چشم انداز جهش تولید در شرکت معدنی باما

چشم انداز جهش تولید در شرکت معدنی باما

مجمع عمومی عادی شرکت باما با حضور بیش از ۵۲% درصد از سهامداران حقیقی و حقوقی و نمایندگان آن ها و نماینده سازمان بورس در روز سه شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۱ در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، ابتدای جلسه و پس از تعیین هیات رئیسه براساس قانون تجارت، مدیرعامل شرکت گزارشی درباره فعالیت های شرکت ارائه کرد. باما از دهه 1330 فعال بوده است و از بزرگترین شرکت های حوزه سرب و روی کشور است. این معدن در سال های اخیر فعالیت خود را به صورت تونلی و زیرزمینی در شش معدن در محدوده خود انجام داده است و کلیه عملیات معدنکاری به صورت مکانیزه و با استفاده از بروزترین دستگاه ها صورت می پذیرد. شرکت دارای سه واحد کارخانه فرآوری کنسانتره سرب و روی است و توان تولید سالانه حدود 30 هزار محصول را دارا است. عمده محصول شرکت پس از تبدیل به شمش روی برای تامین نیاز داخلی در بورس کالا عرضه و مازاد آن صادر می گردد که ارز آوری مناسبی برای کشور داشته و شرکت کلیه تعهدات ارزی خود را در سامانه نیما انجام داده است. اشتغال زایی شرکت باما در معدن و کارخانه فراوری بیش از 700 نفر است. کلیه عملیات از اکتشاف تا استخراج و فرآوری توسط شرکت انجام می شود و تبدیل به شمش به صورت کارمزدی یا در شرکت تابعه صورت می پذیرد. باما یکی از فعال ترین شرکت های فعال در حوزه حفاری اکتشافی در کشور است و در سال گذشته بیش از 15 هزار متر حفاری اکتشافی داشته است. تهیه نقشه های زمین شناسی به روز و تحلیل اطلاعات با هدف شناسایی و کشف ذخایر پنهان در حال انجام است. پروانه بهره برداری معدن سرب روی باما برای 25 سال تمدید گردیده است که با توجه به برخورداری شرکت از فناوری روز، این شرکت توانایی استفاده از خاک های کم عیار با عیارهای کمتر از دو درصد را در اختیار دارد.

در سال 1400 شرکت علاوه بر استخراج از معادن خود، به منظور افزایش ظرفیت و بکارگیری ظرفیت خالی خود، اقدام به خرید خاک از سایر معادن از جمله معادن کوچک و متوسط منطقه نموده است که این مهم در راستای اقتصاد مقاومتی حوزه معدن است. علاوه بر این خرید خاک از بورس کالا نیز انجام پذیرفته است. در این راستا، شرکت اقدام به بهینه سازی خطوط تولید برای بکارگیری این خاک ها نموده است که از جمله این اقدامات، می توان به افزودن سلول های فلوتاسیون جدید با ظرفیت بالا و تکنولوژی روز اشاره نمود. علاوه براین، آسیاب های شرکت بهینه سازی شده و سنگ شکن های شرکت تعویض گردیده است. همچنین به منظور افزایش بازیابی آب، شرکت اقدام به نصب فیلترپرس های جدید نموده است. همچنین به منظور استفاده از خاک های کم عیار و باطله ها، اقدام به ساخت واحد اسپیرال نموده است. از مهمترین اقدامات به منظور تسریع و تسهیل فعال سازی معادن کوچک و متوسط و پایلوت معادن بزرگ، ساخت واحد سیار فرآوری کنسانتره با ظرفیت سالانه 30 هزار تن با سرمایه گذاری بیش از 250 میلیارد ریالی بوده است.

آخرین وضعیت زیرمجموعه های شرکت

معدنی باما در حال تبدیل شدن به هلدینگ معدنی است. بدین منظور شرکت های تابعه تاسیس گردیده و شرکت های مختلفی خریداری و در آن ها سرمایه گذاری گردیده است. شرکت ذوب روی اصفهان و شاهین روی سپاهان در دهه 1370 در جوار شرکت تاسیس گردیده اند که ظرفیت تولید سالانه ده هزار تن شمش روی و 3 هزار تن اکسید روی را در اختیار دارند. معدنی باما همچنین در شرکت کانی کربن طبس سرمایه گذاری کرده است. کانی کربن طبس بزرگترین معدن زغالسنگ حرارتی کشور را در اختیار دارد که از مهمترین مزیت های آن روباز بودن است که هزینه استخراج بسیار کمتری نسبت به معادن زیرزمینی دارد.

این شرکت اقدام به باطله برداری معدن دوم نموده است و ظرفیت تولید از 190 هزار تن به حدود 300 هزار تن افزایش می یابد و انتظار می رود که این معدن در نیمه دوم سال 1401 به بهره برداری برسد. علاوه براین شرکت اقدام به عقد کارخانه بریکت سازی نموده است که این واحد نیز در نیمه دوم امسال وارد مدار تولید می شود. همچنین رئیس مجمع از برنامه شرکت باما برای پذیرش شرکت کانی کربن طبس در فرابورس خبر داد. مدیرعامل شرکت تصریح کرد که مدیریت شرکت باما در نظر دارد این شرکت را در سال جاری در بازار بورس پذیرش نماید.


آغاز فعالیت اولین معدن مس در استان اردبیل

مدیرعامل شرکت باما در توضیح ادامه فعالیت های شرکت باما در سال 1400، اظهار داشت که شرکت باما در اواسط دهه 1390 اقدام به سرمایه گذاری در پروانه اکتشافی صاحب دیوان در استان اردبیل در شهر مشکین شهر نموده است.

شرکت باما طی چند سال اخیر اقدام به اکتشاف سیستماتیک نموده و گواهی کشف با ذخیره حدود 70 میلیون تن مس نموده است و پروانه بهره برداری در هفته های اخیر اخذ شده و کارخانه با ظرفیت یک میلیون تن در حال ساخت است و تا سال آینده با اشتغال بیش از 350 نفر وارد مدار تولید می شود و به اولین معدن و کارخانه فرآوری مس در استان اردبیل تبدیل خواهد شد و ارزش فروش مجموعه باما را بیش از دو برابر خواهد کرد.

شرکت باما در سال 1400 اقدام به روزآمد سازی شبکه های رایانه ای خود نموده است. همچنین شرکت با انجام اقدامات محیط زیستی از جمله کاشت درخت در 43 هکتار، عقد قرارداد با آزمایشگاه های محیط زیست برای کنترل آلایندگی، بهبود سد باطله و تصفیه پساب شرکت، ساخت سوله و بک فیلتر برای کاهش غبار توانسته در جرگه شرکت های صنعت سبز کشور قرار گیرد.

در پایان مجمع سود نقدی 34 ریالی تصویب گردیده و الباقی سود به انباشته منتقل شده تا صرف افزایش سرمایه و توسعه فعالیت های شرکت شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بازار
اخبار روز بازار
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon