استان خراسان رضوی کمترین نرخ بیکاری را داراست

استان خراسان رضوی کمترین نرخ بیکاری را داراست

با توجه به گفته‌های مسئولان وضعیت اشتغال در خراسان رضوی به نسبت سایر استان‌ها بهتر بوده و برنامه‌های مناسبی برای ارتقای وضعیت اشتغال و کاهش بیکاری در دستورکار قرار گرفته البته باید تا پایان سال منتظر ماند که چه میزان از این برنامه‌ها محقق می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس،با وجود مشکلات اقتصادی که از ابتدای امسال در کشور به وجود آمده  است اما با توجه به گفته‌های مسئولان وضعیت اشتغال در خراسان رضوی به نسبت سایر استان‌ها بهتر بوده و برنامه‌های مناسبی برای ارتقای وضعیت اشتغال و کاهش بیکاری در دستورکار قرار گرفته البته باید تا پایان سال منتظر ماند تا دید چه میزان از این برنامه‌ها محقق می‌شوند.

اشتغال یکی از مقوله‌های بسیار دارای اهمیت در اقتصاد است که به واسطه آن دیگر مولفه‌ها ارزیابی می‌شوند خوشبختانه خراسان رضوی در این حوزه یکی از استان‌هایی است که مشکلات کمتری نسبت به سایر استان‌ها دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران خراسان رضوی هم اکنون دومین استانی است که با 6.6 نرخ بیکاری کمترین تعداد بیکاران را دارد که البته تعداد شاغلان و افرادی که بیش از 49 ساعت در هفته کار کرده اند 37.8 درصد شاغلان را تشکیل داده و 10.2 درصد افراد شاغل کمتر از 44 ساعت در هفته مشغول به کار هستند.

 سال 99 در خراسان رضوی 40.9 درصد از جمعیت بالای 15 سال فعالیت اقتصادی داشته اند که هم اکنون این میزان 0.4 درصد کاهش داشته است.

با وجود مشکلاتی که بر سر راه اقتصاد به ویژه با وضعیت کنونی وجود دارد اما مسئولان نوید این را داده اند که طبق برنامه‌ریزی تا پایان امسال باید 115 هزار و 962 شغل جدید در استان خراسان رضوی ایجاد شود.

توسعه مشاغل خانگی و روستایی در دستور کار

محمدامین بابایی، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌هایی که برای تحقق میزان اشتغال برنامه‌ریزی شده در دستور کار قرار گرفته است، می‌گوید: برای این امر در حوزه‌های مختلف برنامه‌هایی در حال انجام است به عنوان مثال از ابتدای سال تا کنون 1428 طرح مشاغل خانگی مجوز گرفته که این میزان نسبت به سال  گذشته 519 درصد رشد داشته است.

وی ادامه می‌دهد: با استفاده از الگوهای توسعه مشاغل خانگی در استان از ابتدای سال تاکنون 763 شغل در این حوزه ایجاد شده که نسبت به سال گذشته رشد 187 درصدی را نشان می‌دهد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ارتباط با برنامه‌های در دست انجام برای توسعه مشاغل روستایی خاطرنشان می‌کند: از ابتدای امسال تا کنون 8886 طرح اشتغال روستایی مورد تصویب قرار گرفته که زمینه ایجاد اشتغال برای 20 هزار و 438 نفر را داشته و برای تأمین سرمایه این طرح‌ها حدود 786 میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است.

بابایی با بیان اینکه برخی از معافیت‌ها و تسهیلات برای ایجاد اشتغال نیز در نظر گرفته شده، تصریح می‌کند: طرح کارورزی برای اشتغال به کار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، استفاده از ظرفیت کاریابی‌های غیردولتی برای اشتغال جویندگان شغل و معافیت‌های بیمه ای برای کارفرمایان از جمله اقداماتی است که برای اشتغال گروه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

وی بیان می‌کند: در مجموع آمار و ارقام‌ها نشان دهنده این است که 6هزار و 37 شغل در بهار امسال توسط دستگاه‌های اجرای ایجاد شده است.

با وجود برنامه‌ریزی‌هایی که در سطح استان انجام شده آماری که مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسان رضوی برای ایجاد اشتغال بیان کرده از برنامه بسیار عقب است برای سه ماهه ابتدایی امسال با توجه به اعداد اعلام شده باید حدود 29 هزار شغل ایجاد می‌شد که تعداد آن هم اکنون حدود 6000 شغل است.

البته باید این را در نظر داشت که در سه ماهه ابتدایی سال میزان اشتغال ایجاد شده معمولا کمتر از برنامه‌ریزی است و باید دید تا پایان سال وضعیت اشتغال در خراسان رضوی به کجا می‌رسد.

کاهش اخراج  و تعدیل نیروی کار 

هادی ابوی، دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی کارگران  نیز با اشاره به اینکه در سال جاری میزان ماندگاری نیروی کار در یک کارگاه افزایش پیدا کرده است، می‌گوید: با اینکه افزایش حقوق کارگران در ابتدای سال برای کارفرمایان قدری سخت بود اما حالا شاهد هستیم که ماندگاری نیروی کار در واحدهای تولیدی با افزایش دستمزد بیشتر شده و از طرفی با توجه به اینکه مزد کارگران درصد کمی از قیمت تمام شده محصولات را شامل می‌شود تعدیل نیز کمتر رخ می‌دهد و در نتبجه میزان بیکاری از این جهت افزایش پیدا نمی‌کند.

وی ادامه می‌دهد: هم اکنون وضعیت اشتغال نامتعادل است و افراد جویای کار با کارفرمایان نمی‌توانند ارتباط پیدا کرده و با هم آشنا شوند که سامانه جامع کاریابی در این زمینه بسیار کمک دهنده است چراکه فرصت‌های شغلی را ساماندهی می‌کند.

دبیرکل کانون انجمن‌های صنفی کارگران با تأکید بر اینکه باید ازتمام ظرفیت‌ها برای بهبود وضعیت اشتغال استفاده کرد، خاطرنشان می‌کند: یکی از این ظرفیت‌ها که هم اکنون به اندازه کافی از آن استفاده نمی‌شود سازمان فنی و حرفه‌ای است.

ابوی ادامه می‌دهد: این سازمان امکانات زیادی برای آموزش افراد در راستای اشتغال پایدار دارد که با استفاده از آنها می‌توان مشکلات این حوزه را تا حدودی مرتفع کرد چراکه مشاغلی که ماهیت فنی وحرفه‌ای دارند با هزینه بسیار کم به درآمدزایی می‌رسند.

وی ابراز امیدواری می‌کند: با توجه به اقدامات در دستور کار امید می‌رود که وضعیت کارگران بهبود پیدا کرده و بیکاری نیز در استان و کشور کاهش یابد.

انتهای پیام/282/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon