ذبح دام در کشتارگاه‌های رسمی همدان خطر  انتقال و ابتلا به تب کریمه کنگو را کاهش می‌دهد

ذبح دام در کشتارگاه‌های رسمی همدان خطر  انتقال و ابتلا به تب کریمه کنگو را کاهش می‌دهد

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: ذبح دام در کشتارگاه‌های رسمی با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی، خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را کاهش می‌دهد‌‌.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، با نزدیک شدن به عید قربان و افزایش ذبح دام در این روز، اهمیت ذبح بهداشتی و رعایت موارد ایمنی برای پیشگیری از انتقال بیماری مشترک بین دام و انسان، دوچندان می‌شود.

با توجه به اینکه عید قربان امسال در روزهای گرم سال قرار گرفته است، خطر شیوع و ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب کریمه کنگو تشدید می‌شود.

اگر چه تاکنون هیچ مورد مثبتی از ابتلای دام‌های استان به تب کریمه کنگو گزارش نشده است، اما دامپزشکی استان اکیپ‌های نظارتی و کارشناسی خود را برای عید قربان به حالت آماده باش درآورده است.

محمود رضا رسولی، مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه برای ذبح بهداشتی و جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک بین دام و انسان، از مردم تقاضا داریم ذبح دام‌های خود را در کشتارگاه انجام دهند، اظهار داشت: اکیپ‌های سیار ما هم در سطح شهر بر ذبح شرعی و بهداشتی دام نظارت می‌کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به فصل تابستان و حساسیتی که نسبت به احتمال شیوع تب کریمه کنگو وجود دارد، نظارت بر ذبح بهداشتی دام از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: 11 اکیپ ثابت در کشتارگاه‌ها مستقر هستند و 11 اکیپ‌ سیار هم در سطح شهر گشت‌زنی و بر مراکز عرضه دام نظارت می‌کنند.

رسولی افزود: 20 دامپزشک، 38 بازرس بهداشتی گوشت و 17 ناظر بر ذبح شرعی و بهداشتی گوشت، در سطح استان مستقر هستند.

وی با تاکید بر اینکه ذبح دام در معابر و منازل ممنوع است، عنوان کرد: مردم می‌توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف با سامانه 1512 تماس بگیرند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه در کشتارگاه تمام اقدامات بهداشتی لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری‌های مشترک بین دام و انسان انجام می‌شود، تصریح کرد: کشتار غیر مجاز دام خطر بروز بیماری‌ها را تشدید می‌کند‌.

رسولی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال خطر شیوع تب کریمه کنگو افزایش می‌یابد، اظهار داشت: تماس با خون و ترشحات آلوده دامی که ذبح می‌شود خطر انتقال این بیماری را تشدید می‌کند.

وی با بیان اینکه در عید قربان سال گذشته مراکزی مانند کمیته امداد، بهزیستی و مراکز خیریه، به کشتارگاه‌ها هدایت شدند، گفت: در یک اقدام بسیار خوب، بسته‌بندی نذورات در کشتارگاه انجام شد.

مدیرکل دامپزشکی همدان افزود: در کشتارگاه برای جلوگیری از هرگونه آلودگی گوشت، مرحله پیش سرد هم انجام می‌شود.

رسولی با بیان اینکه در هر شهرستانی میادین عرضه دام وجود دارد، گفت: تعدادی دامپزشک و مسئولان فنی در این میادین مستقر هستند.

وی با اشاره به اینکه معمولا در ایام عید قربان مراکز موقتی برای عرضه دام تدارک دیده می‌شود، عنوان کرد: در این مراکز هم نیروهای گشت سیار و گاهی مسئولان فنی حضور پیدا می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان افزود: مسئولیت مراکز  موقت عرضه دام با شهرداری و اتحادیه دامداران است.

رسولی گفت: مرکز اصلی عرضه دام همدان که مورد تایید دامپزشکی است، در منطقه بعد از پلیس راه همدان مستقر است.

جلال‌الدین بطحایی، رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان، با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از انتقال بیماری‌ها باید ذبح دام در کشتارگاه و تحت نظارت دامپزشکی انجام شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه در فصل گرم سال و فعالیت کنه‌ها  هستیم خطر ابتلا به تب کریمه کنگو افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب‌دار است، تصریح کرد: میزان کشندگی این بیماری بسیار بالا است.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: اگر بیماری به موقع درمان نشود سبب مرگ بیمار مبتلا می‌شود.

بطحایی با اشاره به اینکه عامل بیماری تب کریمه کنگو، کنه است، تصریح کرد: کنه سبب انتقال بیماری می‌شود‌.

وی اظهار داشت: انسان در اثر له کردن کنه، کشتن کنه روی پوست بدن و تماس با ترشحات و خون بیمار آلوده به این ویروس کشنده مبتلا می‌شود.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه تماس با دام‌های آلوده یکی دیگر از راه‌های انتقال این بیماری است، گفت: گروه کشاورزان و دامداران، دامپزشکان و پرسنل بیمارستانی به‌خاطر تماس با ترشحات یا خون بیمار آلوده، می‌توانند به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شوند.

بطحایی تصریح کرد: کسانی که دام را در منزل ذبح می‌کنند، اگر دام آلوده باشد در معرض خطر هستند.

وی با تاکید بر اینکه مردم حتما دام را از محل‌های معتبر تهیه کنند، گفت: به مکان‌هایی که دامپزشکی مشخص کرده مراجعه کنند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی همدان، درباره علائم ابتلا به تب کریمه کنگو، عنوان کرد: این بیماری معمولا بین 3 تا 6 روز دوره پنهان دارد و پس از آن بیمار دچار علائمی می‌شود.

بطحایی افزود: سردرد شدید، تب، لرز، درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم و ترس از نور، اسهال و درد شکم از مهمترین علائم این بیماری است و پس از بروز این علائم، بیمار دچار مرحله خونریزی که 3 تا 5 روز طول می‌کشد.

وی با بیان اینکه درمان تب کریمه کنگو به صورت درمان حمایتی و استفاده از داروهای ضد ویروسی است، اظهار داشت: بیماران باید در صورت بروز علائم سریع به مراکز درمانی مراجعه کنند.

بطحایی با تاکید بر اینکه در کشتارگاه یک مرحله 24 ساعته با عنوان پیش سردخانه برای دام‌ها وجود دارد، تصریح کرد: با انجام این مرحله، خطر ابتلا و انتقال بیماری‌ها کاهش می‌یابد.

وی از مردم خواست پیش از مصرف گوشت، حتما به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا مشکلی پیش نیاید.

به گزارش تسنیم، برای اطلاع از لیست و آمار مراکز موقتی عرضه دام در عید قربان، با مدیر روابط عمومی شهرداری همدان تماس گرفتیم که گفتند شهرداری مداخله ورودی در راه اندازی مراکز موقت عرضه دام برای عید قربان ندارد.

انتهای پیام/743/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon