افزایش ۴۰ درصدی تست‌های مثبت کرونا در اصفهان/ بستری‌ها ۲.۵ برابر افزایش یافت

افزایش 40 درصدی تست‌های مثبت کرونا در اصفهان/ بستری‌ها 2.5 برابر افزایش یافت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: میزان تست‌های مثبت کرونا در استان از ۵ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافته و میزان بستری‌ها و بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه به۲.۵ برابر نسبت خودش در دو هفته گذشته رسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان،کرونا خیال تمام شدن ندارد و با افزایش 30 درصدی در سطح استان، در صورت رعایت نکردن اصول بهداشتی، باید منتظر روزهای سختی باشیم. اگرچه در چند ماه اخیر و پس از واکسیناسیون عمومی، شیوع کرونا نیز به مرور سیر نزولی پیدا کرد و اکثر شهرهای کشور در وضعیت آبی قرار گرفته بودند اما در هفته‌های گذشته این رویه دست‌خوش تغییر شده است و یک بار دیگر بیماری روند افزایشی پیدا کرده و شیب صعودی در پیش گرفته است. طبق اعلام وزارت بهداشت طی دو هفته اخیر کرونا در بیش از 10 استان کشور از جمله اصفهان روند افزایشی داشته و تعداد بیماران بستری در حال افزایش است.

واقعیت آن است که عموم مردم به خیال عادی شدن شرایط دست از رعایت پروتکل‌های بهداشتی کشیده‌اند و میزان استفاده از ماسک در مراکز عمومی به شکل چشم‌گیری کاهش یافته است. آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان، بیش از 2 برابر افزایش داشته است. بر همین اساس وزارت بهداشت مجوز تزریق دز چهارم کرونا برای همه گروه‌های سنی را صادر کرد. تاکید بر تزریق دز یادآور چهارم برای کلیه افراد که شش ماه از دریافت دز سوم واکسن کرونایشان گذشته، از چند جنبه از جمله در پیش‌رو بودن بازگشت حجاج، پیاده‌روی اربعین و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها ضروری است.

افزایش 40 درصدی تست‌های مثبت کرونا

پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی با تسنیم درباره افزایش شیوع کرونا در سطح استان هشدار داده و اظهار داشت: کرونا در 110 کشور جهان دارد به سمت پیک تازه‌ای می‌رود و در سطح کشور نیز در بیش از 10 استان روند افزایشی داشته و این مسئله درباره استان اصفهان هم صدق می‌کند و در هفته‌های اخیر تعداد تست‌های مثبت؛ افراد بستری در بیمارستان‌ها و بخش مراقبت‌های ویژه افزایش چشم‌گیری داشته است و نسبت تست‌های مثبت کرونا از 5 درصد به نزدیک 40 درصد رسیده است.

وی افزود: متاسفانه در دو هفته گذشته تعداد افراد بستری شده در بیمارستان‌ها و بخش مراقبت‌های ویژه نزدیک به دو برابر شده و تعداد افرادی که به طور روزانه تست کرونای آنها مثبت می‌شود از 4 و نیم درصد به حدود 40 درصد رسیده و این به معنای افزایش 9 برابری میزان تست‌های مثبت کرونا است. علت اصلی تعداد زیادی از افراد است که ایمنی کافی ندارند و از طرفی تعداد زیاد افرادی هستند که رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی نمی‌گیرند. البته زیرسویه‌های جدی از کرونا نیز پیدا شده است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به علائم زیرسویه‌های جدید کرونا بیان کرد: علائم بیشتر به صورت گوارشی است، البته می‌تواند به صورت تنفسی هم علامت‌دار شوند.فعلا در این فصل علائم گوراشی شایع‌تر است و بیشتر به صورت دل‌درد، اسهال و استفراغ نشان می‌دهد.

9 شهرستان استان در وضعیت زرد کرونایی هستند

وی با بیان اینکه خاطرنشان کرد: در دو هفته اخیر 4 شهرستان استان از رنگ آبی به رنگ زرد درآمده‌اند و در مجموع 9 شهرستان استان الان در وضعیت زرد کرونایی هستند و با توجه به روند فعلی حتی ممکن است به سمت وضعیت نارنجی و قرمز هم برویم. پیش از این شهرستان‌های نایین، نطنز، سمیرم، دهاقان و فریدون‌شهر در وضعیت زرد کرونایی بودند که در دو هفته اخیر شهرستان‌های اردستان، تیران، مبارکه و چادگان به آنها اضافه شده‌اند تا در مجموع 9 شهرستان استان در وضعیت زرد کرونایی باشد.

عقدک با بیان اینکه آمار استفاده از ماسک در سطح کشور به زیر 10 درصد رسیده، گفت: از مردم خواهش می‌کنیم که نسبت به تکمیل واکسیناسیون خودشان اقدام کنند تا ایمنی فردی افزایش یابد و پروتکل‌های بهداشتی را همچنان رعایت کنند، به ویژه زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از تهویه در محیط‌های بسته، ممکن است که در محیط‌های باز بخصوص در مناطق آبی چندان مشکل‌ساز نشود اما در محیط‌های بسته باید پروتکل‌های بهداشتی همچنان رعایت شده و از ماسک استفاده کنیم.

وی ادامه داد: متاسفانه تعدادی از افراد جامعه هنوز دوز اول و دوم واکسیناسیون را هم دریافت نکرده‌اند، درحالی که وزارت بهداشت توصیه می‌کند دوز چهارم واکسیناسیون هم انجام شود، بنابراین از مردم خواهشمندیم که به تکمیل فرایند واکسیناسیون عمل کنند.

تاکید وزارت بهداشت درمورد واکسیناسیون دوز چهارم

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه وزارت بهداشت دستورالعمل‌های لازم درباره واکسیناسیون دوز چهارم واکسن کرونا را اعلام نموده ، متذکر شد: وزارت بهداشت در دستورالعملی اعلام کرد که با توجه به افزایش شیوع کرونا در سطح جهان و بالا رفتن سطح ترددها به ویژه زائران مکه و عتبات عالیات و بازگشایی مدارس از پاییز امسال، بهتر است که مردم تا قبل از اتمام فصل تابستان واکسن دوز چهارم را دریافت کنند. به توصیه وزارت بهداشت کسانی که دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند و بیش از شش ماه از تزریق آن گذشته است، می‌توانند دوز چهارم را تزریق کنند و مردم می‌توانند با مراجعه به این مراکز واکسن خود را دریافت کنند.

وی افزود: استان اصفهان هیچ مشکلی برای واکسیناسیون دوز چهارم ندارد نه از نظر فضای فیزیکی، نه نیروی انسانی و نه سبد واکسن؛ مراکز واکسیناسیون استان آماده تزریق واکسن و مراجعه مردم هستند اما مردم نیز تا جدیت و وخامت اوضاع را درک نکنند و دچار ترس نشوند، برای دریافت واکسن اقدام نمی‌کنند چون عادی‌سازی شرایط به شکلی انجام شده که مردم تصور می‌کنند کرونا رفته و تمام شده است. بنابراین احتمالاً با اوج‌گیری دوباره بیماری و رفتن به سمت پیک کرونا، گرایش مردم به تزریق واکسن هم بیشتر خواهد شد.

عقدک با اشاره به مراکز تزریق واکسن تصریح کرد: در استان 52 مرکز به عنوان مراکز جامع منتخب انتخاب شدند که در آن‌ها انجام واکسیناسیون صورت می‌گیرد. در شهر اصفهان 8 مرکز و در هر شهرستان 1 تا دو مرکز به ارائه خدمات واکسیناسیون می‌پردازند.

سبد واکسیناسیون اصفهان تکمیل است

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه سبد واکسن کرونای استان تکمیل است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه سبد واکسن استان کامل است، شاید مردم به مراکزی مراجعه کنند که واکسن آسترازنکا را نداشته و یا در تعداد محدود داشته باشند اما همه واکسن‌هایی مثل سینوفارم، برکت، پاستوکووک که به عنوان دوزهای متفاوت تزریق می‌شوند، در سبد واکسن استان وجود دارند.

وی درخصوص آمار واکسیناسیون انجام شده در سطح استان گفت: طبق آمار موجود حدود 87 درصد از جمعیت بالای 12 سال استان دوز اول و حدود 77 درصد نیز دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و برای دوز سوم این آمار به 39 درصد کاهش می‌یابد و عملاً بیش از 60 درصد جمعیت استان دوز سوم واکسن را دریافت نکرده‌اند. آمار واکسیناسیون برای اطفال پنج‌ تا 12 سال در سطح بسیار پایین است و تاکنون تنها 10 درصد جمعیت اطفال استان واکسن دوز اول را دریافت کرده‌اند.

عقدک با بیان اینکه وزارت بهداشت هیچ گونه اجباری برای تکمیل فرایند واکسیناسیون به مردم تحمیل نخواهد کرد، افزود: وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی هیچ سیاستی برای اجبار مردم به تکمیل فرآیند واکسیناسیون ندارند، بلکه خود مردم باید به این جمع‌بندی برسند که برای حفظ سلامتی خودشان، خانواده‌هایشان  و سلامت جمعی جامعه، باید روند واکسیناسیون را تکمیل کرده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند که مهم‌ترین آنها استفاده از ماسک و تهویه مناسب در اماکن بسته و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.

انتهای پیام/170/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon