فرونشست زمین در شرق استان کردستان نگران‌کننده شد

فرونشست زمین در شرق استان کردستان نگران‌کننده شد

استاندار کردستان گفت: موضوع فرونشست زمین در شرق استان بسیار نگران‌کننده است به طوری‌که هم‌اکنون آینده کردستان را می‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اسماعیل زارعی‌کوشا عصر امروز در جلسه مدیریت بحران استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار داشت: از جدیتی که در دوره جدید در ستاد مدیریت بحران استان شکل گرفته، قدردانی و امیدواریم این روند ادامه و جلسات استانی و شهرستان به صورت منظم برگزار شود.

وی به اهمیت مقوله آموزش در پیشگیری از بروز آتش‌سوزی‌ اشاره کرد و افزود: باید با تجمیع سوابق و استفاده از تجربیات سالیان گذشته و ظرفیت دهیاری‌ها آمادگی لازم برای مقابله با هر گونه حوادث و بحران را در استان داشته باشیم چراکه حلقه مفقوده این حوزه آموزش است.

استاندار کردستان بر ضرورت تدوین و به‌روزرسانی وظایف و دستورالعمل‌ها از طریق آموزش‌های "غیرحضوری" به دهیاران تأکید کرد و گفت: آموزش در همه حوزه‌ها از جمله این حوزه بسیار مهم بوده و انتظار می‌رود که ضمن در اولویت قرار گرفتن این امر مهم، اولویت‌ها و نیازمندی‌ها شناسایی و مشخص شود تا بر اساس اعتبارات  مدیریت بحران، کارها در طول سال پیگیری شود.

وی با تأکید بر اینکه شهرداران در محدوده شهرها و راه و شهرسازی استان در حریم شهرها طبق قانون وظایف خود را انجام دهند، تصریح کرد: داشتن سرعت عمل، آموزش نیروها و تعامل و هماهنگی بین دستگاه‌ها برای آمادگی و مقابله با هر گونه حوادث و حریقی در کردستان ضروری است.

زارعی‌کوشا در ادامه به سند سازگاری با کم‌آبی استان که توسط مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان تشریح شد، اشاره و اذعان کرد: موضوع فرونشست زمین در شرق استان بسیار نگران‌کننده است به طوری‌که هم‌اکنون می‌توانیم آینده کردستان را ببینیم! امروز همه ما نسبت به این حوزه مسئول و باید حساسیت داشته باشیم.

وی با طرح این سؤال که آیا سند یا کار مطالعه شده‌ای برای الگوی کشت در استان داریم، اظهار کرد: اگر چنینی سندی هم وجود دارد، نیازمند بازنگری و به‌روزرسانی بوده و اگر هم صورت نگرفته باید اجرا شود چراکه در برخی مناطق کردستان مشکلاتی وجود داشته که به الگوی کشت مربوط به می‌شود.

استاندار کردستان بر ضرورت تهیه سند نقشه جامع علمی و ضرورت داشتن و ارائه اطلاعات درست در هر حوزه‌ای به مخاطب تأکید و خاطرنشان کرد: در سفر اخیر رئیس‌جمهور مشکلات استان از جمله منابع آبی، تخصیص‌ها و مدیریت منابع آب به آیت‌الله رئیسی گزارش و به صورت مکتوب نیز ارائه شد و پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد.

وی با تأکید بر اینکه باید خودمان برای حل مشکلات استان تصمیم‌گیری کنیم، عنوان کرد: گرفتن تصمیمات درست نیازمند تعامل و همکاری مدیران استانی و داشتن آمار درست است، متأسفانه در هر حوزه‌ای آمارهای متفاوت می‌شنویم که نمونه آن را در مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان صمت کردستان به عینه شاهد بودیم به طوری‌که آمارهای رؤسای سابق و جدید این حوزه کاملاً با هم مغایرت داشت! در حالی‌که هر دو مدیر در این مجموعه کار می‌کردند.

استاندار کردستان با بیان اینکه تناقض آماری در حوزه‌های مختلف از چالش‌های جدی استان بوده و مشخص نیست که باید تا کی منتظر حل مشکلات بمانیم، ابراز داشت: اکثر مشکلات کنونی ناشی از تصمیم‌های نادرست و ناموقع بوده و از مدیران استانی انتظار می‌رود که کارگروه‌های این ستاد را جدی گرفته و سرشان را با پروژه و مراسم گرم نکنند چراکه دوره مسئولیت زودگذر و تصمیمات این حوزه در وضعیت زندگی تک تک مردمان استان تأثیرگذار  است.

نمایندگان مجلس تنها که برای سخنرانی، ضبط فیلم تبلیغاتی و پیگیری انتصابات ساخته نشده‌اند!

وی با تأکید بر اینکه مدیران استانی خلاءهای قانونی را به صورت شفاف بیان کرده تا از رئیس مجلس و مجمع نمایندگان کردستان پیگیری شود، گفت: نمایندگان مجلس تنها که برای سخنرانی، ضبط فیلم تبلیغاتی و پیگیری انتصابات ساخته نشده‌اند بلکه باید پیگیر خلاء قانونی باشند و برای یک بار هم که شده کاری را در حوزه خود انجام دهند!

زارعی‌کوشا در بخش پایانی سخنان خود خواستار برآورد هزینه و اولویت‌بندی خرید دستگاه پایش گرد و غبار برای شهرستان‌های استان شد و یادآور شد: بیمارستان سیار صحرایی شهید شیخ‌الاسلام در سنندج ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای استان بوده که در هر شرایطی می‌توانیم آن را مستقر و عمل جراجی فوق تخصصی در آن انجام و اکنون با ده‌ها میلیارد تومان نمی‌توان صاحب چنین بیمارستانی شد.

وی "عدم پیش‌بینی لازم برای نگهداری از داشته‌ها" را یکی از مشکلات مدیریتی خواند و بیان کرد: متأسفانه پروژه و ساختمان‌های زیادی احداث می‌شود اما برای نگهداریش هیچ فکری نداریم، اگر برای نگهداری و به روز رسانی ظرفیت و تجهیزات بیمارستان سیار صحرایی سالیانه اعتبار اختصاص ندهیم چندسال بعد با مشکل مواجه خواهیم شد.

استاندار کردستان با تأکید بر اینکه تصمیمات قاطع برای جلوگیری از ساخت سازه‌های ناایمن در استان گرفته شود، یادآور شد: نباید اجازه تکرار متروپل‌های دیگر در کردستان بدهیم، اگر زمین‌لرزه نسبتاً شدیدی در محلات حاشیه‌نشین‌ سنندج، سروآباد و مریوان اتفاق بیفتد شاهد بحران و فاجعه بزرگی خواهیم بود. در مریوان 10 هزار واحد مسکونی ناایمن داریم که با کوچک‌ترین حادثه بحران‌آفرین خواهد بود.

زارعی‌کوشا با تأکید بر اینکه فرمانداران برای دهیاران احکام متناسب با این حوزه را صادر کنند، ابراز داشت: جلوگیری از فعالیت شهربازی‌های غیراستاندارد نیز در دستور کار متولیان حوزه مربوطه قرار گیرد.

انتهای پیام/481/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon