لبریز شدن کاسه صبر اتحادیه اروپا در مناقشات برگزیتی با انگلیس

لبریز شدن کاسه صبر اتحادیه اروپا در مناقشات برگزیتی با انگلیس

یک روزنامه آلمانی با اشاره به نارضایتی بالای مقام‌های اروپایی از مواضع یکجانبه انگلیس در لغو بخش‌هایی از پروتکل ایرلند شمالی در توافق برگزیت، از لبریز شدن کاسه صبر بروکسل در این مناقشات خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انگلیس با توجه به عدم دستیابی به توافقی در مناقشات بر سر پروتکل ایرلند شمالی با بروکسل، اخیرا لایحه‌ای را ارائه داده که تغییر یکجانبه این پروتکل را در دستور کار قرار می‌دهد و این اقدام خشم مقامات اروپایی را به همراه داشته است.

انگلیس چندی پیش پس از ماه‌ها ژست‌های تهدیدآمیز اعلام کرد که می‌خواهد به‌طور یک‌جانبه مقررات برگزیت برای ایرلند شمالی را که با بروکسل توافق شده است، تغییر دهد.

اتحادیه اروپا و بخصوص جمهوری ایرلند که مستقیماً تحت تأثیر این تصمیم انگلیس قرار گرفته است، تغییرات یکجانبه در معاهده برگزیت را نقض قوانین بین‌المللی می دانند.

انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا و بازار واحد این منطقه، برای ارسال کالا به ایرلند شمالی که بخشی از قلمروی این کشور به شمار می رود ولی تابع قوانین تجاری اتحادیه اروپاست، با مشکل جدی روبرو شده و چندین بار درخواست مذاکرات مجدد درباره پروتکل ایرلند شمالی را داده است.

بر اساس پروتکل ایرلند شمالی نباید واردات کالا و خدمات از اتحادیه اروپا به ایرلند شمالی مشمول تعرفه های گمرکی انگلیس گردد و لندن ملزم به رعایت قوانین اتحادیه اروپا در زمینه تجارت کالا و خدمات است.

چندی پیش در اولین رای گیری، پارلمان لندن با اصلاحیه یکجانبه پروتکل موسوم به ایرلند شمالی موافقت کرد.

هدف این قانون، اصلاح یکجانبه توافقنامه ایرلند شمالی بین این کشور و اتحادیه اروپا است. علاوه بر تغییرات مالیاتی و سیستم برچسب‌گذاری برای کالاها، همچنین این لایحه بر این مسئله تاکید دارد که دیوان عدالت اروپا دیگر نباید مسئول اختلافات مربوط به اجرای برگزیت باشد. اتحادیه اروپا به شدت از این پروژه انتقاد می کند و تهدید کرده که به دادگاه دادگستری اروپا در این باره شکایت خواهد کرد

روزنامه "تاگس شاو" آلمان در گزارشی نوشت: اتحادیه اروپا آرام آرام صبر خود را از دست می دهد. اتحادیه اروپا مشتاق ادامه مذاکرات و یافتن راه حلی برای نجات پروتکل ایرلند شمالی است. اما از طرف انگلیسی گفته می شود که این پیشنهادات به هیچ نتیجه‌ای منجر نشده است. در این شرایط مناقشات تشدید می شود.

ماروس سفکوویچ، نایب رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، این هفته دوباره به لندن سفر کرد. وی در واقع در حال مذاکره با دولت بریتانیا در مورد توافق احتمالی در مورد پروتکل ایرلند شمالی است. اما سفکوویچ نه با لیز تراس وزیر امور خارجه و نه با بوریس جانسون نخست وزیر این کشور ملاقات نکرد.

وی در یک قرار ملاقات در دفتر خبرگزاری بلومبرگ در لندن، گفت که با نمایندگان شرکتها، نمایندگان مجلس اعیان بریتانیا و اعضای کمیته روابط خارجی در مجلس عوام صحبت کرده است. اخیرا این مسئله برای اتحادیه اروپا مطرح است که به کارآفرینان و سیاستمداران انگلیسی توضیح داده ‌شود که اتحادیه اروپا اگر دولت بریتانیا مایل به انجام این کار باشد مذاکره خواهد کرد.

"فرانزیسکا برانتنر"، معاون پارلمانی در وزارت اقتصاد و فناوری دولت فدرال آلمان و مسئول دولت فدرال برای هماهنگی مناسبات اتحادیه اروپا با انگلیس در این باره گفت: تصور ما به صورت روزافزون این است که هر زمان که مشکلات سیاسی داخلی در بریتانیای کبیر وجود دارد، موضوع برگزیت دوباره در راس دستور کار قرار می‌گیرد. وی افزود: همیشه اراده واقعی جانسون برای یافتن راه حل های مشترک عملی وجود ندارد.

اتحادیه اروپا پیشنهادهایی را برای حل این مناقشات روی میز قرار داده است، اما از طرف انگلیس واکنشی وجود نداشته است. لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرده که هیچ بهبودی در این پیشنهادها نمی بیند. وی حدود دو هفته پیش در بی بی سی گفت: پیشنهاداتی که اتحادیه اروپا ارائه کرده است بهتر از بن بستی که ما در آن قرار داریم نیست.

برانتنرهمچنین گفت که اتحادیه اروپا در پاییز گذشته پیشنهادهایی در مورد چگونگی بهبود وضعیت ایرلند شمالی ارائه کرد، اما دولت انگلیس به این موضوع واکنشی نشان نداد. در عوض، همیشه این طور می گوید که اتحادیه اروپا آماده مذاکره نیست. این نیز درست نیست. وی افزود: اگر یک طرف به طور دائم آماده مذاکره باشد، آن طرف اروپایی است. به حدی که در مقطعی باید بپرسید که آیا ما نباید کمی سخت تر باشیم.

در ادامه این مطلب آمده است: صبر اتحادیه اروپا به پایان خود نزدیک می شود.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: جانسون به اندازه کافی مشکلات دارد، رسوایی"پارتی گیت" هنوز تمام نشده است، نخست وزیر در انتخابات میان دوره ای در دو منطقه با صدایی بلند شکست خورد، ارقام جدید هم نشان می دهد که تجارت بین اتحادیه اروپا و بریتانیا به دلیل برگزیت سقوط کرده است. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) پیش بینی می کند که تا سال 2023 رشد اقتصادی در بریتانیا وجود نخواهد داشت.

حالا اگر اتحادیه اروپا محدودیت‌های تجاری بیشتری را اعمال کند به این دلیل که لندن می‌خواهد بخش‌هایی از پروتکل ایرلند شمالی را تضعیف کند، این می‌تواند به ویژه برای جانسون به مشکل دیگری تبدیل شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان