افزایش جانباختگان تصادفات درون شهری در استان مرکزی
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی از افزایش جانباختگان تصادفات درون شهری در استان مرکزی خبر داد و گفت: ۴۸ درصد فوتیها عابران و ۳۰ درصد موتورسوارها بودند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سرهنگ علی حسینی ظهر امروز در نشست شورای راهبری تصادفات استان مرکزی اظهار داشت: بر اساس آمار پزشکی قانونی تعداد جانباختگان رانندگی سال 98 در استان مرکزی 547 نفر بوده که برای تحقق اهداف مورد نظر باید حداقل 500 نفر کاهش یابد اما تعداد جانباختگان سال 1400 به 567 نفر رسید و نه تنها کاهش وجود نداشت بلکه با افزایش فوتی مواجه شدیم.
وی افزود: بیشترین آمار تصادفات مربوط به ساوه و اراک که 48 درصد مربوط به عابرین پیاده و 30 درصد مربوط موتورسیکلتها است و بیش از 12 درصد فوتیها افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی بیان کرد: یکی از دلایل بروز تصادفات سرعت غیرمجاز است، شهرستان اراک و ساوه جزو شهرستانهای بحرانی محسوب میشوند که بیش از 70 مورد جرحی و فوتی دراین دو شهر حادث میشود.
حسینی عنوان کرد: سرعت تردد درون شهری در کشور حدود 10.6 کیلومتر در ساعت از سرعت استاندارد بیشتر است اما این رقم در ساوه 14 کیلومتر و اراک 25.9 کیلومتر بالاتر از سرعت مجاز است.
وی ادامه داد: در سه ماهه نخست سال جدید 10 هزار و 400 تصادف و 23 فوتی که 51 درصد افزایش تصادفات خسارتی و 5 درصد افزایش مصدومان وجود داشته است که در کل میزان تصادفات 43 درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مرکزی تصریح کرد: در سه ماه نخست سال جدید 26 درصد اعمال قانون افزایش داشته که در این زمان 40 میلیارد تومان جریمه از متخلفان اخذ شده و 53 درصد دریافت جریمه افزایش داشته است.
حسینی عنوان کرد: با توجه به افزایش 3 درصدی خودروها و افزایش 12 درصدی جمعیت نیاز است در شهرهای بالای 50 هزار نفر طرح جامع کاهش تصادفات درون شهری، آرام سازی معابر پرتصادف، هوشمندسازی معابر، نصب دوربینهاب ثبت تخلف اجرا شود.
کاهش 2 درصدی تلفات جادهای در استان مرکزی
"سرهنگ محمد پورشمس" رئیس پلیس راه استان مرکزی نیز در این نشست با اشاره به کاهش فوتیها در سال جدید اظهار داشت: امسال شاهد کاهش 2 درصدی تلفات جادهای بودهایم که تعداد متوفیان 9 درصد کاهش یافته ولی در مجموع 58 درصد تصادفات خسارتی افزایش داشته است.
وی افزود: در سه ماه نخست سال جدید 980 فقره تصادف منجر به جرح جادهای که در این تصادفات هزار و 756 نفر مجروح شده و 2 هزار و 620 فقره تصادف خسارتی جادهای در استان اتفاق افتاده است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی تصریح کرد: 50 درصد تصادفات حادثه ساز کاهش یافته و افزایش 25 درصدی جریمهها وجود داشته که با 13 هزار تخلفات خودرویی بروخورد صورت گرفته است، همچنین 24 درصد افزایش تردد که در حدود 13 میلیون تردد وجود داشته است.
پورشمس عنوان کرد: بیشترین سهم تلفات مربوط به بزرگراهها و محورهای اصلی است که 24 درصد متوفیان به راههای روستایی اختصاص دارد، بیشترین علت تصادفات عدم توجه به جلو و انحراف به چپ و بیشترین تصادف به ساعات 16 الی 20 اختصاص دارد.
وی بیان کرد: بیشترین فوتی مربوط به بیمارستانها با 56 درصد و کمترین فوتی مربوط به صحنه تصادف با 44 درصد است که بیشترین فوتی در سنین بین 30 تا 50 سال و بیشتر مردان سرپرست خانوار بوده است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی ادامه داد: پرخطرترین محورها زالیان، خمین-الیگودرز، محور محلات است که در جهت رفع مشکلات این محورها باید مدیریت سرعت، مدیریت هوشمند، اجرای اقدامات مهندسی و رفع نواقص، آموزش رانندگان و ارتقای فرهنگ ترافیک و اجرای طرح تابستانی و طرح اربعین در دستور کار قرار گیرد.
پور شمس خاطرنشان کرد: وجود معادن در محلات و ترد خودروهای حمل سنگ به معادن سبب افزایش تصادفات شده است، با توجه به اینکه 57 درصد آلودگی هوای شهر اراک مربوط به خودروهای سنگین است راه درمان آن انتقال خودروهای سنگین به بزرگراه اراک- بروجرد است.
انتهای پیام/711/