نظامیان سودانی عامل شکست روند گفت‎وگوهای سیاسی / سفر مقامات فلسطینی به الجزایر

متهم کردن نظامیان سودان به شکست و تخریب روند گفت‎وگوهای سیاسی در این کشور، سفر مقامات فلسطینی به الجزایر و درخواست کمیته تدوین قانون اساسی جدید تونس از مردم برای رای منفی دادن به این قانون از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم، ائتلاف آزادی و تغییر سودان نظامیان حاکم بر این کشور را به تخریب روند سیاسی این کشور متهم و اعلام کرد: سرکوب تظاهرات کنندگان نمایانگر عدم جدیت و اراده سیاسی ارتش در پایان دادن به بحران سیاسی کشور است.

چند ماه قبل،  سازوگار سه جانبه ( سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا) به منظور پایان دادن به بحران سیاسی سودان میانجیگری بین نظامیان و احزاب این کشور را به عهده گرفت اما تلاش‎های سازوکار سه جانبه بی‌نتیجه ماند و این موضوع سبب شد،  سازمان بین دولتی توسعه شرق آفریقا از این سازوکار کناره گیری کند.

پیش از به حاشیه رانده شدن سازوکار سه جانبه، آمریکا و عربستان میانجیگری میان ائتلاف آزادی و تغییر و نظامیان سودانی را به عهده گرفتند. این ائتلاف به عنوان نماینده مخالفان با نظامیان وارد گفت‌وگو شد و به توافقاتی دست یافت. این گفت‎وگو با مخالفت برخی احزاب سیاسی سودان مواجه شد.

سودانی‎ها پنجشنبه گذشته تظاهرات گسترده‎ای علیه نظامیان در خارطوم  برگزار کردند که در جریان سرکوب آن 9 تن جان خود را از دست دادند و بیش از 600 نفر هم  مجروح شدند.

ائتلاف آزادی و تغییر در اولین واکنش خود به سرکوب تظاهرات مزبور،  نظامیان حاکم بر سودان را به تخریب روند سیاسی این کشور متهم و اعلام کرد: سرکوب تظاهرات کنندگان نمایانگر عدم جدیت و اراده سیاسی نظامیان برای پایان دادن به بحران سیاسی کشور است.

به نوشته روزنامه سودان تریبون « یاسر عرمان» یکی از رهبران ائتلاف آزادی و تغییر در یک نشست مطبوعاتی گفت: گلوله‎ای که نیروهای امنیتی به سوی تظاهرات کنندگان شلیک کردند، روند گفت‎وگوهای سیاسی ( احزاب با نظامیان ) را نابود کرد.

وی با بیان اینکه ائتلاف آزادی و تغییر روند گفت‎وگوهای سیاسی را متوقف نکرد، اظهار داشت: نظامیان جدیت و اراده سیاسی ندارند، ما نباید خود را فریب بدهیم. اکنون حل و فصل بحران کشور به دست مردم است. اراده و خواسته‎های مردم بر کودتا گران ( نظامیان ) پیروز خواهد شد.

رئیس کمیته ارتباطات خارجی ائتلاف آزادی و تغییر هم نظامیان را مسئول شکست روند سیاسی در سودان معرفی کرد و اظهار داشت: این ائتلاف بر اساس دیدگاه و چارچوب مشخصی با نظامیان وارد گفت‎وگو شد. ما خواستار پایان کودتا و بازگشت ارتش به پادگان‌ها شدیم. همچنین خواهان توافق در خصوص تشکیل دولت مدنی و اجرایی شدن تمام اهداف انقلاب شدیم  اما تداوم سرکوب تظاهرات کنندگان نشان داد نظامیان اراده‎ای برای پایان دادن به بحران کشور ندارند لذا ائتلاف آزادی و تغییر علاقه‎ای به ادامه یافتن گفت‎وگوهای سیاسی با نظامیان ندارد.

«عمر دقیر» با رد هرگونه توافق میان ائتلاف آزادی و تغییر با نظامیان تصریح کرد: ارتش نباید در امور سیاسی دخالت کند. این یک موضع خصمانه علیه ارتش نیست بلکه سبب می‌شود  ‎به بحران کشور پایان داده شود.

سفر مقامات فلسطینی به الجزایر

رئیس دفتر سیاسی جنبش اسلامی حماس برای انجام یک دیدار رسمی عصر دیروز (یکشنبه)  وارد الجزایر شد.

بر اساس بیانیه دفتر مقاومت اسلامی « حماس» این سفر به دعوت رئیس الجمهور الجزایر صورت گرفته و قرار است « اسماعیل هنیه » در مراسم شصت و دومین سالگرد پیروزی انقلاب الجزایر شرکت کند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در بیانیه حماس آمده ‎است: ملت فلسطین از انقلاب الجزایر الهام می‎گیرد و این ملت را  در آزاد سازی فلسطین مصمم تر می‎کند. الجزایر همواره حامی فلسطین بوده و هرگونه سازش و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را رد کرده است.

در همین حال، سفیر فلسطین در پایتخت الجزایر اعلام کرد « محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز راهی الجزیره خواهد شد تا در جشن سالروز پیروزی انقلاب الجزایر شرکت کند.

او در این سفر با رئیس جمهور الجزایر دیدار می‎کند و قرار است دو طرف درباره نشست آینده سران اتحادیه عرب با یکدیگر گفت‎وگو کنند.

قرار است نشست سران اتحادیه عرب به میزبانی الجزایر در اول و دوم اکتبر آینده برگزار شود. در این نشست موضوعاتی همچون تحولات فلسطین، سوریه، مناسبات کشورهای عربی و ... بررسی می‎شود.

قیام مردم الجزایر علیه استعمار فرانسه سال 1954 شروع شد و این قیام تا سال 1962 ادامه پیدا کرد. در این سال (1962) استعمار فرانسه مجبور شد از الجزایر خارج شود و این کشور استقلال خود را به دست آورد.

درخواست کمیته تدوین قانون اساسی از مردم تونس

رئیس کمیته ملی مشاوره ( تدوین قانون اساسی جدید)  در تونس گفت: متن قانون اساسی  جدید که در روزنامه رسمی منتشر شد، متنی نبود که این کمیته تهیه کرده و به رئیس جمهور ارائه داده بود.

رئیس جمهور تونس وعده داده بود که قانون اساسی این کشور را اصلاح کند تا تونس وارد فصل جدیدی از ساختار جمهوری شود. به همین منظور « قیس سعید » فرمان تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی را صادر و « صادق بلعید » را به ریاست آن منصوب کرد.

سرانجام پیش نویس قانون اساسی جدید تونس تدوین و به رئیس جمهور این کشور تقدیم شد. این پیش نویس هفته گذشته در روزنامه رسمی منتشر شد تا مردم در جریان متن قانون اساسی جدید قرار بگیرند و با شرکت در همه پرسی 25ماه جاری میلادی نظر خود را درباره آن بدهند.

بر اساس پیش نویس قانون اساسی جدید تونس ساختار نظامی سیاسی این کشور از پارلمانی به ریاستی تغییر پیدا خواهد کرد و اختیارات رئیس جمهور افزایش پیدا می‎کند. همچنین نقش پارلمان کاهش و رئیس جمهور نخست وزیر و اعضای هیئت دولت را انتخاب می‎کند و آنان در برابر رئیس جمهور پاسخگو هستند.

در حوزه قضایی انتصاب قضات به دستور رئیس جمهور و به پیشنهاد شورای عالی قضایی انجام خواهند شد.

« صادق بلعید» رئیس کمیته ملی مشاوره در تونس در گفت‎وگو با روزنامه تونسی « الصباح » تاکید کرد: متن قانون اساسی جدید که توسط ریاست جمهوری در روزنامه رسمی منتشر شد دارای خطرات و نواقص جدی است. مثلا در قانون اساسی جدید بازگشت وحشتناکی به فصل 80 قانون اساسی سال 2014 درباره « خطر قریب الوقوع» دارد. بر اساس این قانون، رئیس جمهور اختیار گسترده‎ای دارد و به تنهایی می تواند تصمیم بگیرد. این موضوع می‌تواند بسترهای دیکتاتوری در کشور را فراهم کند.

وی تصریح کرد: در پیش نویس قانون اساسی جدید این بستر فراهم است که رئیس جمهور از مسئولیت سیاسی خود بهره برداری کند، در حوزه قضایی نیز محدودیت‎هایی برای قاضیان بوجود بیاورد و از طریق انتصاب قضات مورد نظر خود استقلال دستگاه قضایی را از بین ببرد.

بلعید با بیان اینکه کمیته ملی مشاوره خود را از متن منتشر شده قانون اساسی جدید  مبراء می‎داند، گفت: امیدوارم مردم در همه پرسی 25 ژوئیه شرکت کنند و رای منفی خود را به قانون اساسی جدید به صندوق‌ها بریزند.

بسیاری از احزاب سیاسی تونس از  مردم این کشور خواسته‌اند از شرکت در همه پرسی 25 ژوئیه خودداری کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon