افتتاح سفارت مغرب در تل‌آویو / حمله به پارلمان لیبی؛ تظاهرات و نافرمانی مدنی در سودان

افتتاح سفارت مغرب در تل‌آویو / حمله به پارلمان لیبی؛ تظاهرات و نافرمانی مدنی در سودان

افتتاح سفارت مغرب در تل آویو در تابستان امسال، حمله به ساختمان پارلمان لیبی و واکنش مسئولان این کشور و تظاهرات سودانی‌ها علیه حاکمان نظامی و فراخوانی به اعتصاب و نافرمانی مدنی از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم،.یک هفته نامه چاپ پاریس از افتتاح سفارت مغرب در تل‎آویو در تابستان امسال خبر داد.

مجله فرانسوی زبان « ژون افریک» به نقل از وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نوشت: « پائیر لاپید» در نشست مطبوعاتی 15 ژوئن گذشته گفت« ناصر بوریطه وزیر خارجه مغرب در تابستان امسال به اسرائیل سفر می‎کند و طی آن سفارتخانه مغرب را در تل آویو افتتاح خواهد کرد. »

به نوشته روزنامه الرای الیوم، وزارت خارجه مغرب تاکنون این خبر را تکذیب نکرده  اما سخنگوی رسمی سفارت آمریکا در رباط گفته است« متحدین و همپیمانان آمریکا سفارتخانه‎های خود را به زودی در تل آویو افتتاح می‎کنند.»

این دیپلمات آمریکایی مدعی شده است: تقویت روابط میان مغرب و اسرائیل فرصت‎های جدیدی برای صلح فراهم خواهد کرد و به رشد و شکوفایی منطقه منجر می‎شود.

سفارت آمریکا در پایتخت مغرب با اشاره به برگزاری رزمایش « شیر آفریقای 22» اعلام کرد: حضور نظامیان اسرائیلی در این رزمایش به تقویت مناسبات رباط با تل آویو کمک می‎کند.

رزمایش شیر آفریقا 22 بزرگترین رزمایش نظامی قاره سیاه است که در آن 7 هزار و 500 نظامی از 13 کشور جهان در آن مشارکت داشتند.

رزمایش شیرآفریقای 22 در کشورهای مغرب، غنا، سنگال و تونس برگزار شد و در همان زمان برخی از رسانه‎های عربی نوشتند: نظامیان اسرائیلی در رزمایش شیرآفریقای 22 مشارکت دارند.

وزارت دفاع تونس در واکنش به این خبر اعلام کرد: هیچ نظامی اسرائیلی در چارچوب رزمایش شیر آفریقای 22 در خاک تونس حضور ندارد و نظامیان این کشور فقط با نیروهای مسلح آمریکایی تمرین‎های نظامی خود را انجام می‎دهند نه با نیروی دیگری.

مغرب در قبال انتشار خبر حضور نظامیان رژیم صهیونیستی در رزمایش شیر آفریقای 22 هیچ واکنشی از خودنشان نداد اما برخی از رسانه‎های عربی نوشتند: نظامیان اسرائیلی با حضور در خاک مغرب در کنار نظامیان این کشور در رزمایش شیرآفریقای 22 شرکت دارند.

چند ماه پس از امضای توافقنامه عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی ( دسامبر 2020)  و افتتاح دفتر ارتباطات این رژیم در رباط،  تل آویو خواستار افزایش مناسبات دیپلماتیک خود با مغرب تا سطح سفارت شد. مقامات رباط به این درخواست دست رد نزدند و اجرایی شدن آن را به آینده موکول کردند.

برخی رسانه‎های رژیم صهیونیستی نوشتند: تل آویو روابط خود را با مغرب به سطح سفارت افزایش داده و رئیس دفتر ارتباطات اسرائیل در رباط را به عنوان سفیر تعیین کرده‎ است اما مقامات رباط گفته‎اند: از لحاظ عرف دیپلمات لازم است که سفیر استوارنامه خود را به عالی ترین مقام کشور محل ماموریت خود تقدیم کند تا ماموریتش رسمیت یابد. این در حالی است که هیچ دیپلماتیک اسرائیلی استوارنامه‎ای تقدیم محمد ششم شاه مغرب نکرده ‎است.

حمله به ساختمان پارلمان لیبی

یورش شهروندان لیبیایی به ساختمان پارلمان این کشور واکنش‎های متفاوتی در میان مقامات لیبی به جای گذاشت. به گونه‎ای که نخست وزیر دولت وحدت ملی به طور تلویحی از آن حمایت و حمله به پارلمان این کشور را جرم دانست.

شهروندان لیبیایی در اعتراض به شرایط معیشتی، جنگ قدرت و عدم خدمات رسانی مطلوب عصر دیروز ( جمعه ) در طرابلس و سایر شهرهای بزرگ لیبی تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان در شهر طبرق ( شرق ) به ساختمان پارلمان لیبی حمله کردند و این ساختمان را به آتش کشیدند.

تظاهرات کنندگان لیبیایی خواستار برگزاری هرچه سریع تر انتخابات، اعطای اختیار به شورای ریاستی برای انحلال تمام نهادهای سیاسی، پایان دادن به اعمال مقررات وضعیت فوق‎العاده، حل و فصل بحران برق، لغو پیشنهاد حذف یارانه سوخت، اصلاح قیمت نان و برون رفت مزدوران بیگانه از سراسر لیبی شدند.

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی از حمله به ساختمان پارلمان این کشور حمایت کرد و اظهار داشت: من هم به تظاهرات کنندگان می‎پیوندم.

به نوشته پایگاه خبری الوسط – لیبیا « عبدالحمید دبیبه » در صحفه شخصی خود در فضای مجازی « توییتر» نوشت: تمام دستگاه‌ها از جمله دولت باید از قدرت کنار بروند و راهی جز برگزاری انتخابات سراسری ( پارلمانی و ریاست جمهوری ) وجود ندارد.

وی با اشاره به پارلمان لیبی، دولت باشاغا ( منتخب پارلمان مستقر در شرق )  و جریان‎های داخلی حامی آنها تصریح کرد مردم جریان‎هایی را که در روند برگزاری انتخابات مانع تراشی می‎کنند،  بخوبی می‎شناسند. این جریان‎ها در تصویب بودجه مانع تراشی کردند، تولید و صادرات نفت را متوقف و به بحران معیشتی مردم دامن زدند.

ریاست پارلمان لیبی در واکنش به یورش شهروندان به ساختمان این پارلمان با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد: برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز حق مردم است اما برخی افراد به حمله به ساختمان‎های حاکمیتی و با تخریب و به آتش کشیدن آنها مرتکب جرم شده‎اند که بایستی تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.

در این بیانیه با اشاره به مشکلات معیشتی شهروندان لیبیایی آمده است: مردم حق دارند خواستار اجرای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در زودترین زمان ممکن شوند. این موضوعی است که پارلمان نهایت تلاش خود را به کار بسته است تا امور به دست مردم سپرده شود.

شورای ریاستی لیبی در واکنش به تظاهرات در طبرق، طرابلس و شهرهای بزرگ این کشور با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد: وقایع اخیر در کشور را دنبال می‎کند و یک نشست دائمی تا زمانی که اراده ملت لیبی محقق شود، برگزار خواهد کرد تا در سایه آن حاکمیت مورد قبول لیبیایی‎ها به هرم قدرت دست پیدا کند.

تظاهرات و نافرمانی مدنی در سودان

کمیته‎های مقاومت از برگزاری تظاهرات امروز شهروندان خارطوم به سمت کاخ ریاست جمهوری سودان خبر داد و از مردم این کشور خواست تا سرنگونی حاکمان نظامی دست به اعتصاب و نافرمانی مدنی در سراسر سودان بزنند.

به نوشته روزنامه « انتباهه» چاپ خارطوم، کمیته‎های مقاومت با انتشار بیانیه‎ای از سودانی‎ها خواست تا در سراسر این کشور اقدام به اعتصاب و نافرمانی مدنی کنند و تمام خیابان‎های پایتخت و سایر شهرها را مسدود سازند.

این روزنامه نوشت: گروه‎هایی از جوانان خارطوم از صبح امروز شروع  به نصب موانع و بستن خیابان های این شهر کرده‎اند.

کمیته‌های مقاومت در بیانیه خود اعلام کردند: تظاهرات میلیونی شهروندان خارطوم عصر امروز در مسیرهای جدید برگزار و تظاهرات کنندگان در برابر کاخ ریاست جمهوری تجمع خواهند کرد.

مقامات حاکم بر سودان دستور مسدود کردن 3 پل مهم بر روی رودخانه نیل را صادر و تمام خیابان‎های منتهی به کاخ ریاست جمهوری و مقر فرماندهی ارتش را مسدود کردند.

به دنبال کشته شدن 9 سودانی در تظاهرات پنجشنبه گذشته در خارطوم، شهروندان خارطوم عصر دیروز ( جمعه ) تظاهرات گسترده‎ای در این شهر برگزار کردند که پلیس و نیروهای امنیتی با گاز اشک آور و باتوم تظاهرات کنندگان را متفرق کردند.

از سوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند، سودانی‎ها هر هفته علیه کودتاگران تظاهرات می‎کنند که خونین‎ترین آنها طی این مدت،  پنجشنبه گذشته رخ داد .

در جریان تظاهرات سودانی‎ها علیه حاکمان نظامی این کشور تاکنون بیش از 110 نفر جان خود را از دست داده و افزون بر 5 هزار نفر هم مجروح شده‌اند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon