خشکسالی اراضی کشاورزی استان بوشهر را به حدود ۲۰۰ هزار هکتار رساند

خشکسالی اراضی کشاورزی استان بوشهر را به حدود 200 هزار هکتار رساند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه یک میلیارد و ۱۶۳ هزار تن محصول زراعی سالانه در استان تولید می‌شود گفت: خشکسالی‌ها، مساحت اراضی کشاورزی از ۳۱۳ هزار به ۱۹۹ هزار هکتار کاهش داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، بررسی ویژگی‌های استان نشان‌دهنده ظرفیت مهم در بخش کشاورزی است به گونه‌ای که این مهم نقش مهمی در تأمین مواد غذایی، اشتغال، صادرات و سرمایه‌گذاری در بخش‌های کشاورزی دارد.

استان بوشهر در فصول، تابستان، پاییز و زمستان تأمین‌کننده بخش وسیعی از محصولات کشاورزی در حوزه زراعی، باغی، صیفی‌جات و سبزی‌جات کشور است.

165 هزار تن خرما در استان بوشهر تولید می‌شود

استان بوشهر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما و گوجه‌فرنگی در کشور به‌شمار می‌آید که در این حوزه‌ها 165 هزار تن خرما و بیش از 600 هزار تن گوجه‌فرنگی تولید می‌شود.

استان بوشهر با توجه به ظرفیت‌های مهم بندری و گمرکی در صادرات یکی از تأمین‌کننده‌های محصولات کشاورزی برای کشورهای حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود.

مساحت اراضی کشاورزی به 199 هزار هکتار کاهش یافت

13 درصد اراضی استان بوشهر به مساحت 313 هزار هکتار تحت پوشش محصولات کشاورزی است که خشکسالی‌ها، مساحت اراضی کشاورزی را به 199 هزار هکتار کاهش داده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اراضی سطح کشت استان اظهار داشت: سطح زیر کشت زراعی در استان بوشهر، 152 هزار هکتار با تولید یک میلیارد و 163 هزار تن محصول است.

کبری توکلی سطح زیر کشت اراضی باغی استان بوشهر را 38 هزار هکتار دانست و بیان کرد: از این اراضی 204 هزار تن محصول برداشت می‌شود.

وی بیشترین سطح زیر کشت در استان بوشهر را در شهرستان دشتستان دانست و خاطرنشان کرد: در این بین بیشترین محصول زیر کشت محصولات کشاورزی استان بوشهر، گندم، گوجه‌فرنگی و خرما است.

آغاز کشت کنجد در سطح 4 هزار هکتار اراضی استان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون افزون بر 3 هزار هکتار اراضی استان بوشهر تحت پوشش کشت کنجد قرار گرفته است گفت: از 4 هزار هکتار برنامه ابلاغی کشت کنجد تاکنون 3 هزار هکتار زیر کشت این محصول قرار گرفته است.

وی مناسب‌ترین زمان کاشت کنجد از ابتدا تا پایان تیرماه دانست و تصریح کرد: انتظار می‌رود یک هزار هکتار باقیمانده سطح ابلاغی تا پایان تیرماه کشت شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: شهرستان‌های دشتستان، دشتی، تنگستان و دیر مهمترین کانون تولید کنجد در استان بوشهر به شمار می‌روند.

توکلی بیان کرد: کوتاه بودن دوره تولید، کاهش مصرف آب، فعالیت کارگاه‌های روغن‌گیری و فرآورده‌های جانبی، وجود بذر مناسب اقلیم استان و درآمد اقتصادی مطلوب سبب شده کشاورزان بوشهری کنجد را به عنوان یک محصول تابستانه و مصرف کم آب، بعد از برداشت غلات به‌عنوان محصول دوم کشت کنند.

وی افزود: زمان برداشت کنجد از ابتدای مهرماه تا اواسط آبان‌ماه ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود حدود 5 هزار تن محصول کنجد از مزارع استان برداشت شود.

بوشهر سومین تولیدکننده کنجد کشور

مصرف در شیرینی‌پزی‌ها، تولید روغن، ارده، حلوا، استفاده در لوازم آرایشی، و تهیه چسب و کاربن از جمله موارد کاربرد کنجد است.

معاون زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم جایگاه این استان در کشت و تولید کنجد در کشور سوم دانست و تصریح کرد: این استان با تولید پنج هزار تن محصول، سومین تولید کننده کنجد در کشور است.

کاووس هاشم‌پور مصرف کم آب را یکی از خواص کشت کنجد دانست و افزود: کشت کنجد با توجه به مقاومت آن در برابر خشکی و گرما، کشت، تابستان مناسب در استان بوشهر به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه سال قبل 3 هزار و 500 هکتار از مزارع این استان تحت کشت کنجد بود اضافه کرد: امسال سطح زیر کشت کنجد برای استان بوشهر 4 هزار هکتار تعیین شده است.

هاشم‌پور ادامه داد: به طور معمول از هر هکتار مزرعه کنجد، یک هزار و 300 کیلوگرم محصول به دست می‌آید.

اولویت کشور با شرایط خشکسالی و کم آبی تولید محصولات اساسی از جمله تولید دانه‌های روغنی است که استان بوشهر در این محصول دارای رقم سازگار و بومی در کشور است.

انتهای پیام/190/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon