تحولات اوکراین| کی‌یف هزینه بازسازی اوکراین را ۷۵۰ میلیارد دلار تخمین زد/ امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند به ناتو

تحولات اوکراین| کی‌یف هزینه بازسازی اوکراین را 750 میلیارد دلار تخمین زد/ امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند به ناتو

رئیس کمیسیون اروپا ایجاد یک پلت‌فرم بین‌المللی برای بازسازی اوکراین پس از پایان جنگ را مطرح و گفت: اتحادیه اروپا تاکنون ۶.۲ میلیارد یورو به کی‌یف ارسال کرده و قصد سازماندهی یک کنفرانس جهانی در پاییز امسال با هدف کمک به بازسازی این کشور را دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دنیس اشمیگال" نخست وزیر اوکراین شب گذشته، دوشنبه، در یک کنفرانس بین‌المللی در لوگانو اعلام کرد که برای بازسازی این کشور، حداقل به 750 میلیارد دلار نیاز است. وی گفت: «ما معتقدیم که دارایی‌های مصادره شده روسیه و الیگارش‌های روسی باید به منبع اصلی تامین مالی مورد نیاز برای بازسازی اوکراین تبدیل شود. دارایی‌های مسدود شده روسیه بر اساس برآوردهای مختلف از 300 میلیارد دلار تا 500 میلیارد دلار است.»

 به گفته وی، همچنین تلاش خواهد شد تا کمک‌های بلاعوض، وام‌های ترجیحی از سازمان‌های مالی بین‌المللی، سرمایه گذاری‌ها و البته وجوهی از بودجه دولت برای احیای کشور جذب شود.

علاوه ر این، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز روز گذشته یادآور شد که این کمیسیون به اوکراین پیشنهاد کرده تا پس از پایان جنگ، یک پلت فرم بین‌المللی برای بازسازی این کشور ایجاد کند. وی همچنین گفت که اتحادیه اروپا در حال حاضر 6.2 میلیارد یورو به دولت اوکراین ارسال کرده است و انتظار می‌رود کمک‌های بیشتری به صورت میان مدت و بلندمدت به کی‌یف ارسال شود.

این مقام اروپایی همچنین از برنامه‌هایی برای سازماندهی یک کنفرانس جهانی در پاییز سال جاری با هدف کمک به بازسازی اوکراین خبر داد و یادآور شد که کار به روی این رویداد به طور مشترک با اولاف شولز صدراعظم آلمان و دیگر شرکای بین‌المللی در حال انجام است. اورسولا فون در لاین تاکید کرد که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از پایان درگیری‌ها، در بازسازی اوکراین مشارکت خواهند کرد.

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، پیشنهاد کرده بود که اتحادیه اروپا از برخی مناطق این کشور به منظور بازسازی آنها حمایت کند. وی یادآور شده که این اقدام یک نمونه تاریخی از تعامل و مشارکت بین کشورها خواهد بود. زلنسکی همچنین گفته بود که کی‌یف از هم اکنون شروع به تهیه یک "طرح در مقیاس بزرگ برای بازسازی اوکراین" کرده و به حمایت راهبردی تمامی شرکای خارجی خود برای این اقدام نیاز دارد.

زلنسکی در یکی از سخنرانی‌های خود همچنین یادآور شد که دولت انگلیس آماده است تا در بازسازی شهر کی‌یف و کل استان کی‌یف نقش اصلی را ایفا کند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و سی و دوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

 

17:02- سفیر اوکراین در آلمان معاون وزیر خارجه این کشور می‌شود

بر اساس گزارش رسانه ها، "آندری ملنیک"، سفیر اوکراین در آلمان قرار است فراخوانده و به وزارت خارجه در کی یف منتقل شود. روزنامه "بیلد" به نقل از چندین منبع در کی یف گزارش داد که وزارت امور خارجه اوکراین این پیشنهاد را به ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور داده است. این مرد 46 ساله احتمالا در پاییز تغییر جایگاه خواهد یافت.

این روزنامه نوشت که ملنیک می تواند معاون وزیر خارجه شود. روزنامه "زودویچه سایتونگ" نیز به نقل از محافل دفتر ریاست جمهوری اوکراین گزارش داد که ملنیک باید سمت خود در برلین را ترک کند و به وزارت خارجه در کی یف برود.

ملنیک در آلمان به دلیل انتقاد شدیدش از سیاست دولت فدرال در قبال اوکراین شناخته شده است.‎

16:55- تصویت الحاق سوئد و فنلاند در ناتو در دستور کار پارلمان آلمان

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در روز جمعه، پارلمان آلمان الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را تصویب خواهد کرد. این  خبر را یوهانس فوگل، مدیر پارلمانی فراکسیون حزب لیبرال دموکرات اعلام کرد. سپس بوندسرات باید با این مسئله موافقت کند که انتظار می رود. تصویب تمام 30 کشور عضو فعلی برای پذیرش هر دو کشور در ناتو ضروری است.‎

16:48- آلمان: برای بازسازی اوکراین حداقل 720 میلیارد یورو نیاز است

سونیا شولزه، وزیر توسعه آلمان بر اهمیت کمک های بین المللی  برای بازسازی اوکراین تاکید کرد.  وی افزود: دولت اوکراین یک نقشه آسیب ایجاد کرده است که نشان می دهد چه چیزی باید بازسازی شود. وی در گفتگو با خبرگزاری آلمان در لوگانو گفت: برای من اینجا ابعاد ویرانی ها و خسارات دوباره روشن شد. به گفته وی برای این کار حداقل 720 میلیارد یورو نیاز است.

وی گفت که علاوه بر تعهد دولت ها، بخش خصوصی نیز مورد تقاضا است. این مقام آلمانی افزود: همچنین فرصت های بزرگی برای اقتصاد آلمان وجود دارد زیرا اوکراین کشور بزرگی است. این کشور جمعیت زیادی دارد و البته برای کشوری صادراتی مانند آلمان جذاب است که در آنجا نمایندگی داشته باشد.‎

16:41- زلنسکی: برای بازسازی اوکراین نباید منتظر پایان جنگ بمانیم

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین خواستار بازسازی این کشور شده و درخواست کرده که برای این منظور نباید تا پایان جنگ روسیه منتظر ماند. زلنسکی در سخنرانی ویدئویی روزانه خود در عصر دوشنبه تاکید کرد که باید فوراً کارهای زیادی انجام شود. وی افزود: در مناطقی که نیروهای روسی از آنجا بیرون رانده شده اند، ده ها هزار خانه ویران شده است. همچنین ما باید باید برای زمستان آماده شویم، از جمله با نگاهی به مسئله تامین انرژی.

زلنسکی در سخنرانی خود گفت: بخش بزرگی از اقتصاد این دنیا بر اثر جنگ و حملات روسیه فلج شده است. هزاران شرکت در حال توقف هستند. در عین حال، این باید چیزی فراتر از نصب دیوارهایی باشد که ویران شده‌اند. اوکراین باید به آزادترین، مدرن ترین و امن ترین کشور اروپا تبدیل شود.‎

16:32- مذاکرات اوکراین با ترکیه و سازمان ملل برای تضمین صادرات غلات

به گفته  ولادیمیرزلنسکی، رئیس جمهور اوکراین این کشور در حال مذاکره با ترکیه و سازمان ملل برای تضمین صادرات غلات از بنادر اوکراین است. زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: مهم است که ایمنی کشتی هایی که قرار است غلات را حمل کنند تضمین شود. اوکراین بارها روسیه را به بازاریابی غلات از سرزمین های فتح شده متهم کرده است. دولت مسکو این اتهامات را رد می کند.‎

16:26- رایزنی صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه با محوریت اوکراین در پاریس

"اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان عصر روز دوشنبه با "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه در پاریس رایزنی کرد. کاخ الیزه در شب اعلام کرد، مهمترین موضوع ناهار کاری، رای گیری فرانسه و آلمان در مورد چگونگی ادامه جنگ در اوکراین و ادامه حمایت از این کشور بود. در این مذاکرات همچنین در مورد گام هایی در جهت استقلال اروپا در زمینه انرژی، دفاع و مواد خام استراتژیک صحبت شد. وضعیت منطقه ساحل آفریقا، جایی که آلمان و فرانسه در مبارزه با تروریسم اسلام گرای افراطی در آن مشارکت دارند، نیز مورد بحث قرار گرفت.‎

16:16- بسته جدید تحریم‌ها علیه بلاروس در دستور کار انگلیس

انگلیس می خواهد بسته جدید تحریم ها را علیه بلاروس اعمال کند. دولت بریتانیا دلیل آن را حمایت الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس از حمله روسیه به اوکراین اعلام کرد. به زعم لندن بلاروس نیروهای خود را بری این منظور مستقر کرده وموشک هایی شلیک می کند.

این بسته جدید تحریمی شامل ممنوعیت واردات و صادرات کالاهایی به ارزش حدود 60 میلیون پوند است. محصولات پالایشگاه نفت، قطعات با فناوری پیشرفته و کالاهای لوکس، و همچنین آهن و فولاد بلاروس، از جمله، تحت تاثیر این تحریم ها قرار گرفته اند. علاوه بر این، انتشار اوراق بدهی و اوراق بهادار برای سایر شرکت های بلاروس در لندن ممنوع خواهد شد.‎

16:07- توافق اوکراین با شرکای بین‌المللی روی هفت اصل برای بازسازی

اوکراین با شرکای بین المللی بر سر هفت اصل برای بازسازی کشور جنگ زده به توافق رسیده است. "ایگنازیو کاسیس"، رئیس جمهور سوئیس، میزبان کنفرانسی با حدود 1000 شرکت کننده در لوگانو گفت: این آغاز یک روند طولانی است.

سونیا شولتزه، وزیر توسعه آلمان هم اعلام کرد که پس از بریتانیا در سال آینده، آلمان می خواهد میزبان کنفرانس بازسازی  اوکراین در سال 2024 باشد.

در این بیانیه آمده است: فرایند بازسازی باید شفاف باشد. حکومت قانون باید به طور سیستماتیک تقویت شود و فساد ریشه کن شود.‎

16:01- فنلاند حدود 900 واگن باری روسی را توقیف کرده است

فنلاند نزدیک به 900 واگن باری متعلق به شرکت های روسی را در نتیجه تحریم های اتحادیه اروپا مصادره کرده است. این از نامه‌ای از شرکت راه‌آهن دولتی فنلاند و نامه‌ای از راه‌آهن دولتی روسیه که رویترز آن‌ها را دیده است، به دست می‌آید. در نامه به وزارت حمل و نقل روسیه، به تاریخ 6 ژوئن، به 865 واگن توقیف شده اشاره شده است. شرکت راه آهن فنلاند تایید کرد که این واگن ها توقیف شده‌اند. مقامات روسیه از اظهار نظر در این باره خودداری کردند. واگن های مصادره شده متعلق به شرکت هایی است که مستقیماً یا سهامداران آنها تحت تأثیر تحریم های اتحادیه اروپا قرار دارند.‎

15:45- انتقاد شدید اشتاین مایر از جنگ افروزی روسیه

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور فدرال آلمان براین عقیده است که جامعه بین‌المللی باید با "جنگ افروزی امپریالیستی" روسیه مقابله کند. فرانک والتر اشتاین مایر در یک ناهار با هیئت دیپلماتیک در نورنبرگ گفت که این جنگ رنج وحشتناکی را برای میلیون ها نفر به همراه دارد.

وی افزود: این یک جنایت وحشیانه است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به تنهایی مسئول این امر است. وی افزود:  آلمان قاطعانه در کنار اوکراین ایستاده است.

وی افزود: ما باید از خودمان دفاع کنیم. ما این را مدیون بسیاری از مردم شجاع در اوکراین هستیم که روز به روز در حال مقاومت هستند.‎

15:27- وزیر دفاع روسیه:طی 10 روز 170 مزدور خارجی در اوکراین کشته شده است

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه در یک کنفرانس موضوعی که امروز، سه‌شنبه در وزارت دفاع برگزار شد، اعلام کرد که در جریان عملیات 10 روز گذشته در اوکراین، 170 مزدور خارجی کشته شده و 99 نفر از آنها نیز از ادامه مشارکت در درگیری‌ها خودداری کرده و فرار کردند. 

وی توضیح داد: «در نتیجه تهاجم موفق ارتش روسیه و نیروهای مردمی دونتسک و لوهانسک، تعداد مزدوران خارجی و کارکنان شرکت‌های نظامی خصوصی فعال در اوکراین کاهش یافته است. تنها طی 10 روز گذشته، 170 مزدور به هلاکت رسیده، 99 نفر هم از شرکت در خصومت‌ها خودداری کرده و خاک اوکراین را ترک کرده‌اند.»

وزارت دفاع روسیه نیز امروز اعلام کرد که نیروهای هوا-فضا و ارتش این کشور با استفاده از تسلیحات دارای دقت بالا به محل استقرار موقت مزدوران خارجی در منطقه دونتسک اوکراین حمله کرده و آن را منهدم کردند.‎

15:15- واکنش کرملین به پیشنهاد بازسازی اوکراین با هزینه ذخایر طلای روسیه 

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که کرملین نظریه بازسازی اوکراین با استفاده از ذخایر ارزی و طلای مسدود شده روسیه را غیرقابل قبول می‌داند. 

پسکوف امروز در یک نشست خبری گفت: استفاده از ذخایر طلا و ارز خارجی منجمد روسیه برای بازسازی اوکراین کاملا غیرقانونی است و مسلماً روسیه قاطعانه با چنین اقدامی مخالفت خواهد کرد. 

وی افزود: البته کرملین وضعیت را با دقت زیر نظر داشته و اقدامات لازم به منظور حل و فصل این وضعیت غیرقانونی و جلوگیری از مصادره دارایی‌ها را بررسی می‌کند. 

روز دوشنبه، دنیس اشمیگال، نخست وزیر اوکراین گفت که بازسازی کشور باید با استفاده از دارایی‌های مصادره شده روسیه و الیگارش‌های آن انجام شود. او ارزش این اموال مسدود شده را 300 الی 500 میلیارد یورو تخمین زد.

15:02- کرملین خبر رسانه‌های غربی درباره امتناع شی جین پینگ از سفر به مسکو را تکذیب کرد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه، گزارش برخی رسانه‌های غربی مبنی بر خودداری "شی جین پینگ" رئیس جمهوری چین از سفر به مسکو در پاسخ به دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را تکذیب کرد. 

پسکوف امروز سه‌شنبه در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت: "خیر. اصلاً اینطور نیست. این گزارش کاملاً نادرست است."

سخنگوی کرملین توضیح داد: "واقعیت این است که برخی محدودیت‌های مربوط به کووید در چین همچنان ادامه دارد و این کاملاً طبیعی بوده و باید این موضوع را درک کرد.

دعوتنامه‌های معتبری در خصوص سفر رئیس جمهور پوتین به چین و شی جین پینگ به روسیه وجود دارد و هر زمان که محدودیت‌های کووید کاهش یافته و شرایط ممکن شود، مسلماً هر دو این بازدیدها، انجام خواهند شد."

14:45- ژاپن واردات طلا از روسیه را ممنوع کرد/ مسکو به این اقدام پاسخ متقارن خواهد داد

وزارت دارایی ژاپن امروز، سه شنبه اعلام کرد که کابینه وزرای این کشور، در ارتباط با ادامه وخامت اوضاع در اوکراین، ممنوعیت واردات  فلزات گرانبها (طلا) از فدراسیون روسیه را تصویب کرده است.

بر اساس بیانیه منتشره در وب‌سایت رسمی این وزارتخانه، علاوه بر این، ارائه خدمات اعتمادی، حسابداری، حسابرسی و مشاوره مدیریت برای روسیه ممنوع شده است.

سناتور ایوان آبراموف، معاون کمیته امور اقتصادی شورای فدراسیون (سنای) روسیه در واکنش به این اقدام توکیو، تاکید کرد که مسکو ممکن است پاسخی متقارنی به تحریم‌های ژاپن علیه خود دولت و شرکت‌های ژاپنی فعال در روسیه بدهد.

به عقیده این سناتور، ژاپن با تشدید تحریم‌های اعمال شده علیه مسکو، قبل از هر چیز به خود توکیو آسیب خواهد زد، برای اینکه این کشور منابع طبیعی زیادی از روسیه خریداری می‌کند که خود ژاپن از آنها برخوردار نیست.

14:30- دبیرکل سازمان ملل خواستار آغاز فوری بازسازی اوکراین شد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل که امروز در جمع شرکت کنندگان در کنفرانس بازسازی اوکراین در شهر لوگانو در سوئیس سخنرانی کرد، اعلام کرد که بازسازی خانه‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر زیرساختارهای حیاتی ویران شده در اوکراین سال‌ها طول خواهد کشید،  بنابراین روند بازسازی اوکراین باید همین الان آغاز شود. 

پیتر گلینسکی، معاون نخست وزیر لهستان نیز در حاشیه این کنفرانس در لوگانو سوئیس به خبرنگاران گفت مقامات ورشو قول می دهند که در راستای ادامه حمایت خود از کی‌یف، فعالانه در بازسازی اوکراین مشارکت داشته باشند.

 

14:17- امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند به ناتو توسط کشورهای عضو این ائتلاف

نمایندگان 30 کشور عضو ناتو پروتکل های الحاق لازم برای پذیرش سوئد و فنلاند را امضا کرده اند. این را چندین دیپلمات امروز سه شنبه در خبرگزاری آلمان در بروکسل تأیید کردند.

این پروتکل های الحاق به دبیرکل ناتو این اختیار را می دهد که رسماً از سوئد و فنلاند برای پیوستن دعوت کند. با این حال، قبل از اینکه آنها به اجرا درآیند، هنوز باید توسط کشورهای عضو تصویب شوند.

معمولاً پارلمان های ملی نیز در این رویه دخالت دارد. بر اساس برآوردها، بنابراین ممکن است شش تا هشت ماه دیگر طول بکشد تا فنلاند و سوئد بتوانند واقعاً به عضویت این ائتلاف نظامی درآیند.

14:14- روسیه دو کریدور برای عبور امن کشتی‌ها در دریای سیاه و آزوف ایجاد کرده است

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز، سه شنبه در یک کنفرانس تلفنی در مسکو اعلام کرد که روسیه دو کریدور انسان دوستانه در دریای سیاه و آزوف ایجاد کرده است.

وی گفت: "مجموعه‌ای از اقدامات برای اطمینان از ایمنی عبور کشتی‌ها در آب‌های ساحلی دریای سیاه و آزوف در حال انجام است. و خطر وجود مین در آب‌های بندر ماریوپل به طور کامل برطرف شده است."

لازم به یادآوری است، کشورهای غربی بارها روسیه را به ممانعت از صادرات غلات اوکراین و تحریک کمبود آن در بازار جهانی متهم کرده‌اند. مقامات مسکو نیز به نوبه خود تمام اتهامات را رد کرده و اصرار دارند که این کشور در صادرات گندم از بنادر اوکراین دخالتی ندارد.‎

14:02- وزیر دفاع روسیه: غرب بیش از 28 هزار تن محموله نظامی به اوکراین تحویل داده است

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه امروز، سه‌شنبه در یک کنفرانس در مسکو یادآور شد که  کشورهای غربی، به امید طولانی‌تر شدن درگیری‌های نظامی در اوکراین، به عرضه تسلیحات به کی‌یف در مقیاس وسیع ادامه داده و تا به امروز، بیش از 28 هزار تن محموله نظامی در حال حاضر به این کشور تحویل داده شده است.

ژنرال شایگو اطمینان داد: عملیات ویژه در دونباس تا تحقق تمامی وظایف تعیین شده از سوی فرمانده کل نیروهای مسلح ادامه خواهد داشت.

وی تاکید کرد: «عملیات ویژه در اوکراین با اجرای کامل تمامی وظایف به پایان خواهد رسید و در حال حاضر اولویت اصلی، حذف تهدیدات امنیتی و حفظ جان و سلامت نیروهای نظامی روسیه و مردم غیرنظامی است.»‎

13:19- معاون وزیر خارجه: آمریکا اکنون به دلایلی به رویارویی با روسیه نیاز دارد

الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه‌ای یادآور شد که روسیه کاملاً صادقانه با ناتو در پروژه‌هایی که هم امنیت روسیه و هم امنیت کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی را تقویت می‌کرد، همکاری کرده است. ولی بسیاری از ارزش‌های روسیه و کشوهای غربی بر یکدیگر منطبق نیستند.

گروشکو تاکید کرد که پیمان آتلانتیک شمالی تمامی مکانیسم‌های همکاری‌های دوجانبه، از جمل نشست شورای روسیه-ناتو را کنار گذاشته و با اقدامات خصمانه ارتباطات دیپلماتیک را غیرممکن ساخته است.

معاون وزیر خارجه افزود، روسیه مایل نیست به جنگ سردی که پیمان آتلانتیک شمالی در حال تحمیل آن بر مسکو است، بازگردد. 

این دیپلمات گفت که به دلایل خاصی، ایالات متحده اکنون به رویارویی با روسیه نیاز دارد، بنابراین آنها از ناتو به عنوان ابزاری برای اجرای برنامه‌های ژئوپلیتیک خود استفاده می‌کنند.

گروشکو ادامه داد: «اکنون آنها می‌گویند که هر لحظه لازم باشد می‌توانند با روسیه وارد گفتگو شوند و به دنبال رویارویی با ما نیستند، اگرچه ماهیت برنامه ریزی‌های نظامی ناتو صرفاً رویارویی با روسیه است. زمانی که تانک‌ها و سایر تسلیحات نظامی در نزدیکی مرزهای ناتو مستقر شده، برای مسکو دشوار است که به گفتگو با بروکسل باور داشته باشد.»

12:30- کاساچوف: تصمیم ناتو برای دشمن خواندن روسیه غیرمنطقی است

کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه در خصوص تصمیم ناتو برای معرفی روسیه به عنوان تهدید و دشمن اصلی کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی اعلام کرد که هیچ یک از اقدامات روسیه چه درطول 25 سال گذشته و چه در چهار ماه گذشته (بعد از آغاز عملیات نظامی در خاک اوکراین) بر کشورهای عضو ناتو تأثیری نداشته و تأثیری ندارد.
این سناتوربلندپایه امروز در کانال تلگرامی خود نوشت: «یک ربع قرن گذشت و ناتو تازه روسیه را تهدید اصلی برای این ائتلاف اعلام کرد. اجازه دهید یادآوری کنم که هیچ یک از اقدامات روسیه چه در ربع قرن گذشته و چه طی چهار ماه اخیر به هیچ وجه تاثیری بر خاک کشورهای عضو ناتو نگذاشته است، ولی با این حال روسیه یک مخالف، یک تهدید و حتی دشمن معرفی شده است.»

به نظر وی، چنین قاطعیتی به این دلیل است که در طول 25 سال گذشته، "ناتو با بی شرمی کامل، ابتدا کشورهای اروپای شرقی، سپس منطقه دریای بالتیک و اکنون هم اوکراین به همراه مولداوی و گرجستان را به "خارج نزدیک" خود تبدیل کرده است، یعنی این مناطق در واقع حیاط خلوت پیمان آتلانتیک شمالی هستندو به جز ناتو و آمریکا، هیچ چیز و هیچ کس دیگری مجاز نیست در این مناطق حضور داشته باشد.

 

11:41- تمدید محدودیت پروازها در 11 فرودگاه جنوب روسیه

آژانس حمل و نقل هوایی فدرال روسیه امروز، سه شنبه، اعلام کرد که رژیم محدودیت موقت پروازها در 11 فرودگاه در مناطق جنوبی این کشور تا تاریخ 12 جولای (21 تیر ماه) تمدید شده است. 

این گزارش یادآور شده که کلیه پروازهای هواپیماهای غیرنظامی به 11 فرودگاه در مناطق جنوبی روسیه به دلیل ادامه عملیات ویژه در منطقه دونباس (شرق اوکراین) همچنان به طور موقت محدود خواهد بود و به خطوط هوایی روسیه توصیه می‌شود تا از نزدیکترین فرودگاه‌های منطقه برای حمل و نقل مسافران استفاده کنند.   

این آژانس افزود که سایر فرودگاه‌های فدراسیون روسیه به طور عادی فعالیت خواهند داشت.‎

11:20- لاوروف: غرب جنایات مقامات کی‌یف را پنهان می‌کند

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که صبح امروز برای یک دیدار کاری عازم اولان-باتور، پایتخت مغولستان شده، ابراز عقیده کرد که کشورهای غربی هر کاری می‌کنند تا فعالیت رسانه‌هایی که گزارشات واقع بینانه‌ای از آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد، منتشر می‌کنند، را مسدود کنند.

لاوروف که پس از گفتگو با باتمونخین باتتسسگ، وزیر امور خارجه مغولستان در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک صحبت می‌کرد، یادآور شد: «در جریان مذاکرات امروز، شرکای مغولستانی را از جزئیات روند عملیات نظامی ویژه نیروهای مسلح روسیه در دونباس مطلع کردم. ما علاقه مندیم که حقایق در خصوص نحوه رفتار و اقدامات نمایندگان دولت اوکراین در دسترس جامعه جهانی قرار بگیرد، ولی متأسفانه غرب هر کاری انجام می‌دهد تا از فعالیت رسانه‌هایی که اطلاعات واقع بینانه درباره آنچه در اوکراین اتفاق می‌افتد، جلوگیری کند.»

وزیر خارجه روسیه همچنین به دعوت رسمی دولت ویتنام، امروز برای یک سفر دو روزه به این کشور سفر خواهد کرد.

 

اوکراین و سوئد سند همکاری دفاعی امضا کردند

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین و ماگدالنا اندرسون، نخست وزیر سوئد، روز دوشنبه بیانیه مشترکی را امضا کردند که در آن همکاری در بخش دفاعی و انرژی هسته‌ای و بهره وری انرژی و حمایت مالی از اوکراین به عنوان موضوعات اصلی روابط دوجانبه تعریف شده است.

زلنسکی یادآور شد که چنین سندی برای نخستین بار در تاریخ روابط دوجانبه بین اوکراین و سوئد امضا شده است. رهبران دو کشور همکاری‌های دوجانبه در بخش امنیتی اوکراین و توسعه قابلیت‌های پاکسازی میادین مین و همچنین مشارکت در تامین سوخت هسته‌ای برای کی‌یف را مورد توجه قرار دادند.

علاوه بر این، دو طرف در جریان مذاکرات خویش در کی‌یف، در خصوص حمایت سوئد از ادامه اجرای توافقنامه ارتباطی بین اوکراین و اتحادیه اروپا توافق کردند.

اوکراینی‌ها اجازه دریافت پاسپورت در لهستان را یافتند

دولت اوکراین قطعنامه‌ای را تصویب کرده است که به شهروندان این کشور اجازه می‌دهد کارت شناسایی (که به عنوان گذرنامه داخلی عمل می‌کند) و گذرنامه‌های بین‌المللی آنها در دفاتر خدمات مهاجرتی لهستان صادر شود.

دفتر مطبوعاتی دولت روز دوشنبه اعلام کرد که نخستین پروژه آزمایشی در این زمینه در حال حاضر در پایتخت لهستان شروع به کار کرده است.اولین اسناد در اوایل ماه آگوست در دسترس خواهد بود. مدت زمان صدور آنها به نصف کاهش یافته و حداکثر 20 روز خواهد بود.

پیش از این، مشخص شد که از تاریخ 24 فوریه (5 اسفند ماه و آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین)، نیروهای گارد مرزبانی لهستان 4 میلیون و 529 هزار نفر را در پست‌های بازرسی مرزی در مسیر اوکراین به لهستان ثبت نام کرده‌اند که بیش از 2.5 میلیون نفر از آنها دیگر این کشور را به قصد رسیدن به سایر کشورهای اروپایی ترک کرده‌اند.

انگلیس تحریم‌های جدیدی علیه بلاروس اعلام کرد

لندن تحریم‌های جدیدی را علیه بلاروس اعمال می‌کند. وزارت امور خارجه انگلیس روز دوشنبه گزارش داد که این محدودیت‌های جدید مربوط به صادرات فرآورده‌های نفتی و کالاهای لوکس به این کشور است.

به ویژه یادآوری شده که تحریم‌های جدید انگلیس همچنین ممنوعیت واردات آهن و فولاد از بلاروس را در نظر گرفته است. علاوه بر این، مینسک از قرار دادن تعهدات بدهی خود در سیستم مالی لندن منع خواهد شد.

پیش از این، ماه گذشته دولت انگلیس تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه اعلام کرده بود. آنها شامل ممنوعیت صادرات و عرضه کالاها و فناوری‌های مرتبط با تسلیحات  شیمیایی و بیولوژیکی و همچنین پالایش نفت هستند. علاوه بر این،  محدودیت‌ها در زمینه کالاها و فناوری‌های مرتبط با حمل و نقل دریایی نیز گسترش یافته است.

پیش از این، لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس ، گفته بود که دولت بریتانیا تا زمانی که تمامی نیروهای روسیه از خاک اوکراین خارج نشده باشند، تحریم‌های بیشتری علیه مسکو اعمال خواهد کرد. وی همچنین تاکید کرد که لندن به ارسال سلاح به اوکراین ادامه خواهد داد.

وزارت دفاع روسیه از اقدامات تحریک آمیز ارتش اوکراین خبر داد

وزارت دفاع روسیه شب گذشته، دوشنبه، گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین در حال آماده سازی یک اقدام تحریک آمیز برای منفجر کردن پل‌های روی رودخانه کریگا در منطقه سومی هستند.

سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز ملی کنترل دفاعی فدراسیون روسیه توضیح داد: «در منطقه سومی، نئونازی‌های اوکراینی پل‌هایی روی رودخانه کریگا را مین‌گذاری کرده‌اند که بر اساس سناریویی که از قبل طراحی شده بود و در رسانه‌های غربی و اوکراینی پوشش گسترده‌ای نیز یافته، آنها را منفجر کردند.».

به گفته وی، مشخص شده است که بعداً مقامات کی‌یف قصد دارند نیروهای مسلح روسیه را به حملات غیرمجاز به تأسیسات زیرساختاری مهم حمل و نقلی اوکراین متهم کند.

به گفته میزینتسیف، چنین اقداماتی از سوی اوکراین نشان دهنده بی تفاوتی آنها نسبت به مردم غیرنظامی ساکن این مناطق و عدم توجه به هنجارهای حقوقی در زمینه انسان دوستانه بین المللی است.

این مقام نظامی همچنین یادآور شد که نیروهای مسلح اوکراین تجهیزات نظامی سنگین را در محوطه ساختمان‌های مسکونی در شهر خارکوف مستقر کرده و به غیرنظامیان اجازه خروج به مناطق امن را نمی‌دهند. به گفته وی، هرگونه تلاش برای جابجایی غیرنظامیان به شدت سرکوب می‌شود. بدین ترتیب آنها از مردم ساکن این مناطق بعنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند.

گزارش شبکه تلویزیونی فرانسوی از شادی ساکنان لیسیچانسک پس از آزادسازی شهر

شبکه تلویزیونی فرانس-2 روز گذشته، دوشنبه، تصاویری از شهر لیسیچانسک در منطقه لوهانسک را برای بینندگان خود نشان داد که در آن ساکنان شهر از آزاد شدن شهرشان از دست نیروهای مسلح اوکراین خوشحال هستند. به گفته خبرنگاران فرانسوی، مردم در راه رسیدن به شهر نزدیک جاده ایستاده و از نیروهای مردمی  لوهانسک استقبال می‌کنند.

گزارشگران فرانسوی با تعدادی از مردم صحبت کرده و خوشحالی آنها از اینکه دیگر میتوانند بار دیگر خود را روس تلقی کنند را به تصویر کشیدند.

برافراشته شدن پرچم اوکراین در جزیره "مار"

نیروهای مسلح اوکراین پرچم ملی این کشور را در جزیره "مار" در دریای سیاه نصب کردند.  ناتالیا گومنیوک، سخنگوی وزارت دفاع اوکراین روز دوشنبه با اعلام این موضوع  به خبرنگاران مدعی شد: «عملیات نظامی در این منطقه به پایان رسیده و اکنون این جزیره به حاکمیت حقوقی دولت اوکراین بازگردانده شده است.»

او جزئیاتی از "عملیات نیروهای مسلح اوکراین" ارائه نکرد و در عین حال مشخص نیست که آیا نیروهای نظامی اوکراینی اصلاً در این جزیره مستقر هستند یا خیر.

چند روز قبل وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور به عنوان اقدامی از روی حسن‌نیت، نیروهای مسلح روسیه وظایف محوله خود را در جزیره مار در دریای سیاه تکمیل کرد و پادگان مستقر در آنجا را خارج کردند.

این وزارتخانه یادآور شد که طرف روسی با این اقدام به جامعه جهانی نشان داده که فدراسیون روسیه در تلاش‌های سازمان ملل برای سازماندهی یک کریدور انسان دوستانه برای صادرات محصولات کشاورزی از خاک اوکراین دخالتی نخواهد کرد

پس از انتشار بیانیه وزارت دفاع، الکسی گروموف، معاون عملیاتی رئیس ستاد کل ارتش اوکراین گفت که نیروهای مسلح این کشور قصد دارند دوباره بر جزیره مار کنترل یابند.

روسیه: اتحادیه اروپا مسئول عواقب حمایت از اقدامات ضدروسی کشورهای عضو است

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته، دوشنبه تاکید کرد که حمایت بدون فکر از اقدامات ضدروسی تک تک کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مسئولیت عواقب آنها را بر عهده کل اتحادیه اروپا قرار می‌دهد.

 زاخارووا یادآور شد که "ظاهراً برای مقامات اتحادیه اروپا بسیار مهم است که به هر قیمتی، همبستگی خود علیه روسیه را نشان دهند." این در حالی است که این اقدامات برخلاف عقل سلیم و اخلاق حرفه‌ای انجام می‌شود و طبق منطق یک جانبه آنها، روسیه در حال حاضر مقصر همه چیز است.

این دیپلمات افزود که تصمیم صوفیه برای اعلام "عنصر نامطلوب" برای 70 دیپلمات و کارمند نمایندگی‌های دیپلماتیک روسیه در بلغارستان بدون دلیل و بدون کوچک‌ترین تلاش برای توجیه این تصمیم، اقدامی است که «بسیار فراتر از محدوده برخورد دیپلماتیک» است. زاخارووا خلاصه کرد: «اگر چنین «اقدام ابتکاری» در اتحادیه اروپا قابل قبول تلقی شود، پس ارزش آن را دارد که ما نیز به اصل عمل متقابل که زیربنای روابط دیپلماتیک است فکر کنیم.»

لاوروف: پس از اخراج دیپلمات‌ها، سفارت روسیه در بلغارستان قادر به کار نیست

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در مسکو اعلام کرد که مقامات مسکو قطعاً به اخراج بی اساس 70 دیپلمات روسی توسط صوفیه پاسخ خواهد داد.

لاوروف در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو افزود، طبق اطلاعات وزارت امور خارجه، سفارت روسیه در حال حاضر قادر به فعالیت عادی نیست. وی  گفت: «طبیعاً ما نیز با همتایان بلغاری خود برخوردی متقابل خواهیم داشت.»

بلغارستان دراواخر ماه ژوئن اعلام کرد که 70 دیپلمات و کارمند فنی سفارت روسیه را از این کشور اخراج می‌کند. دلیل این تصمیم آن بود که دیپلمات‌های روسی ظاهراً برای سرویس‌های امنیتی این کشور همکاری داشته و از فعالیت دیپلماتیک به عنوان پوششی برای اقدامات خود استفاده می‌کردند.

دیدار پوتین با وزیر دفاع روسیه پس از آزادسازی کل منطقه لوهانسک

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس ‌جمهوری روسیه بعد از ظهر روز دوشنبه در دیدار با سرگئی شایگو، وزیر دفاع این کشور یادآور شد که گزارش‌هایی مربوط به ادامه عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس را از فرماندهان گروه نظامی مرکزی و جنوبی نیروهای مسلح روسیه دریافت و مطالعه کرده است.

ولادیمیر پوتین در دیدار با ژنرال ارتش شایگو، آزادسازی کل قلمرو لوهانسک را به نیروهای مسلح  روسیه و نیروهای مردمی لوهانسک تبریک گفت. وی تاکید کرد که واحد‌های گروه‌های نظامی "مرکز" و  "جنوبی" نیروهایی که در آزادسازی شهر لیسیچانسک شرکت داشتند، اکنون باید به مرخصی رفته و استراحت کنند تا بتوانند توانایی‌های رزمی خود را افزایش دهند.

جزییات بیشتری از مسائل مورد بررسی در این نشست منتشر نشده است.

وزیر خارجه ونزوئلا: کاراکاس شاهد آمادگی روسیه برای مذاکره با اوکراین است

کارلوس فاریا، وزیر امور خارجه ونزوئلا روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی پس از مذاکراتش با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در مسکو اعلام کرد که ونزوئلا از روسیه در لزوم اجرای عملیات ویژه در اوکراین حمایت می‌کند و آمادگی مسکو برای گفتگو و دستیابی به توافق صلح قابل قبول دوجانبه را مشاهده کرده است.

این دیپلمات گفت: از طرف دولت و رئیس جمهور ونزوئلا، ما حمایت خود را از روسیه در رابطه با اجرای عملیات ویژه در اوکراین در جریان مذاکرات امروز اعلام کردیم.  روسیه آماده  مذاکره با مقامات کی‌یف است. ما این را مشاهده و از این تلاش حمایت کرده و امیدواریم توافقاتی حاصل شود که منافع هر دو کشور فدراسیون روسیه و اوکراین را در نظر بگیرد.»

وزیر امور خارجه ونزوئلا واقعیت "پمپاژ کردن تجهیزات نظامی گسترده غربی به اوکراین به منظور طولانی کردن درگیری‌های نظامی" را مورد توجه قرار داد و افزود: «شخصاً این سخنان رئیس جمهور ولادیمیر پوتین را تأیید می‌کند که فدراسیون روسیه امروز در حال دفاع از امنیت خود، امنیت سرزمین خود و مردم روسیه است و چاره‌ای جز اینکار برایش باقی نمانده است.»

فاریا در پایان گفت: «امیدواریم در آینده نزدیک اهداف عملیات ویژه محقق شود، اگرچه مخالفان ما سعی دارند تا هر چه بیشتر این درگیری را طولانی‌تر کنند.»

لاوروف: ضبط دارایی‌های کشورهای مستقل توسط آمریکا تنها یک دزدی آشکار نیست

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از گفتگو با کارلوس فاریا، وزیر امور خارجه ونزوئلا اعلام کرد که طرح‌های ایالات متحده برای تضعیف پایه و اساس اقتصاد ونزوئلا محقق نخواهد شد و مسکو به حمایت خود از مقامات کاراکاس ادامه خواهد داد.

 لاوروف همچنین یادآور شد، فدراسیون روسیه و ونزوئلا نیز بر این باورند که مسدود کردن دارایی‌های دولت‌های مستقل در حساب‌های خارجی توسط واشنگتن نه تنها یک دزدی آشکار است، بلکه نقض حقوق اجتماعی و اقتصادی شهروندان این کشورهاست.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon