روزنامه‌ها برای خروج از انفعال باید تغییر رویکرد دهند

روزنامه‌ها برای خروج از انفعال باید تغییر رویکرد دهند

رئیس دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز گفت: رسانه‌ها برای خروج از انفعال، محاصره تبلیغاتی و تحقق راهبرد بازداندگی باید رویکردهای فعلی را از سنتی، انفعالی، واکنشی، سکوت و کوچک‌نمایی به تعاملی، فعال و واقع‌نمایی تغییر دهند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اکبر نصراللهی، رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی در مراسم رونمایی از  کتاب "یک زمستان با کولبرها"  اظهار کرد: دنیای رسانه و ارتباطات پر از دوگانه است. از جمله این دوگانه‌ها ،دوگانه خاطرات و خطرات، نگاه اداری و غیراداری،  پوشش رویدادی  و روندی، سطحی و عمقی، منفعت خود در مقابل منفعت مردم و کشور است؛ اگر روزنامه‌نگاران در دوگانه‌های مختلف فقط یک بعدی به خاطرات، نگاه اداری، منفعت خود و پوشش رویدادی و سطحی توجه داشته باشند، همچنین تحلیل محور نباشند و منافع خود را بر منافع و مصالح مردم و کشور ترجیح دهند، کشور و مردم  دچار مخاطرات و بحران می‌شوند.

وی افزود: یکی‌دیگر از دوگانه‌های عرصه روزنامه‌نگاری، مسئول‌محور و مردم‌محور بودن است. بسیاری از خبرنگاران  به جای این که طرف مردم باشند، رویکرد صرف و نادرست مسئول و شهرت‌محور دارند. خبرنگاران نباید خود را به راوی،کاتب و میکروفون یک‌طرفه مسئولان، تقلیل دهند بلکه باید هم مواضع و نظرات و هم خدمات آن‌ها را منتشر کنند و هم از مردم، مشکلات، آرزوها و آمال آن‌ها روایت کنند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی گفت: دوگانه‌های انفعال و فعال، محافظه‌کاری و انقلابی، عافیت‌طلبی و مسئولیت‌طلبی، یک‌جانبه‌نگری و چندجانبه‌نگری، مرکز محور و پیرامون‌نگر، طرح مشکل در مقابل طرح و حل مشکل را از جمله دوگانه‌های متنوع و متکثر عرصه رسانه است؛ متأسفانه در این دوگانه‌ها، انفعال، محافظه‌کاری، عافیت‌طلبی، یک‌جانبه‌نگری، مرکز محوری، طرح مشکل بدون ارائه راه حل مشکل بر کار رسانه‌ها غلبه دارد.

نصراللهی تصریح کرد: روزنامه فرهیختگان و آقای امامی تلاش داشته‌اند تا در ماجرای کولبرها، مهرشاد سهیلی، حاکمیت مجدد طالبان، عسلویه و ..., جامع‌نگر و تحلیل محور باشند، مردم و حاشیه را ببینند و با وجود خطرات و مشکلات موجود،  به موضوعات راهبردی نظام و مردم توجه داشته و روایت اول متفاوت داشته باشند. رسانه‌های داخلی در موضوعات راهبردی مثل اقوام، زنان، فساد اقتصادی، انحراف‌ها و به طور کلی مخاطرات و بحران‌ها، روایت اول ندارند به همین دلیل است که رسانه‌های داخلی در موضوعات مهم و راهبردی در زمین رسانه‌های غیرمسئول و حتی معاند بازی می‌کنند.

وی ادامه داد: حتی در همین موضوع کولبرها هم ابتدا دیگران روایت کردند و بعد از شکل‌گیری افکار عمومی، خبرنگار روزنامه فرهیختگان  با احساس مسئولیت، در اقدامی درخور تقدیر, در دو نوبت سعی کرد  با حضور در میدان و همراهی با کولبرها، موضوع را از منظر منصفانه روایت کند.

رئیس دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران مرکزی تصریح کرد: رسانه‌ها برای خروج از انفعال، محاصره تبلیغاتی و تحقق راهبرد بازداندگی باید رویکردها و راهبردهای فعلی را از سنتی، انفعالی، واکنشی، سکوت و کوچک‌نمایی به تعاملی، فعال، فوق فعال و واقع‌نمایی تغییر دهند و به ژانر روزنامه‌نگاری تحقیقی روی بیاورند. لازمه ادامه حیات مطبوعات با توجه به بروز پدیده ارتباط جمعی و خروج  تولید خبر از انحصار رسانه‌های اصلی توجه به روزنامه‌نگاری تحقیقی، تولید و پرداخت اختصاصی است.

نصراللهی بیان کرد: روزنامه‌نگاری تحقیقی، جریان‌ساز، روندی، عمقی، جامع، تیمی، زمان‌بر، مستند، مدافع حقوق مظلومان، راه‌حل‌محور و امیدبخش است و به هوش، صبر، شجاعت، حمایت، اطلاعات دقیق، انصاف، صداقت و نظم نیاز دارد. اشتباه در روزنامه‌نگاری تحققی و عجله و شتاب در این زمینه، علاوه بر زیان‌های جبران‌ناپذیری بر روزنامه‌نگار ممکن است حیات رسانه و امنیت ملی را با تهدید مواجهه کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon