سرنوشت قیمت داروها پس از اجرای طرح "دارویار" چه می‌شود؟

سرنوشت قیمت داروها پس از اجرای طرح "دارویار" چه می‌شود؟

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جزئیات اجرای طرح "دارویار" و وضعیت قیمت داروها پس از اجرای این طرح را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ بهرام عین‌اللهی در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به اجرای طرح "دارویار" در کشور اظهار کرد: ما پس از موفقیتی که در وزارت بهداشت دولت سیزدهم در اجرای طرح مقابله با کرونا داشتیم، هدف بعدی خود را تقویت و کارایی بیمه‌ها قرار دادیم که در گام اول بیمه همگانی را پیاده‌سازی کردیم؛ مجلس 6000 میلیارد تومان اعتبار در این باره اختصاص داد و 6 میلیون نفر بیمه شدند؛ همچنین 5000 میلیارد تومان بودجه نیز برای بیماری‌های صعب‌العلاج و مزمن در نظر گرفته شد.

وی افزود: در نهایت طرحی را پایه‌گذاری کردیم که بیمه‌ها را تقویت کنیم و افزایش پوشش داروها رخ دهد و در نهایت شب گذشته و با تامین اعتبار و دستور از سوی رئیس جمهور، طرح آغاز شد؛ هدف عمده ما کارامد شدن بیمه‌ها و افزایش پوشش بیمه‌ای آن‌هاست، در این طرح (طرح دارویار) 100 قلم دارو که تحت پوشش بیمه‌ نبود را تحت پوشش بیمه قرار دادیم و 366 قلم داروی دیگر را نیز تحت پوشش بیمه قرار خواهیم داد‌.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: یارانه سلامت پایه‌گذاری شده است که با این کار، پرداختی بیماران افزایش نیابد. قبلاً برخی داروهای پرمصرف داروهای دیابتی و فشار خون و ... تحت پوشش بیمه نبود و بخشی از فرانشیز را بیمار پرداخت می‌کرد و بیمه‌ها بخشی از هزینه را پرداخت می‌کردند که با اضافه شدن یارانه سلامت، پرداختی بیمار کاهش می‌یابد.

عین‌اللهی با بیام اینکه 6 میلیون نفر از افراد در سه دهک پایین درآمدی تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، تاکید کرد: برنامه ما این است که همه مردم تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند. حدود 1.5 میلیون نفر نیز هنوز تحت پوشش بیمه نیستند و مراجعه نکرده‌اند.

وزیر بهداشت گفت: طرح عدالت و تعالی نظام سلامت در دولت تدوین شده و هدف اصلی این است که تولید دارو افزایش یابد و کمبود دارویی برطرف شود و حتی می‌توانیم در صادرات دارو نیز موفق شویم.

به گزارش تسنیم، به گفته وزارت بهداشت، بر اساس طرح دارویار پرداخت از جیب مردم در گروه‌های دارویی مختلف پس از اجرای طرح به این شرح است: پرداخت از جیب مردم برای داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه هستند بدون تغییر بوده و در برخی اقلام کاهشی خواهد بود.

همچنین در مورد داروهایی که در حال حاضر تحت پوشش بیمه نیستند، برای 366 قلم از این داروها پوشش بیمه‌ای به گونه‌ای تعیین شده است که مبلغ پرداختی بیماران برای تهیه این داروها پس از اجرای طرح نسبت به قبل از اجرای آن ثابت باشد. در صورت لزوم بیمه‌ها این آمادگی را دارند تا اقلام بیشتری را به این فهرست اضافه کنند.

علاوه بر آن، داروهایی که تهیه آن نیاز به نسخه پزشک ندارد(OTC) افزایش قیمتی نخواهند داشت و با توجه به اینکه تعداد زیادی از هموطنان به صورت روزانه از این داروها استفاده می کنند حسب دستور ریاست جمهوری، تعداد 120 قلم از این داروها که تواتر مصرف بیشتری دارند، تحت پوشش بیمه قرار گرفته است؛ بنابراین پرداخت از جیب مردم برای این داروها اگر در مسیر بیمه‌ای تهیه شوند، کاهش می‌یابد.

داروهای گیاهی و مکمل‌های غذایی نیز افزایش قیمتی را تجربه نخواهند کرد و با توجه به سیاست‌های دولت در حمایت از بیماران، قیمت این محصولات مجددا مورد بررسی قرار گرفته و تا حد امکان قیمت‌ها تعدیل خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon