همدان پایین‌ترین نرخ رشد جمعیت را دارد

همدان پایین‌ترین نرخ رشد جمعیت را دارد

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در همدان منفی است، گفت: این استان پایین‌ترین نرخ رشد جمعیت را دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، صالح قاسمی عصر امروز در همایش نبض زندگی با محوریت جوانی جمعیت، خانواده و فضای مجازی، با بیان اینکه امروز در کشور ایران کاهش نرخ باروری و سالخوردگی جمعیت با سرعت زیادی پیش می‌رود، اظهار داشت: در استانی گرد هم آمدیم‌که پایین ترین نرخ رشد جمعیت را دارد.

وی با تاکید بر اینکه نرخ رشد جمعیت در استان همدان، چهار دهم درصد منفی است، تصریح کرد: سالانه شاهد کاهش 4 دهم درصد از جمعیت کل استان هستیم.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه ضرورت موضوع جمعیت در استان همدان بیشتر احساس می‌شود، عنوان کرد: به همین علت ستاد جمعیت در استان به سرعت و قوت شکل خواهد گرفت.

قاسمی با تاکید بر اینکه امروز همه شاخص‌های جمعیت‌شناسی رکوردهای حداقلی را ثبت کردند، گفت: نرخ رشد جمعیت یکی از شاخص‌ها است.

وی افزود: امروز در نقطه‌ای ایستادیم‌که نرخ رشد جمعیت در کشور به زیر یک درصد رسیده و به سمت صفر و حتی منفی حرکت می‌کنیم.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با تاکید بر اینکه همدان از نرخ رشد صفر عبور کرده و شرایط منفی را تجربه کرده است، اظهار داشت: باید هرچه سریعتر راهبردهای عبور از این بحران اجرایی شود.

قاسمی با اشاره به اینکه نرخ باروری از بیش از 6 فرزند به ازای هر زن یک و نیم فرزند رسیده است، گفت: ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در دنیای اسلام است.

وی با بیان اینکه در سال 98 شاهد کاهش 170 هزار تولد بودیم، گفت: نیم میلیون تولد را در یک بازه 5 ساله از دست دادیم.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با تاکید بر اینکه تا سال 1430، جمعیت سال خوردگی کشور ما به بیش از 30 درصد خواهد رسید، تصریح کرد: امروز ایران دیگر یک کشور جوان نیست. 

قاسمی با بیان اینکه ما در یک بحران جدی و عمیق قرار داریم، عنوان کرد: این بحران همه ساختارهای اقتصادی، سیاسی،فرهنگی ، خانوادگی و تعاملات اجتماعی را متاثر می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اگر کشوری از پنجره جمعیت خارج شود امکان جهش اقتصادی نخواهند داشت، گفت: امروز صد درصد کشورهای غربی و بیش از 65 درصد کشورهای جهان سیاست جمعیتی دارند و به دنبال اصلاح ساختار جمعیتی خود با هدف حفظ اقتصاد و اقتدار اجتماعی هستند.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اشاره به اینکه ژاپن سالمندترین کشور جهان و بدهکارترین کشور جهان است، اظهار داشت: به همین دلیل این کشور از چرخه رقابت‌های اقتصادی جهان حذف شده است.

وی با تاکید بر اینکه ناموفق‌ترین سیاست جمعیتی مربوط به ژاپن است، اظهار داشت: تکنولوژی هرگز جایگزین نیروی انسانی نیست بلکه مکمل آن است. 

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با بیان اینکه سیاست‌های جمعیتی در کشورهایی نظیر روسیه، دانمارک و سنگاپور موفقیت آمیز بوده است، گفت: راهبرد عبور از بحران جمعیت، حمایت اقتصادی از خانواده‌ها و جریان سازی فرهنگی و نگرشی در جامعه است.

قاسمی با اشاره به اینکه راهبرد اقتصادی یعنی موانع اقتصادی خانواده‌ها برای فرزند آوری برکنار شود، گفت: در این راه باید تسهیلگری شود و امتیازاتی برای فرزند آوری قرار گیرد.

وی درباره راهبرد فرهنگی نیز تصریح کرد: در حوزه فرهنگ سازی اولین اتفاقی که باید بیفتد ایجاد تشکیک و تردید در گزاره‌های غلطی مانند فرزند کمتر زندگی بهتر، است که طی سه و چهار دهه گذشته به مردم داده شده.

دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با تاکید بر اینکه در خانواده‌های کم جمعیت فرزند کمتر باعث تربیت بهتر نشده است، افزود: رفاه بیشتر حتما به معنی تربیت بهتر نیست.  رفاه تاحدی برای خانواده ضرورت است اما از حدی که فراتر رود ضد آن می‌شود.

وی با بیان اینکه تصویر سازی‌های مثبت از وجود فرزند و روابط شیرین مادر و کودک سبب ایجاد حس مثبت نسبت به فرزند آوری می‌شود، تصریح کرد: کشورهای خارجی به دنبال سلبریتی‌های سیاسی، علمی هنری و ورزشی رفتند و می‌گویند تصاویر خانوادگی و فرزندان خود را منتشر کنید.

 دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور با اشاره به اینکه مشکل ما این است که پیامدهای سالخوردگی جمعیت و کوچک شدن خانواده را به مردم نگفتیم، عنوان کرد: باید نرخ باروری به بیش از 3 فرزند به ازای هر زن برسد تا از ابر بحران جمعیت عبور کنیم.

انتهای پیام/743/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon