استان کرمان در آینده با کمبود ۳۰۰۰ مگاوات برق مواجه میشود
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: استان کرمان در آینده با کمبود ۳ هزار مگاوات برق مواجه میشود و شرکتها باید بخشی از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای پاک تامین کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، شهباز حسنپور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، کارخانه گندله 2 میلیون تنی گهرزمین سهشنبه به بهرهبرداری میرسد اظهار داشت: این طرح با سرمایهگذاری بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان و در شرایط تحریم و کرونا احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه 14 سال قبل در مجلس فریاد انتقال آب حوضه به حوضه را زدم و امروز انتقال آب خلیج فارس به عنوان یک خروجی ملی و حتی فراملی در منطقه کلید خورده است، گفت: کسی باور نمیکرد که آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران برسد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شهرستانهای سیرجان و بردسیر پایینترین نرخ بیکاری را به نسبت آمار کشوری دارند، افزود: بیکاری در این شهرستانها هم وجود دارد و متاسفانه همه به دنبال میز هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود 80 درصد پول استان کرمان به خارج از کشور میرود، گفت: سؤال اینجا است که چرا بومیسازی انجام نمیشود تا از خروج پولاد کشور جلوگیری شود.
حسنپور با بیان اینکه در حال حاضر 11 کارخانه بزرگ و کوچک در بردسیر فعال است که اکثر کارکنان آنها از افراد بومی منطقه هستند، ادامه داد: هم اکنون بردسیر به 100 نفر کارگر نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه گلیم شیریکی پیچ سیرجان ثبت ملی شده و پیگیریهایی برای صادرات انجام میشود، بیان کرد: توسعه کشور در گرو مشارکت و همکاری همه مردم و دستگاهها است.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم حمایت از رئیس جمهور بیان کرد: گرانی را قبول داریم، تذکرات لازم را به دولت و وزیر دادیم اما این مسائل را به جای در بوق و کرنا کردن به آرامی میگوییم.
وی با اشاره به اینکه پنج شرکت انرژیهای نوین را به سیرجان آوردم که دهها پروژه در خصوص تولید برق خورشیدی انجام دادهاند، گفت: جای این سؤال باقی است که شرکتهای استان چرا پولهای خود را در بانک سپرده کرده و برق خود را تامین نکردهاند؟
حسنپور با بیان اینکه استان کرمان در آینده با کمبود حدود 3 هزار مگاوات برق مواجه خواهد شد، افزود: دولت برنامه خود را اعلام کند تا شرکتها بخشی از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژیهای پاک تامین کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز موضوع آب به حساسترین موضوع استان تبدیل شده است، گفت: آب خلیج فارس تا مس سرچشمه رسیده و همت سازمان آب و فاضلاب را میطلبد که مشکل آب شرب مردم را رفع کند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد سیرجان رتبه اول کشور در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه را دارد، افزود: قرار داد این دانشگاه با شرکت صنعتی معدنی گهر زمین برای تولید قطعه 70 میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه استان کرمان به بزرگترین تولیدکنندگان فولاد کشور تبدیل شده است، گفت: تنها نقطهای که زنجیره تولید فولاد در آن تکمیل شده و خام فروشی نداریم، استان کرمان است.
حسنپور با بیان اینکه همه دولتها در حوزه اقتصادی ناکارآمد یا ضعیف عمل کردند، افزود: دیگر نباید میلگرد صادر کنیم بلکه باید به تولید محصولاتی همچون قطعات هواپیما، خودرو و غیره ورود کنیم تا دیگر واردکننده ورق بعضی از خودروها در کشور نباشیم.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای فولادی هنوز به مسئولیتهای اجتماعی خود در عمل نمیکنند، گفت: این در حالی است که باید در این حوزه با قدرت عمل کرده و به طور مثال باید دانشگاهها را مورد حمایت قرار دهند.
انتهای پیام/511/ح