خراسان شمالی پنجمین استان کشور در آمار اعتیادبه مواد مخدر است/ ۷ درصد جمعیت درگیر اعتیاد
طبق آمار یکی از مشکلاتی که خراسان شمالی را از شاخصهای توسعه دور کرده است، بحث اعتیاد به مواد مخدر است که جمعیتی در حدود ۹۰هزار نفر را شامل میشود که بیانگر آلوده شدن ۷ درصد جمعیت استان به این پدیده شوم است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، طبق آمار یکی دیگر از مشکلاتی که خراسان شمالی را از شاخصهای توسعه دور کرده است، بحث اعتیاد است. اعتیاد به مواد مخدر در خراسان شمالی در مقایسه با دیگر استانها از وضعیت نامطلوبی برخوردار است زیرا علاوه بر فراوانی شیوع اعتیاد تعداد خرده فروشان مواد نیز افزایش پیدا کرده است.
با نگاهی به مراکز ترک اعتیادی که در استان مهیا شده و در راستای دور کردن معتادین از این آسیب خانمانسوز خدمات ارائه میدهند، اما این مراکز جای اقدامات پیشگیرانه در بین عموم مردم و بخصوص جوانان استان را نمیگیرد.
باید این نکته را متذکر شد که در سایه افزایش آمار معتادین به مواد مخدر که جمعیتی در حدود 90هزار نفر را در استان شامل میشود، به همان میزان نیز آمار دزدی و سرقت نیز افزایش پیدا میکند. بنا به آمارها بیشترین زندانیان در استان بعد از سرقت و جرائم علیه اشخاص، افرادی هستند که در رابطه با موادمخدر دستگیر شدهاند و این خود زنگ خطری این استان محروم است.
رفع این معظل اجتماعی در استان حرکت همه جانبه دستگاههای مرتبط در حوزه اعتیاد را میطلبد و باید مسئولین امر با هر آن چه در توان دارند به پیشگیری و مبارزه اقدام کنند و نباید نسبت به این آسیب اجتماعی بزرگ بیاعتنا بود.
خراسان شمالی پنجمین استان کشور در اعتیاد به موارد مخدر است
محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی چندی پیش در نشیت شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی توجه به مسائل فرهنگی و اشتغال جوانان را از مهمترین راهکارهای مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: اگر در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی، برنامهریزی دقیقی انجام گیرد بسیاری از آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد کاهش مییابد.
حسیننژاد با اشاره به دو بخش پیشگیری و مبارزه در حوزه اعتیاد در استان، گفت: ارائه برنامههایی از جمله اشتغال و توجه به سلامت بهبود یافتگان از اعتیاد ضروری است تا در آینده شاهد بیکاری و انحراف بهبود یافتگان از اعتیاد نباشیم.
وی افزود: متاسفانه خراسان شمالی پنجمین استان کشور است که دارای آمار بالایی در حوزه اعتیاد است و اگر تنها به اقدامات نیروهای انتظامی و اطلاعاتی اکتفا کنیم نتیجهای نخواهیم گرفت زیرا این موارد زمانی مفید خواهند بود که ما مسائل فرهنگی را در سطح جامعه نهادینه کرده باشیم.
حسین نژاد در پایان تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم با برنامهریزی دقیقتری موضوع مبارزه با مواد مخدر را پیگیری کنیم تا شاهد کاهش آمار اعتیاد در استان باشیم.
30 میلیارد ریال به بهبود یافتگان از اعتیاد تسهیلات خود اشتغالی اعطا شد
احسان حسینی معصوم، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در گفتوگو با تسنیم با اشاره ارائه خدمات به مددجویان معتاد خراسان شمالی، اظهار داشت: در حوزه فعالیتهای درمانی و بازتوانی اعتیاد، سال گذشته حدود 46 درصد افزایش خدمات داشتهایم که امیدواریم بتوانیم در کاهش آمار اعتیاد در استان نقش مهمی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مواد مصرفی در استان بیشتر سنتی است، افزود: استان خراسان شمالی در بحث اعتیاد بین استانهای اول کشور قرار دارد. همچنین در حال حاضر تعداد 12 مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی ویژه آقایان در شهرستانهای بجنورد، فاروج، اسفراین، شیروان ، مانه وسملقان و راز جرگلان و تعداد سه مرکز اقامتی میان مدت ویژه بانوان در بجنورد و شیروان فعالیت دارند.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی با اشاره به خدمات ارائه شده به معتادین گفت: بهزیستی استان برای کاهش آسیب به معتادانی که قادر و یا حاضر به ترک دائم نیستند خدماتی از قبیل مشاوره و نمونه گیری جهت انجام آزمایش HIVو ارائه خدمات بهداشتی اولیه شامل پانسمان، ارجاع به مراکز بهداشتی و... را ارائه می دهد.
حسینی معصوم در پایان به تسهیلات اعطائی به بهبود یافتگان اشاره کرد و افزود: سال گذشته بهزیستی استان 30 میلیارد ریال به بهبود یافتگان از اعتیاد تسهیلات خود اشتغالی پرداخت کرد.
میانگین سنی اعتیاد در این استان 33 سال است
ابوالفضل شریفی، مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز با بیان اینکه زنگ خطر اعتیاد در خراسان شمالی جدی است، با بیان اولویتهای ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: انجام اقدامات فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد از اولویتهای این ستاد است که موفقیت در این حوزه در گرو بهره گیری از ظرفیت موسسات مردم نهاد و نیکوکاران این حوزه است.
وی افزود: در راستای مبارزه با مواد مخدر نباید محدود به یک اداره و یا مجموعه باشیم بلکه با بهره گیری از ظرفیت مجموعههای فرهنگی و مردمی میتوان به بسیاری از آسیبهای اجتماعی غلبه کرد.
شریفی با اشاره به ظرفیت مدارس و معلمان در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و بخصوص اعتیاد گفت: در جهت اقدامات فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد، طرح یاریگران زندگی با همکاری آموزش و پرورش به اجرا درآمده است که در این طرح معلمان و انجمن اولیا نقش مهمی برای پیشگیری از اعتیاد در بین دانش آموزان و نوجوانان دارند.
وی با اشاره به سن اعتیاد در کشور افزود: میانگین سن اعتیاد در کشور 24 سال است اما با توجه به اینکه خراسان شمالی جزو استانهایی با میزان بالای اعتیاد است ولی میانگین سنی اعتیاد در این استان 33 سال است.
مدیرکل روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: مواد مخدر مصرفی در این استان بیشتر از نوع سنتی است اما باید علاوه بر پیشگیری از اعتیاد از ورود مواد مخدر صنعتی و رواج آن در استان نیز جلوگیری گردد.
وی در پایان اظهار داشت: با توجه به بررسیها میزان شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال 7.21 درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت را بانوان استان تشکیل میدهند.
با این حساب، حدود 90 هزار نفر از حمعیت خراسان شمالی درگیر مساله اعتیاد هستند که این آمار در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته و نیازمند بررسی و درمان است.
انتهای پیام/314/ی