کمبود شدید نیروی کار در بخش‌های مختلف آلمان/ خطر رکود در کمین بزرگترین اقتصاد اروپا

کمبود شدید نیروی کار در بخش‌های مختلف آلمان/ خطر رکود در کمین بزرگترین اقتصاد اروپا

کشور آلمان این روزها با کمبود شدید نیروی کار در بخش‌های مختلف روبرو شده و دولت فدرال برای حل این مسئله به راهکارهای مختلف از جمله تلاش برای جذب نیروی کار از خارج روی آورده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "تاگس سایتونگ" آلمان در گزارشی به کمبود شدید نیروی کار در بسیاری بخش های آلمان پرداخته و نوشت: همه جا کمبود پرسنل وجود دارد. در این شرایط تجارت و سیاست باید در نزدیک شدن به بیکاران و مهاجران برای مبارزه با تغییرات جمعیتی انعطاف پذیرتر باشند.

نویسنده در ادامه به کمبود پرسنل در بسیاری از بخش ها از جمله نانوایی، مهد کودک و بیمارستان ها اشاره کرده و نوشت: کمبود مهدکودک، کمبود کادر آموزشی، کمبود صنعتگران در دسترس، رستوران‌های بسته، نبود کادر پرستاری و صف‌های طولانی در فرودگاه‌ها به دلیل کمبود حمل‌کننده بار، همه این ها در برخی مکان‌ها این تصور را به وجود می آورد که کارگران با یک شعبده بازی ناپدید شده‌اند.

در ادامه این مطلب آمده است: هیچ کس نمی داند که رکود اقتصادی ممکن است چه معنایی برای بازار کار آلمان در آینده نزدیک داشته باشد. اما در حال حاضر نوعی جستجوی بین‌المللی کارگران اعلام شده است. هوبرتوس هیل، وزیر کار فدرال آلمان اعلام کرد که اتباع خارجی از کشورهای غیر اتحادیه اروپا، مانند ترکیه، به زودی به عنوان حمل کننده چمدان در فرودگاه های محلی کار خواهند کرد. انجمن هتل ها و رستوران ها هم می خواهند در آینده نزدیک از کارکنان کشورهای ثالث بدون در نظر گرفتن صلاحیت هایشان در صنعت پذیرایی محلی استفاده کنند. تاکنون، قانون مهاجرت تنها برای شهروندان بالکان غربی برای این منظور تسهیل شده است.

در ادامه این مطلب آمده است: کمبود نیروی کار در آلمان نتیجه کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش سن، گرایش به مدارک تحصیلی بالاتر، مهاجرت روستایی و مهاجرت به دلیل همه گیری کرونا است. این تحولات در این کشور دست کم گرفته شده است. اکنون کمبود کارکنان نیاز به بازنگری دارد، سیاست و تجارت باید با امکانات کارمندان موجود و بالقوه سازگار شوند. اقتصاد باید معطوف به مردم باشد نه برعکس. این مستلزم تمایل به سازش و توافق است.

"نانسی فایزر"، وزیر کشور آلمان هم اخیرا در سخنانی گفته است: کمبود نیروی کار در نتیجه همه‌گیری بسیار بدتر شده است. دولت فدرال آلمان حالا نه تنها می‌خواهد استفاده از امدادگران خارجی را برای هوانوردی آسان‌تر کند، بلکه وزیر کشور فدرال هم اکنون وعده مقررات مشابهی را برای صنعت غذا و هتل‌داری داده است.

به نوشته روزنامه "دی ولت" آلمان، پس از اعمال مقررات ویژه برای کارکنان فرودگاه، دولت فدرال آلمان حالا در حال برنامه ریزی برای مهاجرت ساده کارگران از خارج از کشور برای صنعت مهمان نوازی است.

وزیر کشور آلمان گفت: کمبود شدید کارگران ماهر در حمل و نقل هوایی و همچنین در بخش های پذیرایی و هتلداری وجود دارد. وی افزود: هوبرتوس هیل، وزیر کار فدرال آلمان و من می دانیم که باید کار را برای کارگران خارجی در این بخش ها آسان کنیم. وی اعلام کرد که بنابراین او همراه با هایل تغییراتی را در سال جاری برای آوردن کارگران خوب به آلمان پیشنهاد خواهد کرد.

همچنین با توجه به تنگناهای مهم در فرودگاه های آلمان، دولت فدرال در روز چهارشنبه وعده مقررات سریع را داد تا اپراتورها بتوانند به طور موقت کارمندان را راحت تر استخدام کنند. نیروی کاری که در حمل و نقل چمدان ها کم است، در درجه اول از ترکیه استخدام می شود.

فایزر افزود: برای افزایش جذابیت آلمان برای کارگران ماهر، کارهای زیادی باید انجام شود. وی گفت: ما به شناسایی سریع‌تر صلاحیت‌های حرفه‌ای و بوروکراسی کمتر نیاز داریم. وی از حمایت از اتحادیه ها در این راستا خبر داد.

کارگاه‌های صنعتی آلمان هم با کمبود شدید نیروی متخصص روبرو هستند. اتحادیه مرکزی صنعتگران آلمان هم‌اکنون 150هزار فرصت شغلی را به اداره‌های کار اعلام کرده است.

یک سخنگوی این اتحادیه گفته است، از آنجا که تمام کارگاه‌ها نیروی کار مورد نیاز خود را به آژانس‌های کار اعلام نکرده‌اند، تخمین زده می‌شود که در سطح آلمان حدود 250هزار نیروی کاری صنعتگر نیاز است و این روند سیر صعودی دارد.

انستیتوی اقتصاد آلمان (IW) پیش از این گفته بود که به ویژه در حوزه ساختمان‌سازی به نیروی ماهر نیاز است و در این بخش در به در به دنبال استادکار در زمینه فنون تأسیسات، گرمایش ساختمان و آب‌وهوایی هستند. همچنین به کارآموزان و تکنسین سیم‌کشی و برق ساختمان نیاز است.

فرانک ساور پتراندل، رئیس نهاد صنعتگران ایالت بایرن آلمان می‌گوید: اگر نتوانیم هر چه سریع‌تر با کمبود نیروی کارآموز و صنعتگران ماهر مقابله کنیم، نه تنها در زمینه تحول در حوزه انرژی شکست می‌خوریم، بلکه با سقوط رشد اقتصادی سنگین مواجه خواهیم شد که این به معنای خسارت در ارزش‌آفرینی و کاهش سطح رفاه جامعه خواهد بود.

در نمایشگاه بین‌المللی صنعتگران 2022 در مونیخ، مسئله کمبود نیروی متخصص و ماهر یکی از موضوع‌های اصلی خواهد بود. این نمایشگاه چهارشنبه آینده (15 تیرماه) پس از یک تأخیر دوساله به دلیل پاندمی کرونا، بار دیگر گشایش خواهد یافت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت