متحده و نه آنها، نقش رهبری در اتحادیه اروپا را ایفا کند.

لاوروف توضیح داد: «پیش از این در اروپا درباره لزوم "تامین استقلال راهبردی اتحادیه اروپا" صحبت شده بود. هنوز هم در این باره صحبت می‌شود، ولی فقط از سوی رئیس جمهور امانوئل ماکرون. و سایر رهبران اروپایی از این وضعیت رضایت دارند که آمریکایی‌ها مسئول همه چیز هستند و همه تصمیماتی که در اتحادیه اروپا گرفته می شود، به طور کلی تحمیل شده توسط واشنگتن است و آنها نقش موثری در آنها ندارند.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد همچنان نوکر واشنگتن باقی بماند یا به منافع خود تکیه خواهد کرد.

لاوروف همچنین یادآور شد که امروزه کشورهای غربی مشغول ساختن پرده آهنین هستند، ولی روسیه حتی در حساسترین دوره های تاریخ، روابط خود را با غرب قطع نکرده و همواره آماده ادامه مذاکرات با آنها بوده و هست.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon