ناقوس مرگ در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد / اصلاح نقاط حادثه خیز لنگ اعتبار است

ناقوس مرگ در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد / اصلاح نقاط حادثه خیز لنگ اعتبار است

کهگیلویه و بویراحمد همچنان در احداث و بهسازی جاده‌های روستایی مانده و روزانه خانواده‌های زیادی در جاده‌های ناایمن داغدار می‌شوند و بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۶۸ نقطه حادثه‌خیز در محورهای مواصلاتی استان وجود دارد که باید برای اصلاح آنها برنامه‌ریزی کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات رانندگی در 3 ماه اول امسال در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش یافته و بیانگر به صدا درآمدن ناقوس مرگ در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد است.

بسیاری از جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل شرایط خاص توپوگرافی در دل کوه‌ها کشیده شده که دقت بالای رانندگان در هنگام رانندگی را می‌طلبد و البته بررسی آمار تصادفات نشان از عدم احتیاط رانندگان و ناایمن بودن راه‌های مواصلاتی دارد و در واقع روزانه خانواده‌های زیادی را داغدار و یا گرفتار بیمارستان می‌کنند.

جاده‌های که جان می‌گیرند

از مجموع 6 هزار و 800 کیلومتر راه‌های استانی در کهگیلویه و بویراحمد، میزان 184 کیلومتر چهار خطه، 506 کیلومتر راه اصلی، یک هزار و 192 کیلومتر راه فرعی و مابقی راه‌های روستایی است. این استان بالغ بر یک هزار و 500 کیلومتر نقاط حادثه‌خیز داشته و دارای بیش از 40 گردنه خطرناک است.

حوادث مرگبار و تلخ تصادفات جاده‌ای در کهگیلویه و بویراحمد همیشه وجود داشته و بارها از سوی رسانه‌ها مورد نقد قرار گرفته است چنانکه به طور میانگین هر 2 روز یکبار شاهد وقوع حوادث تلخ جاده‌ای بوده و افراد زیادی در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند.

استفاده از وسایل نقلیه نسبت به میزان جمعیت در استان کهگیلویه و بویراحمد در سال‌های گذشته بشدت افزایش یافته و این عامل به دلایل متعدد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سبب بروز تخلفات و تصادفات درون‌شهری و برون‌شهری بیشماری شده است.

دلایل متعددی از جمله نداشتن گواهینامه رانندگی، عدم رانندگی با سرعت مجاز، افزایش سرعت‌های بی‌دلیل، عدم رعایت فاصله طولی، عیوب وسایل نقلیه، عدم ایمنی جاده‌ها و خیابان‌ها و نیز عدم برخورد قاطع پلیس سبب بروز تصادفات رانندگی خطرساز در سطح جاده‌های استان شده است.

کمربندی یاسوج معروف به جاده مرک

کمربندی یاسوج یکی از جاده‌های پرخطر استان و به جاده مرگ معروف بوده که به دلیل عرض بسیار کم آن همواره محل بروز تصادفات خسارت‌بار سنگین و دردناکی شده است و مسئولان استانی با دوبانده کردن محدوده 20 کیلومتری از این جاده تا حدودی بار تصادفات در این محور پرترافیک را کاهش دادند.

تخطی از سرعت غیرمجاز، سبقت غیرمجاز و بی‌احتیاطی از جمله دلایل مشخص شده از سوی پلیس برای تصادفات طی دو سال گذشته بوده است.

در بحث تصادفات جاده‌ای سه عامل انسانی، جاده و نیز وسیله نقلیه نقش دارد و عامل انسانی عمده دلیل بیش از 95 درصد از تصادفات در این استان است.

افزایش 11 درصدی تصادف منجر به فوت

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد در این باره گفت: تصادفات رانندگی طی سه ماهه اول امسال در استان جان 67 نفر را گرفته است.

کامروز امینی، افزود: از مجموع متوفیان ناشی از حوادث رانندگی در سه ماه نخست امسال تعداد 48 نفر مرد و 19 نفر زن بوده است.

وی با بیان اینکه میزان تصادفات مرگبار سه ماه اول امسال در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 11 درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: بیشترین آمار ارجاع‌شده به مراکز پزشکی قانونی شهرستانی استان به ترتیب بویراحمد 41 نفر، گچساران 16 نفر و کهگیلویه 10 نفر بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به افزایش میزان مراجعه‌کنندگان با ادعای مصدومیت ناشی از تصادفات به ادارات پزشکی قانونی در سطح استان، گفت: در سه ماهه نخست امسال تعداد یک‌هزار و 231 نفر با ادعای مصدومیت ناشی از تصادفات به ادارات پزشکی قانونی در سطح استان مراجعه کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 31 درصد افزایش داشته است.

جایگاه سوم مصدومیت ناشی از تصادفات

وی خاطرنشان کرد: براساس آخرین سالنامه پزشکی قانونی کشور، استان کهگیلویه و بویراحمد به نسبت جمعیت در زمینه مصدومیت ناشی از حوادث رانندگی در سطح کشور در جایگاه سوم قرار دارد.

به گزارش تسنیم، آمار میزان مرگ‌و‌میر ناشی از تصادفات رانندگی در جاده‌های کهگیلویه و بویراحمد آمار بسیار خوبی نبوده و زنگ‌خطر تصادفات مرگبار در جاده‌های درون استانی را به صدا درآورده است.

آمار 67 نفر فوتی طی مدت سه ماه در جاده‌های درون استانی کهگیلویه و بویراحمد، بیانگر واقعیت بسیار تلخی است که می‌طلبد پلیس راه استان و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و دیگر دستگاه‌های مسئول در این زمینه چاره‌اندیشی کنند که اگر شرایط موجود تداوم یابد باید در ماه‌های آینده شاهد حوادث مرگبارتری باشیم.

شناسایی 168 نقطه حادثه خیز در محورهای مواصلاتی

عابد محمدی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم گفته است: 168 نقطه حادثه خیز بزرگ و کوچک در محورهای مواصلاتی این استان اعم از اصلی و فرعی شناسایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه دلیل بسیاری از تصادفات منجر به فوت وجود این نقاط حادثه‌خیز است، عنوان کرد: برای رفع این نقاط در یک محدوده زمانی کم، کمبود اعتبار داریم که بدون شک با اعتبارات قطره چکانی راه به جایی نمی‌بریم.

محمدی ابراز کرد: امسال 40 میلیارد از اعتبارات استانی برای رفع نقاط حادثه خیز مصوب داریم که امیدوارم نهایی و ابلاغ شود که در این صورت عملیات اجرایی رفع 12 نقطه آغاز می‌شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: محور ارتباطی یاسوج ـ سمیرم، یاسوج به بابامیدان و باشت ـ بابامیدان ـ گچساران حادثه‌خیز‌ترین جاده‌های این استان بوده و در واقع بیشترین تلفات ناشی از تصادفات مربوط به این محورهاست.

محمدی خاطرنشان کرد: در صورت تامین اعتبار لازم در کمترین زمان ممکن اقدام به اجرای نیوجرسی با هدف جدا کردن جاده‌های چهارخطه خواهیم کرد.

مهمترین خواسته  از دولت

تبدیل دو راه اصلی پاتاوه- دهدشت و بابامیدان-یاسوج-سمیرم به بزرگراه و آزاد راه مهمترین خواسته مردم کهگیلویه و بویراحمد از دولت است.

کریدور شمال به جنوب کشور که به‌سمت مرکز و تهران تعریف می‌شود قسمتی از آن، از استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد عبور می‌کند.

با توجه به وضعیت خاص و توپوگرافی استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان قسمتی از زاگرس مرکزی، دارای راه‌های اصلی درجه یک بوده که با وجود ترافیک سنگین، خودروهای سواری و ماشین‌های سنگین حمل کالا در این جاده باعث مشکلاتی از جمله تصادفات جانی و مالی شده است.

نبود خطوط ریلی برای جابجایی کالا و مسافر مشهود و آشکار بوده و سبب بروز مشکلاتی شده است به طوری که در سفر مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 73 ، احداث دو راه اصلی پاتاوه به دهدشت (قسمتی از راه شهرضا به بهبهان) و یاسوج-بابامیدان- سمیرم در دستور کار قرار گرفت ولی هنوز تکمیل و به بهره برداری کامل نرسیده است.

جاده پاتاوه-دهدشت هم اکنون در دست ساخت بوده و بزودی به بهره برداری می‌رسد و جاده یاسوج-بابامیدان- سمیرم که قسمت دیگری از کریدور شمال به جنوب کشور بوده نیز جوابگوی ترافیک نیست که ضروری است دستورات لازم برای تبدیل این راه‌های به بزرگراه و آزاد راه در دستور کار باشد.

همچنین تنها مسیری که خطوط ریلی یاسوج_اقلید را به ناوگان ریلی کشور متصل می‌کند، هم اکنون تعطیل شده که ضروری است این پروژه فعال و تسریع یابد.

تردد در جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل گردشکرپذیر بودن و همچنین قرار گرفتن بین استان‌های بزرگی همچون فارس، خوزستان و اصفهان و اتصال جنوب به مرکز کشور روز به روز در حال افزایش بوده که این افزایش تردد در کنار جاده‌های ناایمن بر تلفات ناشی از تصادفات افزوده است.

افزایش تلفات ناشی از تصادفات در کهگیلویه و بویراحمد نگران کننده است تا جایی که کامروز امینی مدیرکل پزشکی قانونی می‌گوید: فوتی های تصادفات تنها در فروردین ماه امسال 31 مورد بوده که این عدد نسبت به فروردین 1400 حدود 138 درصد رشد داشته است.

به گزارش تسنیم، راهسازی در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل کوهستانی بودن پر هزینه بوده تا جایی که هزینه احداث هر کیلومتر راه فرعی در استان کهگیلویه و بویراحمد چهار برابر یک کیلومتر راه فرعی در استان اصفهان است.

انتهای پیام/544/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon