معاون وزیر جهاد کشاورزی در قزوین: ۸ پژوهشکده توسعه کشت پسته در کشور ایجاد شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۸ پژوهشکده توسعه کشت پسته در کشور ایجاد شده که برای افزایش باردهی و کیفیت ارقام مختلف پسته به اقدامات پژوهشی میپردازند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، سیدمجتبی خیام نکویی صبح امروز در حاشیه مراسم افتتاح سامانه آبیاری قطرهای در ایستگاه تحقیقات پسته یزبر در شهرستان آبیک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 8 پژوهشکده توسعه کشت پسته در کشور ایجاد شده که برای افزایش باردهی و کیفیت ارقام مختلف پسته به اقدامات پژوهشی میپردازند.
خیام نیکویی با بیان اینکه این پژوهشگاهها در مراکز استانهای پیشرو در کشت پسته راهاندازی شدند، گفت: در این پژوهشکدهها تلاش میشود تا تجربیات باغداران برتر و نمونه استانهای در حوزه کشت پسته ثبت و ضبط شود و همچنین آخرین دانشهای روز برای ارتقای کشت این محصول در اختیار باغداران قرار داده شود.
وی با ذکر اینکه برخی ارقام پسته مقاومت بیشتری نسبت به سایر ارقام در برابر تغییرات آبوهوا و خشکسالی دارند، اضافه کرد: به همین خاطر باید از این نوع ارقام با توجه به مشخصات اقلیمی هر استان استفاده کنیم و ضرورتی ندارد دوباره روی این ارقام کار پژوهشی و تحقیقی انجام دهیم.
خیام نیکویی ادامه داد: یکی از مواردی که باید در حوزه تحقیقات پسته مد نظر قرار گیرد، این است که مشخص کنیم در چه بازه زمانی قرار است به چه نتایجی برسیم. وقتی افق کار و دوره تحقیق معین باشد، نتیجه کار ملموستر خواهد بود و این فرصت را پیدا میکنیم که طرحهای توسعه کشت پسته را بدون اتلاف وقت اجرا کنیم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم تغذیه درخت پسته در زمان مقرر و استفاده از کودهای کمخطر گفت: سازمان تحقیقات دستورهای ترویجی برای توسعه کشت پسته را به همه مراکز خود در سطح استانها ابلاغ کرده و برای رسیدن به اهداف باید این دستورالعمل با نظارت سازمان جهاد کشاورزی اجرا شود.
خیام نیکویی با اشاره به مشکلات رایج در حوزه سرشاخه کاری درختان پسته در استان قزوین افزود: کارشناسان مرکز تحقیقات با همکاری باغداران نظارت بر سرشاخهکاریها را انجام دهند تا از آسیب رسیدن به درختان پسته جلوگیری شود و بتوان محصول خوبی از این سرشاخهکاریها تولید کرد.
تولید محصولات باغی با اجرای طرح سرشاخهکاری افزایش مییابد
خیام نیکویی همچنین در ادامه سفر خود به استان قزوین در حاشیه بازدید از پروزه 15 هکتاری سایبان در شهرستان تاکستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای افزایش تولید محصولات باغی طرح سرشاخهکاری و پیوند ارقام را در باغات سراسر کشور اجرا میکنیم که اجرای این طرح به معنای افزایش نرخ بهرهوری در حوزه باغداری است.
وی احداث سایبان برای باغات را دیگر طرح این وزارتخانه برای توسعه محصولات باغی برشمرد و گفت: سایبان زدن برای باغها چون از خسارتهای سرمازدگی و بارشهای سنگی باران و تگرگ جلوگیری میکند، منجر به رشد تولید محصولات باغی خواهد شد و یکی از جلوههای کشاورزی دانشبنیان هم به حساب میآید.
خیام نیکویی تحقق کشاورزی دانشبنیان را در گرو انتقال علوم و فناوریهای جدید این حوزه به کشاورزان و باغداران دانست و اضافه کرد: باید دانش و فناوری را به صورت ارزان و رایگان به باغداران انتقال دهیم و البته این دانشها باید مطابق با آخرین تحقیقات کشاورزی ایران و جهان روزآمد شوند تا بهرهوری ما در این بخش کاهش نیابد.
وی با اشاره به راهاندازی 31 استودیوی شبکه تلویزیون اینترنتی برکت در استانهای مختلف ادامه داد: شبکه برکت به دلیل بهرهگیری از کارشناسان و متخصصان مورد تأیید وزارت جهاد کشاورزی بهترین ظرفیت برای آموزش کشاورزی دانشبنیان است و در همه استانها کشاورزان باید با برنامههای این شبکه آشنا شوند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه این سازمان متولی اصلی تحقق کشاورزی دانشبنیان در مجموعه وزارتخانه جهاد کشاورزی است، گفت: بانکهای اطلاعاتی مهمی از سوی پژوهشگران این سازمان شکل گرفته که باید مطابق با نیازهای بومی در همه استانها مورد استفاده قرار بگیرند.
خیام نیکویی افزود: برای مثال در استان قزوین حدود 5 هزار هکتار باغ پسته داریم که جزو ارقام باکیفیت پسته هستند. اما برای توسعه برداشت و تولید این محصول باید برنامهریزی علمی داشته باشیم که در این حوزه سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی میتواند کارشناسان خود را در اختیار پستهکاران قزوینی بگذارد.
انتهای پیام/ی