معاون وزیر علوم: ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند/ سهم ۱.۵ درصدی از چرخه تبادل دانشجو

معاون وزیر علوم: 100 هزار دانشجوی خارجی در ایران تحصیل می‌کنند/ سهم 1.5 درصدی از چرخه تبادل دانشجو

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از ۶ میلیون نفر جمعیت دانشجویی که در میان کشورهای مختلف جهان در حال جابه‌جایی هستند، سهم ایران ۱۰۰ هزار نفر دانشجو یعنی حدود ۱.۵ درصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، هاشم داداش‌پور ظهر امروز در آیین افتتاحیه جشنواره بین‌المللی فرهنگ ملل که با حضور دانشجویان خارجی، سفرا و رایزنان فرهنگی سایر کشورها در تالار اجتماعات مرکزی دانشگاه بین‌المللی امام‌ خمینی(ره) برگزار شد، اظهار داشت‌: سالانه 6 میلیون دانشجو در دانشگاه‌های کشورهای خارجی تحصیل می‌کنند، ولی متاسفانه وقتی این جابه‌جایی را بین دانشجویان کشورها را ملاحظه می‌کنیم، بخش عمده‌ای از این جابه‌جایی‌ها واگرا نسبت به کشورهای اسلامی و همگرا نسبت به کشورهای غربی و توسعه‌یافته است.

وی اضافه کرد: البته در یک‌دهه اخیر کشورهای دیگری سربرآورده‌اند که سلطه و قدرت مسلط کشورهای غربی در جذب دانشجو را به چالش می‌کشند و شرایط جدیدی را فراهم می‌کنند که ایران یکی از این کشورهاست و در جابه‌جایی علمی سهم ایران سهم مناسبی است. هر چند نباید در این وضعیت باقی ماند و باید به سمت جلو حرکت کرد.

داداش‌پور ادامه داد: از 6 میلیون نفر جمعیت دانشجویی که در میان کشورهای مختلف جهان در حال جابه‌جایی هستند، سهم ایران 100 هزار نفر دانشجو یعنی حدود 1.5 درصد است. البته ظرفیت ما بسیاربالاست و طبیعی است که تعداد دانشجویان خارجی ما باید بیش از این باشد. ضمن اینکه هر کدام از این دانشجویان باید به مثابه سفیران فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خودشان برای تبادل و جذب دانشجو عمل کنند.

وی یادآور شد: چنانچه دانشگاهی قصد بین‌المللی شدن داشته باشد، بایستی چرخه تبادل دانشجو را به خوبی یاد بگیرد و بر اساس آن خودش را برای تبادل دانشجو آماده کند تا بتواند در جذب دانشجو موفق عمل کند.

دانشگاه‌ها باید زبان جذب دانشجوی خارجی را یاد بگیرند

رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید در 3 بخش چرخه جذب دانشجو فعال باشیم، گفت: این 3 بخش شامل بخش قبل از ورود به دانشجو به کشور یا دانشگاه مربوطه، حین ورود به دانشگاه و بعد از فراغت از تحصیل است. اگر این چرخه را خوب درک نکنیم و نتوانیم خودمان را با آن تطبیق دهیم، قاعدتاً در جذب و تبادل دانشجو موفق نخواهیم شد.

دادش‌پور نخستین گام در چرخه تبادل دانشجو را معرفی دانشگاه‌ها دانست و افزود: خیلی از دانشجویان خارجی ممکن است دانشگاه‌های مختلف کشور را نشناسند و قبل از هر چیزی باید دانشگاه‌های خودمان را به شکل فراگیر به دانشجویان بین‌المللی معرفی کنیم. در هنگام ورود دانشجو نخستین خاطره‌ای که در ذهنش نقش می‌بندد، تا آخر دوران تحصیل باقی است. به همین خاطر تا زمانی که دانشجو وارد دانشگاه می‌شود، باید دانشگاه نسبت به شناساندن ظرفیت‌های خودش و معرفی فرهنگ محیط حتماً دست دانشجو را بگیرد.

وی ادامه داد: بنابراین هر دانشگاهی که می‌خواهد موفق شود، باید زبان جذب دانشجوی خارجی را یاد بگیرد تا بتواند به وسیله آن بتواند با دانشجوی غیرایرانی ارتباط خوب و دوستانه‌ای برقرار کند. به طوری که دانشجوی خارجی آن غریبگی که در مدتی کوتاه به او عارض شده را نداشته باشد. بنابراین نظام آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه‌های ما باید آماده شوند که در این دانشجو در این فرآیند احساس دوستی یا رفاقت با محیط کند.

استاندار قزوین: دانشجویان خارجی مبلغ آرمان‌های حق‌طلبی نظام جمهوری اسلامی باشند

استاندار قزوین نیز در این مراسم گفت: دانشجویان خارجی در کنار تحصیل علم و دانش و آموختن در کشور ما باید به آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی هم توجه داشته باشند و مبلغ آرمان‌های انسانیت، شرافت، حق‌طلبی و عدالت‌خواهی ما در کشورهای خودشان باشند.

محمدمهدی اعلایی اظهار داشت‌: استان قزوین به دلیل قرارگرفتن در یک موقعیت خاص جغرافیایی از استان‌های پرظرفیت کشور است. به طوری که هم در حوزه اقتصادی، هم در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی و از نظر سبقه و سابقه تاریخی یکی از استان‌های شاخص ایران است.

وی اضافه کرد: امیدواریم دانشجویان خارجی، سفرا و رایزنان فرهنگی با بازدید از ظرفیت‌های اقتصادی و میراث فرهنگی این استان بتوانند با این ظرفیت‌ها بیشتر آشنا شوند.

اعلایی خطاب به دانشجویان خارجی حاضر در مراسم بیان کرد: قاعدتاً نگاه‌های اولیه درباره شناخت قدرت‌های جهانی و کشورهایی که در سطح بین‌المللی قابلیت نقش‌آفرینی دارند، بیشتر به مواردی از قبیل سلطه، سکه و سلاح سمت‌ و سو پیدا می‌کند که می‌تواند اقتدار کشورها را معین کند. اما کشوری که امروز شما برای ادامه تحصیل انتخاب کردید، چندین دهه است که سلطه، سکه و سلاح صاحبان زر، زور و قدرت در دنیا معطوف به آسیب‌ رساندن به این کشور و حذف اقتدار آن از عالم است.

وی ادامه داد: در یک بازه زمانی قابل توجه 8 ساله با تحمیل یک جنگ سخت صدها هزار نفر از نخبگان و‌ آینده‌داران 2 نسل از این کشور به شکل فیزیکی حذف شدند. همچنین بسیاری از نخبگان، صاحب‌نظران و تاثیرگذاران کشور ما در این بازه زمانی با انجام بعضی از رفتارهای تروریستی و کشتارهای غیرمنصفانه از فضای اثرگذاری خودشان در کشور حذف شدند.

اعلایی یادآور شد: استان قزوین زادگاه شهیدرجایی است که رئیس‌جمهور منتخب مردم ایران بود و با ترور حذف شد. شهیدبهشتی‌ها و شهیدمطهری‌ها هم از این دست هستند که بنده از دانشجویان خارجی می‌خواهم اگر شناختی از این شهدا ندارند، حتماً در خصوص آنها تحقیق کنند. اینها جریان‌سازانی در انقلاب بودند که ناجوانمردانه حذف شدند.

نماینده عالی دولت در استان قزوین با بیان اینکه کشور ما 40 سال در معرض ناجوانمردانه‌ترین تحریم‌ها و تخریب‌های اقتصادی قرار گرفته است، گفت: با وجود اینکه می‌توانست با فعالیت‌های اقتصادی خودش به دنیا نفع برساند، این نفع از همه مردم کشورهای دیگر گرفته شده است. در فضای فرهنگی و اجتماعی دنیا هم کشوری که مشابه کشور ما در معرض تخریب با ایجاد شبکه‌های ماهواره‌ای، سایت‌ها و رسانه‌ها باشد، وجود ندارد. چرا که دشمنان ما میلیاردها دلار هزینه می‌کنند، برای اینکه فرهنگ ما را در معرض فروپاشی قرار دهند.

اعلایی افزود: کشوری که شما در آن تحصیل می‌کنید، کشوری است که شاید در دنیا از این حیث مشابه نداشته باشد که برایش برنامه‌ریزی شود تا وجهه‌اش در ذهن مردم دنیا خراب شود. برای اینکه یک ذهنیت و برداشت بد نسبت به کشور ما در جهان به وجود بیاید، میلیاردها دلار توسط کارتل‌های رسانه‌ای با حمایت دولت‌های استکباری هزینه می‌شود.

وی ادامه داد: کشوری که شما در آن حضور دارید، با چنین شرایطی مواجه است. با این حال ایران اسلامی امروز در موقعیتی قرار گرفته که هنوز اقتدار خودش در عرصه سیاسی را بسیاربیشتر از دشمنان خودش حفظ کرده است. در حوزه اقتصادی علی‌رغم همه دشمنی‌ها در شرایطی هستیم که وضعیت معیشتی و زندگی رفاهی مردمان ما همین الآن بسیاربهتر از اوضاع رفاهی کشورهایی است که برای تخریب ما تلاش می‌کنند.

استاندار قزوین با ذکر اینکه مختصات ابرقدرت بودن فقط استکبارگری و استعمارگری نیست، گفت: مقاومت کردن، پیشرفت کردن و دشمنان را به عقب راندن هم از مختصات ابرقدرتی است. این نگاه ماست و قطعاً با شرایطی که در دنیا حاکم است و اوضاع پیش رویی که می‌بینید و با توجه به وعده‌های صادق الهی پیروزی با کشوری است که در مسیر حمایت از مظلومان و مقابله با مستکبران بایستد.

اعلایی اضافه کرد: دانشجویان خارجی در کنار تحصیل علم و دانش و آموختن در کشور ما باید به آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی هم توجه داشته باشند و مبلغ آرمان‌های انسانیت، شرافت، حق‌طلبی و عدالت‌خواهی ما در کشورهای خودشان باشند. امیدواریم فضای دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) هم در آینده پذیرای تعداد بیشتری از دانشجویان خارجی باشد.

پیام جشنواره صلح، آشتی و دوستی بین ملت‌های جهان است

سرپرست دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) هم در این مراسم جشنواره فرهنگ ملل را فرصتی برای گفت‌وگوی بین فرهنگ‌ها دانست و گفت: این جشنواره زمینه‌ای برای انتقال این پیام ایران اسلامی به جهانیان است که ایران در پی صلح و صفا و آشتی است و امیدواریم که این پیام فرهنگی ملت ایران توسط دانشجویان خارجی حاضر در این جشنواره به کشورهای دیگر منتقل شود.

سیدعلی قاسم‌زاده اضافه کرد: این جشنواره بستری برای صلح، آشتی و دوستی بین ملت‌های جهان تبدیل خواهد شد و امیدواریم دانشجویان خارجی حاضر در این جشنواره نماینده خوبی برای فرهنگ ایران اسلامی باشند و از ظرفیت خود برای تعمیق روابط بین‌المللی ما استفاده کنند.

دانشجویان خارجی 20 کشور جهان در جشنواره فرهنگ ملل حاضر شدند

سرپرست جشنواره و معاون امور بین‌الملل دانشگاه امام‌خمینی(ره) هم در ادامه این مراسم با بیان اینکه دانشجویان خارجی 90 دانشگاه کشور مهمان جشنواره فرهنگ ملل هستند، گفت: امروز شاهد حضور دانشجویانی از 20 کشور آذربایجان، افغانستان، اندونزی، بحرین، بنگلادش، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه، چین، زیمبابوه، سری‌لانکا، سوریه، عراق، فلسطین، قرقیزستان، لبنان، مصر، نیجریه، هند و یمن در این جشنواره هستیم.

محمد مولوی افزود: همچنین در این جشنواره دانشگاه‌هایی مثل تهران، صنعتی امیرکبیر، تربیت‌مدرس، صنعتی شریف، خواجه‌نصیرالدین طوسی، خلیج فارس، گیلان، بیرجند، بوعلی‌سینای همدان، ارومیه، شهرکرد، شهیدچمران اهواز، الزهرا، خوارزمی، هنر اصفهان، مازندران، یزد، شهیدبهشتی، تقریب مذاهب و واحدهای برتر دانشگاه‌های ‌‌‌آزاد اسلامی شرکت کردند.

وی ادامه داد: در این جشنواره دانشجویان ملیت‌های مختلف 12 غرفه به خود اختصاص داده‌اند که شامل غرفه‌های افغانستان، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، چین، سوریه، عراق، فلسطین، لبنان، نیجریه، لبنان و ایران است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon