جولان پلنگ در روستای کیاآباد رودبار/ تیم‌های محیط‌زیست برای جلوگیری از خسارت پای کار هستند

جولان پلنگ در روستای کیاآباد رودبار/ تیم‌های محیط‌زیست برای جلوگیری از خسارت پای کار هستند

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودبار با اشاره به جولان پلنگ در روستای کیاآباد شهرستان رودبار گفت: تیم‌های محیط‌زیست برای جلوگیری از خسارت پای کار هستند و جای نگرانی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، پیرو اخبار واصله مبنی بر مشاهده یک قلاده پلنگ در روستای کیاآباد تخت از توابع بخش رحمت‌آباد شهرستان رودبار توسط مردم محلی و حمله پلنگ به احشام موضوع را از محیط‌زیست استان پیگیری کرده و با رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودبار تماس گرفتیم.

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودبار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با بیان اینکه مشاهده پلنگ در روستای کیاآباد تخت شهرستان رودبار مربوط به هفته گذشته است اظهار داشت: پیرو اطلاع‌ مردم مبنی بر مشاهده پلنگ در روستا و حمله به گوسفندان همکاران در منطقه حضور یافتند و چند لاشه گوسفند در منطقه مذکور مشاهده شد.

علی فرهی با بیان اینکه البته لاشه‌ها  از بین رفته بود و آثار زیادی از آن باقی نمانده بود خاطرنشان کرد: تا امروز هم به طور مجدد پیگیری‌های لازم انجام شد و در منطقه‌ای که پلنگ توسط مردم محلی دیده شده بود دوربین تعبیه کردیم اما تاکنون پلنگ در منطقه مشاهده نشده است.

وی با بیان اینکه به دلیل وجود لاشه‌‌ احشام در روستا و همچنین براساس بررسی کارشناس محیط‌زیست حضور پلنگ در روستا کیاآباد تخت صحیح است ابراز داشت: برای پیگیری تلفات صورتجلسه‌ای تنظیم و آن را تحویل مسئولان استانی داده و در تلاش هستیم تا جلو ضرر و زیان گرفته شود.

فرهی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات محیط‌زیست برای زنده‌گیری این حیوان به جهت رفع نگرانی مردم روستا تصریح کرد: طبیعتاً حیات وحش، قلمرو حیوانات است و ممکن است پلنگ به روستا بیاید اما مدت زیادی در روستا نمی‌ماند و نیازی به زنده‌گیری و رهاسازی این حیوان نیست.

وی گفت: از آنجایی که منطقه حضور پلنگ ثابت نیست محیط‌بانان نمی‌توانند در یک نقطه استقرار یابند اما به شکل شبانه‌روز پای کار هستند تا جلوی خسارات را بگیرند؛ گرچه وجود پلنگ سبب رعب و وحشت در مردم روستا شده اما مسئولان و اکیپ محیط‌زیست شبانه‌روز پای کار هستند و جای نگرانی نیست.

فرهی با اشاره به کمبود محیط‌بان در شهرستان رودبار با وجود وسعت آن افزود: رودبار با وجود 28 هزار هکتار منطقه‌ حفاظت شده و 65 هزار هکتار منطقه شکار ممنوع 5 محیط‌بان دارد و امیدواریم در استخدام‌های بعدی نیروهای بیشتری برای این حوزه جذب و از این طریق به حفظ محیط‌زیست شهرستان کمک شود.

به گزارش تسنیم، این نخستین بار نیست که شاهد حضور پلنگ در روستاهای گیلان و نگرانی مردم از این بابت هستیم به‌ طوری که دی‌ماه سال گذشته نیز تصاویری از حضور پلنگ در ارتفاعات رودبار توسط دوربین‌های تعبیه شده توسط یگان حفاظت محیط زیست رودبار در منطقه دیلمان و درفک به ثبت رسید.

همچنین هفته گذشته نیز مأموران یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان املش توسط دوربین تله‌ای نصب شده در ارتفاعات املش موفق به تصویربرداری از یک قلاده پلنگ نر در ارتفاعات این شهرستان شدند و این در حالی است که شهرستان املش فاقد مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط‌زیست است.

با توجه به اینکه برخی از مناطق استان گیلان زیستگاه حیات وحش امنی برای گونه‌های بسیار ارزشمندی از جمله مرال، گوزن، شوکا، پلنگ، خرس قهوی، گرگ و گراز است لذا حفاظت از این گونه‌ها و در مقابل حفاظت از جان و مال مردم در برابر حیوانات وحشی نظیر پلنگ نیازمند ارائه آموزش‌های لازم به بومیان این مناطق است.

پلنگ که از دیرباز تاکنون در برخی از مناطق استان گیلان نیز سکونت گزیده یکی از گونه‌های حمایت شده و بزرگترین گربه‌سان وحشی کشور است و با توجه به کاهش جمعیت و کاهش محدوده زندگی این حیوان وحشی نام آن در فهرست گونه‌های «در مرز تهدید به انقراض» قرار گرفته است.

تداخل روز افزون زیستگاه انسان و پلنگ و تجاوز به قلمرو این حیوان متأسفانه باعث بروز حوادث ناگواری شده که در نهایت منجر به کشته شدن پلنگ و یا خسارت به جان و مال مردم می‌شود که نمونه آن حمله یک قلاده پلنگ در آذرماه سال 99 به چوپانی در ییلاقات بالادست شهرستان فومن بود.

حیات وحش بی‌شک زیستگاه حیوانات و قلمرو آنان است اما تداخل روستاهای استان گیلان با زیستگاه حیوانات به‌ویژه حیوانات وحشی و در معرض انقراض می‌طلبد تا آموزش نحوه برخورد با این حیوانات به ساکنان روستاهای این مناطق به‌طور ویژه در دستور کار محیط‌زیست قرار گیرد.

انتهای پیام/614/ن

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon