۲۷ شهر خراسان رضوی در وضعیت‌ قرمز به لحاظ بحران آب قرار دارند

27 شهر خراسان رضوی در وضعیت‌ قرمز به لحاظ بحران آب قرار دارند

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۲۷ شهر در استان در وضعیت‌های قرمز و زرد به لحاظ بحران آب قرار دارندو ۹۰۰ روستا نیز دچار تنش آبی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، کم آبی یکی از پدیده‌هایی است که در فصل تابستان بیشتر مشاهده می‌شود و  اغلب مردم با آن به شکلی دست به گریبان هستند.در استان خراسان رضوی نیز به مانند بسیاری از استانها مشکلات زیادی برای تأمین آب وجود دارد و علت اصلی آن هم پدیده خشکسالی در بلند مدت است.

آمارها نشان از این دارند در سال آبی جاری 145 میلیمتر باران در استان باریده که نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل 25 درصد افزایش داشته اما میزان بارندگی نسبت به دوره آماری بلند مدت 22 درصد کاهش داشته است.

شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی 98 شهر و 2930 روستا در این استان را خدمات رسانی می‌کند اما هنوز تعداد زیادی از روستاها به ویژه در اطراف شهر مشهد با تانکر آبرسانی می‌شوند و مشکلات زیادی در این حوزه وجود دارد.

علاوه بر این حضور دائمی زائران در شهر مشهد به ویژه در فصل تابستان  جمعیتی را به شهر مشهد اضافه می‌کند که آبرسانی به آنها حتما باید انجام شود اما سرانه‌ای برای هزینه تأمین آب این افراد در بودجه خراسان رضوی مد نظر قرار گرفته نشده است.

باغات ییلاقی و دام‌های روستاییان از مهمترین مشکلات تأمین آب

ابراهیم علوی، مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی در ارتباط با مشکلات موجود برای تأمین آب استان می‌گوید: ما در دوره خشکسالی بلند مدت قرار گرفته‌ایم و برداشت ما در سال‌های متمادی از سفره‌های زیرزمینی به اندازه‌ای نبوده که طبیعت بتواند آن را جبران کند به همین علت در استان کسری مخزن داریم.

وی ادامه می‌دهد: در خشکسالی کنونی برخی از اوقات مصارف نامتعادلی دیده می‌شود که اکثرا مربوط به آبیاری باغات ییلاقی و پر کردن استخرهای آنان است و یا مربوط به تأمین آب برای دام که در واقع سبب هدر رفت منابع آب تصفیه شده می‌شوند هم اکنون نیمی از تعداد دام‌های خراسان رضوی با آب آشامیدنی سیراب می‌شوند.

مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون 27 شهر در استان در وضعیت‌های قرمز و زرد به لحاظ بحران آب قرار دارند، خاطرنشان می‌کند: 900 روستا نیز دچار تنش آبی هستند که 250 روستا به صورت دائمی و مابقی به صورت فصلی با تانکر آبرسانی می‌شوند.

 علوی میزان سرانه مصرف آب در خراسان رضوی را 172 لیتر اعلام کرده و بیان می‌کند: سرانه متعادل تعریف شده در خراسان رضوی 120 لیتر است که بالا رفتن این رقم به علت آبیاری‌های باغات و سیراب کردن دام‌ها با آب آشامیدنی است.

وی تصریح می‌کند: خراسان رضوی هم اکنون با 1460 لیتر بر ثانیه کسری مخازن مواجه بوده و دبی چاه‌های آب شرب به شدت کاهش یافته است به گونه‌ای که باید منابع جدید برای استان در نظر گرفت.

انتقال آب راه حل در حال اجرا

علیرضا طاهری، مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز با بیان اینکه پروژه انتقال آب از دریای عمان برای آب‌رسانی به بخش‌های صنعتی و خدماتی مرکز و شرق کشور در حال انجام است، ابراز امیدواری می‌کند: در فاز نخست این طرح حدود  120 میلیون متر مکعب سهمیه برای خراسان رضوی در نظر گرفته شده است.

وی میانگین دراز مدت کسری مخزن خراسان رضوی را 1028 میلیون متر مکعب اعلام کرده و می‌گوید: بخش زیادی از این کسری مربوط به دست مشهد است اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که در خراسان رضوی 37 دشت وجود دارند که از این تعداد 34 دشت در وضعیت ممنوعه و 15 دشت در وضعیت ممنوعه بحرانی قرار دارند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان رضوی نصب کنتور هوشمند را یکی از راه‌های پیشگیری از مصرف بی‌رویه عنوان کرده و بیان می‌کند: هم اکنون همه چاه‌های برقی در خراسان رضوی مجهز به کنتور هوشمند هستند از افرادی که از چاه‌ها بهره‌برداری می‌کنند خواهش می‌کنیم نسبت به این مسئله آگاه باشند که استفاده غیرمجاز از منابع آبی خلاف قانون است و تمام اراده شرکت آب منطقه‌ای بر این است که در برابر حفر چاه غیرمجاز تمام اقدامات مورد نیاز را انجام دهد.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon