تلاش اپوزیسیون انگلیس برای بیرون راندن سریع جانسون از داونینگ استریت

تلاش اپوزیسیون انگلیس برای بیرون راندن سریع جانسون از داونینگ استریت

اپوزیسیون انگلیس ماندن بوریس جانسون در سمت نخست وزیری تا زمان انتخاب جانشین را رد کرده و می‌خواهند با یک رای عدم اعتماد هر چه سریع‌تر وی را برکنار کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روز پنجشنبه "بوریس جانسون"، نخست وزیر بریتانیا پس از چند هفته جنجالی، چندین رسوایی اخلاقی و بالاخره کناره‌‌گیری بیش از 50 تن از مقام‌های دولتی از مقام خود استعفا کرد. وی هنگام اعلام این خبر در برابر دفتر نخست‌وزیری در ساختمان شماره 10 خیابان داونینگ در لندن گفت: اکنون اراده حزب او به‌وضوح بر این است که رهبر و در نتیجه نخست‌وزیری جدید داشته باشد.

جانسون از رهبری حزب کناره‌گیری کرد، اما گفت قصد دارد تا پاییز امسال به‌عنوان نخست وزیر در سمت خود باقی بماند.

روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" در گزارشی نوشت: به اعتقاد اپوزیسیون آلمان کناره گیری بوریس جانسون، نخست وزیر محافظه کار خیلی طول می کشد و آن ها می‌خواهند تلاش کنند تا انتخابات جدیدی را برگزار کنند. البته در حزب محافظه کار همه انرژی ها معطوف به یافتن جانشینی برای جانسون است.

به نوشته رسانه‌های انگلیسی، حزب اپوزیسیون کارگر ظاهراً می خواهد درخواست رای عدم اعتماد به بوریس جانسون را ارائه دهد که می تواند در چهارشنبه این هفته برگزار شود.

چندین روزنامه انگلیسی امروز سه شنبه این خبر را به نقل از منابعی از حزب مخالف گزارش کردند. جیمز موری، نماینده حزب کارگر از "آخرین فرصت" برای بیرون راندن جانسون از داونینگ استریت قبل از شروع تعطیلات تابستانی صحبت کرد. وی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: بوریس جانسون اکنون باید برود و امیدواریم نمایندگان محافظه کار با ما موافق باشند.

تصمیم گیری برای این درخواست به عهده دولت است، اما به طور سنتی معمولا چنین درخواستی رد نمی شود. آخرین رای عدم اعتماد این چنینی در مجلس عوام علیه ترزا می در سال 2019 و علیه جان میجر در سال 1994 اتفاق افتاد. اما بعید است که مجلس عوام در این شرایط به جانسون رای عدم اعتماد بدهد زیرا این امر می تواند منجر به انتخابات جدید شود.

نمایندگان حزب محافظه کار که اکثریت مطلق پارلمان را دارند، مخالف انتخابات زودهنگام هستند زیرا در نظرسنجی ها از حزب اپوزیسیون کارگر عقب تر هستند. در حالی که برخی از جانسون به دلیل تمایل به ماندن در سمت خود علیرغم استعفا تا انتخاب جانشین انتقاد کرده اند، اکنون انرژی حزب بر انتخاب نامزدها متمرکز شده است. تا به حال بیش از 10 نامزد برای جانشینی جانسون اعلام آمادگی کرده اند و تا پایان این دوره یعنی عصر امروز تعداد آن ها می تواند به 13 نامزد هم افزایش یابد.

کمیته گروه پارلمانی مسئول انتخابات درون حزبی ("کمیته 1922") عصر دوشنبه قوانین جدیدی وضع کرده است که بر اساس آن نامزدها باید 20 حامی داشته باشند تا بتوانند به صندوق رای بیایند. هر عضو پارلمان اجازه دارد تنها از یک نامزد حمایت کند. برای موفقیت در دور اول رای گیری، هر نامزد باید توسط حداقل 30 نماینده انتخاب شوند. این دور اول قرار است چهارشنبه هفته جاری برگزار شود. در مجموع، فراکسیون محافظه کار دارای 358 نماینده در مجلس عوام با 650 کرسی است.

در رای گیری های بعدی، میدان رقابت باید حداکثر تا 21 جولای به دو نامزد کاهش یابد. این دو نامزد برای رای گیری به اعضای حزب ارائه خواهند شد. برنده این رقابت قرار است در 5 سپتامبر اعلام شود. انتظار می‌رود که نخست‌وزیر جدید پس از آن به زودی کار خود را آغاز کرده و کابینه جدیدی را تشکیل دهد.

لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس برای عهده داری جانشینی جانسون اعلام آمادگی کرده است.

لیز تراس 46 ساله گفته است : من چشم انداز روشنی از جایی که باید باشیم و تجربه و عزم برای رسیدن به آنجا دارم. وزیر امور خارجه افزود: در این انتخابات مانند یک محافظه کار خواهم جنگید و مانند یک محافظه کار حکومت خواهم کرد.

ساجد جاوید، وزیر بهداشت سابق، ریشی سوناک، وزیر دارایی سابق، دومنیک راپ و جرمی هانت وزرای خارجه سابق، گرانت شاپس، وزیر راه و ترابری و ناظم زهاوی، وزیر دارایی کنونی هم از جمله کسانی هستند که برای جانشینی جانسون ابراز علاقه کرده‌اند.

پنی موردانت، وزیر دفاع سابق انگلیس هم صبح روز یکشنبه برای این منظور اعلام آمادگی کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت