تسریع در روند استحصال "آبهای ژرف" راهکار دولت برای رفع تشنگی سیستان و بلوچستان
وزیر کشور از ورود ۲ دکل حفاری چاه آب ژرف جدید و مدیریت آبهای مرزی در سیستان و بلوچستان به منظور رفع تشنگی این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ یکی از استانهایی که بیش از سایر نقاط کشور از بحران آب رنج میبرد، استان سیستان و بلوچستان است؛ دمای بالا، متوسط بارندگی پایین, خشکی هامون و عدم تخصیص حقآبه آن، همه و همه سبب شدهاند تا هموطنان بلوچستانی بیش از همیشه از گرمی هوا و بیآبی رنج ببرند.
به منظور رفع تشنگی این استان، احمد وحیدی؛ وزیر کشور در صفحه شخصی خود از تسریع استحصال "آب ژرف" در سیستان و بلوچستان خبر داد و نوشت: قرار است 2 دکل جدید حفاری چاه ژرف وارد منطقه سیستان شود و چاههایی که موجود است هم به سرعت برای انتقال آب و مصرف وارد مدار شده و روزانه 1000 مترمکعب آب را توزیع کنند.
وی همچنین به مدیریت آبهای مرزی در این استان اشاره کرد و گفت: درباره آبهایی که از منطقه خارج میشود نیز مقرر شد پس از عکسبرداری یک هزارم، اقدامات لازم انجام شود.
برخلاف مدیریت آبهای مرزی که همه کارشناسان و اساتید علوم محیط زیست و مدیریت منابع آبی کشور بر آن تأکید دارند، استحصال آب ژرف در کشور همچنان مخالفانی دارد که هر گونه استحصال بدون انجام مطالعات کافی را به ضرر کشور میدانند. علی سلاجقه، رئیس سازمان محیط زیست از جمله مخالفان استحصال آب ژرف در منطقه است که در این رابطه گفته بود: اگر هدف از پرداختن به آبهای ژرف, اکتشافی و آزمایشی باشد مشکلی ندارد اما اصلاً نباید وارد بحث استحصال از این منابع شویم.
علیرضا شهیدی؛ رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نیز از مخالفان استحصال آب ژرف است که ضمن اعلام مخالفت خود با این موضوع، استحصال آب ژرف را آخرین راهکار مدنظر برای رفع تشنگی سیستان و بلوچستان دانسته است.
در اظهارنظری دیگر، مجید مخدوم، عضو شورایعالی محیط زیست و از اساتید برجسته محیط زیست کشور گفته است که هیچ مستندات قانعکننده, علمی و فنی در مورد احیاپذیری ذخایر آب ژرف وجود ندارد. بروید و از تمام متخصصین جهان بپرسید کدام عقل سلیمی فقط برای استحصال یک چاه، صد میلیارد تومان هزینه مطالعات، اکتشاف و حفاری هزینه میکند که بتواند در شبانهروز فقط یک هزار و پانصد متر مکعب آب که چیزی حدود پانزده لیتر در ثانیه است را استحصال کند.
انتهای پیام/