برداشت محصول خارک و رطب از نخیلات استان بوشهر آغاز شد+تصویر
استان بوشهر با ۶ میلیون اصله نخل و تولید ۱۶۵ هزار تن محصول، سومین تولیدکننده خرما در کشور و اکنون برداشت محصول خارک و رطب از نخلستانهای استان آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، تولید محصولات کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر است که در این راستا سالانه افزون بر 1.3 میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و صیفیجات در مزارع استان تولید به بازارهای مختلف عرضه میشود.
خرما یکی از ظرفیتهای مهم کشاورزی استان بوشهر محسوب میشود که سالانه از شش میلیون اصله نخل افزون بر 165 هزار تن محصول خارک، رطب و خرما تولید میشود. استان بوشهر قطب تولید خرما کشور معرفی شده و عمده آن از نخیلات شهرستانهای دشتستان، تنگستان، دشتی و جم تولید میشود.
برداشت محصول خارک و رطب از نخلستانهای استان آغاز شد
با آغاز فصل تابستان اکنون برداشت محصول خارک و رطب از نخلستانهای استان آغاز شده است که پیشبینی تولید 55 هزار تن خارک و رطب شده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر برداشت خارک و رطب از نخیلات استان آغاز شده است.
کبری توکلی پیشبینی تولید 165 هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر را یادآور شد و اظهار داشت: پیشبینی برداشت 10 هزار تن خارک و بیش از 40 هزار تن رطب از نخلستانهای استان بوشهر شده که به نقاط مختلف کشور و بازارهای صادراتی عرضه میشود.
آغاز برداشت خرما محصول اصلی نخیلات از اواسط شهریور ماه
وی با اشاره به اینکه برداشت خرما محصول اصلی نخیلات از اواسط شهریور ماه آغاز میشود گفت: محصول خرما استان بوشهر از کیفیت بالایی برخوردار است که متقاضیان بسیاری در بازارهای داخلی و خارجی دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به برداشت بیش از 110 هزار تن خرما از نخیلات استان تصریح کرد: افزایش صادرات خرما مورد توجه ویژه قرار دارد و از امسال فراتر از سال گذشته که 27 هزار تن ثبت شده صادر میشود.
همسایگی استان بوشهر با حوزه خلیج فارس، صادرات خرما افزایش داده است
همسایگی استان بوشهر با حوزه خلیج فارس، ظرفیت صادرات محصول خرما را افزایش داده است که اگر این مهم با علوم روز دنیا تلفیق شود و بتوان از این محصولات فرآوردههای دیگر تولید شود، قطعاً سطح تقاضا افزایش مییابد.
بر اساس اعلام رئیس اتاق بازرگانی بوشهر جشنواره و نمایشگاه خرما بهمن ماه امسال در استان بوشهر برگزار میشود که نقش مهمی در معرفی توانمندی استان در صادرات این محصول به کشورهای مختلف دارد.
خورشید گزدرازی از راهاندازی میز ملی خرما در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: میز ملی خرما در بوشهر در رونق تولید و صادرات این محصول نقش مهمی دارد و راهکارهای توسعه صادرات این محصول را فراهم میکند.
ایجاد شهرک خرما، راهکار مهم برای رونق تولید محصولات کشاورزان استان بوشهر
بر اساس نظر نخبگان علمی، برای سامان بخشیدن به محصول نخلستانهای استان بوشهر، علاوه بر صادرات میتوان در راهاندازی شهرک تخصصی خرما برنامهریزی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر کیفیت خرما استان را بالا دانست و بیان کرد: محصول خرما نخلستانهای استان بوشهر دارای کیفیت بسیار بالایی است و قابلیت تبدیل به سایر محصولات را دارد.
نوذر منفرد مساحت اراضی نخیلات استان بوشهر را 34 هزار هکتار دانست و خاطر نشان کرد: از این میزان 31 هزار هکتار با شش میلیون اصله نخل بارور است.
وی با بیان اینکه توجه ویژهای به توسعه صنایع فرآوری در عرصه محصول نخیلات شده است تصریح کرد: اکنون ظرفیت فرآوری و بستهبندی خرما در استان بوشهر 94 هزار تن و سردخانه بیش از 50 هزار تن است.
وی کل سردخانههای محصولات کشاورزی استان را 64 واحد دانست و بیان کرد: کبکاب، شهابی، برحی، شکر و سعمران مهمترین گونه محصول نخیلات این استان است که پیشبینی میشود حدود 10 هزار تن محصول خارک برداشت شود.
وی برپایی نمایشگاه و جشنواره خرما را یکی از برنامهها دانست و خاطر نشان کرد: در این راستا امسال جشنواره و همایش خرما در استان بوشهر برگزار میشود.
انتهای پیام/190/