ساختار مدیریت بحران کلانشهرها کارآمد نیست
معاون هماهنگی و برنامه ریزی مجمع کلانشهرهای کشور گفت: ساختار موجود در مدیریت بحران در کلانشهرها کارآمد نیست و باید در این زمینه برنامهای ویژه تدوین شود.
به گزارش خبرگزاری تسینیم از مشهدمقدس ، مرتضی جعفری، صبح امروز در نشست تخصصی مدیران بحران کلان شهرهای کشور با بیان اینکه در برنامه توسعه کشوری به ایجاد مدیریت یکپارچه شهری تاکید میشود اظهارداشت: به نظر میرسد، ساختار موجود در مدیریت بحران کارامدی مناسبی در پی نداشته که باید به این موضوع توجه شود، ایجاد پایگاه مدیریت دانش میتواند به مدیران و تصمیمگیران در وضع قوانین کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: بحث آموزش به کارکنان و آحاد جامعه، یکی از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد، که خوشبختانه این برنامه ریزی انجام شده که بتوانیم مصوبات کارآمدی داشته باشیم.
وی گفت: بحران را به طور معمول مساوی اقدام بعد از یک حادثه میدانیم، اما آینده نگری و تبدیل بحران به یک فرصت برای ارایه خدمات مهم است و این میسر نخواهد بود مگر اینکه مدیریت یکپارچه باشد.
به گفته جعفری، استفاده از شرکتهای دانش بنیان برای مقابله و آیندهنگری در بحث بحران است، از فرصتهایی که در برنامه هفتم توسعه داریم، تدوین برنامههای مرتبط با مدیریت بحران است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مدیریت بحران پدافند پیشگیرانه از اهمیت بالایی برخوردار است
مهدی ناصحی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات در حوزه مدیریت شهری، نحوه مواجه با بحرانهایی است که به وجود می آید گفت: از مجموع بحرانهایی که در کشورهای مختلف اتفاق میافتد، حجم زیادی از این بحرانها را در کشور داریم که تقریبا هربلای طبیعی و غیر طبیعی در ایران اتفاق افتاده، از این جهت مدیریت بحران و پدافند غیر عامل موضوع روزمره ما است.
وی با بیان اینکه 316خدمت به مردم میدهیم که 40مورد این خدمات به طور مستقیم است، ادامه داد: سطح ارتباط با مردم خیلی بالا است اگر مدیریت بحران در سطح این تماس و ارتباط نباشد، بحران ساعتی است حتی یک باران ساده میتواند چالشبرانگیز بشود، اگر به موقع توجه نشود.
ناصحی ادامه داد: متاسفانه در حوزه مسائل پیشگیرانه نمیتوان گزارشی داد و همیشه بعد از بحران مسائل پیشگیرانه مورد اهمیت واقع میشود و خودش را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه در دنیا موصوع مدیریت بحران پدافند پیشگیرانه بسیار پراهمیت است و بسیار نیروهای متخصصی در این زمینه وجود دارد، افزود: یک نکته ای دیگر در کلانشهرها آثار حاصل از مدیریت بحران بین المللی است اگر کوچکترین بحرانی در کشور رخ دهد،آثار بین المللی دارد، مدیریت بحران و پدافند یک پروژه و برنامه نیست، بلکه روح حاکم در تمام فعالیتها و در تمام حوزهها است و این باید برای مدیران نهادینه شود.
انتهای پیام/282/ن