تدوین بسته‌های حمایتی برای کشاورزان توسط وزارت جهاد کشاورزی

تدوین بسته‌های حمایتی برای کشاورزان توسط وزارت جهاد کشاورزی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی مجموعه‌ای از بسته‌های حمایتی تدوین کرده است، از حمایت از آبیاری زیر سطحی در کشور خبر داد.

به‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قربانی عصر امروز در حاشیه بازدید از یکی از شرکت‌های استان مرکزی با اشاره به ظرفیت‌های بسیار خوب بخش کشاورزی اظهار داشت: امروز از بخشی از شهرستان‌های استان مرکزی بازدید شد، استان مرکزی به عنوان قطب صنعتی از ظرفیت‌های خوبی در حوزه کشاورزی برخوردار است ولی در کنار این ظرفیت‌ها مشکلات خاصی نیز وجود دارد.

وی افزود: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته مشخص شد استان در حوزه یکپارچه‌سازی با مشکلاتی مواجه است و مقرر شد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تسهیلاتی در اختیار بهره‌برداران مناطق خنداب و کمیجان قرار گیرد تا آب‌های موجود به مزارع برسد و بهره‌وری آب افزایش پیدا کند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: در حوزه لایروبی و بهسازی قنوات نیز مقرر شد تسهیلات بلاعوض قابل توجهی به این استان اختصاص پیدا کند با توجه به اینکه در استان مرکزی بیش از 400 قنات دایر است که ظرفیت بالایی به شمار می‌رود بنابراین جزو سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی است که از احیای قنوات حمایت داشته باشد.

قربانی در حوزه آبیاری نوین بیان کرد: همچنان سیاست وزارت جهاد کشاورزی حمایت 85 درصدی بلاعوض است که با تاکید بر آبیاری زیرسطحی در سال جدید جزو حوزه‌های حمایتی جهاد کشاورزی محسوب می‎‌شود.

وی تصریح کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که در این مناطق مشاهده شد کمبود صنایع تبدیلی بود که با توجه به ظرفیت تولید انگور، تسهیلات خوبی برای ایجاد زنجیره تولید صنایع تبدیلی کشمش در نظر گرفته شد که 2 یا 3 صنعت تبدیلی کشمش در این مناطق ایجاد شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در خصوص مشکلات سایر حوزه‌ها از جمله قیمت دام، قیمت شیر و غیره  نیز شورای قیمت‌گذاری یک مصوبه داشته که امیدواریم به‌زودی اجرا شود تا دامداران بتوانند با آرامش کامل به تولید خود ادامه دهند و پایداری تولید وجود داشته باشد.‌

قربانی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم در وزارت جهاد کشاورزی مجموعه‌ای از بسته‌های حمایتی تدوین شده که یکی از این بسته‌های حمایتی در ارتباط با توسعه کشت پنبه است، گفت: در این راستا برای سال زراعی 1400-1401 یارانه حدود 90 میلیارد تومانی در ارتباط با کمباین پنبه در نظر گرفته شده همچنین حدود 500 میلیارد تومان نیز برای خط تسهیلات بند الف تبصره 18 برای حمایت از تولید کمباین و خرید کمباین توسط بهره‌برداران فعال در تولید پنبه در نظر گرفته شده که امیدواریم به توسعه کشت سطح پنبه منجر شود و کیفیت پنبه تولیدی نیز ارتقا یابد.

کمتر از 30 درصد کارخانه آذرآب فعال است

"محمدحسن آصفری" نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در این نشست با اشاره به اینکه بخشی از سهام آذرآب متعلق به بانک کشاورزی است اظهار داشت: اکنون این کارخانه علی‌رغم اینکه کارگران در دو شیفت در کارخانه حضور دارند فعال نیست و مدیرعامل هم ندارد.

وی افزود: ماشین‌آلات آذرآب حرف اول را می‌زند و اگر تحریم هم نباشیم به جهت قیمت بالای ماشین آلات نمی‌توان این ماشین‌آلات را وارد کرد و متاسفانه در حال حاضر کمتر از 30 درصد کارخانه فعال است و حتی در این چند هفته این میزان هم استفاده نمی‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کارگران آذرآب علی‌رغم عقب افتادگی حقوق، دغدغه امنیت شغلی دارند به جهت اینکه کارخانه فعال باشد و از تمام ظرفیت شرکت استفاده شود.

اصفری با بیان اینکه کارخانه آذرآب از دو ناحیه تحت فشار قرار دارد، گفت: کارخانه آذرآب از یک سو تحت فشار تحریم‌های آمریکایی‌ها قرار گرفته و از جهت دیگر به دلیل بی‌توجهی‌های که در گذشته صورت گرفته درگیر تحریم داخلی شده است.

وی تصریح کرد: امیدواریم سفر قریب الوقوع ریاست جمهوری منجر به رضایتمندی مردم و کارکنان آذرآب شده و دستاوردهای خوبی به همراه داشته باشد.

موانع ضمانت نامه 90 میلیاردی آذرآب برطرف شد

"حسن میرزاخانی" معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در این نشست اظهار داشت: شرکت آذرآب به جهت بدهی‌های غیرتجاری به تامین اجتماعی و امور مالیاتی، چندین فقره چک برگشتی و ضمانت‌نامه‌های بانکی به یک بن بست رسیده بود که با پیگیری‌های استاندار مرکزی  بعد از دو ماه و نیم معطلی، از سوی بانک مرکزی محدودی‌های چک‌های برگشتی و ضمانت‌نامه بدهی‌های جاری کنار گذاشته شد.

وی افزود: با مساعدت صورت گرفته در بانک‌های استان موانع ضمانت نامه 90 میلیاردی آذرآب نیز برطرف و در نهایت منجر به برداشته شدن موانع اجرای قراردادهای چهارده‌گانه با پیمانکار سازمان انرژی اتمی شد، چهارده فقره قرارداد به ارزش 72 میلیون یورو با طرف روسی منعقد شده بود که در این خصوص جلسه‌ای در سازمان انرژی اتمی با حضور مسئولان و مدیران ذی‌ربط برگزار شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی بیان کرد: آذرآب برای اعطای ضمانت‌نامه مشکل نقدینگی داشت که در این راستا مبلغ 200 میلیارد تومان از بانک ملی از محل رونق تولید درخواست شد که در حال حاضر منتج به نتیجه نشده و نیاز است این اقدام مهم پیگیری شود.

وی تاکید کرد: آذرآب کپسولی از مشکلات است و یکی از مشکلات مورد مذکور بود، مشکلات دیگر در حوزه کارت بازرگانی و مواد اولیه بلوکه شده در گمرک و غیره است که تصمیماتی در دادگستری در این خصوص اخذ شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه استعفای هیئت مدیره آذرآب شوک وارد کرد ادامه داد: امروز حکم یکی ‌از اعضای هیئت مدیره آذرآب ابلاغ و منصوب شد، تا به امروز سه تا از اعضای هیئت مدیره این واحد تولیدی منصوب شده‌اند و امیدواریم ترکیب هیئت مدیره آذرآب از نیروهای انقلابی، کاردان و فنی در حوزه‌های مختلف تشکیل شود.

میرزاخانی تصریح کرد: نخستین درخواست ما اجرای قراردادها است، هدف ما این است که در سفر هیئت دولت به استان بتوان انتقال سهام بانک کشاورزی به یک مجموعه ذیصلاح واگذار شودو شرکت آذرآب رونق پیدا کند.

انتهای پیام/711/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon