گلایه مردم گناباد  از وضعیت اتوبوس‌های بین‌شهری/ سفر با اتوبوس‌های کهنه و آزاردهنده

گلایه مردم گناباد  از وضعیت اتوبوس‌های بین‌شهری/ سفر با اتوبوس‌های کهنه و آزاردهنده

دبیر اتحادیه اتوبوسرانی گناباد گفت: در سال‌های اخیر ۱۲ دستگاه اتوبوس به فروش رسیده که این موضوع سبب شده با کمبود روبه رو باشیم.‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، استفاده از اتوبوس‌های بین شهری وسیله ای است که همه ما در طول دوران زندگی خود حداقل چند دفعه‌ای از آن استفاده کرده‌ایم.به گذر زمان این سیستم حمل و نقل کامل تر و مجهز ترشده است ولی همچنان نواقصی دارد که مردم از آن گلایه دارند و انتظار خدمات بهتری از شرکت‌های اتوبوسرانی وجود دارد.با توجه به افزایش قیمت حمل و نقل از یک سو و پیشرفت‌های فنی و اطلاعاتی از سوی دیگر مردم انتظار دارند خدمات بهتری را در ازای هزینه‌ای که می‌پردازند دریافت کنند. اگر قرار باشد خدماتی در شان مسافران در حوزه سفرهای برون شهری ارائه نشود به تدریج مسافران برای راحتی خود و خانواده‌شان و از طرفی دریافت امکانات بهتر ترجیح می‌دهند اتوبوس را از سفرهای خود حذف کنند و به سراغ دیگر وسایل حمل و نقل هرچند با قیمت بیشتر بروند.در همین راستا با حضور در پایانه مسافربری شهرستان گناباد از نزدیک پای صحبت‌های مردم و مسئولین این پایانه نشستیم که در ادامه می‌خوانید.

یکی از شهروندانی که از اتوبوس مسیر گناباد به مشهد استفاده کرده در گفت‌وگو با تسنیم اظهارداشت: فاصله زمانی حرکت اتوبوس‌ها در این شهرستان زیاد است و از سویی سرویس ابتدای صبح وجود ندارد و برای انجام امور اداری باید حتما روز قبل حرکت کنیم.

وی ادامه داد:کرایه‌ها افزایش یافته ولی به همان میزان خدمات ارائه شده به مسافر افزایش نیافته است و مردم نیز انتظار دارند به میزان پرداختی که دارند خدمات دریافت کنند.

شهروند دیگری ادامه داد: من به طور متوسط در هفته یکبار از اتوبوس به دلیل کارم استفاده می‌کنم و اگر بخواهیم ارزیابی کنیم نسبت به سال‌های گذشته وضعیت بدتر شده است.

وی ادامه داد: در طول مسیر سال‌های گذشته آب معدنی و تغذیه به مسافر داده می‌شد ولی امسال دیگر این چیزها وجود ندارد و حتی در این گرمای تابستان برخی از اتوبوس‌ها کولر نیز روشن نمی‌کنند.

در یک ماهه اخیر شکایت‌ها و گلایه‌ها از پایانه مسافربری گناباد افزایش یافته و روزی نیست که مردم در فضای مجازی از آن شکوه نکنند.

برای پیگیری موضوع گلایه‌های شهروندان که به خبرنگار تسنیم در گناباد منعکس شده به سراغ متولیان امر می‌رویم.

12 دستگاه اتوبوس در گناباد فروخته شده است

مصطفوی، دبیر اتحادیه اتوبوسرانی گناباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: در سال‌های گذشته هر 45 دقیقه یک اتوبوس از گناباد حرکت می‌کرده است ولی در این سال‌های اخیر 12 دستگاه اتوبوس به فروش رسیده که این موضوع سبب شده با کمبود روبه رو باشیم.

وی ادامه داد: هزینه یک دستگاه اتوبوس در هر سرویس بیش از 300 هزار تومان است و از سویی نسبت به قبل شاهد کاهش مسافر و استفاده بیشتر مردم از ماشین‌های شخصی هستیم.

دبیر اتحادیه اتوبوسرانی گناباد تصریح کرد: یکی دیگر از معضلاتی که ما روبه رو هستیم ، سوار کردن مسافران در حاشیه میدان آزادی شهرستان می‌باشد که به دلیل ندادن کمیسیون این اتوبوس‌ها با کرایه کمتری مسافر را جابه جا می‌کنند،برای این موضوع جلساتی برگزار شده ولی به دلیل نبود اعتبار برای هزینه استقرار نیروی راهنمایی و رانندگی در آنجا اتفاق خاصی نیفتاده است.

مصطفوی عنوان کرد: اتوبوس‌های مدل بالاتر در گناباد بیشتر در مسیر تهران کار می‌کنند و اتوبوس‌هایی که مدل پایین تری دارند در خط مشهد هستند که شکایت‌ها از این مسیر نیز بیشتر است.

وی افزود: هزینه خرید یک دستگاه اتوبوس مدل 90 در حال حاضر 2 میلیارد و 500 میلیون تومان است و با توجه به درآمد ماهیانه 25 میلیون تومان برای اتوبوسرانان صرفه اقتصادی ندارد.

دبیر اتحادیه اتوبوسرانی گناباد خاطرنشان کرد: هزینه‌های روغن، لاستیک، تعمیرات، راننده افزایش یافته که با این درآمدها و نبود مسافر شاهد فروش بیشتر اتوبوس‌ها نیز خواهیم بود.

شکایت از اتوبوس‌ها ظرف 72 ساعت بررسی می‌شود

حسین یعقوبی، کارشناس حمل و نقل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان گناباد نیز اظهارداشت: در بخشنامه‌های صادره چیزی به نام تحویل آب معدنی به مسافر نداریم و بلکه گفته شده آب سالم مورد تایید بهداشت باید در اختیار مسافر قرار بگیرد.

وی ادامه داد: دادن تغدیه به مسافران نیز به دلیل فاسد شدن مواد غذایی در هزینه بلیط دیده نشده و اگر شرکتی اقدام به دادن تغذیه می‌کند در جهت جلب مشتری است.

کارشناس حمل و نقل اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان گناباد گفت: در دو سال کرونا ضربه سختی به اتوبوس داران وارد شد و شاهد کاهش مسافر و در برخی موارد حتی نبود مسافر بودیم که این سبب شد تعدادی از صاحبان اتوبوس اقدام به فروش اتوبوس خود کنند.

یعقوبی خاطرنشان کرد: نظارت بر اتوبوس‌های خروجی از پایانه گناباد بر عهده این اداره بوده واتوبوس‌های ورودی به شهرستان برعهده اداره مبدا است که در این شهرستان اجازه حرکت هیچ اتوبوسی را بدون دریافت تاییدیه از مدیر فنی را نداده ایم.

وی افزود: ثبت شکایت شهروندان در سامانه 141 راخداری ظرف 72 ساعت رسیدگی و نتیجه نیز به آنها اعلام می‌شود و در این مدت تلاش شده خدمت دهی مناسبی صورت گیرد.

وی درباره نوسازی اتوبوس‌ها نیز عنوان کرد: یک دستگاه اتوبوس جدید حدود 4 میلیارد تومان هزینه دارد که کمتر سرمایه گذاری در حوزه اتوبوس صورت می‌گیرد از سویی تسهیلات جهت بازسازی و تعمیرات اتوبوس‌های موجود نیز ابلاغ نشده است.

با توجه به مشکلاتی که مسافران روزانه با آن روبه رو هستند انتظار می‌رود سازمان پایانه‌های بین شهری در راستای بهبود این شرایط اقداماتی انجام دهد که به عنوان مثال ارائه تسهیلات به رانندگان جهت خرید اتوبوس  و یا  تسهیلات تجهیز اتوبوس‌های برون شهری می‌تواند بهترین راه حل برای رفع مشکلات موجود باشد. چرا که اگر این مشکلات ادامه پیدا کند نه تنها در صنعت گردشگری شهرستان گناباد تاثیرات منفی خواهد داشت بلکه جمعیت معکوسی که از شهر به شهرستان گناباد و روستاهای آن آمده‌اند به دلیل مشکلات رفت و آمد مجبور هستند مجدد به مشهد مهاجرت کنند.

انتهای پیام/282

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon