حل مشکلات آب شرب استان بوشهر در گرو تکمیل طرحهای آبرسانی است
در راستای تأمین آب پایدار طرحهای مختلف آبرسانی از جمله پروژههای آبشیرینکن به ظرفیت ۱۵۰ هزار مترمکعب در استان در حال اجرا و یا بهرهبرداری است و تکمیل طرحهای شیرینسازی آب دریا نقش مهمی در حل مشکلات استان بوشهر دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، تأمین آب شرب یکی از مطالبات تاریخی و همیشگی مردم استان بوشهر در 2 قرن گذشته بود و در فصل گرما بر این مشکل افزوده میشود.
اکنون بیش از 70 درصد منابع تأمین آب شرب استان بوشهر در 2 استان فارس و کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و آب رودخانه شاپور و سد کوثر از طریق خطوط طولانی آب وارد شبکه آبرسانی استان بوشهر میشود.
در افزایش منابع آب شرب استان بوشهر طرحهای شیرینسازی آب دریا در دستور کار قرار گرفته که اکنون به ظرفیت 150 هزار مترمکعب در حال اجرا و یا بهرهبرداری است.
با توجه به نقش مهم این طرحها در تأمین آب پایدار تکمیل پروژههای شیرینسازی آب دریا نقش مهمی در حل مشکلات این حوزه استان بوشهر دارد.
مشکل آب شرب استان بهویژه در فصل گرما برطرف شود
امام جمعه بوشهر توجه به تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: با وجود تأسیسات مهم درآمدزایی و اقتصادی کشور در استان بوشهر دور از انصاف است که این استان همواره در تأمین آب شرب دچار مشکل باشد.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری، افزایش دما هوا در استان را سبب افزایش مصرف آب و افزون شدن مشکلات مردم در این حوزه دانست و تأکید کرد: با توجه به در عذاب بودن مردم استان در حوزه آب شرب لازم است به هر صورت ممکن این مشکل بهویژه در فصل گرما برطرف شود.
آغاز عملیات طرح آبشیرینکن 70 هزار مترمکعب نیروگاه دوم بوشهر
استاندار بوشهر هم با اشاره به اجرا طرحهای آبرسانی در نقاط مختلف استان خاطرنشان کرد: اکنون طرحهای آبشیرینکن در نقاط مختلف به ظرفیت 150 هزار مترمکعب در حال اجرا و یا بهرهبرداری است که تکمیل پروژههای نیمه تمام نقش مهمی در حل بحران آب استان دارد.
احمد محمدیزاده از وارد مدار شدن آبشیرینکن بوشهر به ظرفیت 17 هزار مترمکعب در ساحل خبر داد و بیان کرد: آبشیرینکن 35 هزار مترمکعب دیگر طرحهای شیرینسازی آب دریا است که مرحله نخست آن امسال به ظرفیت 10 هزار مترمکعب به بهرهبرداری میرسد.
وی از آغاز عملیات طرح آبشیرینکن 70 هزار مترمکعب نیروگاه دوم بوشهر خبر داد و تصریح کرد: با تأکید رئیس جمهور و پیگیری رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بهزودی آبشیرینکن واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت تولید 70 هزار مترمکعب وارد عملیات اجرایی میشود.
سند چشمانداز 30 ساله آب استان بوشهر تدوین میشود
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در کارگروه تخصصی تهیه سند چشمانداز 30 ساله آب استان یکی از مهمترین عوامل رفاه مردم را آب آشامیدنی پایدار دانست و اظهار داشت: خدمترسانی و تهیه آب آشامیدنی پایدار در حال و آینده نیاز به داشتن برنامه است.
ابوالحسن عالی با بیان اینکه آب مایع حیات و گرداننده چرخ زندگی، جامعه و صنعت است خاطرنشان کرد: استان بوشهر در ناحیه گرم و خشک کشور قرار گرفته است لذا بدون داشتن برنامه و سند چشمانداز بلند مدت در خصوص تأمین آب، توسعه استان را با مشکل مواجه میکند.
وی از اعضا کارگروه تهیه سند چشمانداز آب استان خواست همه متغیرهای تاثیرگذار بر آب استان در این سند مورد بررسی قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر آینده استان در تولید و تأمین آب شرب را درخشان توصیف و ابراز کرد: سند چشمانداز آب استان به گونهای تهیه شود که همه نیازهای اسناد بالادستی کشوری و برنامههای توسعه کشوری و استانی برآورده و مشکلات نیاز آب شرب استان بر اساس سیاستهای جمعیتی مقام معظم رهبری برطرف کند.
عالی در ادامه توصیههای تخصصی در خصوص نحوه برآورد جمعیت استان در 30 سال آینده، منابع آب شرب آینده و متغیرهای اقلیمی، سیاسی، صنعتی و بر اساس برنامه آمایش سرزمینی، تأثیرگذار بر آب استان با اعضای کارگروه مطرح کرد.
وی ضمن معرفی دبیر جدید کارگروه تهیه سند چشمانداز آب استان خواستار پیگیری بیشتر و سرعت عمل در تدوین سند چشمانداز 30 ساله استان شد.
انتهای پیام/190/ح