عنقا: ساترا مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کور نکند/سابقه جبلی نویدبخش حل شدن ماجراست

عنقا: ساترا مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کور نکند/سابقه جبلی نویدبخش حل شدن ماجراست

حامد عنقا در واکنش به درخواست کمک ساترا از ۲۰ نهاد فرهنگی برای تعلیق پلتفرم‌ها گفت:« چرا دوستان مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کوری می‌کنند که باید در نهایت با قیچی بریده شود؟ مگر این سازمان‌ها بوجود نمی‌آیند که گرفتار گره کور نشویم؟»

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ به تازگی نامه‌ای که ساترا خطاب به 20 نهاد فرهنگی و امنیتی برای مواجهه با پلتفورم‌های فضای مجازی ارسال کرده به صورت گسترده در رسانه‌ها منتشر شد. نامه‌ای که در آن رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر خواستار برخورد با وی‌اودی‌هایی است که به گفته او قوانین مربوطه را رعایت نمی‌کنند.

حامد عنقا، تهیه‌کننده سریال «آقازاده» در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم و در واکنش به این موضوعات بیان کرد: تهیه‌کنندگان، مدیران پلتفرم‌ها و همه دست اندرکاران این حوزه، کار در فضای بی‌قانونی را تائید نمی‌کنند. اما فضایی که طی چند ماه اخیر در ساترا بوجود آمده، محل درنگ جدی است. برای این که همکاری پلتفرم ها و ساترا، یکی - دو ماهه نیست و وارد سابقه سومین سال می‌شود. ساترا که تغییر نکرده‌است؛ مدیران پلتفرم‌ها هم تغییر نکرده‌اند. سوال اصلی این است: چه شد که این اتفاق افتاد؟

او ادامه داد: این که فکر کنیم همه اتفاقات در یک طرف پلتفرم و سازنده محتوا افتاده و این طرف نقص نداشته، عین یکسویه نگری است. با این حال نامه اخیر، یک پالس خطرناک و عاری از دلسوزی به یک جامعه چند هزار نفری که در پلتفرم‌ها مشغول فعالیت هستند و در نهایت جامعه مفصل مخاطبان است.

عنقا به مطلب روزنامه کیهان در قبال عملکرد ساترا اشاره کرد و گفت:روزنامه کیهان مطلب بسیار خوبی منتشر کرده که قابل تامل است. این روزنامه نکته درستی را گوشزد کرده که شما دارید برای بخش خصوصی ایجاد خطر می‌کنید و کاری می‌کنید که بخش خصوصی از این میدان هم خارج شود و در نهایت به جای هم افزایی داریم فاصله‌ها را بیشتر می‌کنیم.

این نویسنده و تهیه کننده تلویزیون که در فضای وی‌اودی‌ها نیز فعال است،  بیان کرد: بنظر من، وی او دی ها نه تنها رقیب تلویزیون نیستند بلکه در همان میدان، به شکلی دیگر فعالیت می‌کنند. خانواده‌هایی که «جیران» و «مهمونی» می‌بینند، همان کسانی هستند که «برف بی صدا می بارد » و «مستوران» را هم می‌بینند. این‌ها همه سبد فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است. چرا بر طبل دو قطبی می‌کوبیم و چه بهره‌ای از آن می بریم؟ هیچ.

او ادامه داد: مگر وی اوی دی ها فرصت ارزشمندی برای سازمان صدا و سیما نیست تا بتواند از طریق آن‌ها وفاق و هم‌افزایی در جامعه ایجاد کند؟ چرا باید یک عده، خواسته یا ناخواسته، فرصت‌ها را تبدیل به تهدید کنند؟

عنقا با بیان این که بیشترین سود از این دعوا را جریان مخالف نظام فرهنگی جمهوری اسلامی ایران می‌برد، گفت: این‌ها بهانه‌هایی است که مدام به دستگاه رسانه‌ای دشمن داده می‌شود؛ برای این که علیه جمهوری اسلامی محتوای منفی تولید کنند. متاسفانه گاهی خواسته یا ناخواسته داریم خلاف وحدت و وفاق در جامعه عمل می‌کنیم.

او همچنین گفت: اگر پلتفرم‌ها محتوایی را منتشر کنند که خلاف عفت عمومی باشد،دستگاه قضا خودش به ماجرا ورود می‌کند. این که این کار را انجام نداده‌اند، پس این جرم‌انگاری صرفا به جریان‌های اداری بین آن‌ها برمی‌گردد.

عنقا با یادآوری مسئولیت ساترا گفت: روزی که ساترا بوجود آمد تا مدت‌ها توانست با تعامل درست با صاحبان محتوا و پلتفرم‌ها کار را پیش ببرد. امروز هم اگر واقعا دغدغه نظام جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، باید بر همان اصول حرکت کند. ساترا بوجود آمد که فارغ از تغییر دولت‌ها و گرایش فکری آن‌ها، یک مرکز فراجناجی و فراگروهی باشد. این سازمان با ساز و کاری فراتر از ارشاد برای ساخت و پخش سریال‌ها بوجود آمد تا این حواشی ایجاد نشود. اما بنظر می‌رسد ساترا نقش حمایتی و بنیادی خود را فراموش کرده‌است.

او با اشاره به نقش ساترا در رفع مشکل سریال‌هایی چون «می خواهم زنده بمانم» و «زخم کاری» افزود: چرا حالا برخی مسائل پلتفرم‌ها را تبدیل به گره کور در کف جامعه می‌کنند که باید در نهایت با قیچی بریده شود؟ مگر این سازمان‌ها بوجود نمی آیند که گرفتار گره کور نشویم؟

عنقا ادامه داد: من به عنوان کسی که عضو پروانه ساخت سریال‌های خانگی بوده‌ام، می‌توانم شهادت دهم گاه میزان تنش بین اعضا و کسانی که می‌خواستد محصول تولید کنند به بالاترین سطح خود می‌رسید. اما در نهایت خودمان به یک وفاق می‌رسیدیم. این اتفاق زمانی که به عنوان تهیه کننده «آقازاده» با شورای پروانه نمایش سر و کار داشتم ، هم رخ می‌داد. در نهایت دو طرف می‌فهمیدیم همه در یک مسیر هستیم و باید به همگرایی برسیم.

این تهیه کننده در بیان نظرش پیرامون چگونگی ورود پیمان جبلی، رئیس صدا و سیما به این موضوع گفت: آقای جبلی، رئیس رسانه ملی است. کلمه ملی بار معنایی فراوان دارد؛ یعنی همه مردم فارغ از قومیت، رنگ، لهجه، زبان، گرایش فکری، مذهبی و ... یک ملت هستند. آن‌ها همان کسانی‌اند که در بزنگاه‌های مختلف پای نظام می‌ایستند. سابقه آقای جبلی در رسانه این نوید را می‌دهد که ماجرای اخیر را به سمت درستی پیش ببرد و در نهایت تهدید را تبدیل به فرصت کند.

او در پاسخ به این سؤال که به هر حال برخی پلتفرم‌های غیر قانونی، به راحتی محتوای نامناسب در اختیار مخاطب قرار می‌دهند، با بیان اینکه برخی خواسته یا ناخواسته دارند ریشه فرهنگی نظام جمهوری اسلامی را به سمت خشک شدن پیش می‌برند و امیدوارم دوستان متوجه این مساله مهم باشند، گفت: اگر ساترا واقعا دغدغه جامعه دارد، باید با سایت‌ها و پلتفرم‌های بی‌مجوز ِغیرقانونی مقابله کند نه این که روبروی پلتفرم‌های قانونی بایستد. این پلتفرم‌ها، حداقل برای والدین این آرامش خاطر را دارند که می‌دانند فرزندان‌شان با نظارت آن‌ها، محتوای سالم تماشا می‌کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران