گزارش جلسه شورای شهر مشهد| افزایش سهم بودجه‌های عمرانی حاشیه شهر/ ساماندهی دکل‌های مخابراتی

گزارش جلسه شورای شهر مشهد| افزایش سهم بودجه‌های عمرانی حاشیه شهر/ ساماندهی دکل‌های مخابراتی

رویکرد مدیریت شهری مشهد در این دوره، اولویت دادن به حاشیه شهر است که این رویکرد و نگاه در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری قابل رصد و شناسایی بوده به نحوی که در بودجه شهرداری مشهد قابل رصد است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در آغاز چهل و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، ضمن تبریک عید سعید قربان و همچنین ایام مبارک دهه امامت و ولایت، اظهارداشت: در این روزها بار دیگر مشهدالرضا(ع) بیش از گذشته میزبان و پذیرای دلدادگان علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) است و همکاران خدوم مدیریت شهری نیز به سهم خود در تلاش هستند که زمینه میزبانی بهتر را فراهم آورند و در حوزه آذین‌بندی شهری نیز تمام تلاش خود را به کار خواهند گرفت.

وی همچنین با گرامیداشت 25 تیرماه، روز بهزیستی و تامین اجتماعی، گفت: سازمان بهزیستی نهادی است که با تکیه بر مشارکت‌های مردمی و همکاری سازمان‌ها، در راه گسترش خدمات توان‌بخشی و بازپروری جامعه هدف خود فعالیت می‌کند.خدمت به مستضعفان و محرومان، موضوع مقدسی است که کمیته امداد حضرت امام‌خمینی(ره) نیز در این عرصه فعالیت می‌کند.

منویات مقام معظم رهبری، سرلوحه اقدامات حوزه عفاف و حجاب قرار گیرد

موحدیان در ادامه با اشاره به 21 تیرماه، روز ملی عفاف و حجاب، گفت: چراغ راه ما در این حوزه، فرمایشات مقام معظم رهبری است؛ ایشان درباره اهمیت مقوله عفاف و حجاب می‌فرمایند: «اسلام می‌خواهد که رشد فکری، علمی، اجتماعی و سیاسی و بالاتر از همه، فضیلتی و معنوی زنان به حدّ اعلی برسد و وجودشان برای جامعه و خانواده بشری به عنوان یک عضو، حدّ اعلای فایده و ثمره را داشته باشد. همه تعالیم اسلام از جمله مسئله حجاب، بر این اساس است. مسئله حجاب به معنای منزوی کردن زن نیست. اگر کسی چنین برداشتی از حجاب داشته باشد، برداشتش کاملًا غلط و انحرافی است. مسئله حجاب به معنای جلوگیری از اختلاط و آمیزش بی قید و شرط زن و مرد در جامعه است. این اختلاط، به ضرر جامعه و به ضرر زن و مرد، به خصوص به ضرر زن است».

وی افزود: لازم است در این حوزه منویات مقام معظم رهبری را سرلوحه قرار دهیم؛ همزمان با این روز تجمع بزرگ عفاف و حجاب نیز در مشهد مقدس برپا خواهد شد و از همین تریبون دعوت می‌کنم مردم مشهدمقدس در آن حضور حداکثری داشته باشند.

عزم جدی شورای ششم برای افتتاح و تکمیل پروژه‌های عمرانی

موحدیان در بخش پایانی، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های حوزه عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد مقدس پرداخت و گفت: طی یک سال اخیر زحمات زیادی توسط این حوزه کشیده شده که از جمله آنها می‌توان به افزایش سهم بودجه‌های عمرانی حاشیه شهر از 30 درصد در اصلاح بودجه 1400 به 38 درصد و در بودجه 1401 به 45 درصد.

وی افزود: راه‌اندازی خطوط کوتاه حمل‌ونقل عمومی در راستای توجه به حاشیه شهر، بهره‌برداری از 110 دستگاه اتوبوس جدید در خطوط اتوبوس مشهد، افزایش 67 ایستگاه بایدو، نصب 30 دوربین ترافیکی به منظور افزایش نظم ترافیکی و ... از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

موحدیان با اشاره به عزم جدی شورای ششم برای افتتاح و تکمیل پروژه‌های عمرانی، تصریح کرد: براساس تعهدی که داریم، پروژه‌های نیمه تمام را دنبال خواهیم کرد.

وی افتتاح جلوخان پایانه امام‌رضا(ع) را دیگر پروژه مهمی دانست که در این مدت به بهره‌برداری رسیده و گفت: این پروژه در زمانی کوناه و با تلاش شبانه‌روزی مدیریت شهری به ثمر رسید که شایسته تقدیر است.

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس افزود: عملیات اجرایی بازگشایی بولوار بصیرت نیز درحال اجراست؛ پروژه‌ای که نیاز حاشیه شهر بوده و از اولویت‌های شورای ششم محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم توجه ویژه به انضباط ترافیکی، تصریح کرد: این موضوع برای مدیریت شهری در این دوره بسیار حائز اهمیت است؛ آمادگی داریم که در این حوزه آموزش لازم را ارائه دهیم و اصلاح هندسی معابر را دنبال کنیم؛ البته قوانین و مقررات نیز باید قاطعانه اجرا شود چراکه با صرف اصلاح هندسی نمی‌توان وضعیت ترافیکی را بهبود بخشید.

