نظارت بر بیمه محصولات کشاورزی اردبیل افزایش یابد

نظارت بر بیمه محصولات کشاورزی اردبیل افزایش یابد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: بیمه محصولات کشاورزی باید در بحث نظارت مد نظر قرار گیرد و باید راهکاری اندیشیده شود تا کشاورزی که محصول تولیدی‌ در اثر عوامل مختلف خسارت دیده در کمترین زمان ممکن خسارتش را دریافت کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل ، نادر تقی‌زاده ظهر امروز در پنجمین جلسه کمیته استانی  فنی بذر در اردبیل اظهار داشت: دولت سه وظیفه مهم و کاربردی در قبال کشاورزان و تولیدکنندگان بر عهده دارد که این سه وظیفه حمایت، هدایت و نظارت را در سطح عالی و فراگیر شامل می‌شود و قطعا ً در همین ارتباط دولت نظام مقدس جمهوری اسلامی سیاستی را پایه گذاری می‌کند که به واسطه آن استان اردبیل همچنان جایگاه خود را به عنوان قطب تولید بذور اصلاح شده و ویترین بذور با کیفیت در سطح کشوری حفظ کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: استان اردبیل قطب تولید بذور اصلاح شده و مرغوب است و باید حمایت‌ها از این بخش به گونه‌ای باشد که شرکت‌های تولید کننده اینگونه بذور با دلگرمی و امید به آینده در این حوزه همچنان فعال و کاربری به وظایف خود عمل کنند و تولید کننده نیز بتواند با دلگرمی و امیدواری هرچه بیشتر به برداشت محصول با حداکثر تولید در واحد سطح دلگرم  و علاقه‌مند باشند.   

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: خوشبختانه ظرفیت‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی بسیار در سطح بالایی است و مراکز تحقیقاتی اردبیل و مغان با بهره گیری از متخصصین توانمند و متعهد بذور اصلاح شده و مرغوب گندم و جو را در تمامی اقلیم‌ها که از تولید در واحد سطح بالایی برخوردار بوده و مقام به آفات و امراض هستند و سازگاری قابل قبول و معنا داری با شرایط آب و هوایی دارند تولید و تکثیر و در اختیار بهره برداران قرار می‌دهد به گونه‌ای که بهره برداران در مناطق گرمسیری استان به راحتی قادر به برداشت بیش از 11 تا 12 تن گندم در واحد سطح هستند که تمامی این بذور اصلاح شده و مرغوب توسط محققین زحمتکش استان در مراکز تحقیقات کشاورزی به بهره برداران معرفی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: شرکت‌های تولید کننده بذر باید ارتباط تنگاتنگی با تولیدکنندگان داشته باشند و با تهیه بروشورها و اطلاعیه های فنی کشاورزان را ترغیب به استفاده از بذور اصلاح شده کرده و ارتباط تنگاتنگی با آموزش و ترویج داشته تا پل ارتباطی تولید کنندگان با شرکت های تولید بذر و مراکز تحقیقاتی مستحکم و قوی باشد.

تقی‌زاده افزود: بیمه محصولات کشاورزی باید در بحث نظارت مد نظرقرار گیرد و نباید تولیدکنندگان به بیمه محصولات کشاورزی بدبین شوند بلکه باید راهکاری اندیشیده شود تا کشاورزی که محصول تولیدی‌اش در اثر عوامل مختلف خسارت دیده در کمترین زمان ممکن جبران خسارت به عمل آید تا تولید کننده بتواند با دلگرمی بیشتر به تولید ادامه دهد.

وی با اشاره به نقش کلیدی بانک کشاورزی از تولیدکنندگان نیز افزود: این بانک باید به دور از بروکراسی و قوانین محدود کننده  با پرداخت تسهیلات با بهره بانکی کم از قشر تولید کننده حمایت کند و بانک نباید خود را اسیر و درگیر و بند ضوابط و مقررات بانک کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: باید همه مسئولین و دست اندرکاران تولید قدر اقلیم و خاک حاصلخیز استان اردبیل را بدانند و با استفاده از تمامی ظرفیت‌های استان ار تحقیقات و آموزش گرفته تا تولید بذور اصلاح شده و استاندارد موجبات عمران و آبادانی بخش کشاورزی را فراهم کنند.

وی گفت: در کنار منابع مهم آب و خاک بذر سومین شاخص مهم در عملیات زراعت است و جزو عوامل تعیین کننده تولید محسوب می‌شود که در صورت تقویت و اصلاح بذور می‌توان به محصولات اقتصادی با بهره وری بالا و راندمان مد نظر دسترسی پیدا کرد و اگر امروزه با از موضوع مهم افزایش خود اتکایی و اصلاح الگوی کشت سخن می‌گوییم عقبه این موضوعات کارشناسی بر مبنای کشاورزی تجاری و پایدار است که نمی توان بدون در اختیار داشتن بذور اصلاح شده به محصول ایده آل دست یافت.

تقی‌زاده اظهار کرد: اصلاح الگوی کشت این نیست که در اراضی پایاب سد خداآفرین در زمین‌های تحویل داده شده هندوانه بکارند و ما هم به عنوان مسئولان تصمیم ساز و کارشناس به این موضوع مهم بی تفاوت بوده و تماما ً شعار اصلاح الگوی کشت را سربدهیم و در عمل صاحب زمین زراعی که به عوض محصول استراتژیک هندوانه می کارد بی تفاوت باشیم.

وی تصریح کرد: بنابراین باید با هرم بازدارنده همچون عدم حمایت از این کشاورزان بی‌تفاوت که به جای کشت محصولات استراتژیک اقدام به کشت محصولاتی با آب بری بالا می‌کنند و از آب کشاورزی یارانه‌دار بهره مند شوند که باید امور آب استان برای چنین کشاورزانی مقرارت سفت و سخت در نظر بگیرد و با پرداخت آب بهای بالایی مانع از گسترش کشت اینگونه محصولات شوند. 

در ادامه احمد شهریار معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل نیز افزود: برنامه ابلاغی خرید گندم آبی 5485 تن بود که از این میزان تا کنون 2285 تن خریداری شده و نزدیک به 42 درصد از برنامه ابلاغی تحقق یافته است در خصوص گندم دیم نیز می بایست بر اساس برنامه ابلاغی به میزان 12958 تن گندم دیم از کشاورزان خریداری می‌کردیم که تاکنون به میزان 5843 تن خریداری شده است به عبارت دیگر بیش از 44 درصد برنامه خرید تحقق یافته است این خریدها همچنان ادامه دارد و قطعا تا پایان زمان برداشت به سقف برنامه ابلاغی خرید دست خواهیم یافت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل افزود: کمینه فنی پیگیری خرید بذور خود مصرفی در سطح استان تشکیل شده است و هماهنگی با تعدادی از شرکت های توانمند تولید کننده بذر جهت خرید اضافه بر برنامه تخصیصی  صورت گرفته که امیدواریم هیچ گونه مشکلی در این ارتباط در بحث خرید نداشته باشیم.

در ادامه قنبری، مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل نیز افزود: تسهیلاتی که بانک کشاورزی به تولیدکنندگان پرداخت می‌کند تمامی جوانب را در نظر می‌گیرد و صورت مالی شرکت های تولید کننده بذر را به دقت بررسی می‌کند.

قنبری افزود: سامانه اعتبار سنجی افراد در سیستم بانکی ضبط و ثبت است و پرداخت های بانک کشاورزی در قالب تسهیلات بانکی بر اساس آیین نامه ای ابلاغی بانک مرکزی انجام می‌شود.

وی  گفت: سقف تسهیلات پرداختی استان در بذور گواهی شده 500 میلیارد ریال است و هیچ گونه مشکلی در خصوص پرداخت تسهیلات به متقاضیان وجود ندارد.

در ادامه یحیی  آذرمی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل بیان کرد: استان اردبیل جزو استانها پیشرو در تولید و توزیع بذور اصلاح شده و مرغوب محسوب می شود و اختلاط بذور ، خطر افزایش بیماریها مثل سیاهک را به شدت افزایش می دهد به همین دلیل می بایست تمامی سعی و کوشش خود را در بکارگیری از بذور اصلاح شده و مرغوب به‌کار گیریم.

وی افزود: ضریت نفوذ بذور اصلاح شده و مرغوب 45 درصد است و در خصوص بذور آبی نیز این میزان 65 درصد است که بنابراین باید با افزایش سطح آموزش و ترویج میزان میل و رغبت زارعین را به استفاده از بذور اصلاح شده و مرغوب در شرایط آبی و به ویژه دیم بیش از پیش بالا ببریم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل افزود: دستورالعمل استفاده بهینه از بذور اصلاح شده و مرغوب مرتباً در بین زارعین پخش می‌شود و هیچ مشکلی نیز در توزیع سموم مبارزه با آفات و امراض گندم و جو وجود ندارد و انتظاری هم که از مراکز تحقیقاتی داریم این است که با حذف بذور حساس به آفات و امراض ارقامی با قابلیت‌هاو  توانمندی‌های بالا تهیه و تکثیر و در اختیار زارعین قرار دهند.

انتهای پیام/144/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon