استان مرکزی در پیری جمعیت روی سکوی دوم کشوری ایستاد
درحالی سیر صعودی و پرسرعت استان مرکزی به سمت پیری جمعیت میرود که مدیرکل بهزیستی استان مرکزی میگوید: استان مرکزی در پیری به رکورد دوم کشور رسید.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم ازاراک، میانگین جمعیت با سن بالا مشکلات قابل توجهی را به دنبال دارد به طوری که در کشورهایی که جمعیت بازنشستگان آن نسبت به جمعیت جوان زیاد شود مراقبت از افراد سالخورده و سالمند سختتر شده و مطالعات نشان میدهد که پیری جوامع میتواند تهدیدی برای اقتصاد در سراسر جهان باشد و دولتها باید با سیاستهای مناسب به رفع این مشکلات بپردازند.
موضوع سالمندی چالش بزرگ جامعه امروزی است که سازمان جهانی بهداشت به آن توجه ویژه دارد و باید توجه کرد که تلاش برای افزایش جمعیت جوان کشور سبب رشد و توسعه یافتگی کشور میشود به همین سبب باید تدابیر لازم در این راستا اندیشیده شود.
طبق آخرین آمار، استان مرکزی دومین استان پیر کشور است که این آمار مسئولیت مسئولان استان را سنگین میکند و باید دغدغه بیشتری را برای رفاه حال سالمندان داشته باشند زیرا سالمندان گنجینه گرانبهای یک جامعه هستند.
سالمندی پدیدهای با ابعاد پیچیده فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مذهبی است و از جنبههای مختلفی قابل توجه است و سالمندی علاوهبر اینکه در جنبه زیستشناسی انسان تاثیر میگذارد در زندگی اجتماعی، خانواده و رابطه او نیز تغییراتی به وجود میآورد.
تبعات سنگین سالمندی در جامعه در استان
"بهروز مرادی" کارشناس روانشناسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت سالمندان و مراقبت از آنها گفت: سالمندی به عنوان یک پدیده طبیعی در زندگی و مراحل رشد انسانی است و باید یک سالمند در کنار خانواده و به دور از هرگونه انزوا زندگی کند و از خدمات سالمندی از جمله روانشناسی سالمندی، مراقبتهای سالمندی، تغذیه سالمندی و غیره در کنار خانواده خود بهرهمند شود.
وی افزود: سالمندان در شرایط سنی حساسی قرار دارند که در این دوره نیازمند توجه و مراقبت ویژه هستند به همین سبب نزدیکان آنها به ویژه فرزندان باید با مراقبت از پدر و مادر سالمند خود محیط آرام و به دور از تنش برای آنها فراهم کنند.
کارشناس روانشناسی ادامه داد: شمار سالمندان در جامعه ما و به دنبال آن در استان به سرعت رو به افزایش است که این موضوع نیازمند تدبیر ویژه مسئولان برای افزایش نسل جوان جامعه و فراهم کردن شرایط زندگی مطلوب و بدون دغدغه برای سالمندان است.
مرادی تصریح کرد: سالمند در معرض انواع بیماریهای جسمی و روحی قرار میگیرد به همین سبب باید با سالمندان به گونهای برخورد شود که احساس ارزشمندی کنند و خود را محور خانواده بدانند و اعضای خانواده نیز باید از تجربه و خردمندی سالمندان استفاده کنند.
وی افزود: تغییراتی که در دوره سالمندی ایجاد میشود میتواند پدیدهای به نام طرد اجتماعی را به همراه داشته باشد در حالیکه پس از 60 سالگی انسان وارد مرحله جدیدی از زندگی میشود و پس از داشتن کولهباری از تجربه و مهارت باید در جایگاه مناسبی از او بهره برد.
کارشناس روانشناسی عنوان کرد: فعالسازی سالمندان در عرصههای مختلف اجتماعی، ضرورت داشتن تفریحات، اشتغال متناسب با دوره سالمندی و سایر موارد باید مورد توجه مسئولان باشد و برنامه جامعی در این زمینه درنظر گرفته شود.
دومین استان پیر کشور
"محمد زیدوند" مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به ارائه خدمات به سالمندان گفت: 183هزار و 492 سالمند در استان داریم که با توجه به اینکه استان مرکزی دومین استان پیر کشور است تاکنون اقدامات مختلفی در این راستا انجام شده است.
وی افزود: "سند ملی سالمند کشور" به دستگاههای عضو ابلاغ شده و مطالبهگری و پیگیریهای لازم در راستای اجرای وظایف دستگاهها انجام میشود، تعداد 226 سالمند در مراکز نگهداری سالمندان نگهداری میشوند و بانک اطلاعاتی سالمندان در استان تهیه شده است.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به وضعیت کودکان بیسرپرست و بدسرپرست گفت: کودکان بیسرپرست و بدسرپرست فاقد اقوام و خانواده موثر در خانههای کودکان و نوجوانان نگهداری، مراقبت و ساماندهی میشوند و از همه امکانات تحصیلی، تربیتی، آموزشی، رفاهی ،حقوقی و سایر موارد بهرهمند میشوند که در استان در حال حاضر تعداد 5 خانه دولتی و غیردولتی در این راستا فعالیت دارند.
وی افزود: کودکانی که بر اساس قانون والدین آنها شرایط سلب حضانت را ندارند قابلیت واگذاری به خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی را ندارند و به عبارتی پدر یا مادر یا جد پدری توانایی و صلاحیت نگهداری از کودک را داشته باشند در این صورت کودک قابل واگذاری نیست، تقریبا همه فرزندان شرایط واگذاری دارند اما برخی کودکان به سبب شرایط سنی متقاضی فرزندخواندگی ندارند.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: شیرخوارگاهها و خانههای کودکان و نوجوانان مکلف و موظف به انجام و پیگیری همه امور مراقبتی و تربیتی فرزندان هستند که با تمام توان در این راستا قدم برمیدارند.
زیدوند تصریح کرد: امورات بهداشتی و درمانی، آموزشی و فرهنگی، تحصیلی، اوقات فراغت، حرفهآموزی، استعدادیابی، حقوقی و قضایی، مددکاری و حمایتی، مراقبتهای عاطفی و روانی و غیره از اهم فعالیتها است که این مهم از طریق مشارکت ارگانها و سایر دستگاهها، مشارکت مردمی و از محل اعتبارات بهزیستی کشور به صورت توام اجرا و تحقق مییابد.
انتهای پیام/713/ی