وقتی اعتیاد به چادرها و دخمه‌های پای کوه می‌رسد/ اقدام ضربتی شورای تامین اراک علیه معتادان متجاهر +تصویر

وقتی اعتیاد به چادرها و دخمه‌های پای کوه می‌رسد/ اقدام ضربتی شورای تامین اراک علیه معتادان متجاهر +تصویر

درحالی ناامن سازی محله‌ها برای معتادان متجاهر در اراک یک اقدام فوری و مهم است که به گفته فرماندار مرکز استان مرکزی، مصوبات شورای تامین درباره معتادان متجاهر باید یک‌ماهه به نتیجه برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، این روزها اعتیاد به یک معضل مهم و اساسی در استان مرکزی به مانند تمام کشور بدل شده که متاسفانه بنیان‌های خانواده را نشانه رفته و به یک عامل اصلی در طلاق و سایر آسیب های اجتماعی بدل شده است.

این درحالی‌ست که جانشین فرماندهی انتظامی استان مرکزی در چند سال گذشته در نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی معتادان متجاهر را عامل وقوع 70 درصد از سرقت‌ها در استان مرکزی عنوان کرد که معتادان برای تهیه مواد اقدام به این سرقت‌ها می‌کنند.

موضوعی که "حجت الاسلام عبدالمهدی موسوی" رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز 8 خرداد در همایش نسیم مهر بار دیگر بر آن مهر تائید زد و اظهار داشت: پرونده 48 درصد زندانیان استان مرکزی مرتبط با مواد مخدر و جرایمی از جمله حمل و استعمال و ... است.

با وجود این و تاکیداتی که بارها از سوی مسئولان استانی شده به دلیل وجود مشکلات همچنان شاهد بروز و ظهور چنین معضلی در استان هستیم هرچند بخشی از این مسائل به بروکراسی‌های اداری و اجرایی بر می‌گردد به طوری که با وجود تکرارهای مکرر مسئولان درباره جمع‌آوری معتادان متجاهر اما همین بروکراسی‌های اداری گاهی خود هزار تویی برای کارهای اجرایی بوده است.

مجوز کمیته کشوری ماده 16 و در زمان واگذار ی به بخش خصوصی اخذ نشده است

نمونه آن در گفت‌و‌گوی خبرنگار تسینم با "محمد زیدوند" سرپرست بهزیستی استان مرکزی است که درخصوص مراکز ماده 16 اظهار داشت: مجموعه مراکز درمانی زیر نظر بهزیستی ماده 15 و 16 است که مرکز ماده 16 استان پس از اینکه از زیرمجموعه بخش دولتی به عبارتی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خارج و به بخش خصوصی برون‌سپاری شد دستگاه‌های بخش خصوصی به این موضوع ورود پیدا کردند که در آن زمان مجوز کمیته کشوری ماده 16 و در زمانی که واگذار کردند نگرفتند.

وی افزود: این مجوز باید از کمیته کشوری ماده 16 گرفته می‌شد و مجوز کمیته درمان را می‌گرفتند به طوری که مراحل آن در استان انجام می‌شد و شورای هماهنگی مبارزه با  مواد مخدر استان هم باید مصوب می‌کرد سپس به کمیته کشوری ارسال می‌شد که ریاست آن با سازمان بهزیستی است و تعدادی دستگاه عضو هستند که با همکاری یکدیگر تامین اعتبار می‌کنند و اجازه می‌دهند که مرکز ماده 16 در استان تاسیس شود.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: آنچه که امروز در استان مطرح بوده این است که مرکز ماده 16 فاقد مجوز کمیته کشوری بوده و این موضوع فعالیت آن را غیرقانونی کرده و اکنون با توجه به نظارتی که توسط دستگاه قضایی انجام شده و همراه با سازمان بهزیستی ورود پیدا کردند مرکز ماده 16 جمع‌آوری شد.

نکته اساسی در این باره زمانی بهتر دیده و ملموس می‌شود که به سراغ قانون برویم که براساس ماده 16 قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن (اصلاحی مصوب 1389/05/09) معتادان به مواد مخدر و روان‌گردان مذکور در دو ماده (4) و (8) فاقد گواهی موضوع ماده (15) و متجاهر به اعتیاد، با دستور مقام قضایی برای مدت یک تا سه ماه در مراکز دولتی و مجاز درمان و کاهش آسیب نگهداری می‌شوند. تمدید مهلت برای یک دوره سه‌ماهه دیگر با درخواست مراکز مذکور بلامانع است، با گزارش مراکز مذکور و بنابر نظر مقام قضایی، چنانچه معتاد آماده تداوم درمان طبق ماده (15) این قانون باشد، تداوم درمان وفق ماده مزبور بلامانع است.

این بدان معناست که مراکز درمانی و نگهداری معتادان که طبق قانون برای جلوگیری از بروز بزه و آسیب های اجتماعی دیگر باید فعال باشند در استان مرکزی بنابه دلایلی مانند مجوز با مشکلات فعالیتی روبه‌رو هستند و این یعنی چرخه جمع آوری، نگهداری، درمان و برگشت به جامعه معتاد در نقطه ای متوقف بوده یا کار به کندی پیش می رود.

با وجود مشکلات، براساس دغدغه مردم و مطالبه به حقی که از مسئولان داشتند شورای تأمین استان مرکزی مسئله ناامن‌سازی مراکز پاتوق معتادان متجاهر را در دستور کار خود قرار دادند؛ موضوعی که اعضای شورای تأمین از فرماندار، معاونین دادستان مرکز استان، رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب اراک، فرماندهان سپاه و انتظامی شهرستان اراک تا مدیران شهری همچون شهردار اراک، رئیس کمیسیون فرهنگی، مدیر اداره برق اراک و سرپرست بهزیستی استان مرکزی را به نقاطی کشاند که باوجود خوفناکی به محل زندگی این معتادان بدل شده است.

شاید کمتر کسی در اراک از وجود چادرها و دخمه‌های پای کوه در شهرک ولی عصر(عج) اراک مطلع باشد و کمتر گذرش به آنجا افتاده باشد اما با این حال ساعت 23 اعضای شورای تامین در حضور سرزده و ضربتی در این مناطق حضور یافتند تا بابررسی میدانی برای حل مشکل معتادان متجاهر حاضر در این مناطق برنامه ریزی کنند.

دستگاه قضا با تمام توان پای کار مقابله با آسیب‌های اجتماعی است

موضوعی که "حیدری" معاون دادستان مرکز استان در جمع مسئولان شورای تامین صریح از آن سخن گفت و اظهار داشت: قطعا با حرف و قول کاری از پیش نمی‌رود بلکه باید متولیان در این بخش به صورت جدی ورود داشته و شاهد اقدام عملی باشیم.

وی ادامه داد: دستگاه قضایی با تمام توان در عرصه مقابله با آسیب های اجتماعی و اعتیاد پای کار آمده اما متولیان و مسئولان هم باید به وظایف خود در این حوزه به درستی عمل کنند و قطعا حرف و شعار هیچ دردی را دوا نخواهد کرد.

صحبت‌های قاطع "صالحی" و "حیدری" معاونین دادستان اراک نشان می‌داد دستگاه قضا عزمی جزم در برخورد با آسیب‌های اجتماعی و مقابله با اعتیاد دارد و آنچه مهم بود عمل و اقدام مدیرانی بود که نیمه شب برای رصد وضعیت در نقاط حاشیه و محروم و نیز پارک‌های محل تجمع معتادان حضور یافته بودند.

تولید محتوا به ویژه در بحث پیشگیری از اعتیاد دنبال می‌شود

"مهجوری" فرمانده سپاه اراک که در این بازدید شبانه براساس اقدامات شبانه روزی بسیج در محلات مختلف شهر اراک در مقابله با آسیب‌های اجتماعی گزارشات میدانی بسیاری ارائه می‌کرد با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در زمینه اعتیاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: مهم‌ترین بحث در پیشیگری از اعتیاد برگزاری کلاس‌های آموزشی به ویژه در مناطق کم‌تر برخوردار است که در این راستا معاونت اجتماعی آموزش‌های لازم در این زمینه را گذرانده‌اند و در نقاط مختلف شهر کلاس‌های آموزشی را برگزار می‌کنند.

وی افزود: در فضای مجازی بحث تولید محتوا به ویژه در بحث پیشگیری از اعتیاد دنبال می‌شود و در بحث درمان یکی از اساتید کشوری در نقاط محروم ساوه و حاشیه‌نشین ساوه اقداماتی را انجام داده بودند و قصد ما بر این است که این شخص از مرداد ماه در اراک مستقر شود که تاییدیه آن از بهزیستی اخذ شده است تا در بحث درمان به معتادان کمک شود.

بار اجرا بر دوش مدیریت شهری اراک

اما در این میان کار اجرایی بسیاری روی دوش مدیریت شهری اراک قرار گرفت، از روشنایی معابر و محدوده محل تجمع معتادان در چند نقطه همچون شهرک ولی‌عصر(عج)، خیابان داوران و... تا حل مشکل اسکان نیرو برای گشت‌های هدفمند و البته تعیین تکلیف برخی ساختمان های نیمه تمامی که به محلی برای تجمع معتادان و کارتن خواب ها بدل شده است.

ناامن سازی محله‌ها برای معتادان متجاهر و جمع‌آوری معتادان در اراک

"امیر هادی" فرماندار اراک و رئیس شورای تامین شهرستان اراک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در حاشیه این بازدیدها با اشاره به ناامنی برخی از مناطق و پارک‌های شهر اراک اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی از پارک‌ها و محله‌های شهر اراک مرکز تجمع معتادان متجاهر شده در خصوص ناامن سازی محله‌ها برای معتادان متجاهر و جمع‌آوری معتادان متجاهر از دو نقطه شهری محله‌های کم‌تر برخوردار شهر اراک به همراه اعضای شورای تامین شهر، شهردار، شورای اسلامی اراک  و افراد موثر در این زمینه از جمله بهزیستی بازدید صورت گرفت.

وی افزود: تصمیماتی در قالب ناامن کردن نقاط  شهر برای معتادان متجاهر که امنیت را برای خانواده‌‎ها تحت تاثیر قرار می‌دهد و آسیب وارد می‌کنند اتخاذ شد.

فرماندار اراک بیان کرد: هم اکنون در دو یا سه نقطه شهری اراک مصوبات این طرح به دستگاه‌های ذی‌نفع ابلاغ می‌شود به جهت اینکه مجری این طرح دستگاه‌های دیگری هستند محدودیت زمانی برای آنها ایجاد شده است که از 10 روز آینده ماموریت خود را شروع کنند.

هادی عنوان کرد: بعضی از اقدامات در زمینه اعتیاد به صورت بلند مدت در زمینه باز طراحی برخی از فضاهای شهری و بعضی از اقدامات به صورت کوتاه مدت بر پایه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در نقاط شهر که به صورت یک پکیج از این اقدامات است و باید در کنار یکدیگر انجام شود بنابراین زمان اجرای آنها متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر باید روی سه نقطه شهری تعیین شده وارد شد واقداماتی در این سه نقطه انجام شود و تا زمانی که وضعیت این سه نقطه مشخص نشود نقاط جدید تعریف نمی‌شود.

فرماندار شهر اراک تصریح کرد: به جهت تعیین عملکرد در این زمینه ظرف یک ماه آینده از نقاط تعیین شده بازدید انجام می‌شود.

 

به گزارش خبرنگار تسنیم، بعد از گذشت حدود 4 ساعت و بازدیدهای میدانی حوالی ساعت یک بامداد تقسیم کار به پایان رسیده بود اما کار مسئولان هنوز تمامی نداشت و آرام آرام مردمی که در این مناطق زندگی کرده یا در پارک‌ها برای تفریح حضور داشتند با دیدن مسئولان گلایه و مطالبه و درددلشان بازشد، از کودکی که با گلایه سرقت از خودروی دایی خود رئیس پلیس شهرستان اراک را مخاطب قرار داد و "معیریان" رئیس پلیس شهرستان اراک دقایقی را به گفت‌و‌گو با این کودک پرداخت تا گفت‌و‌گو با کارتن‌خواب‌ها از سوی مسئولان شهری اراک تا درخواست مردمی که مسئولان شهرستان اراک گوش شنوای مشکلاتشان بودند.

حال باید دید براساس وعده مسئولان و فرماندار اراک که برای دستورات و تصمیمات یک ماه فرجه در نظر گرفته شده آیا در پایان ضرب‌الاجل تعیینی مشکلات برطرف خواهد شد؟ و قطعا رسانه پیگیر این تصمیمات و اقدامات خواهد بود.

انتهای پیام/711/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon