تکذیب و تاییدهای آلودگی آب آشامیدنی گچساران / ۷ مکاتبه بیپاسخ و ۷ ماه خرابی دستگاه کلرزنی آبفا
در حالی که مدیر شبکه بهداشت و مدیر آب و فاضلاب شهرستان گچساران با سند و دلیل از آلودگی آب آشامیدنی مناطقی از این شهرستان میگویند، مقامات بالادست تلاش میکنند تا این موضوع مهم را کتمان کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سلامت و امنیت شهروندان در هر جامعهای دو خط قرمز غیر قابل عبور هستند؛ موضوعاتی که از وظایف اصلی مسئولان و از انتظارات اساسی مردم هستند.
در این بین "آب" یکی از پرمصرفترین کالا در هر خانواری است و اگر سلامت روی هر کالا یا ماده خوراکی دیگر قابل مماشات باشد در آب هرگز نمیشود سر سوزنی کوتاه آمد.
موضوع آلوده بودن آب آشامیدنی در برخی مناطق شهرستان گچساران مدتها از دغدغههای مردم این شهرستان بوده تا اینکه مدیر شبکه بهداشت گچساران بعد از اطلاع از این موضوع آن را بدون ملاحظهکاری مدیریتی در شورای سلامت مطرح کرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گچساران گفت: ما نیروهایمان را فرستادیم و آزمایش گرفتند، آب منطقه باغ فردوس و رودخانه کمبل به طور کامل آلوده است و مردم از این آب میخورند و نمیشود ساکت بود.
سید طاهر حسینی در شورای بهداشت شهرستان گفته بود: بیش از 100 روستای این شهرستان آبی را مصرف میکنند که استانداردهای لازم را ندارد و حتی کلرزنی هم نمیشوند!
وی با بیان اینکه فاضلاب شهر گچساران به رودخانه کمبل میریزد، تصریح کرد: تصفیهخانه فاضلاب قبل از رود کمبل فقط یک اسم است و آزمایشات ما از پساب این تصفیهخانه نشان میدهد که آب آلوده وارد این رودخانه میشود.
حسینی افزود: سلامت مردم شوخیبردار نیست و وظیفه ما هشدار دادن و بیان این مسئله است و با جدیت پیگیر هستیم آب و فاضلاب به این موضوع ورود کند و کلرزنی آب روستاها را حداقل انجام دهد.
متولی سلامت گچساران از نصب تابلوهای هشدار آلوده بودن آب روی چشمه و رودخانه این مناطق خبر داد و گفت که این تابلوها کنده شدند و الان نیستند!
به گزارش تسنیم، در جلسه شورای سلامت گچساران بعد از گزارش مدیر شبکه بهداشت گچساران، فرماندار از مدیر آب و فاضلاب گزارش خواست که او هم با تایید حرفهای مدیر شبکه بهداشت گفت: بیش از هفت نامه را به مدیرعامل شرکت آبفای استان نوشتم و گفتم که دستگاههای کلرزنی ما خراب هستند اما توجهی نشد.
مدیر آبفای گچساران البته تعداد روستاهایی که آب آنها گندزدایی نمیشود را حدود 50 مورد اعلام کرد در حالی که در گزارش شبکه بهداشت این آمار بیش از 100 روستا اعلام شد.
اختلاف روی آمار 50 یا 100 روستا محروم از آب سالم درحالی است که اصل موضوع به حاشیه رفته است و چگونه است که مدیرعامل آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد به هفت نامه مدیر شهرستانیاش پاسخ نداده است؟ آیا سلامت مردم برای این مدیر استانی مهم نیست؟
بدتر از همه اینها کتمان این حقیقت از سوی مدیرعامل آب و فاضلاب و آن بیانیهای است که بیش از هر چیزی مردم گچساران را ناراضی و عصبی کرده است.
اسفندیار برخه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با تسنیم با رد آلودگی آب روستاهای گچساران در یک بیانیه گفته است که کلرزنی آب روستاها را دستی و سنتی انجام میدهیم.
او همچنین خطاب به فرماندار گچساران گفته که هیچ نامهای مبنی بر خرابی دستگاه کلرزنی دریافت نکرده است.
جالبتر از همه اینها، کتمان و تکذیبهای عجیب و غریب مسئولان استانی است؛ بعد از آن بیانیه مدیر روابط عمومی آبفای استان که گزارش مدیر آبفای گچساران را تکذیب کرد.
رئیس مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با رد گزارشات مدیر شهرستانیاش به تسنیم گفت: آب خود شهر دوگنبدان( مرکز شهرستان گچساران) مشکل آلودگی ندارد فقط در برخی زمانها کلر باقی مانده آزاد در حد استاندارد نبوده که همکاران تذکر دادهاند و خواستار کلرزنی مطلوبتر شدند.
محمد مهدی بانشی تصریح کرد: آلودگی چشمههای اطراف شهر بوده نه آب لولهکشی که آن هم تذکر داده و تابلوی برای "آشامیدن مناسب نیست" نصب شده است.
او البته به آلودگی و عدم گندزدایی آب آشامیدنی روستاهای شهرستان گچساران اشاره نکرد.
اینها درحالی است که فرماندار گچساران در مکالمه تلفنی با مدیرعامل آبفای کهگیلویه و بویراحمد، گفت: هفت نامه مدیر شهرستانی شما روی میز من گذاشته است و چطور حداقل معاون شما پاسخی به این مکاتبات نداده و در این چندماه فکری نکردید.
فرماندار گچساران با بیان اینکه اسناد و نمونههای آزمایشی شبکه بهداشت را بررسی کردم، تصریح کرد: این موضوع در شان یک شهرستان نیست که ماهها دستگاه کلرزنی آب آشامیدنی برخی روستاهای آن خراب باشد و اقدامی نشود و اینگونه سلامت مردم تهدید شود.
روانبخش دیهیم افزود: مسئولان آبفا باید هر چه سریعتر برای کلرزنی و گندزدایی آب شهر دوگنبدان و روستاهای شهرستان گچساران اقدام کنند و من از مدیرعامل آبفا خواستم که به شهرستان بیاید و از نزدیک مشکلات آب آشامیدنی را ببیند.
وی تصریح کرد: آلودگی در حدی است که حتی کشت محصولات کشاورزی هم خطرناک است و آن را ممنوع کردیم چرا که بر اساس گزارشات شبکه بهداشت شهرستان برخی میکروبهای مقاوم وجود دارند که از راه محصولات کشاورزی که با آب آلوده یا فاضلاب آبیاری میشوند وارد بدن انسان میشوند.
به گزارش تسنیم، وقتی مدیران شبکه بهداشت گچساران و همچنین مدیر آب و فاضلاب و فرماندار این شهرستان آلودگی آب روستاها و خرابی چندماهه دستگاه کلرزنی و گندزدایی نامطلوب آب شرب مردم را تایید میکنند، مسئولان استانی بهتر است به جای تکذیب و کتمان، فکری به حال سلامت آب آشامیدنی این منطقه بکنند.
انتهای پیام/ن