نوسازی 400 دستگاه تاکسی، هوشمندسازی خدمات مربوط به تاکسیرانان، افزایش سقف وام نوسازی ناوگان تاکسیرانی از 20 میلیون به 40 میلیون تومان، افزایش دو برابری سفر رایگان ویژه خانواده ایثارگران و شهدا و رفع زیان انباشته 100 ساله سازمان حمل‌ونقل بار و شرکت تات، دیگر اقدامات و دستاوردهای حوزه حمل‌ونقل و ترافیک بوده که رئیس شورای شهر در این جلسه به آن اشاره کرد.

سنگ‌‎تمام مدیریت شهری در توجه به افراد دارای معلولیت

مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی که به مناسبت فرارسیدن هفته بهزیستی در چهل و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس حضور داشت با بیان اینکه سازمان بهزیستی، مولود انقلاب اسلامی است که در جهت تحقق آرمان‌های انقلاب در حوزه محرومیت‌زدایی و توجه به مستضعفان گام برمی‌دارد، اظهارداشت: از تلاش‌های مدیریت شهری در موضوع توجه به افراد دارای معلولیت کمال تقدیر و تشکر را دارم چراکه سنگ‌تمام گذاشته‌اند.

فیروزی با اشاره به مصوبه تسهیلات ویژه مسکن برای افراد دارای معلولیت از سوی شورای شهر و تقدیر از این تصمیم سازنده، افزود: بخش زیادی از جامعه هدف سازمان بهزیستی، معلولان، محرومان و افراد بی‌سرپرست و بدسرپرست و ... است که باید به خواسته‌ها و مطالبات آنها بپردازیم.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه 50 درصد جامعه هدف این مجموعه در مشهد مقدس ساکن هستند، تصریح کرد: براساس این مهم، ارکان تصمیم‌ساز شهری در مشهد، توجه ویژه‌تری به این افراد باید داشته باشند.

فیروزی با تاکید بر لزوم بهره‌گیری از نظرات کارشناسی ذی‌نفعان در موضوع تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری برای افراد دارای معلولیت و جامعه هدف بهزیستی گفت: این افراد قشر ضعیف شده و آسیب‌پذیر جامعه هستند و تقاضا داریم هر تصمیمی که درخصوص این افراد گرفته می‌شود، بلافاصله اجرایی شود و اگر وعده‌ای می‌دهیم، تحقق یابد درغیر اینصورت آسیب‌زا می‌شود.

رویکرد شورای ششم اولویت‌بخشی به حاشیه شهر است

سید ابراهیم علیزاده، رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهدمقدس، ناطق پیش از دستور چهل و ششمین جلسه علنی بود نیز اظهارداشت:رویکرد مدیریت شهری مشهد مقدس در این دوره، اولویت دادن به حاشیه شهر مشهد است که این رویکرد و نگاه در بودجه 1401 شهرداری قابل رصد و شناسایی بوده به نحوی که در بودجه شهرداری مشهد 690 پروژه، 41 درصد پروژه‌ها، در حاشیه شهر تعریف شده است.

علیزاده تصریح کرد: در هفته جاری، روز ملی فناوری اطلاعات را در تقویم ملی ایران در پیش رو داریم، بهانه ای برای یادآوری این موضوع که هوشمندسازی و تکنولوژی‌های روز دنیا را علی الخصوص در حوزه مدیریت شهری باید جایگزین روش‌های سنتی کرده و برای ایجاد شهری هوشمند در عصر دانایی و خردورزی بکوشیم.

تولید 120 سامانه بومی، اپلیکیشن شهروندی و اجرای پروژه‌های هوشمندسازی

وی افزود: قدمت مکانیزاسیون در شهرداری مشهد به 20 سال قبل باز می‌گردد، شهرداری مشهد بر اساس برنامه ای مدون و در راستای الکترونیکی و هوشمندسازی فرایندها نسبت به شناسایی و تولید سامانه‌های نرم افزاری مختلفی اقدام کرده که ماحصل آن تولید بیش از 120 سامانه بومی، طراحی و پیاده سازی اپلیکیشن شهروندی و اجرای پروژه‌های متعدد هوشمندسازی در حوزه مدیریت شهری است که این امر به طور کلی موجب صرفه جویی در هزینه ها، مدیریت بهینه، جلوگیری از بروز تخلفات و وجود بستری مناسب برای پایش مستمر توسط ناظرین و در نهایت بلوغ سازمانی گردیده است.

علیزاده عنوان کرد:برنامه ریزی کردیم تا شهروندان برای اجابت همه درخواست‌های خود از شهرداری مشهد و سازمان‌ها، مدیریت‌ها و مناطق زیرمجموعه به صورت غیرحضوری و از طریق یک درگاه واحد تحت عنوان شهرداری هوشمند استفاده کنند که در راستای این پروژه قسمت عمده فرایندهای احصا شده، مکانیزه و هوشمند شده اند.

پروژه ساماندهی دکل‌های مخابراتی

رئیس کمیسیون  ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهد با بیان این مطلب که یکی از پروژه‌های اجرا شده که برای اولین بار در کشور و منطقه در شهر مشهد با مشارکت بخش خصوصی انجام شده پروژه ساماندهی دکل‌های مخابراتی است که مورد الگو برداری چند شهر خارج از کشور نیز شده است ادامه داد:این پروژه متناسب با محیط و با هدف تجمیع دکل‌های اپراتورهای مختلف در یک نقطه، دارای مزایایی نظیر کاهش سطح اشغال عرصه‌های عمومی، ایجاد همگرایی بین اپراتورهای مخابراتی، زیباسازی منظر شهری و ... است. در مشهد سایت‌های مخابراتی تجمیعی با قابلیت میزبانی از 3 اپراتور احداث شده است و درخصوص زیبا سازی سایتها نیز اقدام شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دستاوردهای مهم شهرداری مشهد در حوزه هوشمند سازی که به همت کارشناسان داخلی و با مشارکت بخش خصوصی آماده شده است، زیر ساخت جامع و یکپارچه تسویه حساب کیف پول‌های الکترونیک (کیان) است که ضمن سازگاری با تنوع کیف پول‌ها، زیرساختی را فراهم می‌سازد تا شهروندان ملزم به استفاده از کیف پول خاصی نبوده و بتوانند با کیف پول مورد اعتماد خود عملیات پرداخت را انجام دهند. این پلتفرم در حوزه پرداخت‌های خرد شهروندی (کرایه تاکسی، اتوبوس، مترو، بلیط نمایشگاه و سایر پرداخت‌های خرد شهری و شهروندی) برنامه ریزی، در حال استفاده و جهت عملیات تسویه حساب با پذیرندگان و ذینفعان از این بستر استفاده می‌شود.

علیزاده گفت: به منظور صرفه جویی چشمگیر در هزینه‌های ارتباطات رادیویی و مخابراتی و اتصال بین ساختمان و دستگاه‌های زیر مجموعه شهرداری مشهد از طریق یک شبکه امن، زیرساخت فیبر نوری آماده شده است که علاوه بر رفع نیاز مجموعه شهرداری، ظرفیت مازاد آن در راستای کمک به سایر دستگاه‌ها در قبال پرداخت بهاء خدمات در اختیارشان نیز قرار گرفته است.

پایش هوشمند بر ساخت و سازهای حریم شهر مشهد

وی عنوان کرد:شهرداری مشهد به عنوان یکی از مراکز حساس، با ایجاد مرکز عملیات امنیت موفق به شناسایی و دفع حملات سایبری گسترده در طول سال شده است، لذا امنیت اطلاعات یکی از مهمترین موضوعاتی است که در مشهد به آن توجه و تاکید شده است و در حال طرح ریزی برای ایجاد مرکز داده دوم با مشارکت بخش خصوصی و یا سایر شهرداری های حاضر در این جمع هستیم.

رئیس کمیسیون ویژه ساماندهی حاشیه شهر شورای شهر مشهد گفت: یکی از اقدامات انجام شده در راستای هوشمندسازی فرآیندها و نظارت‌های شهرداری، انجام پروژه‌های مختلف در حوزه زیرساخت اطلاعات مکانی است که از جمله آنها می‌توان به بروز رسانی نقشه کل حریم شهر مشهد با مقیاس 1:2000 و همچنین برداشت تصاویر کل محدوده شهر مشهد با پهپاد با مقیاس 1:500 و تبدیل عکس به نقشه و تهیه مدل سه بعدی شهر برای اولین بار در کشور اشاره کرد که یکی از خروجی های آن تدقیق پیمان‌های رفت و روب و خدمات شهری و فضای سبز شهرداری است که منجر به چندین میلیارد صرفه جویی در هزینه‌های شهرداری مشهد شده است.

علیزاده افزود:یکی دیگر از پروژه‌های این حوزه نظارت و پایش هوشمند بر ساخت و سازهای حریم شهر مشهد با استفاده از پهپاد و هوش مصنوعی است که فقط در یک دوره محدود منجر به کشف 45 برابری تغییرات اتفاق افتاده در یک محدوده پایلوت در حریم شهر نسبت به روش سنتی شد.در راستای توسعه و تسهیل استفاده از سرویس های شهرهوشمند در شهر مشهد، اپلیکیشن موبایلی شهروندی با عنوان شهرمن پیاده سازی شد. در این راستا تعدادی از خدمات مهم شهری از قبیل خرید بلیت مترو، خوداظهاری پارک حاشیه (آساپ)، پرداخت کرایه تاکسی، خرید بلیت بی‌آرتی، چشم شهر (اعلام مشکلات شهری) و کرایه دوچرخه اشتراکی در اختیار شهروندان مشهدی قرار گرفته است.

انتهای پیام/282/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon