شناورها در صید غیرمجاز ترال در خلیج فارس استان بوشهر توقیف میشوند/ آغاز طرح دریابست
مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر با اشاره به اینکه صید ترال در آبهای خلیج فارس صدمات جبرانناپذیری به ذخایر آبزیان وارد کرده است گفت: شناورهایی که در خلیج فارس اقدام به صید غیرمجاز ترال میکنند توقیف و از صید آبزیان محروم میشوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، همجواری استان بوشهر با خلیج فارس ظرفیتهای مهمی در عرصههای گوناگون اقتصادی و سرمایهگذاری فراهم کرده است.
استان بوشهر با داشتن طولانیترین مرز دریایی با خلیج فارس زمینه اجرا طرحهای مختلف اقتصادی و سرمایهگذاری را فراهم کرده است.
صید آبزیان یکی از ظرفیتهای مهم استفاده از خلیج فارس است که در این راستا اسکلههای مختلف صیادی در نقاط ساحلی استان ایجاد شده است.
تمام صیادان استان در قالب تعاونیهای صیادی و اتحادیه فعالیت میکنند
به گفته مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر با اشاره به آماده شدن صیادان برای صید میگو اظهار داشت: تمام صیادان استان در قالب تعاونیهای صیادی و اتحادیه فعالیت میکنند.
محمد کارگر از تشکیل 32 تعاونی صیادی در استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: اتحادیه صیادان استان بوشهر پل ارتباطی بین بخش دولتی و جامعه صیادی است.
وی تعداد شناورهای صیادی استان را برشمرد و گفت: 537 شناور لنج و یک هزار و 475 قایق صیادی در استان بوشهر فعال است و بر اساس قوانین و مقررات شیلات و ضوابط خاص و صدور مجوز به صید آبزیان میپردازند.
معاش یک چهارم جمعیت استان بوشهر وابسته به صیادی است
مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر صدور مجوز صید آبزیان را توسط شیلات و کنترل خروج و ورود شناورها توسط مرزبانی دانست و تصریح کرد: در سطح استان بوشهر حدود 45 هزار صیاد آبزیان فعالیت دارند و به نوعی یک چهارم از جمعیت استان بوشهر از طریق صید و صیادی و صنایع فرآوری وابسته به آن امرار معاش میکنند.
کارگر از 10 شهرستان استان بوشهر 80 درصد آن را ساحلی و بندری دانست و تصریح کرد: یکی از شاخصهای استان بوشهر توسعه صید و صیادی و صنایع فرآوری و وابسته به صید است.
وی با اشاره به اینکه صید ترال در آبهای خلیج فارس صدمات جبرانناپذیری به ذخایر آبزیان وارد کرده است گفت: شناورهایی که در خلیج فارس اقدام به صید ترال میکنند توقیف و از صید آبزیان محروم میشوند.
مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر با بیان اینکه در ایام سال تنها در فصل صید میگو با مجوز شیلات امکان صید ترال وجود دارد گفت: صید میگو معمولاً پس از گشت تحقیقاتی زمان آن اعلام میشود و صیادان با دریافت مجوز اقدام به صید میگو میکنند.
کارگر صید میگو تنها مختص شناور لنج و قایق دانست و بیان کرد: کشتیهای صیادی مجاز به صید میگو در خلیج فارس نیستند و در مدت محدودی لنج و قایق با صدور مجوز اقدام به صید میگو میکنند.
وی کاهش آبزیان، بیکاری جامعه صیادان و تخریب زیستگاه ذخایر آبزیان در خلیج فارس را از جمله آثار صید ترال در خلیج فارس دانست و بیان کرد: صیادان که اقدام به صید غیرمجاز ترال میکنند در کمیسیون رسیدگی به عملکرد آنها، ضمن اینکه 3 ماه متوقف فعالیت آنها در صید آبزیان، مجوز کارکنان این شناورها باطل میشود.
ترال یکی از مخربترین نوع صید آبزیان در خلیج فارس
ترال یکی از مخربترین نوع صید آبزیان در خلیج فارس محسوب میشود که نه تنها به اکوسیستم دریا و زیستگاههای آبزیان آسیب میزند، بلکه انقراض نسل آبزیان را فراهم میکند.
یکی از دغدغههای صیادان استان بوشهر از سالهای گذشته تاکنون جلوگیری از صید ترال بوده که آسیبهای زیادی به ذخایر، صیدگاهها و زیستگاههای آبزیان خلیج فارس وارد کرده است.
اکنون صیادان استان بوشهر در انتظار اعلام صید میگو در خلیج فارس هستند که پس از جمعبندی تحقیقات زمان آن اعلام میشود.
اجرا طرح دریابست در استان بوشهر
معاون صید و بنادر ماهیگیری ادارهکل شیلات استان بوشهر با اشاره به صید ترال و آسیبهای آن به خلیج فارس خاطرنشان کرد: صیادان شناورهای غیرمجاز همواره با هجوم به زیستگاههای استان بوشهر سبب زیان رساندن به زیستگاههای آبزیان و منابع دریایی میشوند که باید با آنان برخورد جدی شود.
بهزاد حیدری از تشکیل کمیته مدیریت صید در استان خبر داد و بیان کرد: هر ساله قبل از صید میگو با برنامهریزیها، هماهنگیها و دیدگاههای کارشناسان و دریانوردان تصمیمات لازم اتخاذ میشود و بر این اساس امسال طرح دریابست اجرا شد و تا آغاز فصل صید میگو ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در طرح دریابست هر گونه صید آبزیان غیرمجاز است خاطرنشان کرد: بر همین پایه از تمامی مالکان شناورهای صیادی درخواست میشود که صید آبزیان خودداری کنند.
معاون صید و بنادر ماهیگیری ادارهکل شیلات استان بوشهر تأکید کرد: شیلات، دریابانی و دستگاه قضایی با متخلفان و صیادان غیرمجاز در زمان اجرا طرح دریابست با جدیت برخورد خواهند کرد.
انتهای پیام/190/ح