گرمایش جهانی "اقتصاد" را دگرگون کرده است!

گرمایش جهانی "اقتصاد" را دگرگون کرده است!

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: گرمایش جهانی تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشورها به‌‌ویژه کشورهای در حال توسعه خواهد داشت و این تغییرات اقتصادی علاوه بر بخش‌های کشاورزی، انرژی و سلامت, تغییراتی هم در عرضه کالا و خدمات ایجاد خواهد کرد.

سید محسن طباطبایی مزدآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با تأثیر گرمایش زمین بر اقتصاد جهانی اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده, فعالیت‌های انسانی موجب گرم شدن تدریجی سطح زمین و اقیانوس‌ها شده‌اند. سوخت‌های فسیلی یکی از مهم‌ترین دلایل تولید دی‌اکسید کربن، متان و دیگر گازهای گلخانه‌ای در جو است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه جنجال‌های سیاسی فراوانی درباره تغییرات آب و هوایی صورت گرفته اما دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که ارتباط مستقیمی میان فعالیت‌های انسان و گرمایش زمین وجود دارد. بیش از 197 سازمان علمی بین‌المللی توافق نظر دارند که گرمایش زمین رویدادی حقیقی است و گرم شدن کره زمین تاکنون تأثیرات مخربی داشته است.

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: ذوب شدن یخ‌ها و تبخیر دریاچه‌ها از جمله از تأثیرات مخرب گرم شدن زمین است که دریاچه‌های سراسر دنیا را در شرف تبخیر شده قرار داده است. همچنین الگوی مهاجرت حیوانات و پرندگان تغییر کرده و گیاهان هم زمان فعالیت خود را تغییر داده‌اند؛ به عنوان مثال درختان در بهار زودتر شکوفه می‌دهند و برگ‌هایشان قبل از پاییز می‌ریزد.

طباطبایی مزدآبادی تصریح کرد: بررسی سابقه دمای جهانی در ناسا از سال 1895 میلادی ثبت شده است و بر اساس آماری که ناسا منتشر کرده, از زمان شروع این بررسی‌ها, سال 2016 گرم‌ترین سال جهان بوده است. در این سال دمای زمین 1078 درجه فارنهایت و 0.99 درجه سانتی‌گراد گرم‌تر از متوسط دما در کل قرن بیستم بوده است. 

وی با بیان اینکه رویدادهای شدید آب و هوایی یکی‌دیگر از پیامدهای گرم شدن آب و هوای جهان هستند, گفت: گرمایش زمین سبب شده تابستان‌ها گرم‌تر و در برخی مناطق زمستان‌ها سردتر از حد معمول باشند. تغییر در آب وهوا زمانی اتفاق می‌افتد که سال‌های گرم یا سرد تکرار شوند و متوجه شویم که این تغییرات دیگر یک پدیده ناگهانی نیستند.

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با تأکید بر اینکه گرم شدن زمین همچنین ممکن است به تغییراتی شدید غیر از سرما یا گرمای غیرمنتظره منجر شود, هشدار داد: به عنوان مثال، شکل‌گیری تندبادها نیز تغییر می‌کند که این مورد در کشور ایران چند سالی است به صورت ملموس قابل مشاهده است. تغییرات دما در برخی شهرها و یا تندبادها و حتی بلند شدن گرد و خاک در کلانشهرها نشانگر این موضوع هستند.

طباطبایی ادامه داد: یکی‌دیگر از شاخصه‌های تغییرات آب و هوایی ذوب شدن یخ هاست که کاهش بارش برف در بین سال‌های 1960 تا 2015 میلادی نشانگر این موضوع است. بر اساس آمار مرکز ملی برف و یخ آمریکا، حجم زمین‌های دائم یخ زده در نیمکره شمالی نسبت به اوایل سال میلادی 10 درصد کاهش یافته است. از دیگر اثرات ذوب شدن یخ‌ها و گرم شدن زمین می‌توان به رانش و فروپاشی‌های ناگهانی زمین اشاره کرد. فرونشست‌ها در مناطق کویری نشانگر گرمی هوا و کاهش آب‌های زیرزمینی هستند.

وی با تأکید بر اینکه روند ذوب شدن و کاهش ضخامت یخ‌ها همچنان ادامه دارد،‌گفت: بر اساس تحقیقی که در ناسا انجام شد، در نتیجه این روند سطح براق یخ‌ها گرمای کمتری به سمت جو منعکس می‌کند؛ بنابراین اقیانوس‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند، گرمای بیشتری جذب می‌کنند که تمام این رویدادها به طور چرخه‌وار به ذوب شدن بیشتر یخ‌ها منجر می‌شوند.

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری در رابطه با تأثیر گرمایش زمین بر اسیدی شدن اقیانوس‌ها و افزایش سطح دریاها توضیح داد: سازمان هواشناسی جهانی(WMO) اعلام کرده است که اقیانوس‌های جهان در سال 2021 از نظر دما و اسیدی بودن به بالاترین حد از زمان ثبت رکوردها رسیده‌اند و سطح آن‌ها به دلیل ذوب یخ‌های قطبی به بالاترین میزان رسیده است.

طباطبایی به پیامدهای اقتصادی گرمایش زمین اشاره کرد و گفت: بر اساس مشاهدات به دست آمده تغییرات سیستم آب و هوایی در حال افزایش است و این افزایش تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشورها به‌خصوص کشورهای در حال توسعه خواهد داشت. افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تأثیرات بیوفیزیکی, جامعه‌شناسی, اقتصادی و از آن مهم‌تر پیامدهای این تغییرات اقتصادی در آب و هوا, نه تنها بر بخش‌های کشاورزی، انرژی و سلامت اثرگذار است, بلکه تغییراتی هم در عرضه و تقاضای کالاها و خدمات در تمام بخش‌های اقتصاد ایجاد خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: دمای بالا، افزایش سطح دریاها و تغییرات وضعیت آب و هوایی اثراتی بر حیات در سطح کره زمین گذاشته و در اولین گام تأثیر آن بر فعالیت‌های اقتصادی ظهور پیدا می‌کند و در مراحل بعدی تأثیر مستقیم بر امنیت بشر،‌سلامت و رفاه، فرهنگ و کیفیت زیست محیطی زندگی هر فرد خواهد داشت.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران