آمادگی استان مرکزی برای میزبانی از رئیس‌جمهور/ رئیسی جمعه به زادگاه امام خمینی می‌رود

آمادگی استان مرکزی برای میزبانی از رئیس جمهور/ رئیسی جمعه به زادگاه امام خمینی می‌رود

استاندار مرکزی از آمادگی کامل استان برای میزبانی از رئیس‌جمهور خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه شامگاه چهارشنبه در گفت‌و‌گوی خبری با اشاره به جزئیات سفر رئیس جمهور و هیئت وزرا اظهار داشت: رویکرد دولت سیزدهم حضور بی‌واسطه میان مردم و همه اقشار در سراسر کشور است و از روزهای نخست شکل‌گیری دولت برنامه سفرهای استانی به‌طور کامل برنامه‌ریزی شد و در زمان حاضر همه استان‌ها به‌جز سه استان مورد بازدید رئیس جمهور محترم قرار گرفته است که این سه استان هم تا قبل از شهریور ماه و سالروز تشکیل دولت نهایی می‌شود.

وی افزود: رویکرد دولت سیزدهم علاوه‌ بر حضور مستقیم میان مردم، آشنایی نزدیک با مسائل استان، اقشار و اصناف همچنین بازدید میدانی از موضوعاتی که سال‌ها بلاتکلیف باقی مانده و سبب شده است برنامه‌های استانی شکل گیرد است و ما در روز جمعه 31 تیرماه میزبان رئیس جمهور و هیئت همراه از جمله معاونان رئیس جمهور، رؤسای سازمان‌های مستقل و وزرا و تعداد قابل‌توجهی از معاونان وزارت‌خانه‌ها هستیم.

استاندار مرکزی ادامه داد: استان مرکزی آمادگی کامل برای میزبانی رئیس جمهور را دارد و بنا بر اذعان مدیرانی که از نهاد ریاست‌جمهوری مسئول سفر هستند و در استان حضور دارند جزو استان‌هایی هستیم که قبل از سفر سطح آمادگی بالایی داریم، هرچند سفر دولت تمهیدات و مقدمات قابل‌توجهی دارد که شاید بالغ بر سه ماه شکل گرفته است تا در سلسله جلسات کارشناسی و اقداماتی که نیاز بوده به‌عنوان پیش‌نیاز‌ها و مقدمات سفر مهیا شود.

مخلص‌الائمه بیان کرد: بالغ بر 300 تا 400 جلسه با کارگروه کارشناسی در سطح استان در سطح ادارات کل با استانداری و بین ادارات‌کل با یکدیگر، در حوزه معاونت عمرانی در سازمان برنامه و بودجه استان برگزار شده است همچنین جلساتی با دفاتر بخشی سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور در تهران وجود داشت و نمایندگانی در سازمان برنامه از تهران و معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری در استان در تمام شهرستان‌ها حضور پیدا کرده‌اند و از نزدیک بسیاری از طرح‌ها مشاهده و کنترل شد و در نهایت جلسات کارشناسی نهایی در حوزه معاونت اجرایی ریاست‌جمهوری با حضور مدیران ارشد استان و استاندار و همچنین در دفتر معاون نخست ریاست‌جمهوری برگزار و پیش‌نیازهای سفر نهایی شد و ترتیب کار با محوریت معاونت اجرایی حوزه ریاست‌جمهوری شکل گرفت تا از این سفر حداکثر بهره برده شود.

وی خاطرنشان کرد: به‌جهت اینکه این سفر حداکثر خیر، برکت و بهره را برای استان مقصد بازدید داشته باشد باید مقدمات سفر کامل اندیشیده شود تا مصوبات کیفی و قابل اجرا و مطالبات مردم به‌دقت دیده شود همچنین باید پیشرفت پروژه‌ها و گزارشات دقیق باشد و اگر مصوبه‌ای اعلام و ابلاغ می‌شود کارگشا باشد، حضور وزرا و مسئولانی که در سطح استان حضور دارند باید حضور مؤثری باشد که نیازمند مقدمات مفصل است، معمولاً سفرهای مقامات عالی به همین نحو است و در این سفر مقدار زیادی از کارهای کارشناسی و مقدماتی مورد توجه است که برداشت ما در سطح استان و مرکز انجام شده است و امیدواریم سفر بسیار خوبی را در استان داشته باشیم.

استاندار مرکزی با اشاره به برنامه‌های استقبال از هیئت دولت گفت: روز جمعه استقبال از رئیس جمهور توسط نماینده ولی فقیه در استان و استاندار انجام می‌شود و رئیس جمهور در موطن بنیانگذار انقلاب اسلامی شهرستان خمین حضور پیدا می‌کند و برنامه دیدار با اقشار عمومی مردم و مردم شهیدپرور خمین برنامه‌ریزی شده و محل ملاقات عمومی در حال بررسی نهایی است و در برنامه‌ای که توسط حوزه ریاست‌جمهوری انجام می‌شود احتمالاً بازدید‌هایی از شهرستان خمین وجود دارد.

مخلص‌الائمه عنوان کرد: عصر جمعه جلسه‌ای با حضور جمعی از نخبگان استان از همه اقشار برگزار می‌شود و این افراد نخبه و شاخص از همه نقاط استان در این جلسه حضور پیدا می‌کنند و باتوجه به اینکه استان از نخبگان زیادی برخوردار است تعدادی از نمایندگان این نخبگان در این جلسه با رئیس جمهور دیدار می‌کنند، همچنین دیدار عمومی رئیس جمهور با مردم اراک در ساعت 17 است و در ادامه شورای اداری استان تشکیل می‌شود.

وی ادامه داد: معاونان رئیس جمهور، وزرا یا معاونان آنها در نقاط مختلف استان حضور پیدا می‌کنند و بازدیدهایی از شهرستان‌ها انجام می‌دهند و با مردم دیدار و گفت‌و‌گو می‌کنند و پس از جلسه شورای اداری شهرستان‌ها در جلسه شورای اداری استان در اراک حضور پیدا می‌کنند.

مخلص‌الائمه بیان کرد: در جلسه شورای اداری استان مسائل استان مطرح و جمع‌بندی می‌شود و در پایان هم گفت‌و‌گو و کنفرانس خبری رئیس جمهور برگزار می‌شود که درواقع ابلاغ و جمع‌بندی نهایی برای ارائه به عموم مردم انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: برای همه برنامه‌ها تمهیدات لازم و برنامه‌ریزی انجام شده است که ممکن است درباره برخی برنامه‌ها تغییر زمان به‌صورت کلی داشته باشیم که ناشی از فشردگی برنامه است و دو دیدار مردمی در مرکز استان و موطن حضرت امام(ره) درنظر گرفته شده است که هر کدام از برنامه‌ها هدف ویژه‌ای برای رسیدگی به مسائل استان دنبال می‌کنند.

استاندار مرکزی ادامه داد: مهمترین مسئله در سفر ارتباط مستقیم مردم با دولت است تا بتوانند به‌نحو آسان درخواست‌ها، پیشنهادات و شکایات خود را در اختیار بالاترین مقامات کشور و رئیس جمهور قرار دهند به همین سبب برای این موضوع در چند سطح برنامه‌ریزی شده است.

مخلص‌الائمه تصریح کرد: سطح نخست برنامه‌ریزی‌ها برای این موضوع حضور نمایندگان ویژه رئیس جمهور در سطح شهرستان‌ها است به‌طوری که در روز جمعه تعداد زیادی از وزرا و معاونان رئیس جمهور در استان حضور دارند که برخی نماینده ویژه رئیس جمهور هستند که برای آنها تحت عنوان نماینده رئیس جمهور در شهرستان ابلاغ صادر می‌شود.

وی بیان کرد: دکتر اسلامی ریاست سازمان انرژی اتمی به‌عنوان رئیس یک سازمان مستقل نماینده ویژه رئیس جمهور با ابلاغ در شهرستان خنداب هستند که این نمایندگان ویژه از صبح به‌جای اینکه در سطح استان مشغول به فعالیت باشند در یک شهرستان حضور دارند.

استاندار مرکزی ادامه داد: این نمایندگان دو مسئولیت دارند به‌عبارتی مسئول یک دستگاه هستند و مأموریت و وظایف ذاتی به‌عهده دارد و مسئولیت دیگر این است که نماینده رئیس جمهور در همه موضوعات مربوط به دولت است بنابراین حضور آنها در شهرستان برابر حضور رئیس جمهور در شهرستان است به همین سبب باید به همه مسائل شهرستان توجه کنند.

مخلص‌الائمه عنوان کرد: آنها با اقشار مختلف مردم دیدار چهره به چهره دارند و شورای اداری شهرستان برگزار می‌شود که ممکن است برای برخی وزرا مقاصد دو یا سه شهرستان باشد که تا روز جمعه تعیین می‌شود که در این سه شهرستان سه شورای اداری در یک شهرستان همزمان برگزار شود که پیشنهاد ما این موضوع است و یا ممکن است بنا به تشخیص فرماندار و نماینده مجلس دو شورای اداری برگزار شود در هر صورت جزئیات پس از هماهنگی اعلام می‌شود.

وی افزود: همه شهرستان‌ها پوشش داده می‌شود و بازدید از برخی پروژه‌ها و موضوعات به‌صورت میدانی انجام می‌شود و این بازدیدها موضوع مهم و تعیین‌کننده در اولویت‌بندی مسائل است و شورای اداری در شهرستان توسعه دارد و تنها مختص به شورای اداری متعارف و مرسوم نیست و اعضای شورای شهر و معتمدان دعوت می‌شوند تا همه اقشار مسائل خود را با نماینده ویژه رئیس جمهور مطرح کنند.

استاندار مرکزی بیان کرد: روش دیگر سامانه ارتباط مردم و دولت با نام اختصاری سامد است که از این طریق تعداد بسیاری از شکایات و مسائل را دریافت می‌کنیم و در این بخش حداقل یکهزار نیرو آموزش دیدند و 300 نیروی دیگر هم تا فردا آموزش آنها کامل می‌شود و در مجموع بیش از یکهزار نفر نیروی آموزش‌دیده برای رسیدگی به شکایات و درخواست‌های مردمی اقدام می‌کنند.

مخلص‌الائمه ادامه داد: یک روش برای دریافت درخواست‌ها این است که مردم می‌توانند با شماره 111 تماس بگیرند که این شماره در طول سال فعال است اما در این ایام به مسائل این سفر اختصاص دارد و فردا 400 نفر، جمعه 500 نفر، شنبه 300 نفر و یکشنبه 250 نفر در سامانه‌ها و میزهای خدمت مستقر و آماده ارائه خدمت هستند.

وی تصریح کرد: در بازه زمانی 8 صبح تا 6 بعدازظهر به‌صورت حضوری دریافت درخواست، شکایت و پیشنهادات مردمی وجود دارد که 29 میز خدمت برای این موضوع درنظر گرفته و اطلاع‌رسانی شده است همچنین در فرمانداری‌ها هم به‌صورت حضوری دریافت درخواست‌های مردمی انجام می‌شود.

استاندار مرکزی بیان کرد: درخواست‌ها توسط افراد آموزش‌دیده ثبت و دسته‌بندی می‌شود تا پیگیری شوند که دو روز اصلی پنجشنبه و جمعه است اما در ادامه این برنامه در استان انجام می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که حجم زیادی از درخواست‌های مردمی دریافت شود که دستگاه‌ها موظف هستند که در چهارچوبی پاسخ دهند که سازوکاری در نظر گرفته شده است.

مخلص‌الائمه بیان کرد: برنامه‌ها و 29 میز خدمت در قالب جدولی در پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری مرکزی و همه ادارات استان بارگذاری می‌شود و برخی درخواست‌ها مسائل اصلی استان است که باید در بیان نخبگان و برگزیدگان استان که از اقشار و گروه‌های صنفی مختلف هستند، بیان شود و بخش عمده و مهم دیدارهای چهره به چهره با نمایندگان ویژه رئیس جمهور در 12 شهرستان و فرمانداری اراک با حضور معاون رئیس جمهور است.

وی ادامه داد: تعداد قابل‌توجهی از وزرا و مسئولان عالی کشور در سطح استان حضور دارند به‌طوری که وزیر راه و شهرسازی از طرح‌ها و پروژه‌ها بازدید می‌کنند و همه مطالبی که نمایندگان رئیس جمهور دریافت می‌کنند از مطالبات عمومی مردم از جمله معیشتی، اشتغال، صنعت و آلودگی هوا و مسکن است.

استاندار مرکزی بیان کرد: آلودگی هوا جزو مطالبات مهم و جدی سه شهر اصلی استان است و هیچ درخواستی بی‌پاسخ نمی‌ماند که ممکن است یک درخواست یا شکایت وارد تشخیص داده نشود و امکان اجابت آن در مهلت کوتاه وجود نداشته باشد اما در هر صورت به همه درخواست‌ها رسیدگی می‌شود.

مخلص‌الائمه خاطرنشان کرد: تقریباً ادارات استان تا دیروقت فعال هستند و تمهیدات لازم برای سفر می‌اندیشند و چند برابر این اقدامات پس از سفر باید کار کنیم و مدیران و کارشناسان استان باید برای رفع مشکلات مردم تلاش کنند که بخش زیادی از مسائل موردنظر مردم در شهرستان و روستاها مطالبات مختلفی است که باید مورد توجه قرار گیرد و امیدواریم بتوانیم در بازه زمانی مقبولی پاسخ درخواست مردمی داده شود.

وی با اشاره به وضعیت آلودگی هوا گفت: آلودگی هوای اراک و شازند مسئله قدیمی است و موضوع مازوت‌سوزی هم پیشینه حداقل 10ساله دارد بنابراین موضوعی که چند سال شکل گرفته است یک‌شبه به‌راحتی برطرف نمی‌شود و باید کار جدی انجام داد.

استاندار مرکزی بیان کرد: مکان‌یابی غلط نیروگاه شازند در مسیر باد غربی به شرقی قرار گرفته است که دود ناشی از هرگونه فعالیت فسیلی در این نیروگاه از جمله گاز که آلایندگی آن خیلی آشکار نیست و سوخت مایع به‌سمت مرکز استان می‌آید که مسئله جدی است.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در مجموع و به‌طور قطع نظر ما این است که نیروگاه جزو عوامل جدی آلاینده اراک و شازند در فصل سوزاندن مازوت و غیر از آن است که باید با یک سازوکاری برای رفع این موضوع اقدام کرد که آنچه اولویت قرار گرفته سوزاندن مازوت و سوخت مایع در زمستان است که تابع دو موضوع جدی تراز برق و گاز کشور است.

وی افزود: نیروگاه اگر برق تولید نکند تراز برق کشور آسیب می‌بیند و برای بخشی از شهر و مصارف آن در زمستان باید برق قطع شود و اگر بخواهد برق تولید کند و از سوخت مایع استفاده نکند و از سوخت گاز استفاده کند مصرف گاز کشور در زمستان تقریباً برابر مصرف اروپا است که فقط برای بخش مصرف خانگی کفایت می‌کند و در بخش صنعت، تزریق گاز به میادین نفتی و سایر موارد قطع می‌شود تا مصرف گاز خانگی تأمین شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: این تعارض و تداخل تراز گاز و برق موضوعی جدی شده است که تأثیر آن در نیروگاه شازند دیده می‌شود و ناچار می‌شوند که مازوت بسوزانند بنابراین به‌طور کلی و اصولی با سوزاندن مازوت تحت هیچ شرایطی حتی به‌قیمت ناترازی در گاز و برق موافق نیستیم.

مخلص‌الائمه متذکر شد: در تابستان هم این وضعیت ناترازی برق وجود دارد اما با تمهیداتی بدون اینکه برق مردم قطع شود این ناترازی را جبران می‌کنیم و همه اختیارات در استان نیست اما مطالبه جدی مردم و مسئولان استان است که در سفر این موضوع را مطرح می‌کنیم.

وی ادامه داد: اصل موضوع اعتباری نیست و درواقع این است که مازوت نباید سوزانده شود و اینکه سوزانده شود به اعتبار نیاز دارد و یک راه این است که فیلتراسیون در نیروگاه قرار داده شود که به‌لحاظ فنی امکان انجام این کار نیست و حتی با هزینه زیاد هم سخت است و شاید در شرایطی قرار بگیریم که اگر نیروگاه را جابه‌جا کنیم بهتر از این باشد که فیلتراسیون شود.

استاندار مرکزی عنوان کرد: می‌توان مازوت کم‌سولفور قرار دهیم که هوا را آن‌قدر آلوده نکند که باید در مرحله پالایشگاه اتفاق بیفتد و برای این موضوع برنامه داریم و سرمایه‌گذاری شده است و هر کسی که احتمال داده شود که بتواند مازوت پالایشگاه شازند را سولفورزدایی کند دعوت به همکاری شد که شاید بتوان در دوره میان‌مدتی این کار را انجام داد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: نتیجه این کار این می‌شود که در شرایطی که از دست ما خارج بود در نیروگاه شازند مازوت سوزاندند مازوت پرسولفوری نباشد و سطح آلایندگی پایین باشد و شاید مطلب و موضوع عمده مردم آلودگی هواست که عوامل آلاینده متعددی وجود دارد به همین سبب طرح جامع کاهش آلودگی هوا مصوب 1386 نیازمند بازنگری جدی است و چند مورد از تکالیف در این طرح بر زمین مانده که چند مورد از این تکالیف در مصوبات این سفر پیشنهاد شده و پذیرفته شده است.

وی با اشاره به وضعیت صنایع استان گفت: صنایع استان رده‌های متعددی دارند و صنایع بزرگ و قدیمی در مرکز استان و سمت شرق اراک و تعدادی صنایع در حوزه انرژی در سمت غرب اراک مستقر هستند و تعداد زیادی صنایع غیرنفتی وجود دارد و بزرگترین شهرک صنعتی کشور و فعال‌ترین شهرک صنعتی ایران در ساوه قرار دارد.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: شهرک‌های صنعتی متعددی در استان وجود دارد که مسائل آنها متفاوت است و درباره صنایع مستقر در شهرک های صنعتی پیشنهاداتی داده شده و مصوباتی داریم البته خارج از سفر روند کلی صنایع استان روند رو به جلویی است و تعدادی از صنایع استان از جمله اراک و ساوه مشکلات ویژه‌ای دارند که مهمترین مسئله آنها ناشی از فرایند خصوصی‌سازی معیوب بوده و برخی نیز مشکلات مدیریتی یا مشکلاتی در حوزه تامین نقدینگی و منابع مالی دارند.

مخلص‌الائمه ادامه داد: برای هر یک از این مشکلات باید بسته مستقلی طراحی شود و در این سفر و خارج از چارچوب این سفر، مسائل صنایع استان مورد توجه دولت است و به‌ویژه حمایت از ساخت داخل و جلوگیری از واردات کالاهایی که امکان تولید آنها در صنایع کشور و استان وجود دارد سیاست قطعی دولت است.

استاندار مرکزی افزود: ممکن است در لایه‌هایی از بدنه کارشناسی کشور برخی سیاست‌ها به درستی اجرا نشود که این وظیفه مقامات ارشد استان و کشور است که نظارت کنند این سیاست‌ها به صورت دقیق رعایت و اجرا شوند.

وی خاطرنشان کرد: در این سفر اقداماتی را داریم که برخی گره‌ها که طولانی هستند باز شوند و برای برخی پروژه‌های نیمه تمام هم این وضعیت را دنبال می‌کنیم و با اتمام سفر هم این مسائل پیگیری می‌شوند و دستگاه‌ها و سهامداران عمده باید به مسئولیت‌های خود عمل کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به طرح‌های عمرانی استان گفت: رویه و سیاست سفر استانی چندان ناظر به بحث کلنگ زنی نیست و در واقع دولت سیزدهم برنامه جدی برای کلنگ‌زنی طرح دولتی ندارد و سیاست اصلی دولت اتمام بالغ‌بر 80 هزار پروژه نیمه تمام در کشور است که البته امکان اتمام همه آنها به زودی نیست وشاید بودجه 30 سال کشور را نیاز دارد تا تمام شوند.

مخلص‌الائمه ادامه داد: باید پروژه‌ها اولویت‌بندی کرد که بازدیدها و سفرهای استانی ناظر به تشخیص اولویت‌ها است که محدودیت مالی و زمانی هم وجود دارد و باید همه منابع بر اولویت‌ها متمرکز شود که رئیس جمهور هم اعلام کردند که سیاست اصلی اتمام پروژه‌های نیمه تمام است.

وی عنوان کرد: در این سفر اولویت پیگیری‌ها و حتی مصوبات، اتمام پروژه‌های ناتمام در یکی دو سال آینده است که رها کردن ناتمام پروژه‌ها در کلان اقتصادی و اجرایی مطلوب نیست، تعدادی از پروژه‌ها با پیشرفت بیش از 50 درصد شناسایی شدند و بودجه برخی پروژه‌ها قطع شده بود که برقرار شد و بودجه تکمیلی نیز داده شد و ارقام قابل توجهی بعد از تایید رییس جمهور به پروژه‌های استان اختصاص داده می‌شود.

استاندار مرکزی ادامه داد: از دو ماه گذشته برخی پروژه‌ها شبانه روزی شدند و در صورت نهایی شدن بودجه‌های مصوب و منابع مالی در این سفر تعداد پروژه‌های شبانه‌روزی استان را افزایش می‌دهیم تا زودتر به بهره‌برداری برسند.

مخلص‌الائمه افزود: در حال حاضر 200 مهمان در استان در حال تدارک تمهیدات سفر هستند تا حضور وزرا و دیگر اجزای سفر در استان بسیار مفید واقع شود که این وظیفه مسئولان استان و فرمانداران شهرستان‌ها است تا تمهیدات لازم را در راستای تحقق این هدف بیندیشند که به اعضای شورای اداری استان اعلام شد تا برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که حضور وزیران مفید و موثری برای استان باشد.

وی تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی، رییس سازمان محیط زیست، وزیر صمت، وزیر نیرو، سرپرست وزارت کار، وزیر آموزش و پرورش، رییس سازمان انرژی اتمی و معاون حقوقی رییس جمهور در استان حضور پیدا می‌کنند و معاونان همه وزارتخانه‌ها نیز در استان هستند البته وزیر نفت جزو برنامه سفر بودند اما به سبب هیئتی که از روسیه آمدند در روز جمعه برنامه دارند.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: اینکه برنامه‌ها در گذشته بسته شده و در سفر به صورت نمادین انجام می‌شود درست نیست به طوری که برنامه میدانی و دیدارها چهره به چهره است و جزئیات دقیق‌تر فردا اطلاع‌رسانی می‌شود و در صورتی که تشکل‌ها و نمایندگان اقشار بخواهند با وزرا در شهرستان‌های استان دیدار کنند تمهیدات این ارتباط فراهم می‌شود.‌

انتهای پیام/713/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon