کانون‌های تولید ریزگرد در دشت قزوین با انتقال پساب تصفیه‌ شده احیا شود

کانون‌های تولید ریزگرد در دشت قزوین با انتقال پساب تصفیه‌ شده احیا شود

رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین گفت: بهترین راهکار برای احیای بخش‌های از دشت قزوین و جلوگیری از خیزش ریزگردها انتقال پساب تصفیه‌ شده به بخش‌های خشکیده این دشت است تا بستر تولید ریزگرد در این دشت‌ از بین برود.

رجب رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، با بیان اینکه نباید نسبت معضل ریزگردها و برخاستن گردوغبار محلی را ساده فرض کنیم، اظهار داشت: در 6 ماه اخیر به خاطر اثرات ناشی از خشکسالی بارها خیزش گرد و خاک و ریزگردها باعث شد که اداره‌کل هواشناسی هشدارهای زرد و نارنجی صادر کند که در برخی روزها منجر به تعطیلی مدارس و ادارات در استان قزوین شد.

وی اضافه کرد: برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ریزگردهای تولیدشده در مناطق خشکیده دشت قزوین و دشت الله‌آباد آبیک هم به تهران رفته و موجب تشدید آلودگی هوای پایتخت شده است. به همین خاطر مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست باید فکری به حال دشت‌های خشکیده قزوین و تولید ریزگرد در آنها کنند تا بیش از این شاهد آلودگی هوای قزوین و استان‌های همسایه آن نباشیم.

رحمانی درباره راهکارهای موجود برای جلوگیری از خیزش ریزگردها در دشت قزوین و الله‌آباد بیان کرد: طرح تصفیه پساب واحدهای صنعتی و تولیدی و انتقال آب به دشت الله‌آباد برای احیای این دشت چند سال است که روی میز مسئولان استان قزوین قرار دارد، اما بودجه و اعتبار کافی برای اجرای آن پیش‌بینی نشده است.

وی ادامه داد: بنابراین در حال حاضر بهترین راهکار برای احیای بخش‌های از دشت قزوین و جلوگیری از خیزش ریزگردها انتقال پساب تصفیه‌ شده به بخش‌های خشکیده این دشت است تا بستر تولید ریزگرد در این دشت‌ از بین برود و در ضمن بتوانیم به مرور طرح‌هایی مانند درخت‌کاری و جنگال‌کاری را در آنها اجرایی کنیم.

لزوم تخصیص اعتبار برای احیای باغات خشکیده استان قزوین

نماینده مردم تاکستان در مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تکرار شدن خشکسالی برای دومین سال پیاپی گفت: همین خشکسالی سبب شده که 60 درصد باغات در تاکستان و سایر نقاط استان خشک شوند و محصولی نداشته باشند و اگر اعتباری برای احیای این باغات اختصاص نیابد، به مرور از بین رفته و می‌توانند تبدیل به زمین لم‌ یزرع و منبع تولید ریزگرد بدل شوند.

رحمانی با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی بلند مدت برای مقابله با بحران کم‌آبی در استان قزوین افزود: یکی از مواردی که در استان قزوین کمتر به آن توجه شده، تغذیه مصنوعی قنات‌ها و آبخوان دشت قزوین است که باید تلاش کنیم تا با آب انتقال‌ یافته از سدهای طالقان، نهب و بالاخانلو قنات‌ها را احیا کنیم و به این ترتیب بتوانیم سطح آب‌های زیرزمینی را تنظیم و از فرونشست دشت قزوین جلوگیری کنیم.

انتهای پیام/ح

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon