بازتاب سفر پوتین و اردوغان به تهران در رسانه‌های ترکیه؛ ایران، کانون دیپلماسی منطقه‌ای

بازتاب سفر پوتین و اردوغان به تهران در رسانه‌های ترکیه؛ ایران، کانون دیپلماسی منطقه‌ای

اعلام خبر نهایی شدن سفر پوتین و اردوغان به تهران، در رسانه‌های ترکیه بازتاب گسترده‌ای پیدا کرده است.

به گزارش گر وه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال نمایش هستند، ایران کانون مهمترین تحولات دیپلماسی منطقه ای است.

اعلام خبر نهایی شدن سفر پوتین و اردوغان به تهران، در رسانه های ترکیه بازتاب گسترده ای پیدا کرده است.

در دیدار روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه، یک بار دیگر این واقعیت به نمایش گذاشته می شود که تجربه ارزشمند روند آستانه، مهمترین الگوی همکاری و تعامل بین سه قدرت مهم منطقه است.

کشور ترکیه ,

روزنامه آکشام ترکیه از روزنامه های نزدیک به حزب عدالت و توسعه، با اعلام خبر دیدار قریب الوقوع اردوغان، پوتین و رئیسی در روز 19 جولای در تهران، این نشست را مهم و تاثیرگذار وصف و به نقل از  دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرده که نشست تهران، در چارچوب تداوم همکاری های روند آستانه است که مذاکرات سوریه را در بر می گیرد و علاوه بر این، دیگر مسائل مهم منطقه و جهان نیز مورد بحث و برسی قرار خواهد گرفت.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به تازگی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفتگوی تلفنی انجام داده و با او علاوه بر اوضاع سوریه، درباره ضرورت ایجاد کریدورهای امن برای صادرات غلات در دریای سیاه صحبت کرده است. اردوغان امیدوار است بخشی از سخنان و اهداف خود را در تهران و در گفتگوی مستقیم با رئیسی و پوتین عملی کند.

اشاره به مواضع هوشمندانه امیرعبداللهیان

برخی از رسانه های ترکیه تلاش کردند تا سخنان و مواضع وزیر امور خارجه ایران را به چالش بکشند و بر سر راه توسعه روابط تهران – آنکارا مانع ایجاد کنند. اما در همان روزی که این رسانه ها از زبان امیرعبداللهیان سخنان خلاف واقع منتشر کردند، محمد فرازمند سفیر ایران در آنکارا، در  مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری تسنیم، اعلام کرد که مواضع ایران در مورد سوریه تغییر نکرده و از عملیات توسل به زور و حمله حمایت نکرده است.

حالا روزنامه آیدنلک ترکیه نیز این واقعیت را تایید و به این اشاره کرده که امیرعبداللهیان در دیدارهای خود در ترکیه با اردوغان، چاووش و هاکان فیدان، مواضع ایران را به درستی تبیین کرده و در سفر به سوریه نیز گفتگوهای مهمی را پیش برده است.

کشور ترکیه ,

آیدنلک بر این تاکید کرده که امیرعبداللهیان با یک نقشه راه روشن  به دمشق رفته و دیدارهای او با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، فیصل مغداد وزیر امور خارجه و ژنرال علی مملوک، رئیس شورای امنیت ملی، که ساعت ها به طول انجامیده و دمشق از ابتکار ایران حمایت می کند.

بلافاصله پس از دیدارهای فوق الذکر، اعلام شد که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به ایران خواهد رفت. آخرین اجلاس سه جانبه ترکیه، روسیه و ایران در قالب آستانه در تاریخ 1 ژوئیه 2020 به روش ویدئو کنفرانس برگزار شد. روحانی رئیس جمهور سابق تاکنون به عنوان نماینده ایران در این اجلاس حضور داشته است.

نقش بی بدیل روند آستانه در امنیت منطقه

شکل گیری روند آستانه به عنوان نمونه قدرتمند و مهمی از همکاری منطقه ­ای در مدت چند سال اخیر، پیامدهای مثبت زیر را به دنبال آورد:

1.کوتاه شدن دست آمریکا از سوریه و عوض شدن زمین بازی.

2.تامین امنیت سوریه و خشکاندن ریشه های ترور.

3.فراهم آمدن مقدمات انتقال کمک های بشردوستانه به سوریه و تامین امنیت غیرنظامیان.

4.امکان اندیشیدن به روند ژنو، بازسازی سوریه و مدیریت امنیت کلان منطقه بدون دادن مجوز مداخله به آمریکایی ها.

یکی از هنرها و ابعاد بسیار ارزشمند روند آستانه، این است که در این روند، با وجود برخی اختلاف نظرهای جدی بین آنکارا و تهران، باز هم ظرفیت های دیپلماتیک مورد توجه قرار گرفته و استفاده از ابزار مذاکره برای تامین حداکثری منافع مشترک، به یک هدف متعالی تبدیل شده است.

وقتی که عربستان غافل است

بازی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه به دنبال تضعیف امنیت و ثبات منطقه و فراهم آوردن زمینه های مداخله مجدد است.

تیم بایدن امیدوار است تا با سوءاستفاده از شرایط به وجود آمده در اوکراین و اروپا، علاوه بر روسیه، ایران را نیز تحت فشار قرار دهد و سعودی ها نیز تصور می کنند که در چنین شرایطی، ابتکار عمل منطقه ای بیشتری در اختیار خواهند داشت. اما واقعیت این است که بازنده اصلی این بازی، خود عربستان سعودی است و اتفاقاً آن چه نصیب ایران می شود، اثبات مکرر و مجدد اثرگذاری بر معادلات سیاسی و امنیتی منطقه است.

در شرایطی که ایران و ترکیه در موازنات منطقه نقش مهمی دارند، عربستان سعودی خود را در شرایطی گرفتار کرده که راه پیش و پس ندارد و نمی تواند سناریو و راهبردی را طراحی کند که در آن، جایی برای تصمیم گیری مستقل در سیاست خارجی ریاض وجود داشته باشد.

کشور ترکیه ,

توجه گسترده رسانه ها و محافل سیاسی ترکیه به نشست پیش روی روند همکاری آستانه، نشان دهنده این است که بسیاری از تحلیل گران ترکیه نیز از توجه مداوم و اغراق آمیز به قدرت آمریکا خسته شده و تمایل دارند کشورشان را در فضای معادلات و روابط منطقه ای، کاراتر و پویاتر ببینند. چرا که تجربه نشان داده که نه در دوران اقتدار روسای جمهور دموکرات و نه در دوران زمامداری جمهوری خواهان در آمریکا، نگاهی توام با احترام و اعتبار به ترکیه نداشته اند و همواره به دنبال سوءاستفاده از توان و ظرفیت این کشور اسلامی بوده اند.

شاید به همین خاطر است که برخی از فعالان سیاسی ترکیه، یک پایگاه اینترنتی به نام «از ناتو خارج شویم» راه اندازی کرده اند و استدلال آنها این است که آمریکا در مورد موضوعات مهمی همچون موشک پاتریوت، جنگنده اف 35 و حالا هم درباره جنگنده اف 16، نگاه خصمانه ای به ترکیه دارد و در کنار این کشور نمی ماند.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon