گره‌گشایی دولت سیزدهم از پروژه ۲۰ ساله/ کتابخانه مرکزی خرم‌آباد شهریور امسال افتتاح می‌شود + تصاویر

گره‌گشایی دولت سیزدهم از پروژه 20 ساله/ کتابخانه مرکزی خرم‌آباد شهریور امسال افتتاح می‌شود + تصاویر

ساخت کتابخانه مرکزی خرم‌آباد که ۲۰ سال طول کشیده، با مصوبه سفر رئیس‌جمهور به لرستان و تزریق اعتبار، فاز نخست آن تابستان امسال افتتاح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سال‌هاست وقتی سخن از کتاب و کتاب‌خوانی به میان می‌آید پروژه‌ای که پس از 20 سال عملیاتی نشده در ذهن مردم لرستان نقش می‌بندد، ساخت کتابخانه مرکزی خرم‌آباد که یکی از بزرگ‌ترین کتابخانه‌های استان به شمار می‌رود سال‌هاست به طول انجامیده و هنوز تکمیل‌نشده است.

کلنگ ساخت این پروژه سال 81 به زمین زده شد ولی حال بعد از گذشت 20 سال هنوز رنگ روبان قرمز افتتاح را به خود ندیده است، با وجود اینکه از زمان کلنگ زنی این پروژه مدیران زیادی در آمد و رفت بوده و هرکدام خبر از افتتاح قریب‌الوقوع کتابخانه داده‌اند اما گره کور افتتاح این پروژه فرهنگی استان باز نشد و طی سال‌های اخیر درصد پیشرفت فیزیکی‌اش روی عدد 70 ثابت شده و مسئولان مربوطه هر بار و هر سال این عدد را در زمان‌های مختلف اعلام می‌کردند.

وعده افتتاح کتابخانه مرکزی خرم‌آباد عملی نشد

علی علیخانی مدیرکل اسبق راه و شهرسازی استان لرستان در 26 دی ماه سال 95 در جلسه شورای کتابخانه‌های لرستان، اظهارداشت: عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی شهر خرم‌آباد با هفت هزار و 500 متر زیربنا از سال 85 پس از گذشت پنج سال از کلنگ زنی آن شروع‌شده است و این کتابخانه تاکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و دو میلیارد تومان اعتبار طی سال 95 برای آن مصوب شده که 100 میلیون تومان تخصیص برای آن پیش‌بینی‌شده است و درصورتی‌که این تخصیص به 50 درصد برسد امید است تا خرداد ماه سال 96 فاز نخست آن به بهره‌برداری برسد.

این پروژه بنا بود در دو فاز ساخته شود و بخش ساختمان اداری، نهاد کتابخانه‌های عمومی استان و یک سالن آمفی تئاتر نیز در آن تعبیه شده بود ولی طی سال‌های گذشته مسئولان زیادی به خودش دیده و با اینکه وعده‌ها داده‌اند اما هیچ‌کدام موفق نشده‌ روبان افتتاح را قیچی کنند.

دستور استاندار برای رسیدگی ویژه به کتابخانه مرکزی

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز 20 آبان ماه 1400 در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با بیان اینکه 12 کتابخانه در سطح استان لرستان در دست احداث است بیان کرد: کتابخوانی راهی برای دستیابی به دانایی و توانایی است اما با وضعیت موجود لرستان، این راه دچار دست انداز شده و با صرف اعتبارات قطره چکانی هیچ کدام از کتابخانه‌های در دست اقدام در سطح استان افتتاح نمی‌شود و این ناکارآمدی و ضعف است.

وی به لزوم اهمیت فرهنگ کتابخوانی و تسریع در ساخت کتابخانه‌های استان تاکید کرد و گفت: باید طوری برنامه‌ریزی شود که با تزریق بودجه حداقل تعدادی از این کتابخانه‌ها قابل بهره‌برداری و یا بخشی از ساختمان آنها افتتاح شود بنابراین این موضوع شدنی است و کار سختی نیست.

زیویار تصریح کرد: باید با استمرار کار نیمه تمام مدیران قبلی و به نتیجه رساندن آن و برنامه‌ریزی بر اساس چشم‌انداز و منابع مالی به گونه‌ای عمل شود که برای مثال ظرف مدت 9 ماه آینده اقدامات چشمگیری در این رابطه انجام گیرد.

قرار گرفتن کتابخانه مرکزی در مصوبات سفر رئیس جمهور

اهمیت تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه آنجا روشن‌تر می‌شود که لرستان متأسفانه در زمینهٔ سرانه فضای کتابخانه‌ای در جایگاه مناسبی قرار نداشته و جزء استان‌های انتهایی جدول در میان استان‌های مختلف کشور محسوب می‌شود همین امر سبب شد با پیگیری‌های استاندار و مسئولان استان تکمیل این کتابخانه به عنوان یکی از مصوبات سفر 19 آذر ماه آیت الله رئیسی در دستور کار قرار گرفت.

به طوری که در جریان سفر رئیس جمهور به لرستان، مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مأمور پیگیری پروژه‌های فرهنگی و هنری لرستان برای بررسی و تکمیل شد و در جریان سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به استان در جلسه شورای اداری این استان اظهار داشت: لرستان استان اصیل و فرهنگی است، آثار فاخر فرهنگی اوج تمدن ایرانی را نشان می‌دهد.

وی افزود: در سفر امروز برای تالار مرکزی خرم‌آباد با 200 میلیارد تومان به تصویب رسید، 60 میلیارد تومان برای کتابخانه‌ خرم‌آباد و نورآباد، بروجرد و الشتر و 20 میلیارد هم برای هنرستان بروجرد و 40 میلیارد برای تکمیل مصلی‌ها و مساجد تصویب شد.

تکمیل کتابخانه با اختصاص اعتبارات استانی و مصوبات سفر ریاست جمهوری

و اما با گذشت 7 ماه از سفر رئیس جمهور به لرستان خبر از تحقق یکی دیگر از وعده های رئیس جمهور در لرستان به گوش می‌‍‌‌‌رسد و در همین راستا فرشته طهماسبی مدیرکل کتابخانه‌های لرستان نیز در بحث آخرین وضعیت کتابخانه مرکزی خرم‌آباد با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه‌ها بهره‌بردار و راه و شهرسازی استان مجری کار است، اظهار داشت: با توجه به طولانی شدن روند ساخت و تکمیل پروژه، پیگیری‌های بسیاری برای تعیین تکلیف آن از سوی نهاد کتابخانه‌ها در سال‌های اخیر انجام شده است.

وی با اشاره به تکمیل طبقه همکف کتابخانه مرکزی، افزود: محوطه بیرونی مجموعه نیز در حال انجام است و طی سه ماه آینده فرآیند کار به اتمام خواهد رسید.

طهماسبی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 70 درصدی طبقه منفی یک کتابخانه مرکزی خرم‌آباد، عنوان کرد: با اختصاص اعتبارات استانی و اختصاص 40 میلیارد تومان مصوبات سفر ریاست جمهوری تا پایان امسال این طبقه نیز آماده می‌شود.

وی از تلاش برای تجهیز کردن فاز نخست کتابخانه خبر داد و عنوان کرد: فاز اول شامل کتابخانه، سالن مطالعه، بخش نابینایان و ناشنوایان و کلاس‌های مربوط به کتابخانه و فاز دوم شامل بخش اداری و سالن آمفی تئاتر است.

وی با اشاره به تجهیز کتابخانه به محض تکمیل طرح، گفت: اولین محموله سهمیه کتاب کتابخانه مرکزی نیز وارد استان شده و به محض بهره‌برداری، تجهیز کتابخانه نیز بلافاصله شروع خواهد شد.

کتابخانه مرکزی خرم‌آباد تا پایان شهریورماه به بهره‌برداری می‌رسد

طهماسبی با بیان اینکه راه و شهرسازی مجری طرح بوده و بر اساس قانون تخصیص اعتبار بر عهده این دستگاه است، بیان کرد: چنانچه طی روزهای آینده پیمانکار برای طرح انتخاب و اعتبارات اختصاص داده نشود، زمان بهره‌برداری به تعویق خواهد افتاد.

بهرام ستاری معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری در بازدید از ساختمان کتابخانه مرکزی خرم‌آباد گفت: فاز نخست کتابخانه مرکزی خرم آباد 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان شهریورماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: برای این کتابخانه که در زمینی به مساحت هشت هزار متر و در دو فاز اجرا شده است تاکنون 18 میلیارد تومان هزینه شده است.

فاز نخست کتابخانه مرکزی خرم‌آباد در حالی پس از 20 سال نیمه تمام ماندن، با پیگیری و دستور ویژه استاندار لرستان در شهریور ماه امسال افتتاح می شود که در حال حاضر در استان فقط 18 هزارمتر مربع فضای کتابخانه‌ای وجود دارد و با بهره برداری از این پروژه فضای کتابخانه‌ های استان به 26 هزار متر مربع خواهد رسید.

انتهای پیام/641/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon