پیری جمعیت تهدیدی برای کاشان/ کاهش نرخ جمعیت نگرانکننده شد
پیری جمعیت برای کاشان یک تهدید محسوب میشود به نحوی که این موضوع در دهه ۱۴۲۰ انکارناپذیر است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، کاهش نرخ رشد جمعیت در کشور و به تبع آن در استان اصفهان و منطقه کاشان جای نگرانی است به نحوی که زنگ خطر پیری را به صدا درآورده است و این موضوع را این روزها با کاهش نرخ موالید احساس میکنیم.
کاهش نرخ رشد جمعیت موجب پیری جمعیت، از کارافتادگی، افزایش هزینههای دولت و عدم رشد مطلوب جامعه میشود و باید اقدامات فرهنگی اساسی در زمینه فرزندآوری از سوی نهادهای مربوطه به ویژه نهادهای فرهنگی انجام شود.
استان اصفهان و به تبع آن شهرستان کاشان نیز کاهش نرخ رشد جمعیت را تجربه کرده است به نحوی که در حال حاضر وارد باز نخست پیری جمعیت شدیم و با این شرایط جمعیت مُسن این استان همواره در حال افزایش خواهد بود.
حسین غفرانی در این زمینه ضمن اشاره به رویکرد مثبت و نیکو مردم در انتخاب نام برای فرزندان اظهار داشت: علی، امیرعلی، امیرحسین و حسین نامهای برتر ما در سال گذشته و امسال بوده است و فاطمه نیز برای دختران بیشتری نامگذاری بوده است.
وی با بیان اینکه 58هزار ولادت در اصفهان اصفهان طی سال گذشته به ثبت رسیده است، افزود: این در حالی آستانه سال 99 میزان ولادت در استان اصفهان 56هزار نفر بوده است و از این رو در سال 1400 شاهد رشد چهار درصدی ولادت بودیم.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان با بیان اینکه در طول سه دهه گذشته شاهد کاهش نرخ ولادت بودیم، ابراز داشت: خوشبختانه میزان رشد جمعیت استان اصفهان از کشور بالاتر بوده و این افزایش در کاشان به 7.1 درصد رسید به نحوی که در کاشان ولادت در سال 99 به میزان چهار هزار و 324 نفر بوده در حالی که در سال گذشته چهار هزار و 631 نفر شد.
وی ضمن اشاره به خدمات ارائه شده توسط سازمان ثبتاحوال گفت: دو هزار و 627 نفر فوتی نیز در کاشان طی سال 99 به ثبت رسیده است و در سال گذشته دو هزار و 684 نفر فوتی به ثبت رسیده است و این وقایع به ما فرصت داده تا وقایع را رصد کنیم در حالی که هشدارهای لازم به دولتهای مختلف در زمینه افزایش نرخ جمعیت ارائه شده است.
غفاری با بیان اینکه با ابلاغ سیاست کاهش جمعیت در موقعیت بسیار بدی از نرخ رشد جمعیت قرار گرفتیم، تصریح کرد: این موضوع استمرار داشت به نحوی در سال 90 شاهد رشد اندک جمعیت بودیم اما دوباره شاهد روند کاهشی روش جمعیت از سال 95 تا 1400 بودیم.
وی با بیان اینکه پیری جمعیت ما با این شیوه در دهه 1420 تا 1430 انکارناپذیر است، تاکید کرد: رشد متوازن باید 2.1 باشد در حالی که در سال 95 به زیر عدد یک و 0.97 درصد در استان اصفهان رسید به نحوی که فاز اول پیری را در حال تجربه کردن هستیم و باید در حال حاضر زیرساختها را برای جمعیت مُسِن پیشبینی کنیم.
حجتالاسلام سیدسعید حسینی نیز در این رابطه با بیان اینکه خدمت در زیر پرچم جمهوری اسلامی بسیار عظمت دارد، اظهار داشت: خدا رو شکر با وجود برخی اسامی عجیب نامهای برتر در استان اصفهان جای شکر دارد.
وی با بیان اینکه در باب فرزندآوری هر فرد و نهادی وظایفی دارد، افزود: مهم آن است که اولین مانع در باب فرزندآوری مانع فرهنگی است و مانع اقتصادی هرچه بیتاثیری نیست اما مهمترین عامل نیست زیرا هستند افرادی که تمکن مالی دارند ولی از تکثر فرزند اجتناب میکنند.
نماینده ولی فقیه در کاشان ضمن اشاره به احادیث ائمه معصوم(ع) در مورد فرزندآوری ابراز داشت: پیامبر اکرم(ص) در حدیث فرمودند 270 شب ثواب احیا، جهاد فیسبیلالله، روزه مستحبی و چهار انفاق فیسببلالله میدهند و بانوانی که به تازگی فرزند به دنیا آورده باشند مستجابالدعوه هستند.
وی ضمن اشاره به اقدام سوء دشمنان در کاهش رشد نرخ رشد جمعیت گفت: نباید غفلت کرد و در این زمینه باید اقدامات فرهنگی زیاد و مستمری را انجام داد و از سوی دیگر اقدامات سازمان ثبت احوال مقدمهای برای آماده کردن مدیریت نظام جمهوری اسلامی است.
انتهای پیام/801/